Ναι από πριονι
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Από την άλλη μεριά γράφει Welbro, δεν ξέρω αν είναι ο κατασκευαστής. Γιατί έχουν JIS τα περισσότερα ? εκεί φτιάχνονται ?
Sent from me using a computer.
Το θέμα για την αγορά βιδών διαχωρίστηκε.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150949
Ελπίζω να είμαι στο σωστό μέρος (έχω χάσει τον μπούσουλα με τόσα που έχουν δημιουργηθεί) και να μην χώνω τον Αποστόλη να μετακινεί συνέχεια θέματα.
Το λοιπόν σήμερα είπα να ανοίξω έναν φούρνο μικρο-κυμάτων να δω τι στο διάολο έχει και δεν δουλεύει. Αυτός ο σιχαμένος έχει βίδες security torx Νο 20. Οκ λέω έχουμε απ' όλα και τσιμπάω μια συλλογή της Wurth με Μπιτάκια τόρξ. Αμ δε το 15άρι χόρευε το 20άρι δεν έμπαινε. Παίρνω το κόσμημα της facom με την μικρή καστάνια και τα μπιτάκια, παίρνω το 20 και μια χαρά μπήκε και μια χαρά έκανα την δουλειά μου (έφτιαξα και τον φούρνο)
Αφού έμεινε χρόνος ελεύθερος είπα να τσεκάρω γιατί το ένα έμπαινε και το άλλο όχι. Εξωτερική διάμετρος και στα 2 μπιτάκια ίδια, διάμετρος της τρύπας ίδια η μόνη διαφορά είναι στην ονομασία που δίνει η κάθε εταιρία IPR20 για την wurth και δεν μπαίνει, EXR120 για την Facom και μπαίνει μια χαρά. Οπτικά τουλάχιστον η μόνη διαφορά που βλέπω (δεν μπορώ να είμαι σίγουρος δεν μπορώ να την μετρήσω) είναι το πάχος των ακμών του εξαγώνου. Της Facom είναι λίγο πιο λεπτές και μπαίνει και φωλιάζει το μπιτάκι.
Όποια πληροφορία (ακαδημαϊκά) περαιτέρω, ευπρόσδεκτη. Για να μαθαίνουμε από τους ξέροντες.
Μήπως το wurth ειναι torx plus? Δεν είμαι σε υπολογιστή να το ψάξω βάση κωδικού αλλά έτσι φαίνεται απ την περιγραφή σου.
Τα torx plus εχουν πιο χοντρούς λοβούς και δεν μπαίνουν σε κανονικές βίδες torx. Ενα απλό torx ομως ταιριάζει σε βίδα plus (με τα ανάλογα μποσικα αλλά θα δουλέψει χωρίς να την καταστρέψει)
Μη τα μπερδεψεις με τα security plus που εχουν πιο χοντρούς λοβους, 5 αντί για 6 και τρύπα.
Αν βάλεις και μία φώτο ίσως καταλαβω καλύτερα. Είσαι σίγουρος ότι τα wurth δεν έχουν 5 λοβούς, έτσι;
Το πρώτο που μέτρησα ήταν οι λοβοί, 6 έχουν και τα δύο μπιτάκια, δεν νομίζω να κάνω λάθος. Θα πάω μαγαζί και θα βγάλω φωτό με τις μ@λακίες θες 200 διαφορετικά εργαλεία να κάνεις μια στάλα δουλειά. Ωρε σφυρί και καλέμι κάτι ήξεραν τα μαστόρια που τα θεωρούσαν τον Νο 1 εξοπλισμό
Βασίλη το facοm ηταν απλο Tamper Resistant και το wurth security torx plus.
Για να το ξεκαθαρίσουμε Βασίλη μια και καλή για όλους, γιατί ξέρω πως ότι και να πούμε εμείς κάποιοι θα διαβάζουν Κινέζικα..
Το απλό τόρχ το ξέρουμε όλοι.
Το απλό torx που έχει πιο χοντρούς λοβούς λέγεται torx plus.
Δεν έχουν καμία άλλη διαφορά απ' το πάχος των λοβών. Συνεπώς το απλό τορχ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βίδες που έχουν υποδοχή torx plus. To αντίθετο δεν μπορεί να συμβεί φυσικά. Οπότε αν έχουμε απλό τορχ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις βίδες είτε είναι torx είτε torx plus. H κύρια διαφορά τους είναι στην ανθεκτικότητα του κλειδιού και στην αντοχή στον χρόνο και τη χρήση.
To Tamper Resistant ή αλλιώς security torx είναι ένα απλό torx με τρύπα. H security έκδοση του plus τώρα εκτός απ' την τρύπα έχει και έναν λοβό λιγότερο.
torx plus και security torx plus.
![]()
Τελευταία τροποποίηση από daz; 27/12/2016 στις 12:55.