Μάλιστα. Άρα ο καλύτερος τρόπος για να μην ταλαιπωρηθείς με τα του αεροπλάνου είναι να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητό σου.![]()
Μάλιστα. Άρα ο καλύτερος τρόπος για να μην ταλαιπωρηθείς με τα του αεροπλάνου είναι να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητό σου.![]()
Life begins at 45°.
Sport touring για τη διαδρομη Αθηνα-Θεσσαλονικη... Ακουω προτασεις...![]()
MADE IN JAPAN 日本製
Το αεροπλάνο υπερέχει σε όλα του αυτοκινήτου παντού ακόμη και στην διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Οικονομικά μόνο υστερεί εάν ταξιδεύουν πάνω από τρία άτομα και θέλουν να ταξιδέψουν αύριο το πρωί.
Αυτή την στιγμή κλείνεις Ryanair πήγαινε-έλα Θεσσαλονίκη με 40€ το άτομο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και μετά, ανεξαρτήτως ημέρας. Η Aegean ζητά για το διάστημα αυτό τα διπλά και παραπάνω χρήματα. Η Ryanair δεν είναι τυχαία η δεύτερη στην Ευρώπη.
Εντύπωση μου κάνεις που κανείς δεν ανέφερε ότι : Άλλο να οδηγείς για 5 ώρες και άλλο να κάθεσαι - Την επικινδυνότητα του αυτοκινήτου (βροχή, προσπεράσματα) – Το ότι η Ryan φθάνει σχεδόν πάντα νωρίτερα και ότι ψωνίζεις στο αεροπλάνο μισοτιμής.
Ενημερωτικά αναφέρω ότι οι διαστάσεις cabin bag είναι ίδιες για όλες τις εταιρείες και πως επιπλέον χρέωση αποσκευής υπάρχει επίσης σε όλες τις εταιρείες.
Αυτά!
'Η ανάγκη είναι η μητέρα της δημιουργίας'
Το ότι τα μαζικά μέσα μεταφοράς είναι φθηνά και γίνονται φθηνότερα το ξέρω , το ζω
Το ότι σε ένα forum που γράφουν μηχανόβιοι-μοτοσυκλετιστές-ινδιάνοι- ή όπως αλλιώς θέλεται να τους πείτε θα ερχόταν
κάποιος που θα μου έλεγε ότι είναι ποιό άνετο να κάθομαι επί 5 ώρες ακίνητος στην οικονομική θέση ανάμεσα σε γαιδούρια που έχουν βγάλει τα παπούτσια τους και άλλα στραβά που συναντάς εκεί μέσα , παρα να οδηγώ το αυτοκίνητό μου ή την μηχανή μου ειλικρινά δεν το περίμενα.
Στο gatwick είμαι τώρα (από τις 10 το πρωί) , η πτήση επιστροφής είναι μέσω κωνσταντινούπολης και θα φτάσω Ελλάδα αργά τη νύχτα.
Οι ποιό βαρετές ώρες της ζωής μου έχουν περάσει στις αναμονές και τα αεροπλάνα (λόγω δουλειάς).
Αύριο πρωί είδα ο καιρός είναι καλός.Μόλις ξεμπερδέψω με τις οικογενειακές υποχρεώσεις ξέρω πολύ καλά τι θα κάνω.
Και θα το κάνω για τουλάχιστον 5 (βαρετές??) ώρες.
Μόνο και μόνο για να μην έχεις να λουστείς όλες αυτές τις ψυχαναγκαστικοφασιστικές διαδικασίες, αξίζει να πας και με τα πόδια.
Για να μην πω και γονυπετής.
Στο τέλος θα βαφτίσουν "διαδικασία" το να σε κουρεύουν και με την ψιλή πριν μπεις στο αεροπλάνο για να μην αυξάνει το βάρος το μαλλί σου.
Κι αν δε θες κούρεμα, πλέρωνε παραπάνω.
Καλά κάνει και σου τη λέει για κάτι μαλακίες όπως τα bold.
Πολλοί έχουμε κάνει μερικές πουστίτσες στη ζωή μας, αλλά ούτε το διατυμπανίζουμε δημόσια, ούτε το περηφανευόμαστε, και πάνω απ'όλα δεν υποστηρίζουμε ότι τις κάναμε γιατί είχαμε δίκιο.
Αυτό.
Απλά και νέτα.
Exactly.
Έχω φάει χίλιες δυο καθυστερήσεις σε αεροδρόμια που με βγάλανε εκτός προγράμματος και μου γ@μησαν τα νεύρα και την υπομονή και μετάνοιωσα την ώρα και τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου.
Ένα 4ωρο με το αεροπλάνο (αναμονές, τσεκ ιν, βαλίτσες, ταξίδι, όλα μέσα) μπορεί για πλάκα να γίνει 6-7-8ώρο και πάει λέγοντας, από ένα σκασμό διαφορετικούς λόγους, στους οποίους δεν έχεις καμία ισχύ για να τους επηρεάσεις, και δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ από πριν αν το 4ωρο θα γίνει 6ωρο ή αν μπορεί και να κοιμηθείς στο αεροδρόμιο.
Ένα 4ωρο με το αυτοκίνητο/μηχανή (κατεβαίνεις γκαράζ, φορτώνεις βαλίτσες, βάζεις μπροστά και φεύγεις) πρέπει να κάτσουν πολύ κουλά σκηνικά για να είναι σημαντική η καθυστέρηση που θα φας.
Κι ακόμα κι έτσι, συνήθως έχεις μια εικόνα του τί γίνεται και έχεις (τις πιο πολλές φορές) διάφορες εναλλακτικές.
Ναι.
Και μια ακόμα μικρή λεπτομέρεια.
Δεν ζούμε όλοι στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.
Και δεν έχουμε δίπλα μας ούτε σταθμό τραίνου ούτε λεωφορεία ούτε αεροδρόμια.
Πρέπει να πάρεις ταξί για να πας σε κάποιον σταθμό τραίνου-λεωφορείου
Πρέπει να προγραμματίσεις τα ωράρια και τι ώρες σε βολέυουν
Πρέπει να φας 3 ώρες στον δρόμο μέχρι να φτάσεις αεροδρόμιο (ή να πάρεις το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι και να το αφήσεις στο πάρκινγκ του αεροδρομίου πληρώνοντας μέχρι να επιστρέψεις + διόδια) .
Δεν είναι τόσο εύκολο να υπολογίσεις το κόστος.
Απλά έχουμε καεί πλέον με τα διόδια που κοστίζουν απίστευτα ποσά και σε καθυστερούν κι'όλας.
Γαλλία-Ιταλία πληρώνεις επίσης υψηλά διόδια , αλλά βγαίνοντας από την εθνική (κόστος ανά χιλιόμετρο και νταβαντλιλικι με το που μπαίνεις να πληρώνεις)
Σε όλη(σχεδόν) την υπόλοιπη ευρώπη πληρώνεις ένα αυτοκόλλητο (vignette το λένε νομίζω). Το αγοράζεις ανάλογα με την χρήση που θες
, για 8 μέρες 6 μήνες ή 1χρόνο πχ. Και φυσικά με πολύ μικρότερο κόστος από εδώ
Για τη συγκεκριμένη και μονο διαδρομη, αν ιεραρχησω τα μέσα μεταφοράς, πανε ως εξης:
- Μηχανη / Αεροπλανο. Αναλογως του τι θελω να κανω φτανοντας
- Τρένο (ναι ειμαι μαζοχας)
- Αυτοκινητο
- Πεζος
- ΚΤΕΛ
Υ.Γ. Οσοι μιλατε για ασχημα αεροδρόμια/αναμονές και ταλαιπα, προφανως δεν έχετε γνωρισει το αεροδρόμιο Μποβέ στο Παρισι.Ειδικα αν πετάς σουρουπο με ομιχλη, νομιζεις οτι παιζεις σε ριμέικ της Καζαμπλάνκα
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
επειδη μου κανεις παραθεση απλα ελα καποια στιγμη κατακαλοκαιρο στο αεροδρομιο ηρακλειου και αν δεν βλαστημισεις την ωρα και την στιγμη που μπηκες στο χαος σφυρα μου κλεφτικα.
μιλαμε για μιλιουνια κοσμου για ενα αερδρομιο που στο μισο κοσμο απο αυτον που εχει θα ηταν ηδη εκτος οριων.
πολλες φορες στηθηκα στην ουρα 2ωρα φιλε.μια φορα καταλαθος βρεθηκα εκει 20 λεπτα πριν την πτηση και εγινε το παραπανω συμβαν.απο τοτε λοιπον τους θερινους μηνες το καθιερωσα.
οπως ξαναειπα δεν περναω και δεν τρωω με μαγκια την σειρα κανενος.αν θελουν ας μην με περασουν τα σεκιουριτι.εγω λαμβανω το ρισκο μου και οποιες συνεπειες αυτο μπορει να επιφερει.
υγ.εχθες επιστροφη απο αθηνα στο ηρακλειο,μπηκα στην αιθουσα αναμονης σχεδον μια ωρα πριν την πτηση και τα ζωα(σορι αλλα ειναι μεγαλα προβατα)να καθονται ΟΡΘΙΑ σε γραμμη να περιμενουν να ανοιξει η πυλη.τοτε ,σχεδον μια ωρα πριν ετσι,μας ανακοινωνουν 20λεπτη καθυστερηση,συνολο πανω απο ωρα με διαφορα και τα ντυμενα τα ζωα να στεκονται εκει ορθια σε γραμμη 100+ατομων.για την ιστορια σηκωθηκα οταν η ουρα εφτασε στο τελος της(οπως θα ηταν καποιος κανονικα στην ουρα λοιπον αν ειχε σηκωθει μαζι με τους αλλους) και μπηκα στο αεροπλανο 5 λεπτα πριν πεταξει.
αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!