Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 108

Θέμα: Μετανάστευση στην Ελβετία με οικογένεια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από p@nos Προβολή μηνύματος
    φιλε αυτο που λες, ειναι το λιγοτερο ακυρο...και στη ζιμπαμπουε αμα πας η σε καμια φυλη του αμαζονιου και δωσεις σε εναν ντοπιο λεφτα κουστουμια αμαξια και τον φερεις στην ελλαδα, παλι στη πατριδα του θα θελε να γυρισει...και οι αλβανοι στην ελλαδα οι πιο πολλοι λεφτα πισω εστελναν για να γυρισουν καποια στιγμη, παροτι οι χωρες απο συνθηκες ειναι ιδιες, εδαφος φυση ιδια. Οπου μαθαινεις θες να πας, η ελλαδα απλα με το οτι εγιναν ολα σκατα, ακομα και εργασια, χρηματα, ο ανθρωπος πλεον δεν εχει επαρκες βιοτικο επιπεδο εδω...

οκ στην ελλαδα με λεφτα ζεις παρα το σκατα κρατος, τα σκατα νοσοκομεια, τα σκατα σχολεια, υπαρχουν ιδιωτικα ολα οποτε τη βγαζεις λαδι....οποτε ναι, η ελλαδα ειναι μια γαματη χωρα να ζεις αμα εχεις λεφτα, και μπορεις να κανεις ζωη βασιλια, τι εχει να λεει αυτο?

και αμα εχεις παιδι και παθει τιποτα θα ανοιγεις γκρουπακια στο fb να ζητας βοηθεια...μερικοι υπερεκτιματε τον ηλιο, τα τσιπουρα, τους φιλους που στην πρωτη μαλακια/παρεξηγηση θα σε κλασουν, και δε ξερω και γω τι, και βαζετε σε δευτερη μοιρα βασικα πραγματα οπως κοινωνικο κρατος, προνοια ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη εργασιακα δικαιωματα εκπαιδευτικο συστημα και ενα σωρο αλλα
    πάντως στην δανία κάνεις και τον σταυρό σου μια φορά πριν μπεις στον γιατρό, πιστεύεις δεν πιστεύεις...Τα φάρμακα τα πληρώνεις. Ταμείο ανεργίας το πληρώνεις. εκπαιδευτικό σύστημα μέσω των ΦΟΡΩΝ όπως και τα υπόλοιπα. τέσπα. καληνύχτα.
    done.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    Μείναμε τρία χρόνια περίπου με την οικογένεια αν και όχι στην γερμανόφωνη αλλά στην γαλλόφωνη. Ότι θες γενικά για Ελβετία ρώτα, ευχαρίστως να βοηθήσω αν μπορώ

Δίχως διάθεση να παρεξηγηθώ με κάποιον απλά θα πρότεινα να λέμε, όπως σε κάθε τοπικ εξάλλου, όσοι έχουμε μείνει στο εξωτερικό και πιο ειδικά στην χώρα που θέλει να μάθει ο καθένας. Αυτό το λέω διότι θεωρώ ότι αν δεν έχεις ζήσει κάπου δεν μπορείς να ξέρεις πραγματικά πως είναι ( εκτός αν έχεις ξέρω γω τα αδέρφια σου εκεί και σου τα λένε πρώτο χέρι)

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ichigo Προβολή μηνύματος
    Οποιος σκεφτεται να μετακομισει εξωτερικο για εργασια αλλα ταυτοχρονα εχει σχηματισει -λανθασμενη- αποψη για τους "κακους και υποκριτες" ξενους να μην το επιχειρήσει καν να παει.

Αν δε γυρισει πισω τρέχοντας έχοντας σπαταλησει χρόνο και χρημα το πολύ πολύ να γκετοποιηθει και να μην περάσει καθολου καλα. Το εξωτερικό θέλει ευελιξία στις αλλαγες και να τηρεις το "when in Rome do as the Romans do"...
    +1000000!!

Φίλε τα είπες όλα. Και με έβγαλες από τον κόπο να γράψω σεντόνι.
    Με ο,τι μυαλά θα πας, αναλόγως και θα περάσεις.

Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.
    Θάρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες
    Μόνος σου θα κλαίς,
    κλείσανε θα λες τις ζωής μου οι στράτες...

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nobody Προβολή μηνύματος
    Μείναμε τρία χρόνια περίπου με την οικογένεια αν και όχι στην γερμανόφωνη αλλά στην γαλλόφωνη. Ότι θες γενικά για Ελβετία ρώτα, ευχαρίστως να βοηθήσω αν μπορώ

Δίχως διάθεση να παρεξηγηθώ με κάποιον απλά θα πρότεινα να λέμε, όπως σε κάθε τοπικ εξάλλου, όσοι έχουμε μείνει στο εξωτερικό και πιο ειδικά στην χώρα που θέλει να μάθει ο καθένας. Αυτό το λέω διότι θεωρώ ότι αν δεν έχεις ζήσει κάπου δεν μπορείς να ξέρεις πραγματικά πως είναι ( εκτός αν έχεις ξέρω γω τα αδέρφια σου εκεί και σου τα λένε πρώτο χέρι)
    Σε ευχαριστώ, θα σε ενοχλήσω σε π.μ. Είναι σωστό αυτό που λες, καμία σχέση η Ελβετία με π.χ. Δανία για την οποία είχα κι εκεί κάνει έρευνα και δεν το σκέφτομαι καν. Ακόμα και μέσα στην Ελβετία λόγω καντουνιών και γλωσσων υπάρχουν πολύ μεγαλες διαφορές...
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Υπάρχουν όπως λες διαφορές όπως πχ στον μισθό, στις αργίες,στις εκπαιδευτικες βαθμίδες του σχολείου κτλ κτλ.όμως στην νοοτροπία των Ελβετων μεγάλες διαφορές δεν θα βρεις.πιο ανοιχτοί ας το πούμε ίσως είναι οι της Γενεύης

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από atom_smasher Προβολή μηνύματος
    Που είσαι και λες ότι είναι μια χαρά στον Βορρά από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο;
    Sonone λεφτά όπου και αν έχεις μια χαρά περνάς...Δεν είναι το πρόβλημα το μέρος...τα φράγκα που έχεις να ξοδέψεις είναι.
    μηλησα για Ελλαδα οτι εχει καλητερο καιρο απο βορια αυτους τους μηνες.. μετα καλα ειναι και εδω πανω αν και στο βρεγμενο εδω κραταει οπως η καλη στεγνη ελληνικη ασφαλτος...
    ORGIA!!!!!

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Πάντως η Ελβετία (Ζυρίχη) δεν έχει τις κοινωνικές παροχές που νομίζουν πολλοί
    έχει εξαιρετικές υπηρεσίες και μισθούς ικανούς να τις αγοράσουν
    τα υπόλοιπα όταν είμαι σε pc

Κάπου τις έχει κάπου δεν τις έχει. Η ασφάλιση είναι ιδιωτική βασικά οπότε εκεί έχεις δίκιο ότι μπορείς να αγοράσεις τις παροχές αλλά από την άλλη δικαιούσαι επιδόματος ανεργίας για ένα χρόνο ίσο με το 80 τοις εκατό του μισθού σου,υπό προϋποθέσεις βέβαια...

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Πάντως η Ελβετία (Ζυρίχη) δεν έχει τις κοινωνικές παροχές που νομίζουν πολλοί
    έχει εξαιρετικές υπηρεσίες και μισθούς ικανούς να τις αγοράσουν
    τα υπόλοιπα όταν είμαι σε pc
    Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Γερμανία έχει περισσότερες κοινωνικές παροχές από την Ελβετία! Επίσης, ενώ οι δείκτες λένε πως έχει καλό work/life balance, κάτι που λόγω οικογένειας με απασχολεί πολύ, οι περισσότεροι με τους οποίους έχω μιλήσει στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένοι. Ενώ δηλαδή πληρώνεται η υπερωρία, είναι και πολύ συχνό φαινόμενο με αποτέλεσμα εκτός Σαββατοκύριακου ουσιαστικά να μην υπάρχει και πολλή ζωή.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Σοβαρά τώρα.

Διαβάζω μερικούς και απορώ.

Εδώ που είστε, όπου μένετε δηλαδή ο καθ' ένας, είστε κάθε βράδυ έξω; Όχι μπουζούκια που γράφτηκε πριν, έστω συνοικιακό μπαράκι. Και εδώ ΣΚ δεν βγαίνουμε κατά κανόνα; Μάλλον, πιο σωστά, Παρασκευή ή/και Σάββατο βράδυ; Και πέρα από τον χρόνο (γιατί το 8ωρο παίζει μόνο στο δημόσιο), λεφτά για κάθε μέρα έξω, πόσοι έχουν; Κέφι για κάθε μέρα έξω πόσοι οικογενειάρχες βρίσκουν (με μικρά παιδιά, έστω);

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από johnpan Προβολή μηνύματος
    Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Γερμανία έχει περισσότερες κοινωνικές παροχές από την Ελβετία! Επίσης, ενώ οι δείκτες λένε πως έχει καλό work/life balance, κάτι που λόγω οικογένειας με απασχολεί πολύ, οι περισσότεροι με τους οποίους έχω μιλήσει στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένοι. Ενώ δηλαδή πληρώνεται η υπερωρία, είναι και πολύ συχνό φαινόμενο με αποτέλεσμα εκτός Σαββατοκύριακου ουσιαστικά να μην υπάρχει και πολλή ζωή.
    Ποτε δε θα ειμαστε ικανοποιημενοι απολυτα.

Και κατι που ηθελα να σου πω.....
    Ρωτα μεν, εχε κατα νου ομως οτι το ιδιο πραγμα, διαφορετικοι ανθρωποι, διαφορετικα το αντιλαμβανονται.
    Αν δλδ εγω σου πω “γαμάτα ειναι, ελα", δε σημαινει οτι και ο διπλανος μου θα σου πει το ιδιο....
    Επομενως, πραξε κατα δικη σου βουληση (κυριως)
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος
    δεν ειναι περιεργο. η ελβετια εχει τεραστιο wealth gap πλουσιων φτωχων. Ένα τεραστιο ποσοστο της βγαζει λιγοτερα απο τους γερμανους και με λιγοτερες παροχες. Βεβαια ενα μικρο αλλα σεβαστο κομματι της βγαζει μυρια και επισης ειναι και πολύ πολύ πλουσιο κρατος. Η γερμανια ασφαλως και ειναι πιο λογικη επιλογη αλλα εσυ μαλλον εκει εχεις προταση οποτε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ichigo Προβολή μηνύματος
    Οποιος σκεφτεται να μετακομισει εξωτερικο για εργασια αλλα ταυτοχρονα εχει σχηματισει -λανθασμενη- αποψη για τους "κακους και υποκριτες" ξενους να μην το επιχειρήσει καν να παει. Αν δε γυρισει πισω τρέχοντας έχοντας σπαταλησει χρόνο και χρημα το πολύ πολύ να γκετοποιηθει και να μην περάσει καθολου καλα. Το εξωτερικό θέλει ευελιξία στις αλλαγες και να τηρεις το "when in Rome do as the Romans do"...
    Ετσι
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Σε ευχαριστώ, θα σε ενοχλήσω σε π.μ. Είναι σωστό αυτό που λες, καμία σχέση η Ελβετία με π.χ. Δανία για την οποία είχα κι εκεί κάνει έρευνα και δεν το σκέφτομαι καν. Ακόμα και μέσα στην Ελβετία λόγω καντουνιών και γλωσσων υπάρχουν πολύ μεγαλες διαφορές...
    Δεν καταλαβαινω τι εχει η ελβετια τοσο πιο πανω απο την δανια και λες οτι δεν το σκεφτεσαι..αν εχεις δουλεια και καποια υποστηριξη στην σρχη εινσι σουπερ κρατος, τα εχει ολα..δουλευα παιδαγωγος στα ολοημερα σχολεια εκει και οταν κανω συγκριση με ελλαδα ακομα κλαιω και ας εχουν περασει τοσα χρονια..

Ελβετια ημουνα περαστικος και τουλαχιστον στα συνορα με γερμανια δεν μου αρεσε, εργοστασια παντου και πολυ στριφνοι ανθρωποι που σκεφτονται μονο το πως θα κερδισουν περισσοτερα..αντιθετα οι δανοι τουλαχιστον χαμογελανε και ειναι σαν παιδακια..απορω πως υπαρχουν μονο μερικοι εκατονταδες ελληνες κυριως γουναραδες ενω στους απολυτα κρυοκωλους σουηδους υπαρχεο ελληνικη παροικια χιλιαδων..
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    ρε φίλε να σου πω....
    ακόμα δω είσαι?????

ανανήψαντας

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Aποκλειστικό!Ο Rossi στην Ελλάδα με scooter!
    από TOLISTOLAROS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 16/11/2008, 21:14
  2. Γινε εθελοντης..στην Ελβετια
    από Xrider στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2007, 13:33
  3. Στην πίστα με το ντελιβεράδικο..
    από lampros_fazer στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2007, 21:59
  4. 5/12 Βόλτα στην Ουτρέχτη με Tifoefs