Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 124

Θέμα: IX .Υποκυβισμός "μαϊμού" και τσουχτερα προστημα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Και το τέλος είναι πολύ σημαντικό, και το ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης, που επίσης είναι ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ παραλογισμός και συχνά δημιουργεί παράλογη φορολογία εισοδήματος.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Προφανώς και δεν ήμασταν διότι ξέρουμε χρόνια το ελληνικό κράτος και ΔΕΝ τσιμπησαμε.
    Κι έτσι δεν αγοράσαμε,και δεν πληρώσαμε κερατιατικα.
    Ας πρόσεχαν οι άλλοι
    Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα.
    Ισχύει το ίδιο και γι'αυτους που χάνουν τα σπίτια τους από τους πάτσηδες , επειδή βρέθηκαν ξαφνικά σε αδυναμία, διότι η τράπεζα αύξησε τα επιτόκια ενώ το εισόδημά τους μειωθηκε ?
    Ας πρόσεχαν κι αυτοί?

Πως τη λένε την κατσίκα του γείτονα?

Π@@τάνα αλληλεγγύη, γ@@ήθηκες νωρίς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    Ισχύει το ίδιο και γι'αυτους που χάνουν τα σπίτια τους από τους πάτσηδες , επειδή βρέθηκαν ξαφνικά σε αδυναμία, διότι η τράπεζα αύξησε τα επιτόκια ενώ το εισόδημά τους μειωθηκε ?
    Ας πρόσεχαν κι αυτοί?

Δεν έχει να κάνει με την κατσίκα του γείτονα.
    Είμαστε λαός που πιστεύουμε ότι είμαστε γαμάτοι μάγκες και πάντα αποδεικνύεται ότι είμαστε γατάκια.
    Παράνομα σπίτια, ομόλογα ,χρηματιστήριο, τραπεζικά δάνεια, τέλη, υποκυβισμοί ο κατάλογος είναι ατέλειωτος και σίγουρα δεν θα τελειώσει ποτέ.

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Δεν έχει να κάνει με την κατσίκα του γείτονα.
    Είμαστε λαός που πιστεύουμε ότι είμαστε γαμάτοι μάγκες και πάντα αποδεικνύεται ότι είμαστε γατάκια.
    Παράνομα σπίτια, ομόλογα ,χρηματιστήριο, τραπεζικά δάνεια, τέλη, υποκυβισμοί ο κατάλογος είναι ατέλειωτος και σίγουρα δεν θα τελειώσει ποτέ.
    Σωστό, άλλωστε το "Δοξάστε με" γράφτηκε κάπου αρχές '80. Διαχρονική η σκατοβλαχοκαγκουροκουτοπονηρομαλακία που δέρνει των περιούσιο λαό των βαλκανίων.

Ωστόσο το ποστ μου πήγαινε στην κοσμοθεωρία του
    "Ας πρόσεχαν".

Σε αυτούς που όταν ο κράτος σπάει πόρτες και μπουκαρει νύχτα στα σπίτια σέρνοντας οικογένειες στο δρόμο, αυτοί βγαίνουν στο μπαλκόνι και κάνουν χάζι.
    Στους "ε, τι ήθελε κοπέλα μόνη της έξω τέτοια ώρα".
    Στους "ε, τι γύρευε 16χρονών παιδι στα Εξάρχεια".
    Σε αυτούς πήγαινε .

Σωστό, άλλωστε το "Δοξάστε με" γράφτηκε κάπου αρχές '80. Διαχρονική η σκατοβλαχοκαγκουροκουτοπονηρομαλακία που δέρνει των περιούσιο λαό των βαλκανίων.

Ωστόσο το ποστ μου πήγαινε στην κοσμοθεωρία του
    "Ας πρόσεχαν".

Σε αυτούς που όταν ο κράτος σπάει πόρτες και μπουκαρει νύχτα στα σπίτια σέρνοντας οικογένειες στο δρόμο, αυτοί βγαίνουν στο μπαλκόνι και κάνουν χάζι.
    Στους "ε, τι ήθελε κοπέλα μόνη της έξω τέτοια ώρα".
    Στους "ε, τι γύρευε 16χρονών παιδι στα Εξάρχεια".
    Σε αυτούς πήγαινε .
    Αυτό λέω και εγώ στο γιό μου που την περασμένη βδομάδα του την πέσαν στο θησείο και του πήραν τηλέφωνο και λεφτά.
    Παρόλα αυτά και καινούργιο τηλέφωνο του πήρα και πάλι έξω είναι.
    Η ζωή δεν σταματάει αρκεί μόνο το πάθημα να γίνεται μάθημα.
    Και να έχουμε την υγεία μας πάνω απ' όλα.
    Τα υπόλοιπα ούτε μεγάλη σημασία έχουν, και αν κρίνουμε ότι αξίζει τον κόπο, ξαναγίνονται.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Ας πρόσεχαν κι αυτοί?

Το να είσαι υποψιασμένος γενικά στην ζωή σου,να αξιολογεί τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σου ανάγκες,και να ξέρεις που φτάνει το στρώμα που κοιμάσαι, ισχύει για τους περισσότερους αν και όχι για όλους.Οσον αφορά για το τελευταίο που ρωτάς ισχύει και το "διαβάζω τούς όρους τού ΔΑΝΕΊΟΥ πριν υπογράψω."
    Δυστυχώς η ζωή είναι σκληρή καί σπάνια χαρίζει κάστανα ανέκαθεν.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Το να είσαι υποψιασμένος γενικά στην ζωή σου,να αξιολογεί τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σου ανάγκες,και να ξέρεις που φτάνει το στρώμα που κοιμάσαι, ισχύει για τους περισσότερους αν και όχι για όλους.Οσον αφορά για το τελευταίο που ρωτάς ισχύει και το "διαβάζω τούς όρους τού ΔΑΝΕΊΟΥ πριν υπογράψω."
    Δυστυχώς η ζωή είναι σκληρή καί σπάνια χαρίζει κάστανα ανέκαθεν.
    Ετσι ακριβώς....Έχω ανηψιό που μάζεψε 17 χιλιάρικα δουλεύοντας σε 2 δουλειές, πήγε και αγόρασε δίνοντας ΟΛΑ τα λεφτά αυτά ως προκαταβολή, μια μερσεντές αξίας 35.000 έβαλε δόσεις για 5 χρόνια 400 ευρώ τον μήνα.
    Του έρχονται δηλαδή εντελώς οριακά, χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας.
    Τον Ρώτησα ποιος ο λόγος να πάρει τόσο ακριβό αμάξι και να χρεωθεί μέχρι τον λαιμό; αν αύριο τον απολύσουν; η δεύτερη δουλειά του είναι (κλασσικά) delivery. Πες ότι απλά πέφτει και χτυπάει πόδι, άουτ από την δουλειά για κανέναν μήνα. Οι δόσεις, εν τω μεταξύ, θα τρέχουν, με τις όποιες προσαυξήσεις τους, βεβαίως βεβαίως. Η να βάλουμε κανένα μικροτρακάρισμα.... και το αμάξι θα χάσει και τα λεφτά που με τόσο κόπο μάζεψε.
    Ωραία τα μεταξωτά βρακιά αλλά θέλουν και τους κατάλληλους κώλους.
    Εχω μάθει (με τον σκληρό τρόπο.... ) "να απλώνω τα ποδάρια μου μέχρι εκεί που φτάνουν" ......

Ένας καλός (πιστεύω) κανόνας τον οποίο πλέον ακολουθώ, είναι "ΔΕΝ αγοράζουμε με όσα αντέχει η τσέπη μας, αγοράζουμε με τα ΜΙΣΑ (η βια-βια τα 2/3) από όσα αντέχει η τσέπη μας"
    Δεν θα πάρω το κινητό των 800 ευρώ και ας έχω τα λεφτά, θα πάρω των 300 διότι ΜΠΟΡΕΙ τα 500 να λείψουν από κάπου αλλού σε μια ανύποπτη στιγμη.
    Τελευταία τροποποίηση από Bowleno; 23/04/2023 στις 11:54.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Ωραία όλα αυτά αλλά δεν γεννηθήκατε γνωρίζοντάς τα.
    Είναι αποτέλεσμα εμπειρίας που έρχεται με τα χρόνια την παρατήρηση και αυτά που μας πασάρουν ώς ειδήσεις.
    Και όπως και να το κάνουμε από μια ηλικία και μετά στη ζωή σου περισσότερο αναπολείς παρά ονειρεύεσαι.
    Οι νέοι δεν είναι το ίδιο.
    Και να λάβουμε υπόψιν μας ότι αυτά είναι γενικοί κανόνες που ΔΕΝ ισχύουν πάντα.
    Υπάρχουν και εξαιρέσεις που το ορμητικό πνεύμα και το ρίσκο αποδίδουν.
    Τουλάχιστον σε επίπεδο επενδύσεων.
    Στην κατανάλωση που επιβάλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής οκ τζάμπα κόπος στις περισσότερες περιπτώσεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ενας ανθρωπος που ξεπουλαει τον κοπο το χρονο και την υγεια του για αντικειμενα εχει εσωτερικα ζητηματα
    δεν ειναι απλα θεμα χρηματων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Ο κανονας ειναι ενας.
    Οταν βγαζεις 100 και πας και χρεωνεσαι 80 και ΔΕΝ εισαι δημοσιος υπάλληλος στην Ελλαδα,τρίβεσαι στην γκλιτσα του τσοπάνη.
    Με ποια λογικη προυποθετεις πόσα θα βγαζεις για τα επόμενα 20-30 χρόνια σε μηνιαια βάση και παιρνεις τοσο τεραστιο ρισκο ?
    Και ζεις και στην Ελλαδα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Ο κανονας ειναι ενας.
    Οταν βγαζεις 100 και πας και χρεωνεσαι 80 και ΔΕΝ εισαι δημοσιος υπάλληλος στην Ελλαδα,τρίβεσαι στην γκλιτσα του τσοπάνη.
    Αυτός ήταν κανόνας πρίν την κρίση.
    Έτσι γίναν οι μισοί δημόσιοι κόκκινοι μόλις τους μειώσαν τους μισθούς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    40% του μηνιαιου εισοδήματος σου δοση λένε οι οικονομολόγοι
    Το πώς διασφαλίζεται αυτό το εισόδημα σε βάθος χρόνου είναι θέμα του καθενος

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και έχεις μια σχετικά σταθερή ροή στη δουλειά σου,αγοράζεις εμπόρευμα-το πουλάς-ξανααγοράζεις-το ξαναπουλάς και πάει λέγοντας.Έπενδύεις λίγο χρήμα επιπλέον ελπίζοντας να βελτιώσεις λίγο ακόμα το εισόδημά σου.
    Και εκεί που είσαι βυθισμένος στην χωρίς άγχη ρουτίνα σου έρχεται μια καραντίνα και στα ισοπεδώνει όλα,κλειστός για ένα χρόνο.Ή ένας πόλεμος,μια αύξηση 200% της ΔΕΗ,ή ένα Σουέζ που σου ανεβάζει απρόσμενα το κόστος αγοράς.

Τι του λες του άλλου,ας πρόσεχες?

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και έχεις μια σχετικά σταθερή ροή στη δουλειά σου,αγοράζεις εμπόρευμα-το πουλάς-ξανααγοράζεις-το ξαναπουλάς και πάει λέγοντας.Έπενδύεις λίγο χρήμα επιπλέον ελπίζοντας να βελτιώσεις λίγο ακόμα το εισόδημά σου.
    Και εκεί που είσαι βυθισμένος στην χωρίς άγχη ρουτίνα σου έρχεται μια καραντίνα και στα ισοπεδώνει όλα,κλειστός για ένα χρόνο.Ή ένας πόλεμος,μια αύξηση 200% της ΔΕΗ,ή ένα Σουέζ που σου ανεβάζει απρόσμενα το κόστος αγοράς.

Τι του λες του άλλου,ας πρόσεχες?
    Ή ένα σκρούτζ που σου ζητάει έξτρα 400€ το χρόνο, γιατι έτσι... :P

Παλαιό μέλος
    Στην χώρα του "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα", απαγορεύεται να κάνεις δουλειά με μισθό άνω του κατώτερου, απαγορεύεται να αγοράσεις ακριβό αυτοκίνητο, σπίτι ούτε για αστείο και φυσικά πρέπει να ζεις λιτά και ταπεινά σαν Ρουμάνος εργάτης φάμπρικας επί Τσαουσέσκου.

Και όλα αυτά τα διαβάζω σε ένα φόρουμ που η πλειοψηφία οδηγάει μοτοσυκλέτες άνω των €10.000.

Αφού είναι έτσι η κατάσταση γιατί δεν έχετε όλοι κινεζικό παπί; Ρητορικό ερώτημα.

Τα πράγματα έχουν όπως τα έγραψαν ο Στέφανος και ο Νίκος. Τις θεωρίες που διατυπώνουν οι "οικονομολόγοι" μέσα από τα διαμερίσματα τους στο Ντουμπάι μπορούν τις κρατήσουν για τον εαυτό τους. Πιθανότατα είναι οι ίδιοι που παράτησαν το αυτοκίνητο τους στον δρόμο των ΗΠΑ επειδή δεν είχαν να το φουλαρουν στο κραχ του 2008.

Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  2. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  3. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23
  4. Μαιμού και βάτραχος!