Σελίδα 7 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 185

Θέμα: A8eos

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    Εμένα με χαλάει το ότι ο Χουντόδουλος με προσμετράει στη δύναμή του, επειδή όταν έβγαλα ταυτότητα προτίμησα να μην κάνω θέμα τα της θρησκείας.

Και αυτό ισχύει για 100άδες χιλιάδες Έλληνες.
    ο Χριστοδουλος φιλε μου εχει δυναμη και αυτο αποδειχτηκε απο 3,000,000 υπογραφες που μαζεψε.... τωρα πες οτι θες αλλα αυτοι που υπεγραψαν ειναι περισσοτεροι απο οσους ψηφισαν το κομμα που κυβερναει αρα μη λετε βλακειες πειτε κανα καλο επιχειρημα....

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    ο Χριστοδουλος φιλε μου εχει δυναμη και αυτο αποδειχτηκε απο 3,000,000 υπογραφες που μαζεψε.... τωρα πες οτι θες αλλα αυτοι που υπεγραψαν ειναι περισσοτεροι απο οσους ψηφισαν το κομμα που κυβερναει αρα μη λετε βλακειες πειτε κανα καλο επιχειρημα....
    Είπα πουθενά πως ΔΕΝ είναι περισσότεροι; Αναφέρθηκα σε κόμματα;

Τι κάθομαι και σου απαντάω...

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Είπα πουθενά πως ΔΕΝ είναι περισσότεροι; Αναφέρθηκα σε κόμματα;

Τι κάθομαι και σου απαντάω...
    μη μου απαντας δεν ειμαι του διαλογου ετσι και αλλιως :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    ο Χριστοδουλος φιλε μου εχει δυναμη και αυτο αποδειχτηκε απο 3,000,000 υπογραφες που μαζεψε....
    .....................................

Μα οι "πολλοι" ειναι η "μαζα" (που λεγαμε) και το "κοπαδι" ρε Γιωρικα ...

:rotflmao:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Ολα τα προβατα μαζι. Μην κανει κανενα και ξεφυγει σας περιμενει ο λυκος (ή ο μονολυκος crs-k) :rotflmao: :rotflmao:

Ο θεος ειναι ο τσοπανης με την κλιτσα και το αρκουδοσκυλο ο Χριστοδουλος

Υ.Γ. Μην ξεχνατε να ριχνετε τον οβολο σας στο φιλοπτωχο ταμειο (οπως μπαινεις στην εκκλησια δεξια)
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Και μην ξεχνάμε, "Ενισχύσατε την αποπεράτωσιν του (υπερπολυτελούς) ιερού ναού μας"

(γιατί η Εκκλησία δεν έχει η φουκαριάρα!!!!!)

ThE ArT oF DowNLoAdinG Το avatar του/της crazykiller
    .
    LeT ThE GooD TiMeS RoLL

Αν κάτσει κάποιος ψύχραιμος παρατηρητής και διαβάσει όλες της σελίδες θα παρατηρήσει μία έλλειψη επιχειρημάτων και μια προσπάθεια προσηλυτισμού στο δόγμα που πιστεύει ο καθένας για σωστό. Στην χειρότερη περίπτωση να δει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το διαφορετικό. Επιχειρήματα μόνο, δεν θα βρει, και κυρίως από αυτούς που τα αναφέρουν συχνά.
    Κάποιοι από εμάς έχουν ψάξει και καταλήξει σε κάτι, που θεωρούν σωστό. Άρα έχουν απορρίψει τα άλλα ως λάθη, η βλακείες, η ακόμα χειρότερα, ως καταστροφικά.
    Είναι η άποψη του καθενός και κερδίζουμε όλοι αν ακούγεται. (άλλωστε όπως λέει και η μπουρδολόγος του forum είναι σαν της κωλ…..πήδες όλοι έχουμε από μια)
    Το κακό είναι ότι κάποιοι, έχουν ακούσει ένα παραμύθι, ένα τσιτάτο, μια θεωρία (που την κατάλαβαν λάθος), κάποια επιχειρήματα που δεν έλεγξαν αν είναι σωστά, κάποια ερωτήματα που τα θεώρησαν σοβαρά χωρίς να ψάξουν να δουν αν έχουν πάψει να είναι ερωτήματα εδώ και πολλά χρόνια, κάποιες προτάσεις που φέρονται να ειπώθηκαν, χωρίς να κοιτάξουν αν ειπώθηκαν πραγματικά, αν προτείνονται, η αν τελικά αναπαράγονται τόσο συχνά από τους ίδιους που θεώρησαν ότι πράγματι έτσι έγινε γιατί το λένε όλοι.
    Καλό είναι όταν έχουμε ερωτήματα να ψάχνουμε της απαντήσεις εκεί ακριβώς που αναφέρετε το ερώτημα, και όχι να θεωρούμε ότι είναι αναπάντητα. Εδώ κολλάει «το πίστευε και μη, ερεύνα.».
    Το θέμα των επιχειρημάτων τώρα.
    Εάν η αντιπαράθεση γίνεται μεταξύ του κουμμουνισμού και του καπιταλισμού, τα επιχειρήματα θα μπορούσαμε να τα πάρουμε από τον Ανταμ Σμιθ και από τον Μαρξ, και από τα βιβλία που έγραψαν.
    Σωστό?
    Με τι λογική όταν κάνουμε αντιπαράθεση για τον χριστιανισμό δεν θεωρείται σωστό να αντλούν τα επιχειρήματα τους οι χριστιανοί από την Βίβλο?
    Εφόσον αυτήν ακριβώς κριτικάρουμε, και πάνω στα γραφόμενά της γίνετε πολλές φορές η κόντρα.
    Αν η κόντρα γίνετε για της θρησκείες γενικά, τότε το θέμα ανάγετε σε κοινωνικοπολιτικό. Και εκεί θα πρέπει να μιλάμε για τα οφέλη που έχουν ή θα προκύψουν, από την γενική επικράτηση ή την εξαφάνισή της, στους πολίτες.
    Αν η κόντρα έχει να κάνει με την ύπαρξη ή όχι του Θεού, τότε θα πρέπει να συζητάνε μόνο όσοι είναι δεκτικοί σε όποιο αποτέλεσμα προκύψει.

Πάντα με φιλική διάθεση και όρεξη για διάλογο.

Παλαιό μέλος
    Θα γραψω και εγω κατι εξυπνο και μετα θα λιποθυμισω.
    1) Η αναγκη της πιστης γενικα ειναι αναγκη του ανθρωπου που πηγαζει απο τον φοβο του ανθρωπου για τον θανατο και την αδυναμια ελενχου του περιβαλοντως στο οποιο ζει,αν καποιος μπορουσε να φτιαξει εναν κοσμο οπως τον θελει και να τον ελενχει απολυτα δεν εχει την αναγκη της πιστης (ανεξαρτητα απο το ειδος της θρησκειας ολες ζητανε πιστη)
    2) Η αναγκη του ανθρωπου ν'ανηκει σε κοποιο συνολο
    ( κληρονομικη θρησκεια)
    3) Το πως δημιουργηθηκαν τα παντα εχει εξηγηθει σε μεγαλο ποσοστο,μονο η ενοποιηση των θεωριων μενει,διαβαστε ΣΤΗΒΕΝ ΧΟΚΙΝΣ τα γραφει απλοποιημενα.
    4) Δυο σοβαροι και γενικοι τροποι υπαρχουν να ελενχεις καποιον
    ο φοβος (εδω ανηκουν οι θρησκειες ) και η εκμεταλευση και δημιουργια των θελω του ( αμερικανικο ονειρο )κανεις οτι σου πουν οταν φοβασαι 'η οταν θελεις κατι. ο ελενχος αυτος δεν ειναι κακος (φανταστητε ν'αφηναμε τα παθη μας ανεξελενκτα) το θεμα ειναι ποιος τον ασκει.
    5)Οι ποιο μορφωμενοι ειναι απιστευτα επιρεπεις στις διαφορες αιρεσεις ακομα και αν εχουν ενα τελειως ηλιθιο στορυ,σας θυμιζω τους 15 στην αμερικη που κανανε ομαδικη αυτοκτονια για να μπουνε στο διαστημοπλοιο πιου ηταν κρυμενο στην ουρα του κομητη ΧΑΛΕΥ και τ'οδηγουσε ο αδελφος του γλαροπουστα που ηγειτω της αιρεσης,ηταν ολοι τους ανωτατης μορφωσεως και οικονομικης σταθμης,ξυπνοι και πετυχυμενοι στο ειδος τους
    6)ειναι αστεια η αντιπαραθεση επιχειρηματων στα θρησκευτικα γιατι τιποτα δεν μπορει ν'αποδειχτει πειραματικα,ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του.
    7)Αν θελεις να χαλασεις μια παρεα,ανοιξε θρησκευτικη,πολιτικη,ποδοσφαιρικη κουβεντα.
    8)Αν οι θρησκειες δεν περιειχαν την ιδεα της διαδοσης σαν μεγιστη αναγκαιοτητα (προσυλιτισμος) θα ηταν υπεροχες,γιατι ολων ο πυρηνας αποτελειτε απο ομορφες ιδεες.
    9) ΜΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ αν καποιος εχει διαβασει απο σοβαρες ιστορικες και ανθρωπολογικες ερευνες (οχι ΤΥΠΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ)και ξερει πως χαθηκανε πολιτισμοι σαν τους ΙΝΚΑΣ - ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ καταστρεφοντας το περιβαλον εκπληρωνοντας θρησκευτικες αναγκες και υπερπληθηζοντας την περιοχη θα καταλαβει οτι σε 150-200χρονια θα υπαρχουν δυο μονο θρησκειες μουσουλμανοι και καθολικοι κυριως ΛΑΤΙΝΟΙ ( και οι δυο γενναν σαν κουνελια )οι οποιοι θ'αγωνιζωνται να επιβιωσουν σ'ενα καταστρεμενο περιβαλον.
    Θυμηθητε στην θεσσαλονικη πριν 2 χρονια καθηγητης θεολογιας ενω ειδε οτι τα παιδια που κυοφορουσε η γυναικα του ηταν σιαμαια δεν τ'αριξε τ'αφησε να γεννηθουν λεγοντας οτι ηταν θελημα θεου,το ΙΚΑ και εμεις πληρωσαμε ενα καρο εκατομυρια για τον διαχωρισμο τους.
    Συμπερασμα:μακρια απο τους φανατικους ολων των ειδων, ο σκοπος του ανθρωπου ειναι διαφορετικος για τον καθενα μας και οτι φαμε οτι ποιουμε και οτι αρπαξει ο κωλος μας.
    Ετσι ισως καταφερουμε να γινουμε πιο φιλοσοφημενοι
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    .....................

Βλεπεις οτι επιμελως ΑΠΟΦΕΥΓΩ να απαντησω Προσωπικα, στον οποιονδηποτε, γιατι γινεται αντιπαραθεση μεταξυ δυο και υπαρχουν "στεναχωριες"!

Για τον λογο αυτο και δεν περιελαβα καθολου κειμενο στην παρουσα παραθεση.

Οσο κι αν φανει εγωιστικο, θεωρω οτι εχω πολυ πιο πληρη εικονα, με ευρυγωνιο παρμενη ενα πραμα, ενω πολλοι "ζουμαρουν" σε πολυ πιο ασημαντα πραγματα.

Οσα ειπα μεχρι τωρα νομιζω οτι φτανουν και περισευουν για να μεταφερουν αυτην την εικονα και δεν χρειαζεται να μπω σε περισσοτερες λεπτομερειες.

Ειμαι πολεμιος των Θρησκειων, οι οποιες ειναι με την σειρα τους πολεμιες της γνωσης και της ανοικτης σκεψης.

Μιας και θεωρω οτι εχω πει ηδη πολλα για Forum, για μενα το θεμα σταματαει εδω.

Συγνωμη για οσους στεναχωρησα, αλλα δυστυχως (γι' αυτους, ευτυχως για μενα) ετσι ειναι τα πραγματα!

Καλες μοτοβολτες να 'χουμε!

... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Αν κάτσει κάποιος ψύχραιμος παρατηρητής και διαβάσει όλες της σελίδες θα παρατηρήσει μία έλλειψη επιχειρημάτων και μια προσπάθεια προσηλυτισμού στο δόγμα που πιστεύει ο καθένας για σωστό.
    Έλλειψη επιχειρημάτων θα δει απο σένα, σίγουρα. Οι υπόλοιποι ΜΟΝΟ επιχειρήματα προέβαλαν, τονίζοντας διάφορες εκφάνσεις της φαυλότητας της έννοιας της θρησκείας και ειδικα του χριστιανισμού.

Σου έγραψα για το θέμα της διασταύρωσης των όσων γραφει η ΚΔ, και εσύ μου απάντησες πως σου αρκεί πως αυτοί οι 4 (!!!) άνθρωποι τα έγραψαν και συμφωνούν. Ο Λάζαρος και καλά αναστήθηκε, και αντί να βουίξει η πλάση, εσένα σου αρκεί που το έγραψαν 2-3 απόστολοι.

Η ΠΔ γράφει κάτι αστεία πράγματα για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, κι εσύ τα βρίσκεις εν πολλοίς σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις.

Αυτή ήταν περίπου η διαλεκτική σου προσέγγιση σ' αυτή την κουβέντα.

Κανείς δεν προέβαλε κανένα απολύτως δόγμα, αντίθετα όλοι εξέφρασαν την αποστροφή τους προς ΚΑΘΕ είδους δόγμα, κάθε είδους παρωπίδας και καλουπιού για τον εγκέφαλο και την ελεύθερη σκέψη. Κανείς δεν προσπάθησε να σε προσυλητίσει στον ισλαμισμό ή στον βουδισμό ή οπουδήποτε αλλού.

Αλλά το μυαλό σου από βρεφική ηλικία έχει πιπιληθεί συστηματικά από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες, δεν είχες ποτέ την ευκαιρία να δεις το Χριστιανισμό κριτικα αφού το σύστημα φρόντισε να στο περάσει μαζί με τη φρουτόκρεμα, και έτσι το να απαρνηθείς το χριστιανισμό ισοδυναμεί με το να απαρνηθείς τον εαυτό σου. Το κόλπο με σένα πέτυχε απόλυτα, με τους υπόλοιπους εδώ απέτυχε γιατί η πίεση δεν ήταν επαρκής.

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί, ενώ ο ΙΧ βαφτίστηκε σε ηλικία 30+, εμείς βαφτιζόμαστε εκόντες-άκοντες σε ηλικία μερικών μηνών; Μας μαρκάρουνε Χριστιανούς όταν δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, μετράνε το κουκί μας και μετά κομπάζουν για το 97% των Χριστιανών στην Ελλάδα. Βέβαια για σένα ορθώς κομπάζουν αφού τους ακολουθείς.

Εύχομαι κάποτε οι ορίζοντές σου να ανοίξουν, να ξεφύγεις από την ψευτιά, την προκατάληψη, τη δεισιδαιμονία και το φόβο της θρησκείας σου και να νιώσεις επιτέλους πνευματικά ελεύθερος.

Παλαιό μέλος
    Συμφωνω απολυτα με τον crs-k και εγω εχω φτιαξει την κοσμοθεωρια μου αφου ειμαστε και σε κοντινη ηλικια, θα προσθεσω μονο οτι μαλλον θα ηθελα να ειχα την φελαδα της αγνοιας του πιστευε και μη ερευνα ισως να ημουν ποιο ευτυχης.
    Υ.Γ ηθελα να καταγγειλω τον πουστη που εγραψε το κοριτσακι με τα σπιρτα το διαβασα στα 10μου και μισησα τα Χριστουγεννα,το ποιο ιερο παντως για μενα ειναι τα παιδια,ειναι η ελπιδα ολων μας.
    ΤΕΛΟΣ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Έλλειψη επιχειρημάτων θα δει απο σένα, σίγουρα. Οι υπόλοιποι ΜΟΝΟ επιχειρήματα προέβαλαν, τονίζοντας διάφορες εκφάνσεις της φαυλότητας της έννοιας της θρησκείας και ειδικα του χριστιανισμού.

Σου έγραψα για το θέμα της διασταύρωσης των όσων γραφει η ΚΔ, και εσύ μου απάντησες πως σου αρκεί πως αυτοί οι 4 (!!!) άνθρωποι τα έγραψαν και συμφωνούν. Ο Λάζαρος και καλά αναστήθηκε, και αντί να βουίξει η πλάση, εσένα σου αρκεί που το έγραψαν 2-3 απόστολοι.

1ον
    Επειδή είμαι απρόσεκτος, θα σε παρακαλούσα να μου παραθέσεις τα επιχειρήματα που λές και δεν είδα.
    2ον
    Δεν έγραψα ότι αρκεί, αλλά ότι τον Θουκυδίδη τον θεωρούμε δεδομένο χωρίς διασταύρωση, ενώ 4 διασταυρώσεις δεν είναι αρκετές για σένα! και ιδίως όταν κανείς σύγχρονος τους δεν διαφώνησε για την ιστορικότητα των γεγονότων (όχι των θαυμάτων) ούτε και οι Ιουδαίοι! που αναφέρονται στο γεγονός αρνητικά μέν αλλά επιβεβαιώνοντας το.

Η ΠΔ γράφει κάτι αστεία πράγματα για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, κι εσύ τα βρίσκεις εν πολλοίς σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις.

=)Δεν τα βρίσκω εν πολλοίς, αλλά απόλυτα. Έγιναν, κατά την σημερινή αντίληψη, ακριβώς με την ίδια σειρά που αναφέρονται στην γένεση.

Αυτή ήταν περίπου η διαλεκτική σου προσέγγιση σ' αυτή την κουβέντα.

Κανείς δεν προέβαλε κανένα απολύτως δόγμα, αντίθετα όλοι εξέφρασαν την αποστροφή τους προς ΚΑΘΕ είδους δόγμα, κάθε είδους παρωπίδας και καλουπιού για τον εγκέφαλο και την ελεύθερη σκέψη. Κανείς δεν προσπάθησε να σε προσυλητίσει στον ισλαμισμό ή στον βουδισμό ή οπουδήποτε αλλού.

=) Νομίζω ότι εκτός της διευκρίνησης κάποιων θεμάτων ούτε εγώ έκανα προσηλυτισμό
    Απλά προσπαθώ να αποδείξω, ότι δεν είμαι βλάκας που έχω άλλη άποψη από σας.
    Αν ψάξεις θα βρεις και προσηλυτισμό και δόγμα σε αρκετές απαντήσεις άλλων.

Αλλά το μυαλό σου από βρεφική ηλικία έχει πιπιληθεί συστηματικά από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες, δεν είχες ποτέ την ευκαιρία να δεις το Χριστιανισμό κριτικα αφού το σύστημα φρόντισε να στο περάσει μαζί με τη φρουτόκρεμα, και έτσι το να απαρνηθείς το χριστιανισμό ισοδυναμεί με το να απαρνηθείς τον εαυτό σου. Το κόλπο με σένα πέτυχε απόλυτα, με τους υπόλοιπους εδώ απέτυχε γιατί η πίεση δεν ήταν επαρκής.

=) Ενημερωτικά σου λέω, ότι έχω μελετήσει όλες της μεγάλες θρησκείες και όλες της πολιτικές σκέψεις προτού από άθεος και υβριστής καταλήξω χριστιανός ορθόδοξος. Από Αριστοτέλη μέχρι Μαρξ και από βουδισμό, μέχρι ινδουισμό και μωαμεθανισμό.
    Δεν είχα καμία πίεση και δεν ήμουν χριστιανός μέχρι τα 30 μου.

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί, ενώ ο ΙΧ βαφτίστηκε σε ηλικία 30+, εμείς βαφτιζόμαστε εκόντες-άκοντες σε ηλικία μερικών μηνών; Μας μαρκάρουνε Χριστιανούς όταν δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, μετράνε το κουκί μας και μετά κομπάζουν για το 97% των Χριστιανών στην Ελλάδα. Βέβαια για σένα ορθώς κομπάζουν αφού τους ακολουθείς.

=)Ποτέ δεν συμφώνησα στο κομπασμό και αν με έχεις ακούσει ποτέ να το υπερασπίζω να μου το ενθυμήσεις.
    Η βάφτιση σε μικρή ηλικία για μας είναι ευκαιρία για σωτηρία, την οποία καταφέρνει ο άνθρωπος όταν ωριμάσει. Είναι μια διαρκής διαδικασία που την ξεκινάμε όσο το δυνατών γρηγορότερα. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον κάθε ένα όπως εσύ, να επιλέξει τον δρόμο του. Δεν σε εμπόδισε αυτό στην ανάπτυξη της σκέψης σου, αλλά πιθανώς οι άνθρωποι που βρήκες στην ζωή σου.
    Και συμφωνώ ότι τα ποσοστά είναι πλασματικά. Οι ενσυνείδητοι χριστιανοί είναι πολλοί λιγότεροι.

Εύχομαι κάποτε οι ορίζοντές σου να ανοίξουν, να ξεφύγεις από την ψευτιά, την προκατάληψη, τη δεισιδαιμονία και το φόβο της θρησκείας σου και να νιώσεις επιτέλους πνευματικά ελεύθερος.

=) ίσως να τα έχω αυτά και να με έχεις παρεξηγήσει. Πάντως σε ευχαριστώ που μου εύχεσαι πνευματική ελευθερία. Με ότι αντιλαμβάνεται και ελπίζει σε αυτό ο καθένας.
    Αντεύχομαι και εγώ, σε αυτό που θεωρείς εσύ σωστό.

Αντί άλλης απάντησης θα παραθέσω μια πρόταση που μόλις έγραψες, αποδεικνύοντας με τον πλέον κατηγορηματικό και αυταπόδεικτο τρόπο ότι δεν έχεις τη παραμικρή διάθεση αλλά και δυνατότητα να δεις κριτικά τον Χριστιανισμό και τις πρακτικές του, και ότι είσαι πρόθυμος να υπερασπιστείς ό,τι κι αν οι λειτουργοί του κάνουν:

Η βάφτιση σε μικρή ηλικία για μας είναι ευκαιρία για σωτηρία, την οποία καταφέρνει ο άνθρωπος όταν ωριμάσει.

ΑΜΗΝ, ας προσθέσω κι εγώ.

Κλείνω ευχόμενος και πάλι τη δικιά σου σωτηρία από τους "σωτήρες" σου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αντί άλλης απάντησης θα παραθέσω μια πρόταση που μόλις έγραψες, αποδεικνύοντας με τον πλέον κατηγορηματικό και αυταπόδεικτο τρόπο ότι δεν έχεις τη παραμικρή διάθεση αλλά και δυνατότητα να δεις κριτικά τον Χριστιανισμό και τις πρακτικές του, και ότι είσαι πρόθυμος να υπερασπιστείς ό,τι κι αν οι λειτουργοί του κάνουν:

Η βάφτιση σε μικρή ηλικία για μας είναι ευκαιρία για σωτηρία, την οποία καταφέρνει ο άνθρωπος όταν ωριμάσει.

ΑΜΗΝ, ας προσθέσω κι εγώ.

Κλείνω ευχόμενος και πάλι τη δικιά σου σωτηρία από τους "σωτήρες" σου.
    Εχω διαβασει ολες τις αποψεις στο συγκεκριμενο τοπικ.
    Δεν θελω να πω με ποιους συμφωνω και με ποιους διαφωνω μιας και νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις για μενα ακομα να εχω τεκμηριωμενη αποψη για ενα τετοιο θεμα, και με τοσες προεκτασεις.
    Παρ’ολα αυτα κανω παραθεση στο δικο σου ποστ, το οποιο με την σειρα του ειναι παραθεση σε αυτο του Ται, για να συμπληρωσω οτι στον Χριστιανισμο εμπλεκεται, μαλλον ακομα καλυτερα αποτελει αναποσπαστο στοιχειο, αυτο της παραδοσης.
    Η βαπτιση σχετιζεται με το προπατορικο αμαρτημα,(ειπαμε δεν εχει επιστημονικη βαση),και ειναι αναποσπαστο στοιχειο της Χριστιανικης παραδοσης.
    Κανεις δεν σε αναγκαζει να γινεις Χριστιανος, ουτε σου βαζει σφραγιδα.
    Αυτα τα κανουν αλλες θρησκειες(προσεξε Θρησκειες, οχι πρεσβευτες αυτων, εχει διαφορα το πως περναω το μηνυμα).

Παντως πολλοι πεσατε στην παγιδα να επιχειρηματολογησετε εναντιον της Εκκλησιας και του Χριστιανισμου, εχοντας σαν βαση τις φρικαλεοτητες της Ιερας εξετασης και των παπαδων.

Στο κατω-κατω το μηνυμα του Χριστιανισμου ειναι η αγαπη, αλλα οχι και σε σημειο να γινουμε καρπαζοεισπρακτορες, και να μην εναντιωνοματε στους δυναστες μας.
    Αυτο ισως ειναι και το δυσκολο να κατανοησουμε, ειναι μια χρυση τομη που δεν μπορει ο καθενας μας να χαραξει.

Κατα τα αλλα πολυ ωραια επιχειρηματολογια, αν και το θεμα εχει ξανασυζητηθει και εξαντληθει, και εχει καταντησει μαλλον κουραστικο.
    Ξεκοληστε απο τα στερεοτυπα του Χριστιανου (προβατου), και του Αθεου(σκεπτικιστη, αμφισβητια κτλ).
    Ειναι κριμα να θετετε εσεις οι ιδιοι ορια στους εαυτους σας.

ΥΓ. ΔΕΝ δηλωνω ουτε νιωθω και ουτε ειμαι Χριστιανος.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Σελίδα 7 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. A8eos Meros B
    από BELZEBOYLIS στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 171
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2011, 22:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε