Εκφράσου ελεύθερα αγόρι μου! Οι κανόνες περι θρησκευτικών θεμάτων έχουν αλλάξει και είναι κοινοί με τα υπόλοιπα θέματα!
*Αυτό δεν σημαίνει ότι προκαλούμε ή ότι δεν σεβόμαστε. Το θέμα είναι η συζήτηση και όχι η αντιπαράθεση (για όσους θέλουν να το εκμεταλλευτούν παει αυτό, όχι για σένα)!
Τελευταία τροποποίηση από daz; 16/02/2017 στις 22:13.
Sent from me using a computer.
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
50/50 στην ελλάδα? Έλα ρε!
Αυτό που μ' αρέσει δε, είναι το εξής:
Το 55% στην Ελλάδα πιστεύει ότι προερχόμαστε απ' την εξέλιξη των ειδών αλλά το 90% ειναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Πως γίνεται αυτό?
Αν βάλουμε και αυτούς που δεν είναι σίγουροι, το ποσοστό φτάνει το 70%. Δλδ το 70% μιας χώρας που το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών ειναι ΧΟ πιστεύει σε κάτι που δεν πιστεύει! Ή μάλλον πιστεύει σε κάτι που ξέρει ότι δεν είναι αλήθεια. Γιατί αν δεν φτιάχτηκα καθ' εικόνα και ομοίωση του θεού, τι σκατά χριστιανός είμαι? To χάνω κάπου?
Κάτι μου λέει ότι μέσα σε αυτό το 30% που δεν πιστεύει στην εξέλιξη είναι κυρίως πολύ παιδιά ή γέροι!
Είναι εντυπωσιακό πάντως από κάθε άποψη!
Τελευταία τροποποίηση από daz; 16/02/2017 στις 22:11.
δε ξερω τι πιστευετε εσεις, εγω παντως είμαι θεϊκο πλασμα...
Στην Ελλάδα είμαστε του φαίνεσθαι. Από υποχρεώση κάνουμε ορισμένα πράγματα ή μάλλον, νομίζουμε ότι είμαστε κάποια πράγματα... πρώτα απ΄όλα -το κυριότερο- νομίζουμε ότι είμαστε πολίτες.
Τέσπα, αν ρωτήσεις κάποιον από αυτούς θα σου πουν ότι είναι ΧΟ αλλά δεν πιστεύουν στην κοσμολογική θεώρηση της θρησκείας αυτής. Οι ίδιοι θα φιλήσουν το χέρι του παπά και θα κάνουν τσ, τσ, τσ, αν δουν κάτι που να αντιβαίνει στο πολιτισμικόκοινωνικό πρότυπο "σεμαδάκι στην B&O τηλεόραση και εξοχικό μέση την περιοχή natura...". Γενικά είμαστε μαλάκες σαν λαός...
Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ με έναν έναν επιστήμονα που συζητούσε πολύ όμορφα και σοβαρά με έναν υψηλόβαθμο της εκκλησίας για την εξελικτική θεωρία την γέννεση κτλ. Ο παπάς είπε τα γνωστά αλλά ο επιστήμονας του παρέθεσε 10αδες αποδείξεις για την εξέλιξη του ανθρώπου. Όταν κάποια στιγμή ο παπάς πιέστηκε άρχισε τα γνωστά διφορούμενα φιλοσοφικά αποφθέγματα της εκκλησίας. Ο άλλος όμως δεν έκανε πίσω.. "ελάτε τώρα, αυτό είναι φιλοσοφική θέση, θέλω μια απάντηση στο ερώτημα που σας έθεσα". Η αμηχανία του παπά ήταν όλα τα λεφτά! Θα μπορούσε να τον φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση αλλά το θέμα δεν ήταν να χυθεί αίμα αλλά να έρθουν face to face οι δύο θεωρίες, της εκκλησίας και της επιστήμης!
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αρκετές φιλοσοφίες ακόμα και θρησκευτικές θεωρήσεις δε διαφέρουν και πολύ από επιστημονικές προσεγγίσεις. Δηλαδή η επιστήμη έρχεται και δίνει αριθμητικές απαντήσεις σε ζητήματα που θεωρητικά θίχτηκαν πολύ παλιότερα. Εντάξει θέλει άπειρη μελέτη το όλο ζήτημα είναι έργο ζωής να κάτσεις να συνδέσεις φιλοσοφίες με την επιστήμη αλλά είναι πολλοί επιστήμονες αστροφυσικοί/ κοσμολόγοι που έχουν μιλήσει για αυτό το ζήτημα. Όχι με τη στενή έννοια του θεού ή ανθρωποκεντρικά φυσικά.
Οι κένταυροι,ο μινώταυρος και άλλα μυθικά πλάσματα ηταν αποτελέσμα γεννετικών πειραμάτων.
Οι εξωγήινοι είμαστε εμείς οι ίδιοι αλλά σε διαφορετική χρονολογία.
Ο πλανήτης μας ανα κάποια χρόνια καταστρέφεται,κάποιοι επιζούν και μετά ονομάζονται θεοί και δίνουν τεχνολογία σε δόσεις,πχ τροχός,φωτιά.
Ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται.
Αυτά.
![]()
Φίου φίου φι φι φίου