Σελίδα 7 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 229

Θέμα: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Το 73 ημουνα 3 χρονων. Μπορει να μην θυμαμαι λεπτομερειες, αλλα εχω ακομα την εικονα αχνη στο μυαλο μου.

Ανθρωπους να ακουνε ραδιοφωνο κ να φωναζουν κ να κλαινε
    Τον πατερα μου να ασπριζει κ να φευγει μαζι με καποιον [μετα εμαθα οτι ηταν ο θειος μου] για να παει πανω...
    Την μανα μου να κλαιει κ να στεκεται γονατιστη μπροστα του για να μην παει κ σκοτωθει γιατι ειχαν κ μικρο παιδι κ φοβοταν οτι η βραδυα δεν θα τελειωνε καλα
    Να του γεμιζει σακουλες με οτι ειχαν τα ραφια του σπιτιου, να τον φιλαει κ να τον ξεπροβοδιζει
    Να με κραταει ξυπνιο κ να με σφιγγει με αγωνια ακουγωντας το ραδιοφωνο

... ΝΑ ανοιγει την πορτα πριν το ξημερωμα κ να τον βλεπει μεσα στα αιματα. Οχι δικα του αλλα καποιων αλλων...

να με στελνουν στο χωριο στους παππουδες μην τυχον κ γινει κατι να μην ειμαι εκει...

Θυμαμαι το 75 μαζι με τους περ/ρους ανθρωπους που εχω δει η νιωσει ποτε στη ζωη μου, να με εχει ο πατερας μου στους ωμους του για να βλεπω την ωρα που χαιδευε τα καγκελα...

"Αυτοι που ειναι διατεθιμενοι να παραχωρησουν λιγη απο την ελευθερια τους για να κερδισουν λιγη ασφαλεια, δεν τους αξιζει τιποτα απο τα 2"

Απο τοτε πηγα μια φορα σε "επετειο" στα 16 μου. επειδη ομως δεν γουσταρω καπελωματα απο κανεναν, ακομα κ αν συμφωνο λιγο η πολυ με την ιδεοογια του, αποφασισα να μην το "γιορταζω" το πολυτεχνειο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
    "Αυτοι που ειναι διατεθιμενοι να παραχωρησουν λιγη απο την ελευθερια τους για να κερδισουν λιγη ασφαλεια, δεν τους αξιζει τιποτα απο τα 2"

Βενιαμίν Φραγκλίνος (νομίζω )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Βενιαμίν Φραγκλίνος (νομίζω )

κ εγω το νομιζω αλλα δεν ειμαι κ απολυτα σιγουρος.

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Ειδησεις ακουγαμε το βραδυ συνηθως, ολοι μαζι, μαζεμενοι γυρω απ' το ραδιοφωνο και με χαμηλωμενη την φωνη, απο την Ντόιτσε Βέλε στα βραχεα, για οποιον θυμαται ...

Ακομα και στο πως θα παμε στο Γυμνασιο επρεπε να προσεχουμε, μιας κι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ οι συγκεντρωσεις ανω των τριων ατομων, κι η γειτονια εβριθε απο χαφιεδες ενα γυρο ...

Δουλευα τοτε στην οικοδομη, βοηθος υδραυλικου, με ενα 27χρονο παληκαρι για μαστορα.

Ειχε ενα Φιατ 128 λαδί.

Ηταν η πρωτη μερα 15, Τεταρτη νομιζω, κι ειχαμε παραγγειλει στον προμηθευτη (καπου στην Ερμου) να μας εχει κομμενες σωληνες (βαρεως τυπου) στους 90 ποντους για να βαλουμε τα καλοριφερ στην πολυκατοικια που δουλευαμε.

Παμε και φορτωνουμε το πορτ μπαγκαζ και γυριζαμε, οταν μας σταματανε στην Πατησιων.

Ειδαμε το κοσμο και τα παιδια μεσα αλλα δεν ειχαμε παρει χαμπαρι ακομα του τι γινοταν.

Ανοιγουν το αυτοκινητο, βλεπουν τις σωληνες και τους "γυριζει" το ματι.

"Παλιοκουμουνι που πας ΟΠΛΑ στα κωλοπαιδα ..." και ξυλο. ΠΟΛΥ ξυλο.

Μεσα στα βογγητα και στα κλαματα ο Γιωργος, ετσι τον ελεγαν τον μαστορα, εχοντας αποδεχτει πληρως την "μοιρα" του, το μονο που τους παρακαλαγε ηταν ...

"Το παιδι ειναι μικρο, αφηστε το σας παρακαλω να παει στην μανα του"

Ημουν 13, φαινομουν κι ακομα μικροτερος κι ημουν ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ και ΚΑΤΑΣΠΡΟΣ.

Εφαγα καμποσες σφαλιαρες και μερικες κλωτσες κι ακουγα καποια "Ουστ" πισω μου οπως ετρεχα.

Η καρδια μου χτυπαγε κι απ' τον φοβο μου δεν μπορουσα να περιμενω το λεωφορειο στην Σολωνος και το 'κοψα τρεχοντας μεχρι το σπιτι μου στα Τουρκοβουνια.

Πυροβολισμοι τοτε ακουγοντουσαν σποραδικα (ηταν νωρις ακομα).

Απο την αλλη μερα αρχισαν οι πιο μαζικοι.

Οταν εφτασα στο σπιτι ημουν πεθαμενος, απο τον φοβο.

Σχολειο το απογευμα ΔΕΝ πηγα γιατι ΔΕΝ ειχα συνελθει.
    Δεν πηγα και τις επομενες 2 μερες κι ημουν (ημασταν) μαζεμενοι γυρω απ' το ραδιοφωνο, λεγοντας πως ειναι μετρημενες οι ωρες τους (για την Χουντα).

Τον Γιωργο τον ξαναειδα μετα απο 3 μηνες.

Ηταν πια ενας γέρος!

Δεν μιλαγε σε κανεναν και περπαταγε σκυφτος και κουτσαινοντας.

Εγω ειχα ηδη πιασει δουλεια αλλου, σ' ενα ηλεκτρολογο και δεν εμαθα απο τοτε αλλα νεα του.

Απλως αλλη μια πονεμενη (πολυ πονεμενη) ιστορια ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

κ εγω το νομιζω αλλα δεν ειμαι κ απολυτα σιγουρος.

Άκυρο, ο Τόμας Τζέφερσον το είπε

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Άκυρο, ο Τόμας Τζέφερσον το είπε

νομιζω τωρα εχεις περ/ρο δικιο...

αν δεν κανω λαθος, δεν ηταν κ προεδρος των ηπα σε καποια φαση αυτος;

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Μηπως γνωριζεις και το σλογκαν της Χουντας ρε Πανουργια?

Μηπως γνωριζεις οτι ηρθε για να "προστατεψει" την Ελλαδα απο τον "κινδυνο του Κουμουνισμου" ?

Δεν ειναι λογικο λοιπον οι "αριστεροι" να ειναι οι πιο "αντιστασιακοι" μιας κι αυτοι κυνηγηθηκαν περισσοτερο?

Οι "υπολοιποι" αργησαν αρκετα να καταλαβουν οτι τους "παιρνει ΟΛΟΥΣ η μπαλα" σε μια δικτατορια!

Ετσι λοιπον, εγινε κατι ΜΟΝΟ οταν "μαζικοποιηθηκε" το κινημα της αντιστασης στην Χουντα, ανεξαρτητα απο πολιτικες πεποιθησεις!

Απο αυτην την αποψη, ΝΑΙ ολοι συμμετειχαν ...

Οι πρωτεργατες ομως ηταν, εκ των πραγματων, οι Αριστεροι, πως να το κανουμε?

Σημειωτεον οτι καταγομαι απο "Δεξια" οικογενεια ...
    Για αρχη να σου πω οτι δεν διαφωνουμε, αλλα μην ξεχνας οτι η ολη ιστορια ηταν να γινει αργοτερα και εγινε εκεινη την ημερα για να προλαβουνε το κινημα του Βασιλεα, οποτε καταλαβαινεις οτι και οι Βασιλικοι δεν περασαν καλα, εως καθολου καλα! Οποτε δεν νομιζω οτι αργησαν να το παρουν χαμπαρι, μαλλον το πηραν πρωτοι απο ολους χαμπαρι. Επισης να σου πω οτι οι οργανωσεις δεξιες και αριστερες κανανε πολυ δουλεια πολυ καιρο πριν τα γεγονοτα του πολυτεχνειου, δεν εγινε τιποτα τυχαια και πριν γινει μαζικο υπηρχαν πολυ ανθρωποι και οχι μονο αριστεροι που παλεψαν και ματωσαν για να πεσει η χουντα!

Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

αν δεν κανω λαθος, δεν ηταν κ προεδρος των ηπα σε καποια φαση αυτος;
    Ναι, νομίζω ο δεύτερος μετά τον Ουάσιγκτον

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ναι, νομίζω ο δεύτερος μετά τον Ουάσιγκτον

μαλλον περασε πολυς καιρος απο τοτε που το ειπε κ το ξεχασαν...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Πέρα απο τις διαμάχες και την όλη υπόθεση των θυμάτων που ΥΠΗΡΧΑΝ στο Πολυτεχνείο, νομίζω οτι είναι ώρα να δώσουμε και άλλες διαστάσεις στο θέμα Πολυτεχνείο-Δικτατορία.
    3)
    Οι αγωνιστές της ελευθερίας υπάρχουν παντού σε όλο τον κόσμο , απέναντι σε πολλές δικτατορίές. Χειρότερη ήταν μάλιστα η σφαγή των ατόμων στην Κίνα απο τον Μάο , παρά αυτή του Πολυτεχνείου , όπου παρόλη την διεθνή κατακραυγή το καθεστώς ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ. Παρόλα αυτά θα πρέπει να τιμούνται για τον αγώνα που έδωσαν , κάτι που σίγουρα αρκετοί απο εμάς, σήμερα δεν κάνουν/θα έκαναν.
    Gandalf
    +10000

Προσπαθώ να μπώ στην λογική των τσαμπουκάδων που παίζουν στο thread και δεν τα καταφέρνω. Peace αδέλφια.

Την αλήθεια για το αν και ποιοί πέθαιναν εκεί μέσα για να καθόμαστε και να παπαρολογούμε εμείς ελεύθερα δεν νομίζω ότι θα μας την πει ποτέ κανείς. Αλλωστε οι εθνοσωτήρες ήταν στα εξωτερικά τότε και οργάνωναν την άλλη εξέγερση, αυτή που δεν έγινε ποτέ. Ευτυχώς δηλαδή γιατί θα είχαμε τον κοκό ακόμα.

Ασε που όλη η βουλευτική ομάδα ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και κάτι σκόρπιοι ΝΔ ήταν μέσα στο πολυτεχνείο. Για να μην μιλήσω για τους αριστερούς καλιτεχνες του Ψυχικού και της Φιλοθέης.

Νομίζω ότι η ουσία της επετείου είναι για να θυμόμαστε ότι κάποιοι είχαν τα @ρχίδια να ξεσικωθούν. Να αντιταχτούν. Να βάλουν τη ζωή τους μπροστά, για τα ιδανικά τους. Τα υπόλοιπα μόνο διχασμό φέρνουν.

PS Οι άλλοι, οι κακοί, τα κάρφιά ρε παιδί μου ήταν κινέζοι μήπως? Γιατί άντε και η αστυνομία και ο στρατός ακολουθούσαν εντολές. Οι χαφιέδες? Τελικά μήπως ενα μεγάλο κομμάτι των ελλήνων ψιλουποστήριζαν τη χούντα? Η και αυτοί από φόβο ενεργούσαν?

"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Να ρωτήσω εγώ κάτι πολύ αφελές; Διότι και λίγη απλοϊκότητα στη ζωή μας δεν βλάπτει.
    Όσοι υποστηρίζουν ότι ΔΕΝ υπήρχαν νεκροί εκείνη τη μέρα ή καλύτερα εκείνες τις ημέρες που βασίζονται;;;
    Ποια είναι τα στοιχεία τους;;; Γιατί είπε η Εύη για παράδειγμα ότι δεν υπάρχουν μαρτυρίες και στοιχεία για τους νεκρούς ή τον αριθμό των νεκρών.
    Ωραία. Πάμε πάσο. Έχεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να μας δείξει μαρτυρίες και αποδείξεις για το αντίθετο;
    Ότι οι νεκροί δεν ήταν 37 ή 40 αλλά ήταν 10;;;
    Και δεύτερον και πολύ σημαντικότερο έχει πολύ μεγάλη σημασία; Αν δηλαδή δεν ήταν όσοι ήταν αλλά μόνο οι μισοί έχει σημασία;;;

Φίλε Πανουργιά:
    Σαφώς το Πολυτεχνείο το εκμεταλλεύονται τα κόμματα. Δυστυχώς! Γι' αυτό υπάρχει καπηλεία και έχει αηδιάσει πολύς κόσμος!
    Αλλά αν καθόσουν να δεις εχτές τον Κούλογλου θα έβλεπες πως έγινε το Πολυτεχνείο και από ποιους. Αρέσει δεν αρέσει δικαιωματικά κάποιοι μπορούν να μιλούν παραπάνω. Όχι το ΚΚΕ!!! Το τονίζω αυτό. Άλλοι αγωνιστές με οράματα και ιδέες.
    Και ναι φίλε crsk έκατσα μέχρι το πρωί και το είδα όλο.
    Για όσους δεν το είδαν έχασαν την τεράστια έκπληξη!!!

Να μιλάει κατά της χούντας ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας!!

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis

Φίλε Πανουργιά:
    Σαφώς το Πολυτεχνείο το εκμεταλλεύονται τα κόμματα. Δυστυχώς! Γι' αυτό υπάρχει καπηλεία και έχει αηδιάσει πολύς κόσμος!
    Αλλά αν καθόσουν να δεις εχτές τον Κούλογλου θα έβλεπες πως έγινε το Πολυτεχνείο και από ποιους. Αρέσει δεν αρέσει δικαιωματικά κάποιοι μπορούν να μιλούν παραπάνω. Όχι το ΚΚΕ!!! Το τονίζω αυτό. Άλλοι αγωνιστές με οράματα και ιδέες.

Καλε μου φιλε, δεν χρειαζετε να δω τις εκπομπες (αν και τις βλεπω) για τον λογο οτι τα στοιχεια που παρουσιαζουν ειναι πολλα απο πηγες μελη της οικογενειας μου, πολλα στοιχεια που ξερω, ακομα δεν εχουν βγει στη φορα, αλλα δεν ειναι συζητηση για το φορουμ αυτη!

wiredgr: Δεν ηταν εξεγερση αλλα πολιτικο κινημα το κινημα του Βασιλεα και οχι δεν ηταν ολοι στο εξωτερικο!
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
    wiredgr: Δεν ηταν εξεγερση αλλα πολιτικο κινημα το κινημα του Βασιλεα και οχι δεν ηταν ολοι στο εξωτερικο!
    Δεν αναφέρομαι στο "κίνημα του βασιλέα" αλλά σε μία φρεγάτα, αν δεν κάνω λάθος, που ζήτησε άσυλο στην Ιταλία, και για πιό λόγο βρέθηκε εκεί.

Το γνωρίζω ότι δεν ήταν όλοι οι πολιτικοί εις την αλλοδαπή. Ολοι οι εθνοπατέρες όμως ήταν.....
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Να ρωτήσω εγώ κάτι πολύ αφελές; Διότι και λίγη απλοϊκότητα στη ζωή μας δεν βλάπτει.
    Όσοι υποστηρίζουν ότι ΔΕΝ υπήρχαν νεκροί εκείνη τη μέρα ή καλύτερα εκείνες τις ημέρες που βασίζονται;;;
    Ποια είναι τα στοιχεία τους;;; Γιατί είπε η Εύη για παράδειγμα ότι δεν υπάρχουν μαρτυρίες και στοιχεία για τους νεκρούς ή τον αριθμό των νεκρών.
    Ωραία. Πάμε πάσο. Έχεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να μας δείξει μαρτυρίες και αποδείξεις για το αντίθετο;
    Ότι οι νεκροί δεν ήταν 37 ή 40 αλλά ήταν 10;;;
    Και δεύτερον και πολύ σημαντικότερο έχει πολύ μεγάλη σημασία; Αν δηλαδή δεν ήταν όσοι ήταν αλλά μόνο οι μισοί έχει σημασία;;;

Φίλε Πανουργιά:

Να μιλάει κατά της χούντας ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας!!
    Kαι εγω το είδα σχεδόν ολόκληρο ... ειδικά το σημείο που περιέγραφαν τα βασανιστήρια με τα χτυπήματα στα γεννητικά όργανα και γενικά τους τρόπους βασανισμού με τα σκυλιά και τα σύρματα !! ... ανατρίχιασα... !!!!απλά το μόνο σχόλιο που θα κάνω , επειδή δεν ανήκω σ αυτή τη γενιά .Όλοι αυτοί οι αγωνιστές του πολυτεχνείου οι μισοί χάθηκαν... και οι υπόλοιποι μεταμορφώθηκαν σ αυτό που υποτίθεται πολέμούσαν τότε... κρίμα!!!!

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    Δεν αναφέρομαι στο "κίνημα του βασιλέα" αλλά σε μία φρεγάτα, αν δεν κάνω λάθος, που ζήτησε άσυλο στην Ιταλία, και για πιό λόγο βρέθηκε εκεί.
    Αντιτορπιλικό "Βέλος", κυβερνήτης Ν. Παπάς.

Φιλοβασιλικός επίσης

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 7 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πολυτεχνείο.Η αλλη όψη...
    από LsKostas στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2009, 16:40
  2. Δυστύχημα μέσα στο Πολυτεχνείο
    από Balthier στο forum Στραβά κι ανάποδα