Παλουκάρια, δεν είναι κακό να μην είναι κάτι επιστήμη (με τη σύγχρονη και συμβατική έννοια της λέξης).
Δεν τρέχει κάτι.
Το κακό είναι να πλασάρεται ως επιστήμη.
Κι επίσης μην μπλέκουμε τη φυσικοθεραπεία και την ψυχοθεραπεία με τα superfoods και την ομοιοπαθητική.
μετα απο επισκεψεις σε γιατρους αρκετους ,ρωτησα και εμαθα για την ομοιοπαθητικη.Κατοπιν μεγαλης ερευνας ως προς τους γιατρους κατεληξα σε καποιον και πηγα την μεγαλη μου κορη για ενα θεμα υγειας που την απασχολουσε απο μωρο.Το προβλημα κατοπιν θεραπειων εξαφανίστηκε και ανηκει στο παρελθον.
Ετυχε δεν ξερω, ουτε το εψαξα αυτο που ξερω ειναι οτι το παιδι μου δεν υποφερει πια.
Κωστή, το πρόβλημα είναι ότι "αναγκάζεσαι" να πάρεις κάποιες αποφάσεις και στην ουσία να υιοθετήσεις και να ασπαστείς ή τη μία πλευρά ή την άλλη.
Κοινώς (τουλάχιστον από περιπτώσεις που γνωρίζω εγώ) δεν έχει και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
Μιας και το έχουμε λυσσάξει στις προσωπικές εμπειρίες και γνωστούς γνωστών κλπ, έχω κι εγώ μια γνωστή η οποία ακολουθεί ομοιοπαθητική και κάτι παρόμοιες ιστορίες (δε θυμάμαι πώς τα λένε).
Έχει ένα πιτσιρίκι, κάπου 5 χρονών πρέπει να είναι τώρα, και κάθε φορά που λαχαίνει να πρέπει να κάνει ένα εμβόλιο, μπαίνει στο κρεβάτι του Προκρούστη για το τί πρέπει να κάνει.
Ρωτάει τον ομοιοπαθητικό, "όχι".
Ρωτάει τον "κανονικό" γιατρό, "ναι".
Ο ομοιοπαθητικός της βγάζει 10 μελέτες ότι λόγω παρενεργειών κλπ από το συγκεκριμένο εμβόλιο έχουν παρουσιαστεί Χ περιπτώσεις με σοβαρά προβλήματα κι ότι δεν πρέπει να του το κάνει.
Ο άλλος της βγάζει 10 μελέτες ότι Χ άτομα που δεν έχουν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο έχουν πάθει άλλα προβλήματα και γι'αυτό πρέπει να του το κάνει.
Είχαμε μια τέτοια κουβέντα και τρωγότανε και δεν ήξερε τί να κάνει.
Εγώ αυτό που γύρισα και της είπα είναι ότι, in the end of the day, αν ήταν να πάθει κάτι το παιδί μου, θα προτιμούσα να ξέρω ότι έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ γι'αυτό και την υγεία του βασζόμενος στη σύγχρονη δυτική ιατρική και όχι σε γιατροσόφια, ματζούνια και συνωμοσιολογίες περί των φαρμακευτικών.
Αλλά εγώ δεν έχω πρόβλημα να καταπιώ 10 χάπια γιατί έχω έναν πονοκέφαλο.
Άλλος έχει 40 πυρετό και δε γουστάρει να πάρει ένα ντεπόν.
Περί ορέξεως....
Γιωργο δεν ισχυει αυτό..Σαφεστατα και υπαρχουν ερευνες αλλα δυστυχως τεκμηρειωμενες ερευνες από ομοιοπαθητικούς γιατρους, που ακολουθουν όλα τα επιστημονικα πρωτοκολα ΔΕν γινονται δεκτα από τους κλασσικους γιατρους και εχουν υπαρξει απειρες καταγγελιες για αυτό..και ο λογος απλος και ευνόητος..αλλο να πληρωνεις 10 ευρω ο μηνα για ομοιοπαθητικα και άλλο 150...ναναι καλα το κύκλωμα ιατρων-φαρμακων..τεραστια κερδη ..
τα ομοιοπαθητικα φαρμακα είναι φυσικες ουσιες που δυναμοποιουνται αραιωμενες με φυσικο τροπο σε νερο για αυτό και δεν εχουν την παραμικρη παρενεργεια..
εκεινο που κανουν δεν στοχευουν στο πρόβλημα ειδικα αλλα στην δυναμοποιηση ολου του οργανισμου που με αυτό το τροπο θα αντιμετωπισει μονος του και με φυσικο τροπο το πρόβλημα...
ειδικα η ομοιοπαθητικη εχει αριστα αποτελέσματα σε ατομα με ψυχικες νοσους, ενώ σε αρκετες περιπτώσεις συμβαδιζει μαζι και με την κλασσικη ιατρικη..
Ένα σωστος ομοιοπαθητικος γιατρος ξερει που βρίσκονται τα ορια της ομοιοπαθητικης και από εκει και περα κρινει και με κλασσικες μεθόδους..
Η ομοιοπαθητικη στηρίζεται στο δυναμικο του κάθε ασθενη που βγαινει μετα από ένα ενδελεχή ιστορικο σχετικα με τις τασεις του και τις συνήθειες του..
Και μην ξεχνας γιωργο ότι η συγκεκριμενη μέθοδος διδακτηκε από τον ιδιο τον ιπποκρατη για αυτό και μετα αποα αιωνες εξελιχθηκε από ένα γερμανο γιατρο βασιζόμενος στις αρχαιες ελληνικες πηγες..για αυτό να χαιρεσαι...
Στο εξωτερικο σημερα η ομοιοπαθητικη χαιρει μεγαλης εκτιμησης και εφαρμόζεται παραυτα..
Τελος παντων..τα πολλα λογια είναι φτωχεια..το ζητημα είναι να πεσεις πανω σε σοβαρο ομοιοπαθητικο γιατρο που να ξερει και την κλασσικη ιατρικη και να θελει να βοηθησει..αλλιως αν πεσεις στους συνηθεις απατεωνες την εβαψες..
Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..
ωπα, μολις θυμηθηκα μια παλια γνωστη μου που ειναι ο μονος ανθρωπος που εχω συναναστραφει κολλημενη με την ομοιοπαθητικη πριν 20 χρονια
συνεχεια αρρωστη ηταν............και δεν κανω πλακα
Πολλά μπορώ να γράψω από ίδια εμπειρία πρώτο χέρι και λοιπά αλλά αρκεί το λολ.
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Είναι ένα θέμα βέβαια τι γίνεται όταν το περι ορέξεως επηρεάζει και τους γύρω αυτού που έχει την όρεξη να γίνει εναλλακτικός.
Γονείς vegan που σκότωσαν τα παιδιά τους λόγω ελλειπούς διατροφής υπάρχουν, γονείς που σκότωσαν τα παιδιά τους αρνούμενοι συμβατικές θεραπείες αλλά προτιμώντας ομοιπαθητικές υπάρχουν επίσης, αλλά επηρεάζουν μόνο τα δικά τους.
Αν όμως το ανεμβολίαστο παιδί ενός αρνητή εμβολίων κολλήσει το δικό μου ιλαρά;
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
Εννοείται πως συμφωνώ, το έγραψα αρχής εξ'αρχης άλλωστε.
Αλλα έτσι για το στορυ, κι ένας εναλλακτικομοιοπαθητικος κλπ θα μπορούσε ισως να απαντήσει οτι αν δεν εμβολιαζαμε οι υπόλοιποι τόσο πολυ τα παιδια μας και δεν τα πνίγαμε στα αντιβιοτικά με αποτέλεσμα να εχουν γίνει οι ιοί ντούρασελ και τα μικρόβια θηρία ανήμερα, μια χαρα θα τη βγάζανε όλα τα πιτσιρίκια με ζαχαρονερο.
Ξαναλέω, μπουνιά στα ματια θα τον έδινα.
Απλα έτσι για τον αντίλογο σου λεω μια πιθανή απάντηση που μπορει να έπαιρνες στο παραπάνω ερώτημα.