Είμαι άθεος. Δεν πιστεύω ούτε σε θεούς ούτε σε δαίμονες. Περισσότερα, για όποιον ενδιαφέρεται, σε αυτό το καταπληκτικό βιβλίο.
Είμαι άθεος. Δεν πιστεύω ούτε σε θεούς ούτε σε δαίμονες. Περισσότερα, για όποιον ενδιαφέρεται, σε αυτό το καταπληκτικό βιβλίο.
Και πάλι γειά σας. Δυστυχώς καταστάσεις με κράτησαν μακρυά από το φόρουμ για λίγο. Μου έλειψαν ο Κάπταιν, ο Λύκος, και πολλά άλλα αγαπητά μέλη του φόρουμ. Μέχρι και ο Κόνκαρκ μου έλειψε, (εντάξει ξέρω αυτό πρέπει να το ψάξω).![]()
Προσωπικά δεν πιστεύω, αν και αυτό είναι ήδη γνωστό.
Κάθησα και διάβασα όλα τα πόστ, και θέλω να σταθώ σε δύο πραγματάκια.
Το βασικό για μένα είναι ότι, σε μια στιγμή κινδύνου μετην μηχανή, ούτε χριστέ μου θα πω, ούτε παναγία μου, αλλά θα κοιτάξω να βγώ άμεσα από αυτήν την κατάσταση. Αν αρχίσεις και προσεύχεσαι έχεις στουκάρει.![]()
Και μια φιλική συμβουλή στον φίλο μου Κόνκαρκ. Ο Λιακόπουλος φίλτατε δεν είναι Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Αναφέρεσε στα Πρωτόκολλα της Σιών και δεν αναφέρεις ούτε από ποιον γράφτηκαν, ούτε τι θέλανε να εξυπηρετήσουν. Και τρίτο ούτε ο Σωκράτης, ούτε ο Πλάτωνας είχαν κομμάτια του Χριστιανισμού μέσα τους, ούτε γενικότερα η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Ο Χριατιανισμός πήρε ότι τον βόλευε στις επιδιώξεις του. Αν τον βόλευε ο Επίκουρος (), θα χρησιμοποιούσε αυτόν.
Καλώς σας βρήκα![]()
![]()
![]()
Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Μου έλειψαν ο Κάπταιν![]()
![]()
![]()
κι αυτό πρέπει να το κοιτάξεις
![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
there is only one true religion.....BBB
Bikes,Booze n' Boobs!!!
οδηγω SV , δεν αντέχω το ποτο και αυτο το πραμα αναμεσα στα σκελια μου εχω ξεχασει σε τι χρησημευει......
![]()
![]()
![]()
υγ: ειμαι αθεος...δεν εχω τον θεο μου δηλ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!
Μαλλον για να ξεβιδωνεις το μονοσελο θα'ναι.Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
οδηγω SV , δεν αντέχω το ποτο και αυτο το πραμα αναμεσα στα σκελια μου εχω ξεχασει σε τι χρησημευει......
.
[size=]Δεν παιρνω και ορκο.....[/size]
:rotflmao:
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
Μαύρα χάλια δηλ, από το τι οδηγάς μέχρι ........
![]()
![]()
![]()
LIBYKOS
ΟΧΙ.
Αλλά πιστεύω στο να έχω σε άριστη κατάσταση τη μηχανή μου, να κλείνω το γκάζι εκεί που πρέπει και να μην το ανοίγω εκεί που δεν πρέπει.
Να προσέχω τα πάντα γύρο μου στο ανθρωπίνως δυνατό, αλλά ακόμη και τότε όσο πιο νέος στα αντανακλαστικά τόσο καλύτερη αντίδραση από την εμπειρία.
Οπότε ο αντίπαλός μου είναι ο χρόνος. Κι όχι τα Θεία.
Η φυσική μιλάει κι όταν την αψιφήσεις (συμπεριφερθείς αλαζωνικά απέναντί της) επόμενο είναι να υποστείς τις συνέπειες.
Αν ήταν να πιστεύω θα πήγαινα στο Άγιον Όρος και δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό (το internet ντε) το όργανο του σατανά.
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου. Για να μην ξεχνιόμαστε. Διότι μια (1) φορά άνοιξα το στόμα μου......τέσπα. Ας το αφήσω εδώ.![]()
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
Εγώ πάλι έχω την εντύπωση ότι τελικά οι περισσότεροι πιστεύουν εδώ μέσα! Και δεν εννοώ "πιστεύω" με την έννοια που έχουν οι γιαγιάδες της ενορίας σας... Οι απαντήσεις που είδα, πέρα των μαλακιούλων, προϋποθέτουν κάποια πιστεύω. Έτσι μου φαίνεστε!
Κουφάλες κρυφοχριστουδουλικοί!!!! ΦΑΝΕΡΩΘΕΙΤΕ!!
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;
Τώρα μιλάμε!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Οι hondaκηδες παρακαλούντε όπως αποχωρήσουν και ας σπεύσουν στην πλησιέστερη εκκλησία τους!!!!
Ίσως με κάνα ευχέλαιο να πάρουν και φέτος το οδηγών!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;
κοπελια οτι και αν λεμε και οτι και πιστευει ο καθενας οταν ερθει η κακια στιγμη και κλανουμε πομολα ενα παναγια μου η ενα ωχ θεε μου θα το πουμε οποτε................ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ (ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ) ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ................ΕΙΜΑΙ ΄ΛΕΥΤΕΡΟΣ?Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
Να υπάρξει ως τι;
Ως έννοια;
Ως πρόσωπο;
Και γιατί θα πρέπει οπωσδήποτε να ορισθεί;
Η ερμηνεία που έχουμε δόσει είναι η σωστή, ή είναι αυτή που μας βολεύει;![]()
που μένεις?....εκεί που με κρατάνε....
Αυτό το τσιτάτο,ας πούμε,που είναι γραμμένο στον τάφο τού Καζαντζάκη,το έχουμε κάνει πουτάνα!Ο καθένας το μεταφράζει όπως θέλει,ανάλογα με τις ιδέες και τα πιστεύω του.
Ο Κρητίκαρος πάντων ήταν βαθειά θρήσκος!Οχι βέβαια σαν τις γιαγιάδες μας.Τον αγαπούσε πολύ τον Χριστό.Οσοι έχετε διαβάσει τον "Τελευταίο πειρασμό",θυμηθείτε τι γράφει στην εισαγωγή.Το λέω στο περίπου...
"Γράφοντας αυτές τις γραμμές,ένοιωθα τα δάκρυά μου να τρέχουν πάνω στο χαρτί,όπως το αίμα τού Χριστού στον σταυρό"
Εγώ θα παραθέσω ένα αποσπασματάκι από την "Αναφορά στον Γκρέκο".
"ΤΡΕΙΣ ΨΥΧΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ:
Α' ΔΟΞΑΡΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ,
ΤΕΝΤΩΣΕ ΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΠΙΣΩ.
Β' ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΝΤΩΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ,
ΘΑ ΣΠΑΣΩ.
Γ' ΠΑΡΑΤΕΝΤΩΣΕ ΜΕ, ΚΥΡΙΕ, ΚΙ ΑΣ ΣΠΑΣΩ !
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
Προσωπικα δεν εχω μπει στην διαδικασια να σκεφτω αν πιστευω ή οχι . Δεν μ απασχολει το ζητημα . Παρ ολο που μεγαλωσα σε χριστιανικη οικογενεια "το θεμα" δεν με αγγιξε ποτε.
Προτιμω να ζω τη ζωη με παθος για το προσωπα που συνανταω γυρω μου , παρα να αναλωνομαι στο τροπο προελευσης μου και στον προορισμο μου.
Ειτε υπαρχει κατι εκει πανω ειτε οχι δεν βλεπω καμια διαφορα.
cheers![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Και πάλι γειά σας. Δυστυχώς καταστάσεις με κράτησαν μακρυά από το φόρουμ για λίγο. Μου έλειψαν ο Κάπταιν, ο Λύκος, και πολλά άλλα αγαπητά μέλη του φόρουμ. Μέχρι και ο Κόνκαρκ μου έλειψε, (εντάξει ξέρω αυτό πρέπει να το ψάξω).![]()
Προσωπικά δεν πιστεύω, αν και αυτό είναι ήδη γνωστό.
Κάθησα και διάβασα όλα τα πόστ, και θέλω να σταθώ σε δύο πραγματάκια.
Το βασικό για μένα είναι ότι, σε μια στιγμή κινδύνου μετην μηχανή, ούτε χριστέ μου θα πω, ούτε παναγία μου, αλλά θα κοιτάξω να βγώ άμεσα από αυτήν την κατάσταση. Αν αρχίσεις και προσεύχεσαι έχεις στουκάρει.![]()
Και μια φιλική συμβουλή στον φίλο μου Κόνκαρκ. Ο Λιακόπουλος φίλτατε δεν είναι Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Αναφέρεσε στα Πρωτόκολλα της Σιών και δεν αναφέρεις ούτε από ποιον γράφτηκαν, ούτε τι θέλανε να εξυπηρετήσουν. Και τρίτο ούτε ο Σωκράτης, ούτε ο Πλάτωνας είχαν κομμάτια του Χριστιανισμού μέσα τους, ούτε γενικότερα η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Ο Χριατιανισμός πήρε ότι τον βόλευε στις επιδιώξεις του. Αν τον βόλευε ο Επίκουρος (), θα χρησιμοποιούσε αυτόν.
Καλώς σας βρήκα![]()
![]()
![]()
Αγαπητέ συνάδελφε, κι εγώ απέχω κάποιο διάστημα, γιατί απλά μερικές φορές νοιώθω πως είναι προτιμότερο ν'ασχολούμαι με τη δουλειά μου και τη γκόμενά μου. Αλλά παρόλο το σκωπτικό σου υφάκι, προερχόμενο απ'τη μισσαλοδοξία σου, σου τονίζω ότι "τα πρωτόκωλλα" δεν τα διάβασα απ'τον Λιακόπουλο, αλλά από άλλον εκδότη τη δεκαετία αρχές '80, όταν δεν είχαμε ιδέα από Λιακόπουλο. Πληροφορίες-απόσπασμα περί του προκειμένου λοιπόν: "Το 1919 είδε το φως της δημοσιότητας στην Αγγλία, ένα παράξενο Βιβλίο με τίτλο:Ο Ιουδαϊκός κίνδυνος-Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, που αποτελούσε μετάφραση αποσπασμάτων από ένα σπάνιο βιβλίο ρωσικό, που είχε εκδοθεί στο Τσάρκογιε-Σέλο της Ρωσίας το 1905, απ'τον καθηγητή Σέργιο Νείλο, με τον ρωσικό τίτλο"το Μεγάλο μέσα στο Μικρό-Ο αντίχριστος σαν άμεση πολιτική δυνατότητα".Ενα αντίτυπο του βιβλίουαυτού βρισκόταν ήδη στο βρεταννικ.ο μουσείο απ'το 1906.
Η αγγλική αυτή μετάφραση, μας λέει ο Ροζέ Λαμπελάν, θα έμενε ίσως για πολύ καιρό άγνωστη στο ευρύ κοινό, αν κάποιος συνεργάτης των Τάιμς του Λονδίνου, δεν είχε την ΄ςεμπνευση ν'αφιερώσει σ'αυτήν ένα άρθρο και να δώσει περίληψη του περιεχομένου της...Μετά, το άρθρο των Τάιμς εξαφανίστηκε και -το πιο παράδοξο- οι εκδότες του EYRE AND SPOTTESWOODE αρνήθηκαν να το επανεκδόσουν..." Μετά ξαναδημοσιεύτηκε απ'την the morning post,λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, kai μετά η εταιρία Britons. Ta πρωτόκολλα πρωτο κυκλοφόρησαν στη Ρωσία το 1902-όπως ερεύνησε ο Ροζέ Λαμπελάναπ'τον ίδιο εκδότη, τον καθηγητή Σέργιο Νείλο, και εξαφανίστηκαν γιατί αγοράστηκαν από τους εβραίους..."
Δεν μπορώ να αντιγράψω ολοκληρο το βιβλίο, απλά ανέφερα ονόματα-που δεν είναι όλα- μιας και το έθιξες. Το βιβλίο που αναφέρει τα πιο πάνω είναι απ'τις εκδόσεις Γερ.Αναγνωστίδη, με επιμέλεια του Ζαφ. Λεπτάκη. Ασχετα απ'αυτό όμως, πιστεύεις ότι θα ήταν τόσο εύκολο ο συγγραφέας του να αποκαλυφθεί απροκάλυπτα δημοσίως; Κι έπειτα, πώς πολλά απ'αυτά που γράφτηκαν τότε, αποδεικνύονται στα σημερινά μας βιώματα; Κατά τύχη μήπως;
Ο Σωκράτης και ο Πλάτων δεν είχαν κοινά με το νόημα του χριστιανισμού που είναι η αγάπη, η καλωσύνη κι ο σεβασμός του συνανθρώπου; Αν μελετήσεις πιο προσεχτικά αυτούς τους αρχαίους θα δεις ότι αναφέρονται στο καλό κι αγαθό. Μήπως είναι άσχετα αυτά; Γιατί ανάγκασαν τον Σωκράτη να πιεί το κώνιο; Μήπως επειδή μιλούσε για θεότητα εκτός κατεστημένου της εποχής;Απόσπασμα από Πλάτωνα: "Η ψυχή έχει θεία καταγωγή. Είναι συγγενική με τις ιδέες, δεν είναι όμως ιδέα.Αλλά από όλα τα πράγματα του κόσμου είναι το μόνο που μοιάζει με αυτές. Το να γνωρίζει το θείο, για τη ψυχή που έχει θεία καταγωγή,δεν είναι άλλο απ'το να γίνεται κι η ίδια θεία.Η γνώση του αιωνίου απ'αυτήν, σημαίνει και τη δική της θεοποίηση (ομοίωσις Θεώ). το να γνωρίζει κανείς το όμορφο, το καλό το δίκαιο, για τον Πλάτωνα όπως και τον Σωκράτη,σημαίνει να γίνεται κι ο ίδιος όμορφος, δίκαιος, καλός, και με αυτόν τον τρόπο να πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο τον Θεό. Αυτό βέβαια το πετυχαίνει όποιος μπορεί να γνωρίσει την ιδέα του αγαθού. Ετσι η γνώση του αιώνιου, η πιο ανώτερη επιστήμη, είναι ταυτόχρονα και η πιο υψηλή θρησκεία." ...Αυτά όλα δεν σου θυμίζουν κομμάτια τοης χριστιανικής διδασκαλίας; Οπως φαίνεται κι αυτά τα αγνοείς. Πάνω στη Πλατωνική φιλοσοφία και στις Πλατωνικές ιδέες -που δεν είναι του Πλάτωνα, αλλά είναι Πυθαγορικές και Ορφικές παραδόσεις, έχει οικοδομηθεί ο εσωτερικός χριστιανισμός, άλλο αν τα εξωτερικά στοιχεία τα οικοιοποιούνται οι εβραίοι. Και οι απλές υπόνοιες αποτελούν θεμέλιο της έρευνας.
Αγαπητέ, δεν μ'ενδιαφέρει για το αν έχεις αντίθετη άποψη που δεν τη στηρίζεις. Μ'ενοχλεί για σένα το ότι προπηλακίζεις πράγματα που δεν γνωρίζεις ξεσπώντας σε χάχανα, που δεν θα σου επιτρέψουν να ερευνήσεις περεταίρω, κι έτσι θα μείνεις στατικός και πωρωμένος. Τα πάντα ρει αγαπητέ συνάδελφε, κι αν υπάρχουν στάσιμα, αυτά είναι που δυσοσμούν. Δικαίωμα έχουν όλοι σε έναν δημόσιο διάλογο, αρκεί να μη προσβάλλουν τις απόψεις των υπολοίπων. Ηθική και παιδεία χρειαζόμαστε. Το έχω ξαναπει: Δεν διδάσκεις τις γνώσεις σου, αλλά αυτό που είσαι!
Οσο για τον κίνδυνο του ατυχήματος, νομίζω ότι ενστικτωδώς αντιδράμε με σκέψεις δεκάτων δευτερολέπτου κι επιφωνήματα, παράλληλα με το εγχείρημα της άποφυγής.
Με αγάπη και σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές.
Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
Αγαπητέ συνάδελφε, κι εγώ απέχω κάποιο διάστημα, γιατί απλά μερικές φορές νοιώθω πως είναι προτιμότερο ν'ασχολούμαι με τη δουλειά μου και τη γκόμενά μου. Αλλά παρόλο το σκωπτικό σου υφάκι, προερχόμενο απ'τη μισσαλοδοξία σου, σου τονίζω ότι "τα πρωτόκωλλα" δεν τα διάβασα απ'τον Λιακόπουλο, αλλά από άλλον εκδότη τη δεκαετία αρχές '80, όταν δεν είχαμε ιδέα από Λιακόπουλο. Πληροφορίες-απόσπασμα περί του προκειμένου λοιπόν: "Το 1919 είδε το φως της δημοσιότητας στην Αγγλία, ένα παράξενο Βιβλίο με τίτλο:Ο Ιουδαϊκός κίνδυνος-Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, που αποτελούσε μετάφραση αποσπασμάτων από ένα σπάνιο βιβλίο ρωσικό, που είχε εκδοθεί στο Τσάρκογιε-Σέλο της Ρωσίας το 1905, απ'τον καθηγητή Σέργιο Νείλο, με τον ρωσικό τίτλο"το Μεγάλο μέσα στο Μικρό-Ο αντίχριστος σαν άμεση πολιτική δυνατότητα".Ενα αντίτυπο του βιβλίουαυτού βρισκόταν ήδη στο βρεταννικ.ο μουσείο απ'το 1906.
Η αγγλική αυτή μετάφραση, μας λέει ο Ροζέ Λαμπελάν, θα έμενε ίσως για πολύ καιρό άγνωστη στο ευρύ κοινό, αν κάποιος συνεργάτης των Τάιμς του Λονδίνου, δεν είχε την ΄ςεμπνευση ν'αφιερώσει σ'αυτήν ένα άρθρο και να δώσει περίληψη του περιεχομένου της...Μετά, το άρθρο των Τάιμς εξαφανίστηκε και -το πιο παράδοξο- οι εκδότες του EYRE AND SPOTTESWOODE αρνήθηκαν να το επανεκδόσουν..." Μετά ξαναδημοσιεύτηκε απ'την the morning post,λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, kai μετά η εταιρία Britons. Ta πρωτόκολλα πρωτο κυκλοφόρησαν στη Ρωσία το 1902-όπως ερεύνησε ο Ροζέ Λαμπελάναπ'τον ίδιο εκδότη, τον καθηγητή Σέργιο Νείλο, και εξαφανίστηκαν γιατί αγοράστηκαν από τους εβραίους..."
Δεν μπορώ να αντιγράψω ολοκληρο το βιβλίο, απλά ανέφερα ονόματα-που δεν είναι όλα- μιας και το έθιξες. Το βιβλίο που αναφέρει τα πιο πάνω είναι απ'τις εκδόσεις Γερ.Αναγνωστίδη, με επιμέλεια του Ζαφ. Λεπτάκη. Ασχετα απ'αυτό όμως, πιστεύεις ότι θα ήταν τόσο εύκολο ο συγγραφέας του να αποκαλυφθεί απροκάλυπτα δημοσίως; Κι έπειτα, πώς πολλά απ'αυτά που γράφτηκαν τότε, αποδεικνύονται στα σημερινά μας βιώματα; Κατά τύχη μήπως;
Ο Σωκράτης και ο Πλάτων δεν είχαν κοινά με το νόημα του χριστιανισμού που είναι η αγάπη, η καλωσύνη κι ο σεβασμός του συνανθρώπου; Αν μελετήσεις πιο προσεχτικά αυτούς τους αρχαίους θα δεις ότι αναφέρονται στο καλό κι αγαθό. Μήπως είναι άσχετα αυτά; Γιατί ανάγκασαν τον Σωκράτη να πιεί το κώνιο; Μήπως επειδή μιλούσε για θεότητα εκτός κατεστημένου της εποχής;Απόσπασμα από Πλάτωνα: "Η ψυχή έχει θεία καταγωγή. Είναι συγγενική με τις ιδέες, δεν είναι όμως ιδέα.Αλλά από όλα τα πράγματα του κόσμου είναι το μόνο που μοιάζει με αυτές. Το να γνωρίζει το θείο, για τη ψυχή που έχει θεία καταγωγή,δεν είναι άλλο απ'το να γίνεται κι η ίδια θεία.Η γνώση του αιωνίου απ'αυτήν, σημαίνει και τη δική της θεοποίηση (ομοίωσις Θεώ). το να γνωρίζει κανείς το όμορφο, το καλό το δίκαιο, για τον Πλάτωνα όπως και τον Σωκράτη,σημαίνει να γίνεται κι ο ίδιος όμορφος, δίκαιος, καλός, και με αυτόν τον τρόπο να πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο τον Θεό. Αυτό βέβαια το πετυχαίνει όποιος μπορεί να γνωρίσει την ιδέα του αγαθού. Ετσι η γνώση του αιώνιου, η πιο ανώτερη επιστήμη, είναι ταυτόχρονα και η πιο υψηλή θρησκεία." ...Αυτά όλα δεν σου θυμίζουν κομμάτια τοης χριστιανικής διδασκαλίας; Οπως φαίνεται κι αυτά τα αγνοείς. Πάνω στη Πλατωνική φιλοσοφία και στις Πλατωνικές ιδέες -που δεν είναι του Πλάτωνα, αλλά είναι Πυθαγορικές και Ορφικές παραδόσεις, έχει οικοδομηθεί ο εσωτερικός χριστιανισμός, άλλο αν τα εξωτερικά στοιχεία τα οικοιοποιούνται οι εβραίοι. Και οι απλές υπόνοιες αποτελούν θεμέλιο της έρευνας....
.... και 20-25 χρονια μετα αρχισαν να σφαζουν τους εβραιους.Το μισος προετοιμαστηκε.Οι εβραιοι ηταν ευκολος στοχος γιατι ειχαν οικονομικη δυναμη (καποιοι) που εμπαινε στο ματι της εξαθλιωμενης ευρωπης του μεσοπολεμου,αλλα κυριως γιατι ηταν αναγνωρισημα απο τον καθενα διαφορετικοι και μη αφομιωσημοι.
Καθε δηναμη (εβραικο λομπι) προσπαθει να βαλει χερι στην εξουσια.
Η δαιμονοποιηση αυτης της δυναμης ,ειναι απλα για να πιστει ο κοσμος να τους μισησει.
Η παλη για την εξουσια ειναι παντα ανηθικη.
Το οπλο που θα εκπυρσωκροτησει ειναι παντα ο απλος λαος κι αυτος χρειαζεται να πειστει οτι ο φονος θα ειναι μια ηθικη και δικαιη πραξη (κουραφεξαλα κατα την γνωμη μου)
Ο φονος ,ειναι φονος τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.
Η Αγγλια εχει καθαρισει με τους εβραιους απο τον μεσαιωνα.Οταν ενας εδουαρδος και οι ευγαινεις του αποφασισαν να βαλουν χερι στις εβραικες περιουσιες.Αρα η αγγλια δεν κοπτεται και πολυ για τον "εβραικο κινδυνο".Οι Ρωσοι αντιθετα τους κοπαναγαν μεχρι και την Οκτωβριανη επανασταση οποτε το εδαφος της μαμας ρωσιας ηταν προσφορο για αντισημιτισμο.
Ο Σωκρατης τους αναγκασε να τον αυτοκτονησουν.Αυτο προκειπτει αν διαβασει κανεις την απολογια του.Ο σωκρατης ηταν κουρασμενος απο την ζωη .Γι αυτο και στο τελος ζητησε απο ενα μαθητη του ,δε θυμαμε ποιον,να κανει δωρο ενα πετεινο στο θεο Ασκληπιο γιατι επιτελους τον γιατρεψε.
Απο τι;
Απο τη ζωη του που ηταν νοσηρη.
Τελος στο τελευταιο κομματι ,εχεις δικιο με μια μικρη διαφορα.
Ο χριστιανισμος ,ως ιδεα,εχει σχεση με τους αρχαιους κι οχι οι αρχαιοι με τον Θεο και το Χριστο.
Απλα γιατι προυπηρχαν.Γιατι οι αληθιες τους ειναι αποτελεσματα λογικης-πνευματικης προσεγγισης κι ΟΧΙ θειας φωτησης.Ηταν εξυπνοι και αγαπουσαν την αληθεια.
Η γνωση ειναι μια αυτονομη διαδικασια δεν εχει και πολυ σχεση με τα μυαλα που την κουβαλανε.
Ετσι διαφορετικοι ανθρωποι σε διαφορετικες εποχες καταληγουν σε παρομοια συμπερασματα για τη Ζωη,την Φυση το Θειο, γιατι απλα σκεφτονται καθαρα,ανοικουν σε μια ατακτη παρεα απατριδων τυχοδιωχτων. Το παραδοξο ειναι πως ο Χριστος εφτασε σε τετοιες ιδεες,αλλα ισως η δικη του περιπτωση να μην ηταν η πρωτη (Γκιλγκαμες)
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not