Σελίδα 7 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 192

Θέμα: Που να το καταργούσαν κι ολας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Alchimistis
    Τοτε παλίκαρι μου ειχε μπει ενας ασφαλιτης της φρουράς καποιου βουλευτή με το αμάξι του μέσα στο EMΠ με τον φάρο στο ταμπλό!!!Μάλιστα οταν τον πήραν χαμπάρι αυτος πύροβολισε στον αέρα για εκφοβισμό μεσα στον χώρο του πολυτεχνείου!
    Έχεις κάποιο link γι' αυτό το περιστατικό; Εν πάση περιπτώσει, εγώ θα δεχθώ ότι έγινε έτσι όπως το λες, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό. Το ότι δηλαδή υπήρξε ένας ανεγκέφαλος ασφαλίτης αυτό σημαίνει ότι το άσυλο δεν είναι μια παρωχημένη ιδέα; Δεν θα επαναλάβω το ποστ του Μανδραβέλη που παρέθεσα παραπάνω. Πιστεύει, όμως, κανείς ότι στις δημοκρατίες και μάλιστα στην εποχή του internet που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει με τον οποιονδήποτε σε όλον τον κόσμο το άσυλο, που είχε θεσπισθεί για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μην ξεχνιόμαστε, όχι για ποινικά κολάσιμες πράξεις, βανδαλισμούς κ.λπ. εξυπηρετεί πλέον τον σκοπό για τον οποίον είχε θεσπισθεί;
    Ρωτώντας πας στην πόλη

Το blog μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ninja636
    Έχεις κάποιο link γι' αυτό το περιστατικό; Εν πάση περιπτώσει, εγώ θα δεχθώ ότι έγινε έτσι όπως το λες, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό. Το ότι δηλαδή υπήρξε ένας ανεγκέφαλος ασφαλίτης αυτό σημαίνει ότι το άσυλο δεν είναι μια παρωχημένη ιδέα; Δεν θα επαναλάβω το ποστ του Μανδραβέλη που παρέθεσα παραπάνω. Πιστεύει, όμως, κανείς ότι στις δημοκρατίες και μάλιστα στην εποχή του internet που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει με τον οποιονδήποτε σε όλον τον κόσμο το άσυλο, που είχε θεσπισθεί για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μην ξεχνιόμαστε, όχι για ποινικά κολάσιμες πράξεις, βανδαλισμούς κ.λπ. εξυπηρετεί πλέον τον σκοπό για τον οποίον είχε θεσπισθεί;
    ΝΑΙ.......
    το άσυλο δεν είναι ΚΑΡΠΟΥΖΙ να το κόψουμε στα 10 και να κρατήσουμε τις φέτες που μας αρέσουν ή αρέσουν στην εξουσία...
    δεν μπορείς να διατηρήσει το άσυλο των ιδεών όταν οι μπάτσοι θα αλλονίζουν σε πανεπιστημιακούς χώρους...
    το ασυλο ειναι μια έννοια που προστατεύει όλα αυτά που ενοχλούν την εκάστωτε εξουσία....

να ρωτήσω κάτι απλό...???
    ας φύγουμε απο το άσυλο του Πολυτεχνείου και ας μιλήσουμε για το οικογενειακό ασυλο...
    στο οικογενειακό άσυλο συντελούνται σοβαρά αδικήματα....
    βιασμοί , ξυλοδαρμοί-κακοποιήσεις συζύγων , χρήση ναρκωτικών, κλεπταποδοχες κτλ κτλ...
    έχεται αναρωτηθεί γιατί δεν καταργούν το οικογενειακό άσυλο??
    θα θέλατε ο μπάτσος όποτε θέλει να μπαινοβγαίνει στο σπίτι σας επειδή η γιαγιά δίπλα σας κατήγγειλε για χρήση ναρκωτικών επειδή έχετε μακριά μαλλιά???

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ....
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.....
    ΚΑΤΑΡΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
    Η ΒΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ....
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/.....

Υ.Γ. το περιστατικό που αναφέρει ο φίλος με τον μπάτσο που πυροβόλισε και τραυμάτισε αναρχικό στο Πολυτεχνείο είναι πασίγνωστο σε όποιον παρακολουθεί στοιχειωδώς την επικαιρότητα.....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Ολα τα τσογλανακια γινοντε μαγκες πισω απο ενα πληκτρολογιο και αποκτουν και αποψη οι πλεον αμορφωτοι!!

Καλά δεν το πιστεύω ότι λέει τέτοια λόγια κάποιος που κάνει την ίδια δουλειά με όλους μας... Καθεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο.... Και μάλιστα μας λες και όλους αμόρφωτους.... νά' σαι καλά μορφωμένε...

Όσο για το θέμα της συζήτησης:
    Πιστεύετε μήπως ότι είναι υπέρ των φοιτητών οι καταλήψεις..? Χάνεται πολύτιμος χρόνος διαβάσματος και κούρασης.....Επειδή και εγώ φοιτήτρια είμαι χωρίς να ανήκω σε κάποια παράταξη κλπ.... Έχω κατέβει σε αρκετές πορείες παρολα αυτά.... Οι πορείες γίνονται για να εκφράσουμε τις ιδέες μας όχι για να γίνουν επεισόδεια.... Μήπως λέω τώρα τα επεισόδεια προκαλούνται και από τους ίδιους τους αστυνομικούς (...ασφαλίτες???τι είναι αυτό?) για να στρέφουν το ενδιαφέρον στους βανδαλισμούς και όχι στον πραγματικό λόγο για τον οποίο πραγματοποιείται η πορεία????
    Φίλε οριζοντα ένα θα σου πώ.... Επειδή όλοι οι έλληνες σκέφτονται σαν εσένα γιαυτό ποτέ δεν θα πάμε μπροστά.... Αυτή η αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν αφορά μόνο τους φοιτητές... Αφορά όλους... Σε διαφορετικό κόσμο ζούμε και δεν το έχω καταλάβει???? Επειδή έχει περάσει και σε εσένα και σε άλλους εδώ μέσα ότι πορεία= καίμε την Αθήνα και τα αυτοκίνητα του κοσμάκη....... Κάνετε λάθος... και το άσυλο να καταργηθεί μην αποκλείεις το γεγονός να βρεις το αμάξι σου ή τη μηχανή σου καμμένη.... Το άσυλο δεν προστατεύει τους ταραξείες.. προστατεύει ιδέες και αυτό θα κάνει όσο ακόμα υπάρχει.... Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συμφωνούμε σε όλες τις προτάσεις της κάθε κυβέρνησης σαν τα πρόβατα???? Και μη μου πεις ότι σου δίνονται ευκαιρίες για να πεις τη γνώμη σου και να σακούσει κάποιος.... Και για να τη πεις πρέπει να φας ένα σωρό δακρυγόνα...
    Αυτό που θα ήθελα εγώ σαν φοιτήτρια εννοείται ότι είναι καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης στα ελληνικά πανεπιστήμια...., Τι νομίζεται δηλαδή ότι είμαστε χαμάλιδες και γουστάρουμε το ξύλο που τρώμε..... Και τέλος.. δεν ανέχομαι από κανένα να μας κρίνουν και να μας βάζουν ταμπέλες επειδή απλά διεκδικούμε τα δικαιώματά μας όχι μόνο σαν φοιτητές αλλά και σαν άνθρωποι.... Λυπάμαι πολύ πραγματικά για κάποιους εδώ μέσα....

Φιλικά...
    Άδραξε τη μέρα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από vas_sia
    Ολα τα τσογλανακια γινοντε μαγκες πισω απο ενα πληκτρολογιο και αποκτουν και αποψη οι πλεον αμορφωτοι!!

Καλά δεν το πιστεύω ότι λέει τέτοια λόγια κάποιος που κάνει την ίδια δουλειά με όλους μας... Καθεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο.... Και μάλιστα μας λες και όλους αμόρφωτους.... νά' σαι καλά μορφωμένε...

..................

Λυπάμαι πολύ πραγματικά για κάποιους εδώ μέσα....

Φιλικά...
    cool down....

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Γιατι ετσι σας αρέσει Το avatar του/της Alchimistis
    Πριν....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	poreia_22_ioynh__41_.jpg 
Προβολές:	117 
Μέγεθος:	92,4 KB 
ID:	79223

Και μετα...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	poreia_22_ioynh__43_.jpg 
Προβολές:	113 
Μέγεθος:	86,9 KB 
ID:	79224

Τα πάντα ρει Το avatar του/της Sotirios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vas_sia

Όσο για το θέμα της συζήτησης:
    Πιστεύετε μήπως ότι είναι υπέρ των φοιτητών οι καταλήψεις..? Χάνεται πολύτιμος χρόνος διαβάσματος και κούρασης.....Επειδή και εγώ φοιτήτρια είμαι χωρίς να ανήκω σε κάποια παράταξη κλπ.... Έχω κατέβει σε αρκετές πορείες παρολα αυτά.... Οι πορείες γίνονται για να εκφράσουμε τις ιδέες μας όχι για να γίνουν επεισόδεια.... Μήπως λέω τώρα τα επεισόδεια προκαλούνται και από τους ίδιους τους αστυνομικούς (...ασφαλίτες???τι είναι αυτό?) για να στρέφουν το ενδιαφέρον στους βανδαλισμούς και όχι στον πραγματικό λόγο για τον οποίο πραγματοποιείται η πορεία????
    Φίλε οριζοντα ένα θα σου πώ.... Επειδή όλοι οι έλληνες σκέφτονται σαν εσένα γιαυτό ποτέ δεν θα πάμε μπροστά.... Αυτή η αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν αφορά μόνο τους φοιτητές... Αφορά όλους... Σε διαφορετικό κόσμο ζούμε και δεν το έχω καταλάβει???? Επειδή έχει περάσει και σε εσένα και σε άλλους εδώ μέσα ότι πορεία= καίμε την Αθήνα και τα αυτοκίνητα του κοσμάκη....... Κάνετε λάθος... και το άσυλο να καταργηθεί μην αποκλείεις το γεγονός να βρεις το αμάξι σου ή τη μηχανή σου καμμένη.... Το άσυλο δεν προστατεύει τους ταραξείες.. προστατεύει ιδέες και αυτό θα κάνει όσο ακόμα υπάρχει.... Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συμφωνούμε σε όλες τις προτάσεις της κάθε κυβέρνησης σαν τα πρόβατα???? Και μη μου πεις ότι σου δίνονται ευκαιρίες για να πεις τη γνώμη σου και να σακούσει κάποιος.... Και για να τη πεις πρέπει να φας ένα σωρό δακρυγόνα...
    Αυτό που θα ήθελα εγώ σαν φοιτήτρια εννοείται ότι είναι καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης στα ελληνικά πανεπιστήμια...., Τι νομίζεται δηλαδή ότι είμαστε χαμάλιδες και γουστάρουμε το ξύλο που τρώμε..... Και τέλος.. δεν ανέχομαι από κανένα να μας κρίνουν και να μας βάζουν ταμπέλες επειδή απλά διεκδικούμε τα δικαιώματά μας όχι μόνο σαν φοιτητές αλλά και σαν άνθρωποι.... Λυπάμαι πολύ πραγματικά για κάποιους εδώ μέσα....

Φιλικά...

Φίλτατη Vasia
    την υποβάθμιση των πανεπιστημίων οι ίδιοι οι φοιτητές την φέρανε με τα σκονάκια τους (με κινητά, ξήλωμα εδράνων γιανα γράψουν, hands free και να μην συνεχίσω). Συνεπώς εσείς βρείτε τρόπο να τα δοιρθώσετε (πράγμα που δεν έχετε ποτέ κάνει και ούτε πρόκειται). Το μόνο που κάνετε είναι να παραπονιέστε για τα πάντα (δεν το πάω προσωπικά αλλά μιας και είσαι φοιτήτρια βρήκα κάπου να τα πώ .

Εφόσον λοιπόν είστε ανίκανοι μαζίμε τους καθηγητές να διορθώσετε τα προβλήματα που δημιουργήσατε μην μιλάτε και υποστείτε τις συνέπειες.

Άσυλα και ιστορίες για αγρίους. Δεν έχω καμία διάθεση με την ανεντιμότητα και παρανομία που κυριαρχεί στους πανεπιστημιακούς χώρους να πληρώνω τις συνέπειες του ασύλου όπως υπάρχει... να εξαλειφθεί. Τις ιδέες του τις διατυπώνει κανείς όπου θέλει. Πλέον όλοι πάνε να σπουδάσουν γιανα φύγουν από το σπίτι τους και να περάσουν καλά, όχι να αναπτύξουν και να εκφράσουν ιδέες.
    Ταξίδια με φωτογραφικές μηχανές ή με δίκυκλες μηχανές, όπως και να έχει
    μας χαλαρώνουν και μας χαρίζουν ξεχωριστές στιγμές http://www.lightrap.net

Ασυλο για ζαρντινιέρες

"Η Αθήνα όμηρος των «αγνώστων»"
    («Καθημερινή», 18/1/2007)

Φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας αφομοίωσε για τα καλά τα μαθήματα της περασμένης άνοιξης. Παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι μέρες που τα στελέχη του πιάνονταν αδιάβαστα στα τηλεοπτικά παράθυρα από τους καταληψίες φοιτητές, ενώ γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος παρομοίαζε την κυρία Γιαννάκου με αφελή μπακάλη που προσπαθεί να πουλήσει χοιρινό σε μουσουλμάνους. Σήμερα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ πρωταγωνιστούν στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης των αντιστάσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν διαμεσολαβούν πια ένα διάλογο που αναπτύσσεται στην κοινωνία, παριστάνοντας τους «ουδέτερους» κριτές: καθορίζουν τα ίδια την ατζέντα της συζήτησης κι οργανώνουν το πεδίο της αντιπαράθεσης, με τρόπο που να προκαθορίζει τις απαντήσεις.

Τα τρομοκρατικά ρεπορτάζ της περασμένης εβδομάδας, αρχής γενομένης με τα επεισόδια της 17ης Ιανουαρίου έξω απ' το ΕΜΠ, ήταν αποκαλυπτικά.

1. Κεντρικό αίτημα των κραυγών περί «ασυλίας των κουκουλοφόρων» είναι η εν λευκώ εξουσιοδότηση προς την ΕΛ.ΑΣ. να εισβάλει στα κατειλημμένα ΑΕΙ και να συλλάβει όποιους βρει εκεί. Αυτό που όλοι (κάνουν πως) ξεχνούν είναι ότι η «λύση» αυτή εφαρμόστηκε επανειλημμένα στο παρελθόν: το 1985, το 1991 και το 1994, με αποκορύφωμα τις 524 συλλήψεις του 1995. Αν κάτι έδειξε η όλη εμπειρία είναι το αδιέξοδο αυτών των πρακτικών: οι μαζικές συλλήψεις αδυνατούν να αποδώσουν δικαιοσύνη, καθώς ο επιμερισμός συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών μεταξύ εκατοντάδων συλληφθέντων είναι πρακτικά αδύνατος - οπότε το ύψος των ποινών εξαρτάται τελικά όχι από τις πράξεις κάθε δικαζόμενου αλλά από τη διαθεσιμότητά του για δημόσια δήλωση των «σωστών» φρονημάτων (απαντώντας π.χ. στους δικαστές αν δακρύζει όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος κι άλλα άσχετα με την υπόθεση). Το είδαμε το 1995, θα το ξαναδούμε και στο μέλλον;

2. Αλλά και από άποψη διασφάλισης της «κοινωνικής ειρήνης», η εισβολή των ΜΑΤ στα κατειλημμένα ΑΕΙ και οι μαζικές συλλήψεις το μόνο που θα αποδείξουν είναι ότι τα όρια της δημόσιας διαμαρτυρίας στενεύουν επικίνδυνα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να εξωθηθεί το βίαιο κομμάτι της νεολαίας σε ακόμη βιαιότερους, πολιτικά άκαρπους και δυνάμει αιματηρούς δρόμους. Παρά τη διαφορετική κλίμακα των φαινομένων, η εμπειρία της γειτονικής μας Ιταλίας το 1976 -77 είναι από κάθε άποψη διδακτική.

3. Εξίσου προβληματική είναι η ηθελημένη σύγχυση μεταξύ των διαφορετικών μορφών «βίας» που συναντάμε στη διάρκεια των κοινωνικών αγώνων. Τα ΜΜΕ τσουβάλιασαν σε μια ενιαία κατηγορία τους μολοτοφιστές του ΕΜΠ με τα φοιτητικά μπλοκ που επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ έξω απ' το προεδρικό μέγαρο, ακόμη και τους φοιτητές που εφάρμοσαν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων κόντρα στους «απεργοσπάστες» της κυβερνητικής ΔΑΠ. Η πρόθεση είναι σαφής: να νομιμοποιηθεί η γενικευμένη καταστολή της «αναταραχής». Σύμφωνα άλλωστε με το νομοσχέδιο της κ. Γιαννάκου, ακόμη και η ειρηνικότερη φοιτητική κατάληψη θα θεωρείται παραβίαση του «ακαδημαϊκού ασύλου» και θα αντιμετωπίζεται διά ροπάλου.

4. Οταν κυβέρνηση, Ακροδεξιά και κανάλια ζητούν δηλώσεις φρονημάτων από τον ΣΥΝ και τις αριστερές φοιτητικές παρατάξεις, αυτό που επιδιώκουν είναι να υποθάλψουν έναν «εμφύλιο» στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού κινήματος. Μεταθέτοντας έτσι το επίκεντρο της έντασης από την απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής στη διαμάχη για τις μεθόδους πάλης. Παραμένει πάντως αστείο να δίνει η κυρία Παπακώστα τηλεοπτικά μαθήματα περιφρούρησης διαδηλώσεων επικαλούμενη τους «φοιτητικούς αγώνες» ( των νιάτων της.

5. Αφήσαμε για το τέλος το σημαντικότερο: το έμμεσο αλλά σαφές ξέπλυμα των ένστολων «πραιτόρων» του κ. Πολύδωρα, που τους τελευταίους μήνες έχουν ξεσαλώσει ενάντια σε κάθε είδους λαϊκή κινητοποίηση, με αποκορύφωμα το φοιτητικό συλλαλητήριο της 8ης Ιουνίου. Εν ριπή οφθαλμού ξεχάστηκαν σιδηρογροθιές και ζαρντινιέρες, ενώ παρακάμπτεται ελαφρά τη καρδία το ερώτημα των «παράπλευρων απωλειών» κάθε φορά που ΜΑΤ και κουκουκουλοφόροι της ΕΛΑΣ θα μπουκάρουν σε κάποια σχολή. Πρέπει να είναι κανείς εντελώς Πρετεντέρης για να μην καταλαβαίνει πως, σε κάθε «εκκένωση», οι σκηνές με τον Κύπριο φοιτητή θα επαναλαμβάνονται στη νιοστή. Κάτι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τόσο οι φοιτητές όσο και οι πανεπιστημιακοί. Τουλάχιστον όσοι είναι σε θέση να ξεχωρίσουν το προαύλιο του ΕΜΠ από τον πεζόδρομο της Τοσίτσα...

(Ελευθεροτυπία, 27/1/2007)
    Οβερ αντ αουτ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sotirios
    Φίλτατη Vasia
    την υποβάθμιση των πανεπιστημίων οι ίδιοι οι φοιτητές την φέρανε με τα σκονάκια τους (με κινητά, ξήλωμα εδράνων γιανα γράψουν, hands free και να μην συνεχίσω). Συνεπώς εσείς βρείτε τρόπο να τα δοιρθώσετε (πράγμα που δεν έχετε ποτέ κάνει και ούτε πρόκειται). Το μόνο που κάνετε είναι να παραπονιέστε για τα πάντα (δεν το πάω προσωπικά αλλά μιας και είσαι φοιτήτρια βρήκα κάπου να τα πώ .

Εφόσον λοιπόν είστε ανίκανοι μαζίμε τους καθηγητές να διορθώσετε τα προβλήματα που δημιουργήσατε μην μιλάτε και υποστείτε τις συνέπειες.

η υποβάθμιση του Πανεπιστημίου επήλθε με τα σκονάκια???:wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:

μπορεί.....και η φυσική έχει ξεπέσει σαν επιστήμη γιατί εγώ έκανα σκονάκια στο γυμνάσιο....:wacko:
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    η υποβάθμιση του Πανεπιστημίου επήλθε με τα σκονάκια???:wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:

μπορεί.....και η φυσική έχει ξεπέσει σαν επιστήμη γιατί εγώ έκανα σκονάκια στο γυμνάσιο....:wacko:
    όταν βγαίνουν στουρνάρια φοιτοιτές που εγώ ξέρω τα ίδια με αυτούς τι μπορώ να πω πως φταίει ??

η υποβάθμιση ξεκινάει επειδή δεν κάνετε την δουλειά που πρέπει να κάνετε, κόσμος μπαίνει κόσμος βγαίνει από τα πανεπιστήμια και ένα ελάχιστο ποσοστό απ΄οαυτούς που βγαίνουν γνωρίζει τι ΄"σπούδασε". Ζήτω τα ιδιωτικά μπα και δούμε καμιά άσπρη μέρα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS
    Κατά τα άλλα, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στη χώρα μας είναι τόποι μόρφωσης, διεύρυνσης πνεύματος, καλλιέργειας και ανάπτυξης νέων ιδεών, μετάδοσης γνώσεων από το διευρυμένο πνεύμα των καθηγητών προς τους μαθητές που διψάνε σαν σφουγγάρια για τη γνώση των καθηγητών τους.

ΕΛΕΟΣ!!!

Αντί, όταν μιλάμε για τα Πανεπιστήμια, να μιλάμε για νέες τεχνολογικές εφαρμογές, για νέες οικονομικές θεωρίες, για νέα δεδομένα που δίνουν οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις για την πορεία της ανθρωπότητας, τους νέους οραματισμούς για το ποιο θα είναι το μέλλον αυτού του τόπου, μιλάμε για το ποιος και πότε θα έχει το δικαίωμα ( αν είναι δυνατόν!!! ) να μπαίνει, ή να είναι, μέσα και να τα σπάει.

Πηγαίνεις σε συνελεύσεις και αντί να ακούς επιχειρήματα ένθεν και ένθεν για τα πραγματικά προβλήματα του ίδιου του Ιδρύματος, ακούς το πρόγραμμα του ενός και του άλλου κόμματος. Γιατί; Γιατί έτσι έχει πέσει γραμμή από τη Ρηγίλλης, τη Χ. Τρικούπη ή τον Περισσό ή όπου αλλού.
    Διευρυμένο πνεύμα κατά τα άλλα. Διευρυμένο σε περισσότερα χρώματα, ίσως.

Έχετε δει σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ στην Ελλάδα που γίνεται σοβαρή δουλειά ( ναι, έχουμε λίγες τέτοιες περιπτώσεις ) να υπάρχουν τέτοια προβλήματα;

Ναι, είμαι υπέρ του ασύλου, ή μάλλον των ασύλων : ανιάτων, φρενοβλαβών, ενδημικών πουλιών…..Σίγουρα χρειάζεται και ένα άσυλο ηλιθίων!!
    LIBYKOS

ΝΑΙ.......
    το άσυλο δεν είναι ΚΑΡΠΟΥΖΙ να το κόψουμε στα 10 και να κρατήσουμε τις φέτες που μας αρέσουν ή αρέσουν στην εξουσία...
    Δηλαδή, εννοείς ότι το άσυλο πρέπει να προστατεύει και τις ποινικά κολάσιμες πράξεις, τους βανδαλισμούς, την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και τα συναφή; Διότι πλέον, στην πράξη, αυτά τα πράγματα προστατεύει το άσυλο κι όχι την οποιαδήποτε ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

δεν μπορείς να διατηρήσει το άσυλο των ιδεών όταν οι μπάτσοι θα αλλονίζουν σε πανεπιστημιακούς χώρους...
    Να υπενθυμίσω ότι ζούμε σε δημοκρατία. Πιστεύεις ότι σε περίπτωση που οι μπάτσοι θα αλωνίζανε, όπως γράφεις, σε πανεπιστημιακούς χώρους, άνευ έννομου λόγου αυτό θα έμενε κρυφό από την τέταρτη εξουσία, θα έμενε κρυφό από το internet, θα έμενε κρυφό, σε τελική ανάλυση, από τον πολίτη; Δεν το νομίζω. Αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας.

το ασυλο ειναι μια έννοια που προστατεύει όλα αυτά που ενοχλούν την εκάστωτε εξουσία....
    Σύνηθες κλισέ άνευ ουσίας. Μπορείς να μου πεις τι είναι αυτά που προστατεύει σήμερα το άσυλο και τα οποία ενοχλούν την εκάστοτε εξουσία; Εγώ το μόνο που βλέπω να προστατεύει το άσυλο είναι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις που ανέφερα παραπάνω.

να ρωτήσω κάτι απλό...???
    ας φύγουμε απο το άσυλο του Πολυτεχνείου και ας μιλήσουμε για το οικογενειακό ασυλο...
    στο οικογενειακό άσυλο συντελούνται σοβαρά αδικήματα....
    βιασμοί , ξυλοδαρμοί-κακοποιήσεις συζύγων , χρήση ναρκωτικών, κλεπταποδοχες κτλ κτλ...
    έχεται αναρωτηθεί γιατί δεν καταργούν το οικογενειακό άσυλο??
    θα θέλατε ο μπάτσος όποτε θέλει να μπαινοβγαίνει στο σπίτι σας επειδή η γιαγιά δίπλα σας κατήγγειλε για χρήση ναρκωτικών επειδή έχετε μακριά μαλλιά???
    Για να κάνεις αυτήν την ερώτηση μάλλον τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Χάριν της συζητήσεως, όμως, θα σου απαντήσω αντιστρέφοντας το ερώτημά σου. Ας υποθέσουμε ότι η γιαγιά δίπλα σου καταγγέλλει στην αστυνομία πως στο σπίτι σου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Η αστυνομία διερευνά την καταγγελία και με ένταλμα μπαίνει στο σπίτι σου όπου πράγματι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Σωστό αυτό ή όχι; Η αντίστοιχη διαδικασία για ποινικές κολάσιμες πράξεις υπό την προστασία του ασύλου ποια ακριβώς είναι;...

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ....
    Το οποίο, ξα-να-ρω-τά-ω, ποιο είναι;;;

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.....
    Δηλαδή, εγώ που δεν το καταλαβαίνω δεν έχω μυαλό; Ωραίο επιχείρημα.

ΚΑΤΑΡΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
    Η ΒΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ....
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/.....
    Ωραίο επιχείρημα κι αυτό. Ό,τι πρέπει για τους τζάμπα-επαναστάτες.

Υ.Γ. το περιστατικό που αναφέρει ο φίλος με τον μπάτσο που πυροβόλισε και τραυμάτισε αναρχικό στο Πολυτεχνείο είναι πασίγνωστο σε όποιον παρακολουθεί στοιχειωδώς την επικαιρότητα.....
    Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο τι σχέση έχει ένας ανεγκέφαλος μπάτσος με το θέμα του ασύλου;
    Ρωτώντας πας στην πόλη

Το blog μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sotirios
    όταν βγαίνουν στουρνάρια φοιτοιτές που εγώ ξέρω τα ίδια με αυτούς τι μπορώ να πω πως φταίει ??

η υποβάθμιση ξεκινάει επειδή δεν κάνετε την δουλειά που πρέπει να κάνετε, κόσμος μπαίνει κόσμος βγαίνει από τα πανεπιστήμια και ένα ελάχιστο ποσοστό απ΄οαυτούς που βγαίνουν γνωρίζει τι ΄"σπούδασε". Ζήτω τα ιδιωτικά μπα και δούμε καμιά άσπρη μέρα
    δηλαδή ρε φίλε αυτοί που βγάινουν στουρνάρια υποβάθμισαν το πανεπιστήμιο??
    η το Πανεπιστήμιο ήταν υποβαθμισμένο κ έβγαλε στουρνάρια???
    εξήγησέ μου λίγο...τι προυπήρχε κατά την άποψή σου??

και επειδή έχεις δύο φίλους στουρνάρια πάει να πει ότι το Πανεπιστήμιο βγάζει στουρνάρια???
    μάλλον κοίτα να αλλάξεις φίλους...
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

δηλαδή ρε φίλε αυτοί που βγάινουν στουρνάρια υποβάθμισαν το πανεπιστήμιο??
    η το Πανεπιστήμιο ήταν υποβαθμισμένο κ έβγαλε στουρνάρια???
    εξήγησέ μου λίγο...τι προυπήρχε κατά την άποψή σου??

και επειδή έχεις δύο φίλους στουρνάρια πάει να πει ότι το Πανεπιστήμιο βγάζει στουρνάρια???
    μάλλον κοίτα να αλλάξεις φίλους...
    Κοίτα την ανεργία γύρω σου που έχουν τα στουρνάρια και βγάλε συμπέρασμα. Πήγαινε σε ένα νοσοκομείο και δες τις γνώσεις των γιατρών

Ζήσε με λίγα λόγια στην κοινωνία του σήμερα και θα με καταλάβεις

Γιατίβγήκαν φίλε μου τα στουρνάρια από το πενεπιστήμιο?
    γιατί κάποιος τα βοήθησε στους βαθμούς ή γιατί ήταν καλοί στα σκονάκια... αυτοί υποβαθμίσαν την παιδεία.

Μην κολάς στις λέξεις μου και ψάξε το λίγο θα βγάλεις νόημα, εγω δεν σπούδασα και το χαίρομαι.

Ρώτα τους σύγχρονους φοιτητές πως παίρνουν τα μαθήματα και θα δείς οτι οι παρέες μου είναι μια χαρά αλλά μάλλον οι παρέες σου το παίζουν έξυπνοι και σου λενε οτι και καλά πήραν "πτυχίο". Μπες στους κύκλους τους και μετά πες μου τι άποψη θα δημιουργήσεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ninja636
    [B]Δηλαδή, εννοείς ότι το άσυλο πρέπει να προστατεύει και τις ποινικά κολάσιμες πράξεις, τους βανδαλισμούς, την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και τα συναφή; Διότι πλέον, στην πράξη, αυτά τα πράγματα προστατεύει το άσυλο κι όχι την οποιαδήποτε ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

[B]

Να υπενθυμίσω ότι ζούμε σε δημοκρατία. Πιστεύεις ότι σε περίπτωση που οι μπάτσοι θα αλωνίζανε, όπως γράφεις, σε πανεπιστημιακούς χώρους, άνευ έννομου λόγου αυτό θα έμενε κρυφό από την τέταρτη εξουσία, θα έμενε κρυφό από το internet, θα έμενε κρυφό, σε τελική ανάλυση, από τον πολίτη; Δεν το νομίζω. Αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας.

[B]

Σύνηθες κλισέ άνευ ουσίας. Μπορείς να μου πεις τι είναι αυτά που προστατεύει σήμερα το άσυλο και τα οποία ενοχλούν την εκάστοτε εξουσία; Εγώ το μόνο που βλέπω να προστατεύει το άσυλο είναι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις που ανέφερα παραπάνω.

[B]

Για να κάνεις αυτήν την ερώτηση μάλλον τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Χάριν της συζητήσεως, όμως, θα σου απαντήσω αντιστρέφοντας το ερώτημά σου. Ας υποθέσουμε ότι η γιαγιά δίπλα σου καταγγέλλει στην αστυνομία πως στο σπίτι σου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Η αστυνομία διερευνά την καταγγελία και με ένταλμα μπαίνει στο σπίτι σου όπου πράγματι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Σωστό αυτό ή όχι; Η αντίστοιχη διαδικασία για ποινικές κολάσιμες πράξεις υπό την προστασία του ασύλου ποια ακριβώς είναι;...

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο τι σχέση έχει ένας ανεγκέφαλος μπάτσος με το θέμα του ασύλου;
    1)
    το ότι το άσυλο δεν προστατεύει την ελευθερη διακίνηση ιδεών είναι δική σου άποψη...
    προφανώς δεν προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των δικών σου ιδεών...
    έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να προστατεύει τη διακίνηση των ιδεών κάποιων άλλων??
    οι πράξεις βιαιότητας δεν θα εξαληφθούν ακόμα και αν δεν υπάρχει άσυλο...στα Εκάρχεια που καόγονται υπάρχει άσυλο??
    στην Βασιλίσσης Σοφίας υπάρχει άσυλο???
    δεν είμαι υπέρ των επεισοδίων...
    απλά για τα επεισόδια δεν φταίει το άσυλο...
    2)
    υπάρχει νομική διαδικασία για άρση του ασύλου....απαιτεί ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου...αναρωτήσου γιατί κάποιοι μορφωμένοι καθηγητές και όχι κάποιοι κάφροι δεν πέρνουν απόφαση για άρση ασύλου...
    3)
    αν ζούμε σε Δημοκρατία εξήγησέ μου γιατί η δικαστική εξουσία δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση στον Κόκκαλη με εσένα?
    γιατί ο υπουργός καβαλάει μοτοσυκλέτα χωρις κράνος μπροστά στους μπατσους κ τα κανάλια ενώ εγώ τρώω κλήση??
    γιατί το 40% των ελλήνων βγάζει μια Κυβέρνηση που νομοθετεί με πάνω από το 50% των εδρών της Βουλής???
    4)
    αφού ένας ανεγκέφαλος μπάτσος δεν έχει σχέση με το θέμα του ασύλου όπως λες....γιατί μερικοί ανεγκέφαλοι αναρχικοί έχουν σχέση με το θέμα του ασύλου????και πρέπει να καταργηθεί το άσυλο για μερικούς ανεγκέφαλους???
    με τη λογική σου...να καταργηθεί η αστυνομία γιατι ο μπάτσος παραβίασε το νόμο...
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Σελίδα 7 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Θελω V-strom.....αλλα απο που να το παρω
    από cyclist777 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2008, 21:17
  2. Απο πού να το αγοράσω...
    από lhasa2015 στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2007, 10:43
  3. Απαντήσεις: 2