Σελίδα 7 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 176

Θέμα: "Χρυσόστομη"

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Και επειδή αυτό που νομίζουμε στηρίζεται στον ορθολογισμό μας,θα ήταν καλό να ανοιγόμαστε και να τού βάζαμε καμμιά τρικλοποδιά πού και πού.
    Μπα...

Ο ορθολογισμός και όχι η πίστη είναι αυτός που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με τα pc μας, να καβαλάμε μια μηχανή, να ερχόμαστε στον Πόρο και να τζαμάρουμε με μια φέντερ.

Θα τον κρατήσω

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ως ζώα χρησιμοποιούμε μόνο το 8-12% των νευρικών συνάψεων του εγκεφάλου μας...

Λέγεται πως κάποιοι άνθρωποι που ξεχώρισαν ανά τις εποχές έφτασαν μέχρι το 15%...

Η πίστη μου και η θρησκεία μου λοιπόν βρίσκεται μόνο μέσα μου και στο πώς θα καταφέρω να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερο μέρος από των φυσικών και διανοητικών δυνατοτήτων μου...

όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια κοινωνικής κατανάλωσης...

at most 90 χρόνια ζωής και μετά λιπασματάκι για τα φυτά και τροφή για τα σκουλήκια...

στο ενδιάμεσο θέλω να ασχολούμαι με ενδιαφέροντα πράγματα...

Για αλλη μια φορα βλεπω οτι κοιταμε το δεντρο (χρηστιανισμος vs αρχαιολατρων κλπ) και χανουμε το δασος (Θρησκειες γενικοτερα).

Αφρο οι προσωπικες βολες κατα ατομων ΔΕΝ χρειαζονται και καλο ειναι να δουμε την ουσια του θεματος.

Ρε παιδια, το θεμα ΔΕΝ ειναι αν το κοριτσακι εκανε ιστορικα λαθη, αν ειχε κοτσια, αν δεν ειχε τακτ κλπ.
    Το θεμα ειναι οτι ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ οτι ο χριστιανισμος εκανε ΚΑΙ αυτος θηριωδιες στο ονομα της θρησκειας.

ΑΛΛΑ τα ΙΔΙΑ εκαναν και τοσοι αλλοι στο ονομα των ΔΙΚΩΝ τους θρησκειων, ειτε λεγονταν Ισλαμ, Βουδισμος, πολυθεεισμος κλπ.

Για εμενα το κακο ΔΕΝ το εκανε ο Χριστιανισμος καθεαυτος, αλλα ΟΛΕΣ οι θρησκειες γενικοτερα.... Οταν φανατιζεις και προσυλιτιζεις ανθρωπους σε ενα Χ πιστευω, τοτε παιζεις με τη φωτια...
    Μπορει να δημιουργεις οπαδους και να περιμενεις οτι ΔΕΝ θα συγκρουστουν με ΑΛΛΟΥΣ οπαδους καποια στιγμη;

Προσωπικα ειμαι Αθεος και ειναι κατι απολυτως συνειδητο και μια επιλογη για την οποια ΧΑΙΡΟΜΑΙ. Πιστευω σε μια ανωτερη δυναμη αλλα με τον δικο μου τροπο που δεν εχει σε ΤΙΠΟΤΑ να κανει με θρησκειες, παπαδες και λοιπα εκτρωματα...

Ζητω συγνωμη για τους χαρακτηρισμους, αλλα:

- ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ρε κκ. Χριστοδουλε να βγαινεις με την κοιλια του ελεφαντα, τις χρυσες αλυσιδες/τσουρεκια και το μισο ΑΕΠ της χωρας κρεμασμενο επανω σου και να μιλας για αγαπη μεσα στη χλιδη, ενω ΕΞΩ απο την εκκλησια σου το προηγουμενο ξημερωμα να πεθανε ΑΛΛΟΣ ενας αστεγος απο πεινα και εξαθλιωση!

- ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ρε κκ Αρχιεπισκοπε/αρχιερεα να εχεις φτιαξει ΒΙΛΛΑ με ΠΙΣΙΝΑ διπλα στη θαλασσα με τα λεφτα της εκκλησιας και να εχεις λογαριασμους στην Ζυριχη και να εχεις ακομα και Ανωνυμη Εταιρια στο ονομα σου!

- ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η εκκλησια να ζηταει τον ΔΙΚΟ μου οβολο για το φιλοπτωχο ταμειο, η για την αποπερατωση του καθε ..."μικρου" ναου/copy-paste της Αγιας Σοφιας, ενω εχει την μιση Ελλαδα δικη της σε εκτασεις, και ΑΜΥΘΗΤΗ περιουσια σε προσφορες, σε ταματα, σε κτηματα, σε ενοικια κλπ κλπ!!!

Αν ηθελε η Εκκλησια με τα λεφτα που εχει θα μπορουσε ΑΥΡΙΟ πρωι να λυσει ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ το προβλημα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΟΛΩΝ των συνανθρωπων μας! Ποσοι Ελληνες ζουνε ΚΑΤΩ απο το οριο της φτωχιας;
    Και ΟΜΩΣ, ερχονται σε ΕΜΕΝΑ/ΕΣΕΝΑ/τον καθε μεροκαματιαρη ταλαιπωρο να του ζητησουν τον οβολο του για τους φτωχους!
    Και στην τελικη, ΚΑΛΑ εγω που ειμαι 30 κ τα 10/20/30 ευρω δεν θα μου λειψουν! Αλλα στον παππου με τη συνταξη των 500 ευρω;

ΠΟΙΟΣ θα μου αρνηθει οτι η Εκκλησια στην Ελλαδα ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ επιχειρηση;
    Πριν μερικες ημερες μιλουσα με εναν φιλο παντρεμενο για το θεμα του γαμου. Και μου ειπε οτι για να παντρευτεις ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ Κ Α Ν Ο Ν Ι Κ Α ΓΑΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;

Πηγε να παντρεψει ενα φιλο του, και ο ιερεας του εδωσε ΠΕΝΤΕ φακελλους (εναν η εκκλησια, εναν ο ιερεας, εναν ο ψαλτης κλπ κλπ) και αλλους τοσους στον αδερφο του γαμπρου, λεγοντας να βαλουν μεσα "ΟΤΙ ΠΡΟΑΙΡΕΙΣΘΕ"

Και η πλακα ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;;; Δεν φτανει που ειναι ΤΟΣΟ ............. (βαλτε οτι χαρακτηρισμο θελετε) που για ενα μυστηριο που ο ΝΟΜΟΣ οριζει οτι ειναι ΔΩΡΕΑΝ ζητανε με τον τσαμπουκα λεφτα, σου λενε ΤΟΛΜΑ να μην βαλεις μεσα τιποτα.

Για καντε οτι δεν βαζετε τιποτα μεσα... Πολυ απλα ΔΕΝ θα αναψουν τους πολυελαιους, τα μικροφωνα κλπ κ αντι για γαμο θα κανεις μυστικο δειπνο!

Το ξερετε οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ στην Εκκλησια;;; ΤΟΣΟ για εναν πολυελαιο, ΤΟΣΟ για 2, ΤΟΣΟ για μπουμπουνιερες στην εισοδο, ΤΟΣΟ για χαλι στην μεση κλπ κλπ!!!

Για να μην μιλησουμε για μοναστηρια και "στρινγκ", "μωρη τρελιαρα" κλπ κλπ....

Οποτε ερχομαι εγω και λεω: ΑΥΤΟ ειναι μια Εκκλησια που εκπροσωπει μια θρησκεια αγαπης; Γιατι στο κατω κατω, η Εκκλησια ειναι που αντιπροσωπευει την θρησκεια προς τους ανθρωπους (οι ναοι της, οι ιερεις της κλπ).

ΠΟΥ ειναι η αγαπη;
    ΠΟΥ ειναι η ανιδιοτελεια;
    ΠΟΥ ειναι η ταπεινοτητα;
    ΠΟΥ ειναι το αγαπα τον πλησιον σου;

Εγω το μονο που βλεπω σε ΟΛΕΣ τις θρησκειες ειναι:

Χειραγωγηση
    Φανατισμο
    Οπαδισμο
    Σκοταδισμο
    Ιδιοτελεια για προσωπικο οφελος (χρημα)
    Προσπαθεια ελεγχου της μαζας
    Προσπαθεια καταπιεσης και παρακρατησης της γνωσης (πιστευε και μη ερευνα)

Ολα αυτα τα παραπανω ειναι χαρακτηριστικα ολων των θρησκειων του κοσμου... Καθολικοι; Μωαμεθανοι; Μουσουλμανοι; Ακομα και στον βουδισμο εχουν συγκεντρωση πλουτου σε ενα η λιγα ατομα και οι αλλοι ας πεθαινουν....

Βριστε με ρε παιδια, αλλα εγω ΖΩ και ΕΛΠΙΖΩ οτι καποια μερα αυτη η πανουκλα που λεγεται "επισημη θρησκεια" θα παψει να υφισταται σε αυτον τον πλανητη...

Ουτως η αλλως σε μερικα εκατομμυρια χρονια ο Ηλιος θα εκραγει και Τ Ι Π Ο Τ Α απο οτι λεμε και κανουμε στη γη δεν θα εχει καμια σημασια....
    Dust in the wind...
    Νίκος
    Open Horizons

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Μπα...

Ο ορθολογισμός και όχι η πίστη είναι αυτός που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με τα pc μας, να καβαλάμε μια μηχανή, να ερχόμαστε στον Πόρο και να τζαμάρουμε με μια φέντερ.

Θα τον κρατήσω

Μωρέ κράτα τον,ποιός σού είπε να τον παρατήσεις;Απλά.... μόνος του δεν φτάνει.

Κι άμα έρθεις στον Πόρο και τζαμάρουμε να δώ πού θα τον πρωτοπετάξεις!!

Λοιπόν,χωρίς πλάκα τώρα,μιας και δεν ήξερα ότι είσαι μουσικός.....

Μπορείς να κάνεις μουσική μόνο με το μυαλό;Να παίξεις χωρίς feeling;Δεν πρέπει να βγει "κάτι άλλο"
    που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις,να κλάψεις;
    Ναι,η λογική μάς χρειάζεται να κινεί τα δάχτυλά μας,τα πόδια μας...αλλά αν δεν βάλουμε μέσα ψυχή,είμαστε απλά μηχανήματα.

(Εχω και ωραίες μπυρίτσες)
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Μωρέ κράτα τον,ποιός σού είπε να τον παρατήσεις;Απλά.... μόνος του δεν φτάνει.

Κι άμα έρθεις στον Πόρο και τζαμάρουμε να δώ πού θα τον πρωτοπετάξεις!!

Λοιπόν,χωρίς πλάκα τώρα,μιας και δεν ήξερα ότι είσαι μουσικός.....

Μπορείς να κάνεις μουσική μόνο με το μυαλό;Να παίξεις χωρίς feeling;Δεν πρέπει να βγει "κάτι άλλο"
    που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις,να κλάψεις;
    Ναι,η λογική μάς χρειάζεται να κινεί τα δάχτυλά μας,τα πόδια μας...αλλά αν δεν βάλουμε μέσα ψυχή,είμαστε απλά μηχανήματα.

(Εχω και ωραίες μπυρίτσες)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ταξιδευτή... :a19: λέμε!
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    The God Delusion, του Richard Dawkins (από Amazon, δεν έχει μεταφραστεί ακόμα)

Ενάντια στη θρησκεία, του Χρήστου Γιανναρά, Εκδ. Ίκαρος (πιο φιλοσοφικό)

- So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Παλαιό μέλος Το avatar του/της slacker
    Παιδιά, μην μπερδεύουμε την θρησκεία με τους πιστούς ή τους κληρικούς της.

Ο Χριστιανισμός, η θρησκεία, πουθενά δεν λέει στην Αγία Γραφή πόσο χρεώνει ο παππάς τα κεράκια ή τις μπομπονιέρες.

Δυστυχώς έχουμε γεμίσει (πρόσφατα παντρεύτηκα και τα έζησα) από κακούς παππάδες-φραγκοkillers (-Δώσε μου 20 ευρώ. -Τί λέτε πάτερ, πρέπει να δώσω και λεφτά για την επίσκεψη που έκανα; Εγώ αυτά τα είχα για να βγώ μια βόλτα να ξεσκάσω Κυριακάτικα! -Ε, καί; Εγώ να μην βγώ για ένα καφεδάκι; -...... ). Γι' αυτό και οι περισσότεροι πιστοί στις μέρες μας αποφεύγουν να πάνε στην εκκλησία, τους έχουν απογοητεύσει οι παππάδες. Τυφλοί δεν είναι, ούτε όσο "κολλημένοι" νομίζουν κάποιοι.

Η πίστη από μόνη της δεν νομίζω να είναι κακή. `Εννοιες όπως αγάπη, σεβασμός, ανεκτικότητα, συγχώρεση κτλ που διδάσκουν οι γραφές, δεν είναι κακές. Αντίθετα, όσο μειώνονται οι πιστοί στις μέρες μας, τόσο ξευτιλίζονται και οι αξίες γύρω μας.

Με λίγα λόγια: Καλοί & κακοί υπάρχουν παντού. Ο μαλάκας ή ο απατεώνας, είναι μαλάκας ή απατεώνας είτε είναι Βουδιστής, Χριστιανός, ταξιτζής, παππάς, καντιλαναύτης, πρωθυπουργός, νοικοκυρά, τεχνικός ή ότι άλλο θέλετε.

Και τέλος, μια δεύτερη παρανόηση: Η πίστη είναι πίστη, δεν είναι απαραίτητα ιστορία. Αλλιώς και θα την λέγαμε Ιστορία και όχι Πίστη. Είναι μια εσωτερική διεργασία, όχι απαραίτητα κάτι χειροπιαστό. Πιστεύω οτι κάτι έγινε, χωρίς απαραίτητα να το είδα με τα μάτια μου. (Πίστευε και ερεύνα, βέβαια). Ενα γεγονός στην Α.Γραφή δεν είναι απαραίτητα και ιστορικό γεγονός, αφού πολλά κομμάτια της είναι γραμμένα αλληγορικά, πράγμα που φαντάζομαι μπορούν να εξηγήσουν καλύτερα -όχι οι παπάδες- αλλά οι θεολόγοι.

Μερικές σκόρπιες απόψεις μου απλά... Δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλό χριστιανό. Αλλά δεν τον θεωρώ και κακό άνθρωπο. Στην περίπτωση μου τουλάχιστον, έστω με το λίγο που πάω εκκλησία 2-3 φορές τον χρόνο, νομίζω οτι κάτι κέρδισα από όλα αυτά. Σίγουρα πάντως δεν έχασα.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
    Ταξιδευτή... :a19: λέμε!
    +1

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
    The God Delusion, του Richard Dawkins (από Amazon, δεν έχει μεταφραστεί ακόμα)

Ενάντια στη θρησκεία, του Χρήστου Γιανναρά, Εκδ. Ίκαρος (πιο φιλοσοφικό)

...να συμπληρώσω..
    Αντιγνώση τα δεκανίκια του καπιταλισμού (Λιλή Ζωγράφου)
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής

Ουτως η αλλως σε μερικα εκατομμυρια χρονια ο Ηλιος θα εκραγει και Τ Ι Π Ο Τ Α απο οτι λεμε και κανουμε στη γη δεν θα εχει καμια σημασια....
    Dust in the wind...
    Μπα... θα έχουμε γίνει μία τεράστια Σαχάρα πολύ νωρίτερα από αυτό...
    Μικρό κορίτσι με τα βήματα χαμένα
    Τυχαία γόνατα ξεκούρασαν τα οστά μου
    Μα πάντα θα 'ρχομαι από τ' άπειρο σε σένα
    Με το χαμόγελό σου στη ματιά μου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    oxi kali mou ...
    ...apla tous perisoterous den tous vrisko isoropimenous-psagmenous ke as nomizoun oti ine emena den me ksegelai kanis...

...psaxno an8ropous pou 8a enoso to pragmatiko mou ego xoris nomous ke kanones xoris pousties ke di8en i me daniki nootropia

ke fisika den vrisko giati den mpori na me koroidepsi kanis
    ke fisika exo tin gnosi na ime ani8ikos...
    ...
    Αυτο ειναι το οριο σου;
    Εμενα δε μου μοιαζει με οριο,αλλα με ντουβαρι.

Φιλε Διογενη,σβησε το φαναρι σου, σε αυτο το σκοταδι δε θα σου χρησιμεψει.
    Συ ειπες σε παλιοτερο ποστ σου κατι σαν "να βλεπουμε με τα ματια της καρδιας..." ή κατι τετοιο.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Καταρχάς, η κοπέλα καλά έκανε και είπε την άποψή της. Από εκεί και πέρα, έχει δίκιο σε αυτά που λέει περί Χριστιανισμού αλλά δεν θα σχολιάσω περαιτέρω αυτό το σημείο.

Η ουσία του θέματος είναι -κι αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου που έγραψε το κείμενο- ότι η συγκεκριμένη κοπέλα είναι αρχαιολάτρης στο στυλ, δυστυχώς, του κομπογιαννίτη Λιακόπουλου οι απόψεις του οποίου είναι ανυπόστατες.

Η διαφορά τους είναι η εξής: ο Λιακόπουλος υμνεί τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τον Χριστιανισμό τα οποία θεωρεί αλληλένδετα (καμία σχέση βέβαια στην πραγματικότητα αλλά αυτά πουλάνε στους άσχετους), ενώ η κοπέλα υμνεί τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αλλά καταδικάζει τον Χριστιανισμό. Διαβάστε περισσότερα εδώ κι εδώ. (Όταν λέω ότι στα blogs μπορείτε να βρείτε ενημέρωση κι όχι "ενημέρωση" α λα Ευαγγελάτου δεν με ακούει κανείς )
    Ρωτώντας πας στην πόλη

Το blog μου

Δεν πιστεύω σε θρησκείες, απλά για να συμπληρώσω την γενική εικόνα να αναφέρω ότι η αρχαία ελληνική κοινωνία ήταν πρότυπο ανεξιθρησκίας και ουδέποτε έβλαψε κάποιον γιά τα θρησκευτικά πιστεύω του. Συγκεκριμένα, σε κάθε ναό υπήρχε ο βωμός "τω αγνώστω θεώ" προκειμένου ο κάθε επισκέπτης που δεν ασπάζονταν την δική τους θρησκεία να έχει έναν χώρο να πράξει τα δέοντα.

Υ.Γ. Κοινή παρανόηση, οι αρχαίοι έλληνες ΔΕΝ ήταν πολυθεϊστές αλλά ΕΞΟΧΩΣ μονοθεϊστές. Ο Δίας, ο Απόλλων, η Αθηνά ήταν όπως λενε σήμερα ο Αγ. Δημήτριος, ο Αγ. Ανδρέας, η Αγ. Θέκλα κλπ. Σχετικές αποδείξεις παρατίθενται από τους Σωκράτη, Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Απολλώνιο Τυανέα, Πορφύριο, Πρόκλο, Ιάμβλιχο και ένα κάρο άλλους.

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    ....

Υ.Γ. Κοινή παρανόηση, οι αρχαίοι έλληνες ΔΕΝ ήταν πολυθεϊστές αλλά ΕΞΟΧΩΣ μονοθεϊστές. Ο Δίας, ο Απόλλων, η Αθηνά ήταν όπως λενε σήμερα ο Αγ. Δημήτριος, ο Αγ. Ανδρέας, η Αγ. Θέκλα κλπ. Σχετικές αποδείξεις παρατίθενται από τους Σωκράτη, Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Απολλώνιο Τυανέα, Πορφύριο, Πρόκλο, Ιάμβλιχο και ένα κάρο άλλους.
    λεπτομερεια... θα διαφωνησω.
    Βασικα και μαλλον...ισχυει το αντιθετο.Οι πολυθεηστες Ελληνες ασπαστηκαν μεν τον Χριστιανισμο,ωστοσο του κολλησαν και μερικες δεκαδες αγιους ή μερικες εκατονταδες ονοματα της παναγιας,δυνοντας του μια πολυθειστικη χρεια.Γιατι ξεφορτωνεσαι ευκολα την πιστη σου,οχι ομως και την νοοτροπια σου.

Κι αυτο συνεβη κι επετραπει γιατι ενας παγανιστης μπορει να αλλαξοπιστησει σε χριστιανο αλλα μονο για να γινει ενας χριστιανος παγανιστης,παρολλο που τοσο ο ιδιος οσο και η εκκλησια βλεπουν ή θελουν να βλεπουν μονον ενα χριστιανο.

Απλο παραδειγμα:

(οι τωρινοι κατοικοι σε ενα μερος του Περου αμεσοι απογονοι των ινκας)
    ...Οι Ινκας πιστευουν στο βουνο
    ...Γιατι το βουνο δεινει το νερο,τις πετρες,τα αγροτικα και τα κτηνοτροφικα,τους τρεφει αλλα και τους σκοτωνει.
    ...Οι ισπανοι τους κανουν με τη βια ,χριστιανους καθολικους
    ...Οι Ινκας ονομαζουν το βουνο Αγιο Δημητριο (πραγματικο γεγονος)
    ...Οι ινκας λατρευουν τον αγιο δημητριο ,δηλαδη και παλι το βουνο

Καθε καλο μυαλο της αρχαιοτητας ασχοληθηκε με το θεμα της θρησκειας ,της ανωτερης δυναμης γενικα ως εννοια μία και οχι με καθε θεο ξεχωριστα,αυτο θα ηταν χαζο.Για αυτο και οι αναφορες στον ενα θεο.

Ωστοσο ακομα και το δωδεκαθεο οπως και πολλες φανταζομαι πολυθειστικες θρυσκειες εχουν για μενα ενα εξαιρετικο σκεπτικο,μαλλον υγιες γεννημα του υποσεινηδειτου:

1.Ο-Οι θεοι δεν εφτιαξαν τον κοσμο.
    2.Ο-οι θεοι δεν εφτιαξαν τον πρωτο ανθρωπο
    3.Ουσιαστικα δεν εφτιαξαν τιποτα,τιποτα δεν τους ανικει,απλα ειναι ανωτεροι και διαφεντευουν.
    4.Τιποτα δεν ανικει στον ανθρωπο.Ο οποιος δεν ειναι το σουπερ ντουπερ πλασμα του συμπαντος
    απλα προσπαθει να ζει σε ενα συμπαν που προσπαθει να καταλαβει ,το οποιο τον περιεχει και περιεχεται σε αυτον.Απλη φυσικη συνυπαρξη.Τελειο

Σε παρακαλω βγαλε τον Ηρακλειτο στην ακρη των φιλοσοφων που παραθετεις.Αυτος ειναι αερακι δροσερο,ασφυχτια αναμεσα σ'αυτους τους "γερασμενους".
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Σελίδα 7 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων