Σελίδα 7 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910111217 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 321

Θέμα: Θερμοκρασια και μηχανη...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Φιλε Boussia, τις πηρα απο εδω: http://stores.ebay.co.uk/RPM-Motorsp...meZL2222QQtZkm
    Ευχαριστώ πολύ.
    Μόλις διάβαζα αυτό:
    Exhaust insulation wrap

When used to wrap tubular exhaust manifolds the reduction in under bonnet temperature may increase horsepower & increase fuel efficiency, ( not suitable for cast iron as it may crack!).

http://www.proven-products.co.uk/products/cooltek.htm

Λες να υπάρχει πρόβλημα στην εξάτμιση που είναι απο σίδηρο;
    Υπάρχουν και τα thermal sleeves που δεν κάνοθν ράγισμα στην εξάτμιση.

Ελπίζω πάντως να βρείς λύση γιατί είναι κρίμα να μην μπορείς να την απολαύσεις.

40-50 χλμ μεχρι την Ελευσινα ρε συ!

Η διαδρομη ηταν Υμηττου, Φρατζη, Συγγρου, εθνικη οδος.
    Ελεος δηλαδη! Δεν ηξερα να παρω σπιτι πανω στην Αττικη Οδο...

Κωνσταντινε, δεν νομιζω οτι ισχυει για τα δικα μας μιας που η εξατμιση ειναι ατσαλι και οχι σιδηρος... Αυτο το αναφερουν (μαλλον) για πολλαπλες εξαγωγης σε αμαξια που κατα κανονα ειναι φτιαγμενα απο σιδηρο...
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Σε 2-3 λεπτά απο τη στιγμή που θα πάρει μπροστα το cbr, μπαίνει βεντιλατέρ κι όταν φτάσω το πλαίσιο ΚΑΙΕΙ!
    Παντως στο Δελεαρ ησουν με τζινακι χαλαρος κ ωραιος... Οποτε ειτε το εχεις συνηθισει, ειτε δεν καιει οπως το αλλο το ρημαδι...

Οπως κ να εχει εμαθα αυτο που ηθελα. Οτι τελικα ολα τα SS καινε σαν τρελα μεσα στην πολη (κ εξω απο αυτην σε περιπτωσεις οπως η δικη μου)...
    Νίκος
    Open Horizons

αλεπού καμπίσια Το avatar του/της GST
    παντως οι θερμοκρασιες λειτουργειας που ανεφερες προυγουμενως ειναι φυσιολογικες ...δήλαδη 110 με ψιλοκινηση..85-90 βαθμους σε ανοιχτα κομματια ...
    FORNICATION UNDER CONSENT (OF THE) KING.

40-50 χλμ μεχρι την Ελευσινα ρε συ!

Η διαδρομη ηταν Υμηττου, Φρατζη, Συγγρου, εθνικη οδος.
    Ελεος δηλαδη! Δεν ηξερα να παρω σπιτι πανω στην Αττικη Οδο...

Κωνσταντινε, δεν νομιζω οτι ισχυει για τα δικα μας μιας που η εξατμιση ειναι ατσαλι και οχι σιδηρος... Αυτο το αναφερουν (μαλλον) για πολλαπλες εξαγωγης σε αμαξια που κατα κανονα ειναι φτιαγμενα απο σιδηρο...
    Φίλε Νίκο,
    Μόλις μίλησα με τον μηχανικό μου και μόλις του το είπα γέλασε: ……Υπάρχει τελικά κάποιος που το χρησιμοποιεί στην πόλη; Λοιπόν του έχουν ζητήσει βοήθεια πολλοί για το ίδιο πρόβλημα. Έχει δοκιμάσει και να βάλει carbon προστατευτικό και exhaust wrap. Και τα 2 βοηθάνε μου είπε αλλά μετά απο ένα σημείο και το exhaust wrap πυρώνει και γίνεται χειρότερα!!!
    Η λύση μου είπε είναι να φτιάξεις πατέντα (Αθάνατε Έλληνα) carbon κάλυμμα που να καλύπτει σχεδόν όλο τον σωλήνα στα πλάγια.
    Αν θέλεις να σου δώσω τηλ. να μιλήσεις. Είναι καλός μηχανικός ο μοναδικός που μου έχει ρυθμίσει το Agusta σωστά και πολλές φορές δεν μου παίρνει λεφτά.
    ΚΩΣΤΗΣ

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Μια επιπλέον βοήθεια.
    Φίλος που δουλεύει στην TOYOTA μου είπε για ένα απίστευτο αντι-ψυκτικό που χρησιμοποιούν σε φτιαγμένα κλπ αυτοκίνητα. Τα βεντιλατέρ ανάβουν στον διπλάσιο χρόνο απ΄ότι με απλό ψυκτικό.

Λέγεται Toyota superlong life antifreeze.

To έχουν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Τοyota. Είναι ακριβό (60?) και είναι σε συσκευασία των 5lt, και δεν το ξανα-αλλάζεις. Δεν μπορεσα να βρω τις προδιαγραφές του, αλλά ρίξε μια ματιά.

SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Κωστη, να σαι καλα για την βοηθεια σου φιλε αλλα κοιταξε να δεις πως τα βλεπω εγω τα πραγματα. Οταν δινεις μια περιουσια περιμενεις το μηχανακι να κανει και μερικα στοιχειωδη πραγματα οπως το να πας μια βολτα ενα βραδακι με φιλους (για να μην σου πω με το εταιρο ημισι) η να μπορεις να ΠΕΡΑΣΕΙΣ μεσα απο την πολη ωστε να βγεις εκτος.

Ο μηχανικος σου κακως γελαγε και κανει λαθος, διοτι ΔΕΝ προσπαθω να το χρησιμοποιησω ΜΕΣΑ στην πολη αλλα ΚΑΠΩΣ πρεπει να βγω απο αυτην. Εκτος και αν η λυση ειναι να το πηγαινω σπρωχνοντας μεχρι την εθνικη και μετα να το βαζω μπροστα!

Εσυ με το δικο σου τi κανεις δηλαδη; Δεν πας καμια βολτα με την μηχανη στα περιξ της πολης; Δεν περνας απο μεσα για να πεις οτι πας καπου παραεξω;

Απο εκει και περα, αν μια μηχανη προκαλει εγκαυματα, τοτε ΚΑΙ σου αφαιρει καθε απολαυση, ΚΑΙ ειναι λαθος σχεδιασμος. Και ειδικα για 13 χιλιαρικα περιμενα κατι πολυ καλυτερο απο αυτο. Χεστηκα αν εχει γκαζια θεεικα κ φρενα κ στησιμο. Αν δεν μπορω να τα απολαυσω γιατι ΠΟΝΑΩ τοτε να το βρασω!

Αν αυτα που αναφερεις περι heat wrap και καρμπον κλπ ισχυουν και δεν κανουν τη διαφορα που θελω τοτε θα παει απο εκει που ηρθε!

Χρεωθηκα μεχρι το λαιμο για να καιγομαι και ολοι μου λενε οτι πρεπει να το ανεχτω; Ε οχι!

Βυρωνα μου, να σαι καλα για την προταση αυτη, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να βαλω αντιψυκτικο της Toyota στο ducati... Κατι τετοιο θα ακυρωνε την εγγυηση αυτοματως...
    Νίκος
    Open Horizons

Κωστη, να σαι καλα για την βοηθεια σου φιλε αλλα κοιταξε να δεις πως τα βλεπω εγω τα πραγματα. Οταν δινεις μια περιουσια περιμενεις το μηχανακι να κανει και μερικα στοιχειωδη πραγματα οπως το να πας μια βολτα ενα βραδακι με φιλους (για να μην σου πω με το εταιρο ημισι) η να μπορεις να ΠΕΡΑΣΕΙΣ μεσα απο την πολη ωστε να βγεις εκτος.

Ο μηχανικος σου κακως γελαγε και κανει λαθος, διοτι ΔΕΝ προσπαθω να το χρησιμοποιησω ΜΕΣΑ στην πολη αλλα ΚΑΠΩΣ πρεπει να βγω απο αυτην. Εκτος και αν η λυση ειναι να το πηγαινω σπρωχνοντας μεχρι την εθνικη και μετα να το βαζω μπροστα!

Εσυ με το δικο σου το κανεις δηλαδη; Δεν πας καμια βολτα με την μηχανη στα περιξ της πολης; Δεν περνας απο μεσα για να πεις οτι πας καπου παραεξω;

Απο εκει και περα, αν μια μηχανη προκαλει εγκαυματα, τοτε ΚΑΙ σου αφαιρει καθε απολαυση, ΚΑΙ ειναι λαθος σχεδιασμος. Και ειδικα για 13 χιλιαρικα περιμενα κατι πολυ καλυτερο απο αυτο. Χεστηκα αν εχει γκαζια θεεικα κ φρενα κ στησιμο. Αν δεν μπορω να τα απολαυσω γιατι ΠΟΝΑΩ τοτε να το βρασω!

Αν αυτα που αναφερεις περι heat wrap και καρμπον κλπ ισχυουν και δεν κανουν τη διαφορα που θελω τοτε θα παει απο εκει που ηρθε!

Χρεωθηκα μεχρι το λαιμο για να καιγομαι και ολοι μου λενε οτι πρεπει να το ανεχτω; Ε οχι!

Βυρωνα μου, να σαι καλα για την προταση αυτη, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να βαλω αντιψυκτικο της Toyota στο ducati... Κατι τετοιο θα ακυρωνε την εγγυηση αυτοματως...
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγω μετά απο 3 χρόνια, ακόμη το ξεπληρώνω το μηχανάκι.(και έδωσα 23000).
    Ο μηχανικός δεν γέλασε επειδή το χρησιμοποιείς στην πόλη αλλά γιατί πάρα πολλοι του έχουνα αναφέρει το ίδιο πρόβλημα.

Προσωπικά δοκίμασα το Water Wetter και χτες το απόγευμα μου κρατούσε 8ερμοκρασία 76 βαθμούς και δεν ανέβηκε πάνω απο 102, όταν πριν ανέβαζε 105-107. Πρόβλημα με την ζέστη δεν είχα γιατί το δικό μου δεν είναι V. Απλά θέλω να δουλεύει ο κινητήρας με μικρότερες θερμοκρασίες. Αλλα πάλι στην πόλη δεν πάω γιατί φοβάμαι τα κουτιά, και για καφέ δεν πάω γιατί δεν μου αρέσει να το δείχνω το μηχανάκι. Στο διόνυσο θα με βρείς να πηγαίνω πάνω κάτω

Αν θέλεις σου χαρίζω κάτι προστατευτικά πλαισίου carbon απο το GSXR1000 που μπορείς να κόψεις με dremel για να δοκιμάσεις. Πες το σήμερα όμως γιατί αύριο την κάνω διακοπές
    ΚΩΣΤΗΣ

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Νίκο το manual δίνει προδιαγραφές λαδιών, αντιψυκτικών κλπ. Αν βάλεις κάτι που πληρεί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, δεν ακυρώνετε τίποτα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Tα περι θερμοκρασιων επρεπε να τα γνωριζεις πριν αγορασεις SS μηχανακι.Δεν ειναι ο προορισμος τους η πολη,απλα συμβιβαζεσαι και ζεις μ αυτο.Απο την στιγμη που εχεις ξενερωσει και δεν συμβιβαζεσαι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να προσπαθησεις να το δωσεις γιατι και αυτα εχουν "ψυχη" και αισθηματα για τον κατοχο τους.Αν πραγματικα το αγαπας (που δεν νομιζω) τοτε πρεπει να ζησεις μαζι με τα οποια προτερηματα και μειονεκτηματα εχει.Φιλικα
    Χ.Ι.Δ.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    .......

Απο εκει και περα, αν μια μηχανη προκαλει εγκαυματα, τοτε ΚΑΙ σου αφαιρει καθε απολαυση, ΚΑΙ ειναι λαθος σχεδιασμος.

.........
    Ρε Νικόλα.... εσύ δίκιο έχεις που ήθελες μηχανή βόλτας και καίγεσαι.... αλλά....

Όπως και να το δεις, ο Ιταλός (λέμε τώρα) που σχεδίασε το μηχανάκι, το έφτιαξε για να ζει το 999 στην πίστα κι όχι για βόλτα στην Βάρκιζα!

Αν νομίζεις οτι σχεδιάστηκε λάθος, πούλα το και πάρε άλλο.... (σαν ηχός ακούγεται αυτό)
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ρε Νικόλα.... εσύ δίκιο έχεις που ήθελες μηχανή βόλτας και καίγεσαι.... αλλά....

Όπως και να το δεις, ο Ιταλός (λέμε τώρα) που σχεδίασε το μηχανάκι, το έφτιαξε για να ζει το 999 στην πίστα κι όχι για βόλτα στην Βάρκιζα!

Αν νομίζεις οτι σχεδιάστηκε λάθος, πούλα το και πάρε άλλο.... (σαν ηχός ακούγεται αυτό)
    Ρε παιδιά μην το πυροβολάτε τον άνθρωπο. Αν είχατε εμπειρία με το συγκεκριμένο μηχανάκι άλλα θα λέγατε. Μιλάμε για ανυπόφορη ζέστη που αν σταματήσεις να πηγαίνεις "τάπα" σου καίει τα πόδια. Είναι εύκολο να μιλάς αν είσαι απο έξω απο τον χορό. Αλλά έχει δίκιο...Δεν αγόρασε αγωνιστική μηχανή. 999 είναι. Δεν είναι το 999R που δίνει μόνο 6 μήνες εγγύηση επειδή είναι αγωνιστικό.
    ΚΩΣΤΗΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Μια επιπλέον βοήθεια.
    Φίλος που δουλεύει στην TOYOTA μου είπε για ένα απίστευτο αντι-ψυκτικό που χρησιμοποιούν σε φτιαγμένα κλπ αυτοκίνητα. Τα βεντιλατέρ ανάβουν στον διπλάσιο χρόνο απ΄ότι με απλό ψυκτικό.

Λέγεται Toyota superlong life antifreeze.

To έχουν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Τοyota. Είναι ακριβό (60?) και είναι σε συσκευασία των 5lt, και δεν το ξανα-αλλάζεις. Δεν μπορεσα να βρω τις προδιαγραφές του, αλλά ρίξε μια ματιά.

Φυσικά και είναι απίστευτο στην απίστευτη τιμή που το πουλάνε...

"Toyota Super Long Life Coolant" is an ethylene glycol based coolant of high quality, without silicate, amine, nitrite and borate acids, with long duration hybrid organic acid properties (this type of coolant is a mixture of organic acids and phosphates in low concentration).

Phosphates = φωσφορικό άλας
    Silicate = οξύ πυριτίου
    Amine = αμίνη (?)
    Nitrite = νιτρώδη
    Borate = βορικό οξύ

Προφανώς δεν ευνοεί τα φαινόμενα ηλεκτροχημικής διάβρωσης (κάτι που θα προκαλέσει φθορές και εν τέλει φράξιμο του κυκλώματος ψύξης). Αυτό ΔΕΝ σημαίνει αυτόματα ότι ρίχνει τη θερμοκρασία του κινητήρα!!!

Πάντως εάν κάποιος θέλει να το δοκιμάσει, το βρίσκω γύρω στα 6?(1lt) ή 25? (5lt)...

You BETA believe...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από boussias
    Ρε παιδιά μην το πυροβολάτε τον άνθρωπο. Αν είχατε εμπειρία με το συγκεκριμένο μηχανάκι άλλα θα λέγατε. Μιλάμε για ανυπόφορη ζέστη που αν σταματήσεις να πηγαίνεις "τάπα" σου καίει τα πόδια. Είναι εύκολο να μιλάς αν είσαι απο έξω απο τον χορό. Αλλά έχει δίκιο...Δεν αγόρασε αγωνιστική μηχανή. 999 είναι. Δεν είναι το 999R που δίνει μόνο 6 μήνες εγγύηση επειδή είναι αγωνιστικό.
    Ποιος σου είπε οτι τον πυροβολάμε;

Να τον βοηθήσουμε προσπαθούμε.

Είναι σαν να πάω να πάρω ένα γυμνό και να θέλω να πηγαίνω βόλτες με 200σάρες και να γυρίζω μετά να λέω "οι μαλάκες που δεν του έβαλαν ένα φέρινγκ και με γ@μ@ει ο αέρας"

Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιλληπτός....

και τα περί αγωνιστικού 999R, ας μην τα λέμε.... θα γελάνε και οι καθαρίστριες στο Mugello
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ποιος σου είπε οτι τον πυροβολάμε;

Να τον βοηθήσουμε προσπαθούμε.

Είναι σαν να πάω να πάρω ένα γυμνό και να θέλω να πηγαίνω βόλτες με 200σάρες και να γυρίζω μετά να λέω "οι μαλάκες που δεν του έβαλαν ένα φέρινγκ και με γ@μ@ει ο αέρας"

Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιλληπτός....

και τα περί αγωνιστικού 999R, ας μην τα λέμε.... θα γελάνε και οι καθαρίστριες στο Mugello
    Τουλάχιστον έτσι το πουλάει η Ducati. Τωρα τι είναι πραγματικά...αλλού (Φαν Παρκ) παπά ευαγγέλιο

Αυτό που λέω είναι ότι 'εχει δίκιο γιατί τα άλλα SS δεν καίνε τόσο. Απο προσωπική εμπειρία σας μιλάω. Ακόμη το 1098 αν δείς έχει έχει το διπλάσιο προστατευτικό απο το 999 και πάλι υπάρχουν παράπονα.
    ΚΩΣΤΗΣ

Σελίδα 7 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910111217 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ζεστη θερμοκρασια και λυση΄? στο750...
    από adrenalin στο forum Suzuki GSXR's
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2007, 19:21
  2. ΜΥΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ
    από symvoulos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2007, 17:49
  3. Για όσους έχουν το Destinator σε PPC και μηχανή Yamaha
    από billy_BMW στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2007, 23:37
  4. Προφίλ και μηχανή