Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 141

Θέμα: Γιατι ΔΕΝ πρεπει να φοραμε κρανος...

Φτουσκουλικομυρμηγκότρυπα Το avatar του/της Sabre
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Οκ, Xrider, εσυ αφου δεν θες μην φορας κρανος. Κανενα προβλημα. Η ζωη ειναι πολυ μικρη για να καθομαστε να σκαμε και να προσπαθουμε να πεισουμε οσους δεν θελουν οτι πρεπει να φορανε κρανος, η οτι πρεπει να φορανε καταλληλα ρουχα, η οτι πρεπει να κρατανε ενα Χ επιπεδο ασφαλειας σε δημοσιους δρομους.

Αλλα, αν νομιζεις οτι ενα -ακομα και χιλιοταλαιπωρημενο- κρανος ειναι το ιδιο με ενα καπελακι, τοτε παμε εκει που επεσε το Σαββατο ο φιλος μου ο Νικολας και ΠΕΣΕ φορωντας το καπελακι σου. Εγω θα αναλαβω να καλεσω το ασθενοφορο στην ωρα του.
    Τα εξοδα νοσηλιας και πλαστικων εγχειρησεων στο προσωπο (αν επιζησεις) τα αναλαμβανεις εξολοκληρου εσυ!
    Δεν χρειάζεται........
    Θα πάμε μία βόλτα απο ένα κέντρο αποθεραπείας που άνοιξε εδώ και λίγο καιρό και θα σας γνωρίσω ένα παλικαράκι 17 χρονών τον Φ.......
    Είχε την ατυχία να πέσει με το παπάκι του ενώ πήγαινε ένα φίλο του σε δουλειά....
    Χωρίς κράνος....Χτύπησε στο κεφάλι....
    Τώρα είναι σε αναπηρική καρέκλα και το μόνο που κουνάει είναι το δεξί του χέρι (λίγο) ούτε να μιλήσει δέν μπορεί.......
    Και είναι μόνο 17 ετών....και έχει πλήρη αίσθηση τι έγινε και τι θα επακολουθήσει....και τις προάλες που περάσα απο εκεί και μπήκα μέσα και τον χαιρέτησα ήθελε να τον πάω βόλτα...οχι με την μηχανή...μέχρι την πόρτα...αλλά ούτε μέχρι εκεί τον αφήνουν.....
    Και είναι μόνο 17 ετών.....

Το λεπόν: Οσοι δέν γουστάρουν να φοράνε κράνος να ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΥΑΛΙ.....αλλά πρώτα να δουν και τα χειρότερα μπας και αλλάξουν γνώμη και στάση....

Το αρχικό κείμενο http://helmet.8m.net/kranos.htm δεν το σχολιάζω διότι το ¨πράγμα¨ που το συνέταξε (και μαζί με τα άλλα ¨πράγματα¨ που κυκλοφορούνε με μηχανές με παρ-μπριζ και δεν έχουν χτυπήσει ακόμα) προφανός δέν έχει το απαιτούμενο μυαλό για να εκφέρει άποψη-πόσο μάλλον να προστατέψει το καύκαλο που έχει μέσα αυτό το κομμάτι κρέας που ονομάζει μυαλό....

Ταξιδευτή απλά πήρα αφορμή απο το πόστ σου και έκανα quote.
    +999

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sabre
    Και είναι μόνο 17 ετών.....
    ΑΥΤΟ ρε γμτ κ ΤΙΠΟΤΑ αλλο....
    Νίκος
    Open Horizons

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Πάλι τα ίδια... νιώθω λες και μιλώ με παιδιά ρε πούστη μου...

Το οτι την γλυτώνουν κάποιοι , είναι στατιστική ανωμαλία/εξαίρεση/περίπτωση. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ.

Και ξαναλέω... Αν... που να μην σας τύχει... πέσετε σε σταθερό εμπόδιο με το κεφάλι , με 50 χλμ την ώρα Χ 1,5 Kgr που είναι το κρανίο σας Χ την αντίσταση που θα διαθέτει το σταθερό ή κινητό εμπόδιο... ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ; οτι θα έχετε την ίδια αντίσταση όπως με το να φοράτε κράνος;

Οτι θα είσαστε ικανοί να αντιδράσετε σαν τον spiderman και με 2 κολωτούμπες και 3 πιρουέτες θα περάσετε πάνω απο το εμπόδιο/όχημα και θα προσγειωθείτε μαλακά και στα πόδια σας;

Θα συνεχίσετε να λέτε και άλλες τέτοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ;... γιατί αν ναι.. τότε να σταματήσουμε εδώ.. καθώς δεν υπάρχει νόημα στο να συνεχίσουμε. Δυστυχώς για εσάς μονο μια άσχημη εμπειρία θα σας μεταπείσει. Εύχομαι να μην σας τύχει ποτέ και να συνεχίσετε να μπορείτε να πιστεύετε αυτά που πιστεύετε.

Άλλοι μαθαίνουν με απλό τρόπο και άλλοι εμπειρικά,... δυστυχώς...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    .......................
    Το οτι την γλυτώνουν κάποιοι , είναι στατιστική ανωμαλία/εξαίρεση/περίπτωση. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ.
    .....................
    ΔΕΝ μπαινουν καν στον κοπο μερικοι, να κανουν μια βολτα απ' τα "Στραβα κι Αναποδα" (και οχι μονο) οπου μονο την τελευταια βδομαδα υπαρχουν αναφορες σε 3 (ολογραφως ΤΡΕΙΣ) θανατους και σε καμποσες ακομα περιπτωσεις τραυματισμων λογω ελλειψης κρανους...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Μαγε, τι ψαχνεις να βρεις... Αδικα κουραζεσαι!
    Αφου ο Ελληνας ειναι της νοοτροπιας "ΣΙΓΑ μην μου συμβει εμενα ρε! Εγω το εχω!"
    Νίκος
    Open Horizons

Επειδή την είπα βιαστικά στον zman, να θυμήσω όπως είπε και o Gandalf, ότι οι σωστές οδηγικές πρακτικές για τη κίνηση δεν είναι τριτοβάθμιες εξισώσεις, χρειάζεσαι συγκεκριμένη παιδεία και εκπαίδευση για το δημόσιο δρόμο -και ειδικά καλοκαίρι σε μεγαλουπόλεις με πηγμένους οδηγούς γύρω στο 75%...

Ο σωστός εξοπλισμός όμως, είναι βασικό στοιχείο της συνταγής.

Για το θέμα του αυχένα, πρέπει να εκπαιδεύονται οι τύποι του ΕΚΑΒ και σε αυτό όντως (δε ξέρω πόσο γίνεται εδώ), αλλά εγώ δε κάνω το λάθος να προτιμήσω να ρισκάρω να πάω ξεκράνωτος (θυμήζω ότι το έχω φάει το κεφάλι μου καί με τα πόδια, καί με πατίνι, καί με ποδήλατο, καί με μηχανή, καί με αμάξι μέχρι τώρα, δεν κυκλοφορώ χωρίς κράνος ποτέ πως το λένε).

Στην Οδήγηση, αρκετοί έχουν ασχοληθεί με το θέμα και από τη στιγμή που τα πάρεις στα σοβαρά, βάζεις ένα σημαντικό περιθώριο ασφαλείας στην οδήγησή σου, ακόμα και αγωνιζόμενοι θα μπορούσαν να τη πατήσουν εύκολα πχ με μία διαγράμμιση, ή με κρύα λάστιχα, το θέμα είναι ανεβαίνωντας στη μηχανή όλα να φεύγουν και να είσαι συγκεντρωμένος καί σε αυτούς που θα σε στείλουν, ώστε να το προλάβεις έγκαιρα...

Ρε παλικαρια, στην πολιτισμενη Ευρωπη που κρανος φορανε ΟΛΟΙ, γιατι σκοτωνονται απο κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις;
    Δεν θα'πρεπε να ζουνε; Ειναι και λιγοτεροι απο εμας.
    Παντως αυτο που μπορω να πω με ασφαλεια ειναι οτι το TSG μου το σκειτμπορνταδικο ειναι πραγματι ασφαλες, και αυτο δεν το λεω ευκολα για κρανη.
    Ζυγιζει μερικα γραμμαρια, εχει τρομερο εξαερισμο και σημερα με εσωσε απο θερμοπληξια. Επισης επειδη τα λουρακια κανουν φασαρια μετα τα 50 δεν γουσταρεις να τρεχεις και πολυ, μεχρι 80-90 μαξιμουμ.
    Απο την αλλη, ενω εχει πιστοποιηση CE για χρηση σε ποδηλατα κλπ. οχηματα χωρις κινητηρα, μπορει να φας και καμμια κληση αν επιμενει ο τσοσμπα. Ειναι το καλυτερο κρανος για την πολη το καλοκαιρι με διαφορα και δεν ξερω τι λεει η Shoei η ο οποιοσδηποτε, ειναι το μονο μου το βλεπω να δουλευει στο Eurosport (μετρηστε τουμπες στο επομενο YOZ).

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	tsg_evolution.jpg 
Προβολές:	111 
Μέγεθος:	39,8 KB 
ID:	93567
    Atomic H-D & Triumph
    White Line Cycles
    Paranoid Racing ltd.

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zman
    Ρε παλικαρια, στην πολιτισμενη Ευρωπη που κρανος φορανε ΟΛΟΙ, γιατι σκοτωνονται απο κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις;

Ε ναι!
    Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο στόλο μοτοσυκλετών στην Ευρώπη.

Για τα υπόλοιπα....
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παντως αυτο που μπορω να πω με ασφαλεια ειναι οτι το TSG μου το σκειτμπορνταδικο ειναι πραγματι ασφαλες, και αυτο δεν το λεω ευκολα για κρανη.
    Ζυγιζει μερικα γραμμαρια, εχει τρομερο εξαερισμο και σημερα με εσωσε απο θερμοπληξια. Επισης επειδη τα λουρακια κανουν φασαρια μετα τα 50 δεν γουσταρεις να τρεχεις και πολυ, μεχρι 80-90 μαξιμουμ.
    Απο την αλλη, ενω εχει πιστοποιηση CE για χρηση σε ποδηλατα κλπ. οχηματα χωρις κινητηρα, μπορει να φας και καμμια κληση αν επιμενει ο τσοσμπα. Ειναι το καλυτερο κρανος για την πολη το καλοκαιρι με διαφορα και δεν ξερω τι λεει η Shoei η ο οποιοσδηποτε, ειναι το μονο μου το βλεπω να δουλευει στο Eurosport (μετρηστε τουμπες στο επομενο YOZ).
    Τι σημαίνει το καλύτερο κράνος για την πόλη για το καλοκαίρι?
    Άμα τυχόν σκάσεις στην άσφαλτο με το σαγόνι πώς θα σε προστατεύσει αυτό το κράνος?

Ένα πράγμα έχω καταλάβει και το λέω συνέχεια στον εαυτό μου κ στους τριγύρω μου:

Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ,Τ'ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΡΙΕΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΖΕΣΤΕΣ,ΚΡΥΟ,ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΤΛ

Πάντα full face κρανος,μπουφάν με προστασίες μέχρι και στην πλάτη και γάντια με ενισχύσεις.Κ στ'αρχίδια μου που οι περισσότεροι με περνάν για εξωγήϊνο.Ειδικά το καλοκαίρι...

zefka...

Αν και ουν κλπ... ασ'τα

Αν ειναι να περιμενεις να πεσεις κατω για να σωθεις μετα απο τον εξοπλισμο σου (απο καμμια θερμοπληξια)
    Και να αποτελεις και κινδυνο για τους αλλους που μπορει να χτυπησεις... Εκτος αν θελεις να μου πεις οτι αισθανεσαι μια χαρα στη μεση της Αθηνας σε καυσωνα.
    Τα παντα ειναι συνδυασμος πολλων καταστασεων. Κανονες βγαζουν μονο οι ηλιθιοι.
    Παρε ενα Smart με air condition καλυτερα, θα εισαι πιο ανετος.
    Αυτο ειναι και το νοημα αλλωστε.

Στην πολη, ΠΑΝΤΑ αυτοκινητο! Φτανεις μιση ωρα αργοτερα στη δουλεια σου αλλα παντα σωος και αβλαβης και δροσερουλης.
    Atomic H-D & Triumph
    White Line Cycles
    Paranoid Racing ltd.

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    .....................
    Κανονες βγαζουν μονο οι ηλιθιοι.
    ....................

Κατσε να το γραψω καπου, μην το ξεχασω... :wacko:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Κατσε να το γραψω καπου, μην το ξεχασω... :wacko:
    βαλτο στο κινιτο σου να χτυπα υπενθημιση καθε πρωι με το ξυπνητιρι. τι να πω ρε γαμωτ.....τι να πεις και εσυ........
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Στην πολη, ΠΑΝΤΑ αυτοκινητο! Φτανεις μιση ωρα αργοτερα στη δουλεια σου αλλα παντα σωος και αβλαβης και δροσερουλης.
    Σωστά!!
    Συνέβαλε κι εσύ στο μποτιλιάρισμα, στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σου,στον βιασμό του (όποιου τέλος πάντων) αστικού περιβάλλοντος, στην εξάρτηση απ'το ΙΧ,στην αύξηση του βενζολίου στην ατμόσφαιρα, στα αέρια θερμοκηπίου.......

Στην πόλη ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ , φτάνεις 43 λεπτά αργότερα στη δουλειά σου αλλά πάντα σώος και αβλαβής και δροσερούλης.
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Φτουσκουλικομυρμηγκότρυπα Το avatar του/της Sabre

Οτι πείς μάστορα...... να πάρουμε όλοι τα αυτοκίνητα για να είμαστε δροσερούληδες και......

.....πόσο είπες? μισή ώρα?

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

Τι να πω ΡΠΜ....με αυτούς τους ανθρώπους κυκλοφορώ κάθε ημέρα στον δρόμο?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    zefka...

Αν και ουν κλπ... ασ'τα

Αν ειναι να περιμενεις να πεσεις κατω για να σωθεις μετα απο τον εξοπλισμο σου (απο καμμια θερμοπληξια)
    Και να αποτελεις και κινδυνο για τους αλλους που μπορει να χτυπησεις... Εκτος αν θελεις να μου πεις οτι αισθανεσαι μια χαρα στη μεση της Αθηνας σε καυσωνα.
    Τα παντα ειναι συνδυασμος πολλων καταστασεων. Κανονες βγαζουν μονο οι ηλιθιοι.
    Παρε ενα Smart με air condition καλυτερα, θα εισαι πιο ανετος.
    Αυτο ειναι και το νοημα αλλωστε.

ZMAN...

Είμαι από αυτούς που σέβονται την αντίθετη άποψη και δεν προσπαθώ να το παίξω δήθεν "δάσκαλος" πιάνοντας από τα μούτρα τον οποιοδήποτε επιμένει να κυκλοφορεί χωρίς κράνος... Στο κάτω-κάτω της γραφής στα παπάρια μου αν επιμένει να φάει το κεφάλι του...

Από εκεί και πέρα όμως μέχρι να φτάσεις στο σημείο να υποστηρίζεις ότι θα πέσει κάποιος από θερμοπληξία (και θα πάρει κι άλλους στον λαιμό του !!!) και να συνιστάς να κυκλοφούμε ΠΑΝΤΑ με αυτοκίνητο υπάρχει μεγάλη απόσταση... Κάπου στην διαδρομή ξέφυγες εντελώς...

Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Να γιατί δεν πρέπει να ενοχλούμε έναν μηχανόβιο!!!
    από Billymuse στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2012, 19:26
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2008, 18:31
  3. Να γιατί πρέπει να φοράμε σωστό εξοπλισμό
    από anf125 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2007, 20:02
  4. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 30/07/2004, 14:01

Κανόνες δημοσιεύσεων