Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 107

Θέμα: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 0-300 Trackday's

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alexo
    Τελικα ισως η μπλε σημαια να χτυπαει καπως "αγωνιστικη" και καπου εκτος της φιλοσοφιας των TD
    Συμφωνω, εχετε δικιο Θανο και dimdoc, ΝΑΙ, ειναι δυσκολο να ξεχωριζουν τοσο καλα οι κριτες τις περιπτωσεις που ριχνονται γυροι και πιθανον να ειναι και λιγες αυτες.
    αλλα νομιζω, οτι θα εγκλωβιζεται αρκετα συχνα καποιος που θα ειναι 2-4 δλπ μπροστα απο εστω και τους μισους ,ας πουμε, απο τους αναβατες του ιδιου γκρουπ δηλαδη 10-12 ατομα,και εφοσον απαγορευεται και το περασμα στα φρενα τοτε θα κοντευεις να περνας περισσοτερο απο τα πιτς παρα απο την πιστα... και .... τοτε παει και η δικη σου αυτοσυγκεντρωση η η προπονηση η η χαλαρη εξασκηση η οτι τελοσπαντων προσπαθεις να φχαριστηθεις πληρωνοντας για τον λιγο αυτο χρονο μεσα..
    Και παρολο που ο gcrook δεν συμφωνει οπως καταλαβα στην ομοιογενεια (χρονικα )των groups,αν μπλέκονταν και οδηγοι μεγαλυτερων χρονικων διαφορων τοτε ναι μεν δεν θα αποτελουσε προβλημα το να περασεις , αλλα θα δημιουργηθει ενας συνωστιζμός και απο οτι καταλαβα απο τα γραφομενα του maco

Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
    Πρωτα απο ολα καλως σας βρισκω! Διαβασα οσα εχουν γραφτει και μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες. Πηρα λοιπον την αποφαση (και ισως το ρισκο), να τις διατυπωσω. 1. Αν υποθεσουμε οτι εγω μπαινω να πειραματιστω σε αυτα που εμαθα, γιατι (αναφερωμαι σε μπλε σημαια) θα πρεπει να χανω την συγκεντρωση μου, προσπαθωντας να κανω χωρο σε καποιον πιο γρηγορο και κατα συνεπεια να χανω το σκοπο μου? 2. Ας υποθεσουμε οτι γυρναω (αν και δεν μετρω χρονους) στο 1,35'', τι ειναι πιο ευκολο? Να με περασει καποιος που γυρναει στο 1,15'' η ενας που γυρνει στο 1,32''? Γιατι, αν για καποιους ο χρονος ειναι ο σκοπος, θα πρεπει να αφαιρεθει ο αναβατης που κανει εξασκηση, σε πιο χαλαρους ρυθμους? Υπαρχουν και αλλες αλλα θα τις αφησω για αλλη φορα.
    πολυ πιθανο ειναι να εμποδιζεται και καποιος που πολυ σωστα θελει να εξασκηθει σε πιο χαλαρους ρυθμους.

Παντως οντως υπαρχουν πολλα που μπορουν να διατυπωθουν μεταξυ ατομων σαν και εμας που μπαινουμε στην πιστα και ειμαστε σε διαφοτερικα επιπεδα αντιπροσωπευοντας την δικη του κατηγορια και βλεπωντας την κατασταση απο την δικη του πλευρα.
    Σιγουρα προεχει η ασφαλεια και συμφωνω πως περασμα στην εισοδο ειναι επικινδυνο και πως απαγορευεται για να αποτρεψει τους πιο αρχαριους απο τα ευκολα λαθη που παρασυρομενοι απο την γλυκα του κυνηγυτου στο τελος καθε ευθειας..θα ηθελαν να βρεθουν αυτοι πρωτοι να στριψουν ....και κανοντας το λαθος θα γινουν μαλλια κουβαρια αυτοι και οι προπορευομενοι προσπαθοντας να στριψουν τα ασρτιφτα...
    Στο κατω κατω ο πιο εμπειρος και πιο γρηγορος θα βρει τροπο και θα περασει.... η εμπρος η απο τα πιτς...
    Επισης Θα ηθελα (για να γαργαλήσω την συζήτηση) να θεσω ενα ερωτημα:

Ποσο μπορει να διαφέρει ενα προσπερασμα ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ απο ενα ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ,
    αν απαγορευεται και αν μπορει ενας κριτης να το ξεχωρισει για να βγαλει μαυρη σημαια

τα λεμε
    fast & safe

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alexo
    Ποσο μπορει να διαφέρει ενα προσπερασμα ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ απο ενα ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ,
    αν απαγορευεται και αν μπορει ενας κριτης να το ξεχωρισει για να βγαλει μαυρη σημαια

τα λεμε
    Στα φρένα έχεις ήδη μπει μπροστά πριν πλαγιάσεις.. έστω και οριακά αλλά σε έχει δει και έχει κάτσει από πίσω την ώρα που παίρνεις κλίση. Στα φρένα θα περάσω στο 0300 και αν μου βγάλουνε σημαία δεν θα ξαναπάω. Το θεωρώ ακίνδυνο.

Στην είσοδο έρχεσαι από πίσω με φόρα και χώνεσαι την ώρα που ο άλλος έχει πλαγιάσει.. Πολλές φορές ενώ είναι στο apex του ή την ώρα που κλείνει... Με έχει περάσει έτσι αγωνιζόμενος που μπήκε για να δοκιμάσει κάτι με την ουρά του μαζί... Χώθηκαν και οι δύο ενώ ήμουν στο apex μέσα σε ένα ελάχιστο κενό όπου σηκώθηκα για να μη γίνουμε όλοι μαλλιά κουβάρια...
    Θάνος..

Recalibrate... Το avatar του/της stako
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Στα φρένα έχεις ήδη μπει μπροστά πριν πλαγιάσεις.. έστω και οριακά αλλά σε έχει δει και έχει κάτσει από πίσω την ώρα που παίρνεις κλίση. Στα φρένα θα περάσω στο 0300 και αν μου βγάλουνε σημαία δεν θα ξαναπάω. Το θεωρώ ακίνδυνο.

Στην είσοδο έρχεσαι από πίσω με φόρα και χώνεσαι την ώρα που ο άλλος έχει πλαγιάσει.. Πολλές φορές ενώ είναι στο apex του ή την ώρα που κλείνει... Με έχει περάσει έτσι αγωνιζόμενος που μπήκε για να δοκιμάσει κάτι με την ουρά του μαζί... Χώθηκαν και οι δύο ενώ ήμουν στο apex μέσα σε ένα ελάχιστο κενό όπου σηκώθηκα για να μη γίνουμε όλοι μαλλιά κουβάρια...
    Ρε παιδιά ΑΥΤΟ εννοείτε πέρασμα στην είσοδο??? Νόμιζα "στην είσοδο" συγκαταλέγεται "στα φρένα".....!

Ποτέ δεν έχω περάσει έτσι! Καταρχάς είναι επικίνδυνο και για μένα...!

Οπότε για να καταλαβαινόμαστε, στα προηγούμενα ποστ μιλάω για πέρασμα ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ και όταν ΑΡΧΙΖΟΥΝ και πλαγιάζουν οι μοτό ο μπροστά σε έχει δει/καταλάβει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
    Ρε παιδιά ΑΥΤΟ εννοείτε πέρασμα στην είσοδο??? Νόμιζα "στην είσοδο" συγκαταλέγεται "στα φρένα".....!

Ποτέ δεν έχω περάσει έτσι! Καταρχάς είναι επικίνδυνο και για μένα...!

Οπότε για να καταλαβαινόμαστε, στα προηγούμενα ποστ μιλάω για πέρασμα ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ και όταν ΑΡΧΙΖΟΥΝ και πλαγιάζουν οι μοτό ο μπροστά σε έχει δει/καταλάβει.
    Εννοείς ότι δεν έχεις περάσει ποτέ στα φρένα έτσι όπως το λέω παραπάνω; Γιατί εγώ το θεωρώ ακίνδυνο. Είσαι ακόμα όρθιος και έχεις περάσει τουλάχιστον μισό μήκος μπροστά έγκαιρα ώστε να προλάβει να πάρει θέση πίσω σου και να μην τρομάξει. Δεν εννοώ να μπαίνεις με φρένα μέχρι το apex και ταυτόχρονα να κάνεις προσπέραση. Εννοώ στα δυνατά φρένα ενώ είσαι ακόμα κατακόρυφος και έγκαιρα πριν το σημείο που αρχίζεις να πλαγιάζεις.
    Θάνος..

Εννοείς ότι δεν έχεις περάσει ποτέ στα φρένα έτσι όπως το λέω παραπάνω; Γιατί εγώ το θεωρώ ακίνδυνο. Είσαι ακόμα όρθιος και έχεις περάσει τουλάχιστον μισό μήκος μπροστά έγκαιρα ώστε να προλάβει να πάρει θέση πίσω σου και να μην τρομάξει. Δεν εννοώ να μπαίνεις με φρένα μέχρι το apex και ταυτόχρονα να κάνεις προσπέραση. Εννοώ στα δυνατά φρένα ενώ είσαι ακόμα κατακόρυφος και έγκαιρα πριν το σημείο που αρχίζεις να πλαγιάζεις.
    Όχι, γενικά έτσι περνάω. Όχι και εντελώς κατακόρυφα αλλά ο άλλος προλαβαίνει να με δει έγκαιρα. Αλλά σε καμία περίπτωση να βρω τρύπα ενώ ο άλλος έχει πλαγιάσει και να χωθώ...... Αυτό είναι καφρίλα!

Όχι, γενικά έτσι περνάω. Όχι και εντελώς κατακόρυφα αλλά ο άλλος προλαβαίνει να με δει έγκαιρα. Αλλά σε καμία περίπτωση να βρω τρύπα ενώ ο άλλος έχει πλαγιάσει και να χωθώ...... Αυτό είναι καφρίλα!
    Α οκ.. γιατί μπερδεύτηκα.
    Θάνος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Stako και Θανο, μπερδευετε καποια πραγματα! Η απαγορευση στην εισοδο, εχει να κανει, οπως εχει ηδη αναφερθει με την ασφαλεια. 1. Πως μπορει να θεωρηθει ασφαλες το μισο η ενα μηκος, ρε Staκο? 2. Καποιοι, οπως εγω στριβουν απο πολυ αριστερα (π.χ σε μια δεξια στροφη) και αυτος που ακολουθει θεωρει, οτι εχει χωρο να περασει απο μεσα. Το αποτελεσμα ειναι οτι κανοντας quick turn, θα συναντηθουν (πιθανως) λιγο πριν η πανω στο apex! Τοτε τι γινεται? Φρενα και γεια σας η συγκρουση? Εστω και τιποτα απο τα δυο, δεν παυει να ειναι μια δυσκολη στιγμη και για τους δυο αναβατες, που θα μπορουσε ομως να εχει αποφευχθει, αν ο πισω αφηνε τον μπροστα να στριψει πρωτος, οπως δικαιουται χωρις την παραμικρη πιεση! Αλλωστε δεν προκειται για αγωνα για track day μιλαμε. H προσπεραση για αυτους που εχουν κανει τα σχολεια , αλλα το γραφει και στο εντυπο που υπογραφουμε (αν θυμαμαι καλα), γινεται με αποσταση ασφαλειας 3 μετρα, απο αυτον που προσπερναμε. Γιατι ενα τοσο απλο θεμα σεβασμου, εχει γινει Μεσανατολικο ζητημα?

.... Γιατι ενα τοσο απλο θεμα σεβασμου, εχει γινει Μεσανατολικο ζητημα?
    έλα μου ντε...

Γιατι ενα τοσο απλο θεμα σεβασμου, εχει γινει Μεσανατολικο ζητημα?
    Εντάξει μην τα κάνουμε εντελώς τραγικά. Μεσανατολικό θέμα έχει γίνει η προσπέραση γενικότερα. Το 0300 έχει βάλει κάποιους κανόνες που στα μαθήματα μπορείς να τηρήσεις. Σε ένα trackday όμως δεν είναι δυνατόν να προσπερνάς μόνο στις ευθείες και αφήνοντας 3 μέτρα απόσταση. Απλά δεν είναι ρεαλιστικό εκτός και αν είσαι πάνω σε πύραυλο!

Οι προσπεράσεις γίνονται με ασφάλεια εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές δυναμικότητας στα φρένα ή στην έξοδο, αρκεί να μην χώνεσαι στον άλλο την ώρα που έχει ξεκινήσει τη στροφή του και μέχρι να την ολοκληρώσει.

Αλλά όχι και να μην μπορούμε να μπούμε μπροστά στα φρένα.. Υποτίθεται ότι είμαστε στην πίστα για να πιέσουμε και λίγο το μηχανάκι έχοντας και τις αισθήσεις μας στο κόκκινα. Να μπορούμε να δούμε αυτόν που βρίσκεται ένα μήκος μπροστά μας όσο ακόμα φρενάρουμε. Διαφορετικά άμα είναι να γυρίζουμε αποστειρωμένοι χωρίς να παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται γύρω μας, ας πάρουμε το αυτοκίνητο να πάμε για κοψίδια.
    Θάνος..

Διαφορετικά άμα είναι να γυρίζουμε αποστειρωμένοι χωρίς να παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται γύρω μας, ας πάρουμε το αυτοκίνητο να πάμε για κοψίδια.
    +599 και +998

Νίκο 3 μέτρα?!? Έχεις μετρήσει το πλάτος της πίστας να δεις πόσο είναι? Σαν το Κατάρ πάντως ΔΕΝ είναι! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ... όμως δεν είναι δυνατόν να προσπερνάς μόνο στις ευθείες και αφήνοντας 3 μέτρα απόσταση. Απλά δεν είναι ρεαλιστικό εκτός και αν είσαι πάνω σε πύραυλο!

...

Eσύ μπορείς να ξεκινήσεις αγοράζοντας ένα σοβαρό μηχανάκι.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

+954 σε όλα
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    +599 και +998

Νίκο 3 μέτρα?!? Έχεις μετρήσει το πλάτος της πίστας να δεις πόσο είναι? Σαν το Κατάρ πάντως ΔΕΝ είναι! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Σωστό! Με τπτ 3 μέτρα στα μέγαρα.... Ουτε καν στις σέρρες αν κρατάς γραμμές!
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Ρε Σταυρο δεν προσπαθω να πω να κρατησεις 3 μετρα. Αφου καταλαβαινεις γιατι το αναφερω, μην το δενεις κομπο! Ειναι καποιοι που εχουν μπει 5 φορες, εγω που μπαινω 4 χρονια, πιτευεις οτι επειδη εχω παρει το ''κολαει'', πρεπει να θεωρησω δεδομενο οτι ο αλλος θα με δει και δεν θα τρομαξει. Εχω κουραστει πλεον να επαναλαμβανω τα ιδια και τα ιδια (γιατι δεν νομιζω οτι γραφουμε και τιποτα καινουργιο), που τα θεωρω και αυτονοητα. ΝΑΙ εχει δικιο ο φιλος, δεν μπορουμε να πηγαινουμε, γυρω-γυρω ολοι, εγω ομως συμπληρωνω, στην στραβη θα πληρωσεις η θα πεις ''ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ'' και θα τον αφησεις να τραβιεται. Φερνω σαν παραδειγμα καποιον που εκοψε και παρακολουθουσε το highsiding, που εγινε ακριβως μπροστα του στην κ9. Σταματησε και στην συνεχεια αρχισε να ρολαρει, μεχρι τοτε ομως τον εχαν φτασει 3-4 μηχανακια. Τελικο αποτελεσμα, ο πισω τροχος του αρπαξε εναν που επεσε προσπαθωντας να τον αποφυγει και παραλιγο να τον χωσει κατω απο την ουρα (απο θαυμα δεν του πηρε μεσα στην αλυσιδα-γραναζια το χερι). Εεεεε λοιπον σε αυτον τον τυπο, επρεπε εγω να του πω να παει να ρωτησει αν ειναι καλα το παληκαρι και τι ζημιες προκληθηκαν απο αυτο που (ουτε το ειχε καταλαβει) εκανε. Κι' ομως ο κανονισμος ειναι σαφης "για κανενα λογο δεν σταματαμε μεσα στην πιστα". Αντε να του το εξηγησεις! Δεν λεω να σταματησουμε να πηγαινουμε, ας δειξουμε λιγο σεβασμο, δεν θα γινει και κατι ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ λεω.-

Ρε Σταυρο δεν προσπαθω να πω να κρατησεις 3 μετρα. Αφου καταλαβαινεις γιατι το αναφερω, μην το δενεις κομπο! Ειναι καποιοι που εχουν μπει 5 φορες, εγω που μπαινω 4 χρονια, πιτευεις οτι επειδη εχω παρει το ''κολαει'', πρεπει να θεωρησω δεδομενο οτι ο αλλος θα με δει και δεν θα τρομαξει. Εχω κουραστει πλεον να επαναλαμβανω τα ιδια και τα ιδια (γιατι δεν νομιζω οτι γραφουμε και τιποτα καινουργιο), που τα θεωρω και αυτονοητα. ΝΑΙ εχει δικιο ο φιλος, δεν μπορουμε να πηγαινουμε, γυρω-γυρω ολοι, εγω ομως συμπληρωνω, στην στραβη θα πληρωσεις η θα πεις ''ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ'' και θα τον αφησεις να τραβιεται. Φερνω σαν παραδειγμα καποιον που εκοψε και παρακολουθουσε το highsiding, που εγινε ακριβως μπροστα του στην κ9. Σταματησε και στην συνεχεια αρχισε να ρολαρει, μεχρι τοτε ομως τον εχαν φτασει 3-4 μηχανακια. Τελικο αποτελεσμα, ο πισω τροχος του αρπαξε εναν που επεσε προσπαθωντας να τον αποφυγει και παραλιγο να τον χωσει κατω απο την ουρα (απο θαυμα δεν του πηρε μεσα στην αλυσιδα-γραναζια το χερι). Εεεεε λοιπον σε αυτον τον τυπο, επρεπε εγω να του πω να παει να ρωτησει αν ειναι καλα το παληκαρι και τι ζημιες προκληθηκαν απο αυτο που (ουτε το ειχε καταλαβει) εκανε. Κι' ομως ο κανονισμος ειναι σαφης "για κανενα λογο δεν σταματαμε μεσα στην πιστα". Αντε να του το εξηγησεις! Δεν λεω να σταματησουμε να πηγαινουμε, ας δειξουμε λιγο σεβασμο, δεν θα γινει και κατι ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ λεω.-
    Τώρα λέμε πολλά και χάνουμε την ουσία.....

Να μιλήσω ανοιχτά?

Για μένα μέχρι και πέρσι τα Μέγαρα ήταν ΤΕΛΕΙΑ!

Τώρα πια έχει πλακώσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόσμος και σε συνδυασμό με την ασχετίλα ΟΛΩΝ (διοργανωτών και συμμετεχόντων) τα td έχουν γίνει ΓΤΠ...!!!

Δεν νομίζω να ξαναπάω.......

Οικονομία για Σέρρες πλέον...

Αυτά παίδες και καλή συνέχεια......

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Λυσαμε το προβλημα των πιστων και κολησαμε στης προσπερασεις τωρα.

Στης Σερρες αμα ο αλλος ειναι γκαου της ιδιες μαλακιες θα κανει, δεν αλλαζει τιποτα.

Εγω για το μονο που λυπαμαι ειναι οτι με της συμμετοχες να αυξανοντε συνεχεια και τον κοσμο να διψαει για μαθηματα-οδηγηση οι πιστες ειναι ακομα 1 μιση.

Για τον καθε νεκρο μοτοσυκλετιστη που ακουω καθημερινα να χανει την ζωη του για την α-β καυλ@ που εκανε στον δρομο,αν υπηρχνα πιστες ''μεγαρων'' θα γλυτωνε με μια πτωση και ας τον εκλεινε ο μπροστα ή να επεφτε σε καποιον πανω , ακομα και να του βγαζανε μια μαυρη σημαια ,τουλαχιστον θα γυριζε σπιτι του.

Καποιοι μαθαμε οτι μαθαμε στον δρομο και λογω του οτι ειναι στανταρ οτι θα πεσεις, ''εμεις'' σταθηκαμε τυχεροι και ειμαστε ακομα εδω, αλλοι στην πρωτη χαζη-απειρη-ηλιθια πτωση χασαν την ζωη τους.
    Με πιστες δεν θα γινονταν αυτο.

Σπρωξτε μικρους και μεγαλους στης πιστες και σταματηστε την γκρινια.

Το προβλημα ειναι η ελλειψη πιστων.

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. απορια για τα φιλτρα Κ Ν
    από gianhs8 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2011, 11:40
  2. Απορια για τα Chopper................
    από yiannis172 στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 147
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2010, 21:57
  3. Απαντήσεις: 78
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2007, 16:48
  4. ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ 0-300 Track Day
    από FZ1S στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2007, 12:08
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 21/11/2006, 20:55

Κανόνες δημοσιεύσεων