Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 114

Θέμα: Motul ή Ipon , ιδού η απορία .....

Banned Το avatar του/της anco
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gtheof
    Εμένα ο τύπος στο Λαμπριανίδη (ο οποίος ήταν ένας ηλικιωμένος κύριος) και ο οποίος από τα λίγα που συζήτησα μαζί του, φαινόταν να ξέρει (προφανώς θα μου πέιτε..), μου είπε τα εξής:

α) Καμία σχέση τα MOTUL με τα TORCO, τα δεύτερα πολύ ανώτερα. Αυτός πουλάει και τις δύο μάρκες.

β) Το "κουφό" της υπόθεσης: Αρχικά ζήτησα torco 10-40. Με ρώτησε αν το μηχανάκι μου έχει κάνει πάνω από 20-30.000 χιλιόμετρα (όχι με τα ίδια λάδια, γενικά..). Το δικό μου είναι στα 29.000. Μου λέει, μην πάρεις 10-40, πάρε 20-50. Και οι δύο τύποι λαδιού, ακριβώς ίδια τιμή. Τον άκουσα και πήρα 20-50, ελπίζω να έκανα καλά..

Έσπασα λίγο το κεφάλι μου με το (β), το συζήτησα και με ένα φίλο, και η μόνη λογική εξήγηση που καταλήξαμε (κρατηθείτε..) είναι ότι επειδή ο κινητήρας έχει ανοίξει και φθαρεί παραπάνω από έναν π.χ. με 10.000 χλμ, ένα πιο "χοντρό" λάδι, θα προσφέρει καλύτερη λίπανση. Μέχρι εκεί έφτασε η σκέψη μου..

Δεν έχω ducati, έχω kawasaki Z750s, ελπίζω να μην πατινάρει ο δίσκος, γιατί θα δολοφονήσω κάποιον...
    Αυτο με το λαδι ειναι οτι ειναι πιο χοντρο και δεν καιγεται τοσο ευκολα.

Για τους δισκους συμπλεκτη το προβλημα ειναι οτι ειναι μεσα στο λαδι, αν εχει καποιο λαδι πολλα αντιτριβικα μεσα, δεν γινεται σωστη τριβη στους δισκους με αποτελεσμα να πατηναρεις και να παιζει να τους καψεις.

Τα Ducati δεν εχουν τετοιο προβλημα γιατι ειναι ξηροκαμπανα.

Υπαρχει βεβαια το προτυπο JASO-MA που ειναι για τους υγρους συμπλεκτες.

εδω λεει διαφορα για το λαδι.

http://www.sportrider.com/tech/146_0308_oil/

Super φλόγα... Το avatar του/της gtheof
    το πατινάρισμα το καταλαβαίνω μόνο στη σύμπλεξη (από τον ήχο), ή από κάπου αλλού?

Thanks

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gtheof
    το πατινάρισμα το καταλαβαίνω μόνο στη σύμπλεξη (από τον ήχο), ή από κάπου αλλού?

Thanks
    Το πατιναρισμα ειναι οταν ανοιγεις το γκαζι αποτομα και βλεπεις το στροφομετρο να ανεβαζει στροφες τρελα αλλα η μηχανη να μην ανοιγει οπως πρεπει.Δηλ να "χανει" ολη την ωθηση του μοτερ με αφου οι δισκοι δεν λειτουργουν σωστα.
    Keep spamming!!!:a13:

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Ευτυχώς ...!!!
    Πες μας ρε την λαδαρα , μην μας παιδευεις αλλο.

Παλαιό μέλος
    Που ειναι αυτοσ ο Λαμπριανιδησ που πουλαει λαδια;
    στην καλιροησ;αν ναι σε ποιο υψοσ;
    ευχαριστω....

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Μετα το δευτερο καταστημα του τζορτζοπουλου δεξια , λιγο μετα τον τασουλη.

αν και έχει περάσει καιρός από το τελευταίο μήνυμα αυτής της συζήτησης, θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι.

Στο άρθρο του Sportrider magazine για τα λάδια αναφέρει:
    These standards also include a test specifically designed to measure the oil's effect on clutch lock-up, as well as heat stability and several other factors related to motorcycle engines. Our advice here is pretty simple: Read your manual, and if it calls for an API SG oil, use that. Don't substitute a higher API designation oil like SL, because it will contain less of some additives like phosphorus, and it may contain other additives that will yield higher fuel economy in a car but could cause slippage in your clutch.

Μες την βδομάδα έχω σκοπό να κάνω την φετινή συντήρηση της μηχανης μου (VFR 800 FI) και, μετά από κάποια χρόνια αποχής από τα Motul, ξαναπήρα ένα Motul 300V Factory Line 10W40. Το συγκεκριμένο το πήρα από ένα κατάστημα κοντά στην πλατεία Ιπποδαμείας στον Πειραιά (Ίσως τον Λαμπριανίδη, αλλά δεν είμαι και σίγουρος) και οι προδιαγραφές API δεν είναι SG όπως συνήθως, αλλά SL. Μάλιστα η συσκευασία είναι Γιαπωνέζικη και όχι Γαλλική. Στην γιαπωνέζικη ιστοσελίδα της Motul το συγκεκριμένο λάδι έχει πράγματι τις παραπάνω προδιαγραφές (http://www.motul.co.jp/eg/product_li...4stroke08.html). Στην Γαλλική ιστοσελίδα δεν αναφέρει τίποτα, αλλά για το αντίστοιχο λάδι 300V για αγώνες αναφέρει προδιαγραφές API SG.

Έχει κάποιος εμπειρία από το συγκεκριμένο Γιαπωνέζικης συσκευασίας Motul 300V Factory Line API SL, Jaso MA, κυρίως όσον αφορά τους δίσκους του συμπλέκτη?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ARISPEED1
    Πάλι λαδοσυζητήσεις καλοκαιριάτικα ,τώρα που τα μοτέρ τα χουν ανάγκη περισσότερο............Τα ΜΟΤUL παράγονται μονο στην Γαλλία και μόνο σε ενα εργοστάσιο.Τα εχει αντιπροσωπεια Ο Κ.Χαμπής κ Σια εδω κ 30 χρόνια στην Ελλάδα ,αποκλειστικά.Τα IPONE ειναι γαλλικά μόνο για μοτοσυκλέτες. Κάποιοι μέτοχοι της motul ,εχουν μετοχές κ στην ΙPONE.Tα αγωνιστικά λιπαντικά στο παγκόσμιο ,οπως κ τα καυσιμα ειναι castrol k elf !Και δεν πουλιούνται στο εμπόριο .Η ΜΟTUL ηταν η πρώτη εταιρία που παρήγαγε συνθετικά λιπαντικά.Πατέντα επίσης της ΜΟΤUL ειναι οι διπλοι εστέρες στα συνθετικά λιπαντικά.Ο Λαμπριανίδης ειναι παραεισαγωγέας κ τίποτα περισσότερο.Τα τορκο τα φέρνει αυτος απο Αμερική.Οι συσκευασίες 4 λίτρων ειναι φθηνότερες κ οικολογικότερες ,με τα παλιοπλαστικά ........Αυτη την στιγμή οι ανώτερες προδιαγραφές για μοτολλλλαδα ειναι οι γιαπωνέζικες JASO MA 4T-JASO FD/FC-ISO-L-EGD 2T. OI API ειναι αυτοκινήτου αμερικάνικες.

Καλά ντε μην ξεσπας πάνω μου
    Ήσουν αρκετά κατατοπιστικός πάντως και σε ευχαριστώ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    εχω ανακαλυψει το ελιξηριο της απολυτης χωνεψης και λεγεται coca-cola light...αναφορικα με τα λαδια το τορκο ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει ποτε...περαν αυτου χαιρουν της ιδιαιτερης εκτιμησης μου το mobil 1 mx-4t και το amsoil(παντα full synthetics)...απο κει και περα ,οπως προειπα, ο καθεις πραττει κατα το δοκουν...
    Χρησιμοποιουσα ενα χρονο περιπου σε ενα 1000Κ4 το 5100 και τελευταια αλλαγη το 300V μεχρι που παρανοησα εντελως γιατι το σασμαν δουλευε απαισια μετα απο 1000 περιπου χιλιομετρακια κι οσο πηγαινε χειροτερευε σε βαθμο που να εχω αρχισει να ανησυχω για την υγεια του μοτερ κ ειπα να κανω πειραματα. Φιλοι μου ειπαν τα καλυτερα για TORCO και AMSOIL και DENICOL αλλα μου ειπαν επισης να προτιμησω κατι "αμερικανικο". Εβαλα λοιπον AMSOIL 20W-50 με 10€ το λιτρο που μου φανηκε λογικη τιμη για το Ελλαδισταν και ειλικρινα δεν ξερω αν θα ξαναλλαξω μαρκα λαδιου η αν ξαναχρησιμοποιησω ποτε ημισυνθετικο. Σασμαν απιστευτο-θεικο!!! Τα MOTUL δεν κανουν ουτε για πατατες τηγανιτες γιατι ειναι αρωματισμενα ροδακινο...
    I warned you then and I'm warning you now
    If you mess with me you're playing with fire...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Ρίξτε μια ματιά εδώ
    http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=61574

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Rein (Αντωνη ) τα φωτα σου...

http://www.torcousa.com/technology/SR-5.pdf
    Keep spamming!!!:a13:

αλλοπροσαλλο μελος Το avatar του/της VOLK
    ΓΙΑ castrol δεν ειδα τιποτα....στο αυτοκινητο που βαζω χρονια τωρα ειμαι πολυ ευχαριστημενος...στη μηχανη motul λογω suzuki...

Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
    Rein (Αντωνη ) τα φωτα σου...

http://www.torcousa.com/technology/SR-5.pdf
    αστο το sr-5...αγωνιστικο λαδι ,με πολυ λιγα απορρυπαντικα και καθολου προσθετα για κιβωτιο...t4-r η t4-sr...

και red-line full synthetic...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ARISPEED1
    Ο παραεισαγωγέας Λαμπριανίδης ακρίβυνε ολα τα ΜΟΤUL ,πολύ μα πάρα πολύ ......................

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Triumph speed triple 1050 VS Bmw K1200R..Ιδου η απορια..
    από MOITSOS στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2010, 15:03
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 10/05/2009, 21:55
  3. Πιρτσίνωμα ή άλλαγμα,ιδού η απορία!
    από Multijohn στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 28/07/2008, 15:43
  4. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2006, 21:09
  5. Απαντήσεις: 4