Σελίδα 7 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910111217 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 317

Θέμα: Europe is our playground: Aθηνα - Wroclaw 2007

Οι Θεοι ευνοουν τους τολμηρους καθως φαινεται, γιατι μετα απο λιγη ωρα η μπορα κοπασε.
    Ετσι χωρις ιδιαιτερο προβλημα πλεον μπορουσα να ταξιδεψω προς την μικρη πολη Svitavy -τον μεσαιο μου προορισμο.

Κατι λιγοτερο απο 1 ωρα αργοτερα φτανω στο Svitavy, και βεβαια παμε για ανεφοδιασμο στο πρωτο ανοιχτο βενζιναδικο που βρηκα.

Εκει ομως, περα απο ανεφοδιασμο σε καυσιμα, βρισκω και μια γλυκυτατη κοπελιτσα, ονοματι Marketa, η οποια δουλευε την βραδυνη βαρδια στο μαγαζι (κοινως χωσιμο...), και βεβαια η θεα ενος ξενου που ταξιδευει απο Ελλαδα για Πολωνια πανω σε μια μηχανη ηταν κατι που δεν την αφησε αδιαφορη.
    Οπως και εμενα δεν με αφησαν αδιαφορο τα απιστευτα καταγαλανα ματακια της... (Sorry guys, δεν εχει φωτο εδω!)

Απο εξω στην αυλη στο βενζιναδικο, ολη αυτη την ωρα καθονταν κατι νεαρα παιδια, με μπουκαλια αλκοολ και πινανε. Η Marketa μου εξηγησε οτι ειναι ντοπιοι οι οποιοι δεν εχουν τι να κανουν τα βραδια στο χωριο, οποτε και ερχονται στο μαγαζι και καθονται απ' εξω και πινουν ολο το βραδυ...

Καθως κατσαμε εκει και πιασαμε την κουβεντα, γνωριστηκαμε και Ω! της συμπτωσεως, σε 10 ημερες θα ερχοταν στην Ελλαδα με την μανα της για διακοπες!
    Ειναι πολυ μικρος ο κοσμος τελικα...

Μετα απο τα απαραιτητα κονε, ειχε ερθει η ωρα να καβαλησω παλι το μαυρο μου αλογο...

Πριν φυγω ομως το παρακατω μου τραβηξε την προσοχη! Ειναι αλκοολ (βοτκα κ κατι σαν κονιακ) σε μικρα πλαστικα ποτηρακια, τα οποια και αγοραζουν απο το βενζιναδικο για να ζεσταθουν το χειμωνα...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dscf0861.jpg 
Προβολές:	683 
Μέγεθος:	92,7 KB 
ID:	103529
    Νίκος
    Open Horizons

Τωρα ομως αρχιζαν τα δυσκολα...
    Στο Svitavy ο επαρχιακος Ε461 σταματουσε και ξεκινουσε ο μικρος δασικος 43 που φαινοταν στο χαρτη με κιτρινο.

Οντως ο δρομος αρχισε πλεον να στενευει και εκατερωθεν του δρομου ηταν πυκνο δασος. Σαν να μην εφτανε αυτο η βροχη που πριν ειχε σταματησει τωρα αρχιζε παλι να πεφτει παλι κατα διαστηματα, κανοντας ακομα πιο δυσκολη την πορεια.

Στο σημειο αυτο θα ηθελα να ευχαριστησω θερμα τους κατασκευαστες των διαγραμμισεων δρομων της Τσεχιας, γιατι χωρις αυτους μαλλον θα ημουν φυτεμενος σε καποιο χωραφι στα δαση τη περιοχης τωρα!

Πισσα το σκοταδι, οχηματα στο δρομο μηδεν, φωτα της Ducati ...οχι και τοσο αποτελεσματικα στη νυχτα, αναγκαστηκα και εγω να ακολουθω τις λευκες διαγραμμισεις του δρομου για να βλεπω πως στριβει η διαδρομη.

Αυτο δουλεψε μια χαρα, και ετσι ακολουθοντας πιστα και τις οδηγιες του ΑΓΙΟΥ GPS (βοηθεια μας!) προχωρησα αργα αλλα σταθερα προς τα συνορα με Πολωνια.

Lanskroun, 28 χλμ απο τα συνορα Πολωνιας, 1:33 πμ

Όνομα:	dscf0867.jpg 
Προβολές:	1012 
Μέγεθος:	91,6 KB 
ID:	103530
    Νίκος
    Open Horizons

2 η ωρα και το GPS μου δειχνει οτι εχω φτασει στα συνορα. Που ειναι ομως ο σταθμος των συνορων; Δεν θα επρεπε να εχει φωτα, να εχει ανταλλακτηρια χρηματων, ισως και κανενα "πονηρο" ξενοδοχειο; (οχι οτι ενδιαφερομουν, αλλα λεμε...)

Εγω γυρω μου εβλεπα μαυρο σκοταδι και χωραφια. Και ξαφνικα, κατω απο μια γεφυρουλα που με τα βιας χωραγε ενα αμαξι να περασει, βλεπω μια μικρη πινακιδα με τα γνωριμα κιτρινα αστερια σε μπλε φοντο και την επιγραφη Polski επανω!

Ωραια σημανση για συνορα χωρας εχουνε!!
    Περναω τη γεφυρουλα και πραγματι βγαινω σε ενα πολυ μικρο συνοριακο σταθμο (φανταστειτε 2 θαλαμους διοδιων κ 2 λωριδες). Χαιρετω τον βλοσσυρο αστυνομικο, τσεκαρει τα χαρτια μου και περναω.

Οσο περιμενα δεν μπορουσα να μην σκεφτομαι οτι καποια χρονια πριν, οταν αυτες οι χωρες ηταν στο Ανατολικο Μπλοκ, το να περασεις τα συνορα τους ισοδυναμουσε με δωρεαν παραμονη σε ανηλιαγα μπουντρουμια και ανακρισεις για το λογο που ηθελες να εισελθεις στη χωρα...... Μπρρρρρ!

Συνεχιζω γρηγορα, και οι δρομοι πλεον -αν και συνεχιζουν να περνανε απο δαση και χωρια- ειναι αρκετα μεγαλυτεροι και με πολυ καλυτερη χαραξη, κατι που μου επιτρεπει να ανεβασω αρκετα την ταχυτητα μου.
    Ειμαι στη σελα για πανω απο 16 ωρες τωρα, αλλα η υπερενταση δεν με αφηνει να χαλαρωσω και δεν νοιωθω τοσο κουραση, παρα μονο την προσμονη να φτασω επιτελους στο Wroclaw....

Όνομα:	dscf0868.jpg 
Προβολές:	993 
Μέγεθος:	59,7 KB 
ID:	103532
    Νίκος
    Open Horizons

Ετσι και εγινε... Τα τελευταια 100+ χιλιομετρα γινονται σε σχετικα σβελτους ρυθμους και τελικα φτανω στον προορισμο μου, 2 ωρες αργοτερα.

Το ρολοι δειχνει 4 το πρωι.

18 ωρες, 680 χιλιομετρα, δρομοι ολων των ειδων: απο πασα στις Αλπεις μεχρι Autobahn και απο τους δασικους κωλοδρομους της Τσεχιας μεχρι τους ανοιχτους επαρχιακους της Πολωνιας...

Αυτο το βραδυ ενηλικιωθηκα.

Όνομα:	dscf0870.jpg 
Προβολές:	988 
Μέγεθος:	77,0 KB 
ID:	103533
    Νίκος
    Open Horizons

ΗΜΕΡΑ 4-6. Ορη Karpacz, Πολωνια.

Την επομενη μερα το πρωι ξυπναω φρεσκος και καθομαι με τον κολλητο μου, ο οποιος κατα την προσφιλη συνηθεια των Πολωνων (και των περισσοτερων ξενων) εχει ετοιμασει ενα πλουσιο πρωινο!

Γεια σου ρε Pawel μαγκα! Αυτο ηταν οτι χρειαζομουνα τωρα!!!

Όνομα:	dscf0871.jpg 
Προβολές:	980 
Μέγεθος:	92,1 KB 
ID:	103534
    Νίκος
    Open Horizons

Καθομαστε και τα λεμε, και πραγματικα απολαμβανω τις στιγμες αυτες! Τετοιες φασεις με φιλαρακια ειναι ανεκτιμητες!

Σιγα σιγα ετοιμαζουμε καποια πραγματα, γιατι οπως μου εχει ηδη πει ο Pawel, θα παμε για ενα 3ημερο στο βουνο, σε ενα φοβερο ορεινο καταφυγιο, διπλα σε μια λιμνη κλπ.

Παιρνω μονο το tailbag μαζι μου, το βαζω πανω στη μηχανη και φυγαμε! Ο Pawel εχει παει να παρει τα υπολοιπα παιδια της παρεας με το αμαξι του και με συνανταει στην εξοδο της πολης. Ακολουθω το αμαξι απο κοντα και ανακαλυπτω οτι η διαδρομη που ακολουθουμε ειναι η ιδια που εκανα μολις μερικες ωρες νωριτερα μεσα στα σκοταδια!

Τωρα ομως ενας υπεροχος ηλιος λουζει τα παντα με φως και η διαδρομη αποδεικνυεται ΟΝΕΙΡΙΚΗ! Ειδικα απο ενα σημειο και υστερα, καθως αρχιζουμε να ανηφοριζουμε στο βουνο, χανω την μπαλα! :hypnotize
    Μια απο τις πιο ομορφες διαδρομες που εχω κανει ΠΟΤΕ στη ζωη μου ξετυλιγεται μπροστα μου... Ατελειωτες στροφες, σε ενα μικρο δρομακο, με ατελειωτη βλαστηση γυρω και δεντρα παντου.....

Τα λογια δεν περιγραφουν το ΜΕΓΑΛΕΙΟ.... Δειτε..... :hypnotize :hypnotize

Όνομα:	dscf0919.jpg 
Προβολές:	973 
Μέγεθος:	97,6 KB 
ID:	103539
    Νίκος
    Open Horizons

Η μηχανη χωρις το βαρος των αποσκευων τωρα κινειται σαν λεπιδα σε αυτους τους στροφο-δρομους, και το αγριο μουγκρητο της εξατμισης αντηχει τριγυρω, σπαζοντας την ησυχια της φυσης....

Όνομα:	dscf0931.jpg 
Προβολές:	969 
Μέγεθος:	99,5 KB 
ID:	103540
    Νίκος
    Open Horizons

Μερικες ωρες αργοτερα φτανουμε στον προορισμο μας: το Karpacz.

http://www.e-karpacz.pl/

Το Karpacz ειναι μια μικρη πολη στα συνορα Πολωνιας - Τσεχιας πανω στον ορεινο ογκο του Karkonosze, που προσφερεται για χειμερινο τουρισμο (κατι σαν την δικη μας Αραχωβα, αλλα σε πολυ πιο "ηπια" μορφη).

Απο την πολη αυτη ξεκινανε πολλες διαδρομες πανω στο βουνο, οι οποιες οδηγουν σε διαφορα ορεινα καταφυγια, ενω μπορει κανεις να περασει τα συνορα με την Τσεχια και να βγει απο την αλλη πλευρα του ορους.

Όνομα:	dscf0943.jpg 
Προβολές:	966 
Μέγεθος:	98,7 KB 
ID:	103549
    Νίκος
    Open Horizons

Στο Karpacz μπορει κανεις να περπατησει στα πολυ γραφικα στενα και να χαζεψει τα τουριστικα μαγαζακια, που οπως βλεπετε υπαρχουν παντου.

Όνομα:	dscf0949.jpg 
Προβολές:	954 
Μέγεθος:	99,3 KB 
ID:	103559
    Νίκος
    Open Horizons

...ενω στην κεντρικη πλατεια του χωριου δεσποζει μια Φινλανδικη εκκλησια, η οποια οπως εμαθα μαλιστα ηρθε στην περιοχη σε 2 κομματια και συναρμολογηθηκε!

Όνομα:	dscf0947.jpg 
Προβολές:	950 
Μέγεθος:	80,2 KB 
ID:	103562
    Νίκος
    Open Horizons

...Οι λογοι για τους οποιους θα υπηρχε μια Φινλανδικη εκκλησια στην Πολωνια δεν ειναι ξεκαθαροι, αλλα οπως και να εχει ειναι σιγουρα κατι το πολυ εντυπωσιακο...

Όνομα:	dscf0948.jpg 
Προβολές:	952 
Μέγεθος:	88,8 KB 
ID:	103564
    Νίκος
    Open Horizons

Οι Πολωνοι το εχουν ως παραδοση να κανουν ΜΕΓΑΛΕΣ πεζοπορειες στα βουνα, εχοντας μαζι τους μονο ενα σακιδιο για τα απαραιτητα, καθως και τροφιμα για πικνικ κλπ.

Οταν λοιπον μου ειπαν να παρω ανετα παπουτσια "for walking", δεν ανησυχησα.
    Οταν ομως φτασαμε εκει και εβαλα την μηχανη στο φυλασσομενο παρκινγκ που θα τη φυλοξενουσε τις επομενες ημερες, αρχισα να το ξανασκεφτομαι.

Ξεκινησαμε απο την πλατεια του Karpacz να ανηφοριζουμε προς τα πανω, και δεν εβλεπα καποιο συγκεκριμενο "στοχο" για τον οποιο να κατευθυνομαστε.

- "Παιδια, θα παμε μακρυα;"
    - "Οχι! 2 ωριτσες περπατημα εχουμε! Αντε ελα!!"
    - ..ΠΟΣΟ;;;...

Όνομα:	dscf0944.jpg 
Προβολές:	945 
Μέγεθος:	96,8 KB 
ID:	103569
    Νίκος
    Open Horizons

Και αρχισαμε να ανηφοριζουμε....

Όνομα:	dscf0950.jpg 
Προβολές:	943 
Μέγεθος:	99,5 KB 
ID:	103572
    Νίκος
    Open Horizons

....και να ανηφοριζουμε....

Όνομα:	dscf0952.jpg 
Προβολές:	932 
Μέγεθος:	82,8 KB 
ID:	103573
    Νίκος
    Open Horizons

...και να ΑΝΗΦΟΡΙΖΟΥΜΕ...

Όνομα:	dscf0957.jpg 
Προβολές:	934 
Μέγεθος:	81,6 KB 
ID:	103575
    Νίκος
    Open Horizons

Σελίδα 7 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910111217 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Shadow Rider - This is not what you expect!... RapidShade
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2004, 13:17