Σελίδα 7 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 166

Θέμα: επιλογη ταχυτητας για στροφη

Παλαιό μέλος

Mpaaaa

Καλησπερα,

Οχι, φυσικα και δεν παρεξηγουμαι, αν και ηταν καπως η απαντηση . Αυτο που προτεινω ειναι να μοιραστεις το τι γνωριζεις επι του θεματος με εμενα και ολους τους υπολοιπους, καταλαβαινω οτι δεν εχεις την ορεξη να γραφεις κατεβατα για τον καθε αγνωστο αλλα μιας και ηδη εβαλες μερικες γραμμες εδω μεσα ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να συνεισφερεις και εσυ στο θρεντ (σκεψου και το καλο καρμα, το οτι καποιος θα ωφεληθει κτλ κτλ).

Αφου λες οτι το εγραψες χωρις κακη διαθεση σε πιστευω, δεν εχω κανεναν λογο να μην, απλα μιας και οδηγας ωραιο μηχανακι και εισαι και πιστακιας πιστευω οτι εχεις αρκετα χρησιμα πραγματα να δωσεις στο community . Σε τι συγκεκριμενο εχεις ενσταση απο οσα ειπα ? Και παλι, ουτε κρινομαστε ουτε κρινουμε, κουβεντουλα κανουμε για να βγαλουμε κατι χρησιμο...

Αυτα

Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες

Παλαιο Μελος Το avatar του/της dimdoc
    ZX 9R περιμενω να μου εξηγησεις πως μπορει να πεσει καποιος απο μπροστινο με ανοιχτο γκαζι, αφου με το που ανοιξεις το γκαζι και αποφορτιζεται ο μπροστινος τροχος αλλα και ελαττωνεται η κλιση, αρα αν εχεις παρει πολυ κλιση θα εχεις πεσει λιγο νωριτερα, με κλειστο γκαζι. Απο τη στιγμη που ανοιγεις το γκαζι απομακρυνεται η περιπτωση του lowside.

Για το tankslaping παντου προτεινουν να μην κλεισεις το γκαζι και προσωπικα εχω παρατηρησει οτι αν το κλεισεις το φαινομενο γινεται εντονοτερο. Περιγραφεις μια κατασταση οπου το μπροστινο απλα κοσκινιζει δεξια αριστερα, αυτο δεν ειναι tankslaping. To tankslaping ειναι πιο δραματικο, το τιμονι χτυπαει στα stop του, μηπως αυτο που περιγραφεις δεν ειναι tankslaping αλλα απλα ενα κοσκινισμα του μπροστινου?

Για το γλιστρημα του πισω σε στροφες πολλων χιλιομετρων δε μπορεσα να καταλαβω τι θελεις να πεις, οσο και αν προσπαθησα..μου φαινεται οτι μπερδευτηκες...

Παλαιό μέλος

Cool Χελο

Καλησπερα,

Που ειπα εγω οτι αν ανοιξεις γκαζι ντε και καλα θα φυγεις απο μπροστινο (οχι οτι δεν γινεται πιστευω)? Απλα πιστευω οτι εχεις μπερδεψει την εννοια του λοου σαιντ, ειναι κατι που δεν το παθαινεις απαραιτητα απο μπροστινο (πχ σε μια γλυστερη στροφη ανοιξε παρα πολυ γκαζι αποτομα και κρατα το ανοιγμενο, θα πεσεις απο την μεσα μερια της μηχανης, λοου σαιντ)... Δεν ειναι μπερδεμα μηχανογνωσεων παρ'ολα αυτα, ειναι καθαρα εννοιολογικο το ζητημα... Εν παση περιπτωση, take that: http://en.wikipedia.org/wiki/Lowsider

Για το tank slapping τωρα, δεν ξερω εαν αυτο που λες παιζει (οτι δηλαδη τανκ σλαπινγκ ειναι μονο αν ακουμπαει στα στοπ το τιμονι και οχι πχ 1 εκατοστο πριν), αλλα οσον αφορα το θεμα κοβω το γκαζι εχει δουλεψει για μενα παρα πολλες φορες (ισως να μην ακουμπαγε στα στοπ το τιμονι (σιγουρα εχω φτασει πολυ κοντα σε αυτο το σημειο, αν δεν το εχω αγγιξει, κατα καιρους), δηλαδη να ηταν απλως κοσκινισμα και η λυση του κοσκινισματος απο συνεχομενες ανωμαλιες να ειναι αυτη που λεω ενω η λυση του τανκ σλαπινγκ να ειναι αυτη που λενε, οποτε ισχυει για μενα οτι για 'σενα παραπανω με το εννοιολογικο μπερδεμα. Ελπιζω να μην μπερδεψα κανεναν και ανεφερα ουκ ολιγες φορες το οτι στα σεμιναρια λενε αλλιως και τα λοιπα disclaimer, παρ' ολα αυτα δυσκολα θα αλλαξω γνωμη για κατι το οποιο εχω ζησει απειρες φορες)

Για το χαισαιντινγκ αυτο που θελω να πω ειναι με λιγα λογια οτι το παθαινεις μια χαρα με πολλα χλμ (εχω ενα σπασμενο ζχ10 στο ιστορικο μου , και στο youtube υπαρχουν παρα πολλα απο αγωνιζομενους και μη με παρα πολλα χλμ), αυτο που εγραφα ειναι δεν ξερω για ποιον λογο θα γλυστρισει η πισω ροδα στα πολλα και οτι δεν ειμαι φυσικος για να γνωριζω (και οτι ενας ισως να μας δωσει και απαντηση), η σκεψη μου ηταν οτι προφανως οχι λογω αδρανειας της μηχανης στην επιταχυνση που δεχεται αλλα λογω αντιστασης αερα, παλι η δυναμη ειναι μεγαλη παντως. Αν μου πεις ακριβως τι δεν καταλαβες απο αυτο θα το εξηγησω οσο καλυτερα μπορω
    Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    "not so spam mode on"

Να ρωτησω ρε παιδια κατι?Για να κανει καποιος το RS πρεπει να εχει κανει και τα τρια levels απο το CSS??

"not so spam mode off"
    Keep spamming!!!:a13:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

Re: Χελο

Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
    Αν μου πεις ακριβως τι δεν καταλαβες απο αυτο θα το εξηγησω οσο καλυτερα μπορω
    Παντως εχει ενδιαφερον το τοπικ...

Συνεχιστε ειπα να σπαμαρω λιγο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
    "not so spam mode on"

Να ρωτησω ρε παιδια κατι?Για να κανει καποιος το RS πρεπει να εχει κανει και τα τρια levels απο το CSS??

"not so spam mode off"
    Καλα ρε βαρεμενε που ζεις;
    Καμια σχεση δεν εχει το ενα με το αλλο, μπορεις να κανεις οποιο θελεις οποτε θελεις η και τα δυο μαζι αν εχεις κοχονες.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS

Re: Re: Χελο

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Καλα ρε βαρεμενε που ζεις;
    Καμια σχεση δεν εχει το ενα με το αλλο, μπορεις να κανεις οποιο θελεις οποτε θελεις η και τα δυο μαζι αν εχεις κοχονες.
    Ρε Κρουκη νομιζα οτι πρεπει να κανεις τα αλλα τρια για να μπορεσεις να κανεις αυτο.Αυτο δεν ειναι και καλα το τελευταιο που σε βαζει σε πιο αγωνιστικες γραμμες κτλ??Τα αλλα τρια δεν ειναι μονο για ασφαλης οδηγηση?

Δεν εχω ασχοληθει βρε συ γι'αυτο ρωταω αλλα κοχονες εχω παρα πολυ πραμα λεμε!Λεφτα δωσμου εσυ και κοχονες υπαρχουν με το κιλο.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Keep spamming!!!:a13:

Παλαιο Μελος Το avatar του/της dimdoc
    Zx9R στο μονο που θα συμφωνησω σε αυτα που γραφεις ειναι οτι το highsiding μπορεις να το παθεις και με πολλα χιλιομετρα-αλλα αυτο ειχα γραψει και εγω. Απλα ειναι πιο δυσκολο, οχι οτι δε γινεται...

Για τα υπολοιπα δεν εχω κατι παραπανω να πω, δε με πειθεις, αλλα ας κρινουν οι υπολοιποι τα γραφομενα και των δυο μας...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    ZX-9 το φαινόμενο που περιγράφεις ως tank slaping, νομίζω ότι απλά είναι ένα κοσκίνισμα λόγω επιτάχυνσης. Με χαλάρά χέρια και σταθερο γκάζι σταματάει μόνο του.

Κάτι παρόμοιο ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις και στο tank slaping + καμμιά προσευχή αν προλάβεις. Η χειρότερη τούμπα που έχω φάει είναι με tank slaping. Πέρασα πάνω από 3-4 σαμάρια στην δεξιά λωρίδα της εθνικής που είχε κατσαρώσει από βαριά οχήματα, και δεν πρόλαβα να πω ούτε κιχ.

Το μηχανάκι είχε πολλά (+150) και με το που χτύπησε στα σαμάρια το τιμόνι άρχισε να χτυπάει στα stop. Η ταλάντωση ήταν τόσο δυνατή που με πέταξε από πάνω (κυριολεκτικά) και συνέχισε για λίγο πριν πέσει μόνη της......

Μακριά από μας.............

Για το drift με 200+ και την αντίσταση του ανέμου ομολογώ πως δεν το πολυκατάλαβα.
    (Μια χρήση της αντίστασης του ανέμου έχει δηλώσει πως κάνει ο Xaus. Πλασάρωντας την μηχανή στο πλάϊ, χρησιμοποιεί την αυξημένη αντίσταση, προκειμένου να φρενάρει αργότερα. Τουλάχιστον αυτό έλεγε στην παρουσίαση του Hypermorard.....)
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    ZX-9 το φαινόμενο που περιγράφεις ως tank slaping, νομίζω ότι απλά είναι ένα κοσκίνισμα λόγω επιτάχυνσης. Με χαλάρά χέρια και σταθερο γκάζι σταματάει μόνο του.

Κάτι παρόμοιο ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις και στο tank slaping + καμμιά προσευχή αν προλάβεις. Η χειρότερη τούμπα που έχω φάει είναι με tank slaping. Πέρασα πάνω από 3-4 σαμάρια στην δεξιά λωρίδα της εθνικής που είχε κατσαρώσει από βαριά οχήματα, και δεν πρόλαβα να πω ούτε κιχ.

Το μηχανάκι είχε πολλά (+150) και με το που χτύπησε στα σαμάρια το τιμόνι άρχισε να χτυπάει στα stop. Η ταλάντωση ήταν τόσο δυνατή που με πέταξε από πάνω (κυριολεκτικά) και συνέχισε για λίγο πριν πέσει μόνη της......

Μακριά από μας.............

Για το drift με 200+ και την αντίσταση του ανέμου ομολογώ πως δεν το πολυκατάλαβα.
    (Μια χρήση της αντίστασης του ανέμου έχει δηλώσει πως κάνει ο Xaus. Πλασάρωντας την μηχανή στο πλάϊ, χρησιμοποιεί την αυξημένη αντίσταση, προκειμένου να φρενάρει αργότερα. Τουλάχιστον αυτό έλεγε στην παρουσίαση του Hypermorard.....)
    Το λινκ που εδωσες δεν παιζει Βυρωνα.
    http://ftp.ux0.de/pub/vid/tt99.mpg
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Re: Re: Χελο

Παντως εχει ενδιαφερον το τοπικ...

Όντως...... . Όπως το ότι έχει αρχίσει να ποστάρει και καινούργιος κόσμος στο moto.gr
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Το λινκ που εδωσες δεν παιζει Βυρωνα.
    http://ftp.ux0.de/pub/vid/tt99.mpg
    To είδα george και το έφτιαξα...
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος

εεεε????

Ξανακαλησπερα,

Δεν ειναι θεμα κρισης (δεν εννοω κριτικης σκεψης, εννοω στυλ κριτικης επιτροπης), ουτε εξεδρας η κατι τετοιο...

Δεν σε πειθω σε τι? Οτι ο ορισμος του λοου ειναι αλλος ? Μετα το λινκ που παραθετω δεν εχω αλλο επιχειρημα.. Για το οτι θα φυγεις αερα σε μια γλυστερη στροφη αν κατσικωσεις το γκαζι πιστευω οτι δεν χρειαζεται επιχειρηματα (αν μου πειτε να επιχειρηματολογησω σε αυτο θα τρομαξω)..........

Δεν ειπα πουθενα για ντριφτ με 200+ και αντισταση ανεμου ?!? Ουτε και ξερω να κανω τετοια κολπα!! Το μονο που ειπα ειναι οτι παθαινεις χαι και με πολλα και η αιτια που θα γλυστρισει ο πισω σκεφτομαι ειναι λογω της αντιστασης του αερα, τοσο περιεργο ειναι αυτο που λεω ?

Για το τανκ τι να πω, λεω αυτο που εχω βιωσει, αυτο που λεει ο byron μου θυμιζει αυτο που εχω παθει πολλες φορες, εαν μιλαμε για κατι αλλο προφανως κανω λαθος (μπορει να κανω λαθος anyway φυσικα, ανθρωπος ειμαι), για αυτο κανουμε την κουβεντα για να βγαλουμε κατι θετικο.......

Κουβεντα κανουμε (εγω τουλαχιστον) Ουτε σε βγαζω ασχετο, ουτε παω να βγω μαγκας ουτε τιποτα τετοιο.... Μεχρι στιγμης δεν μου εχει πει καποιος (εκτος απο το θεμα τανκ) οτι λες κατι λαθος για αυτο το λογο, η βαριομαστε (και απλα πεταμε ασκοπα γραμμες στο ποστ) η σνομπαρουμε ? η τι αλλο να υποθεσω ? Μια φιλικη κουβεντα παω να κανω ο ανθρωπος.................

Φιλικα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Οκ, αφου αποκαταστησαμε το φιλικο κλιμα, μεσα στο οποιο και εγω μου αρεσει να μοιραζομαι αποψεις, θα σου πω το εξης. 1. Συμφωνω με οσα εγραψε ο dimdoc, γιατι τα θεωρω σωστα και τεκμηριωμενα. 2. Δεν αντιλαμβανομαι τι ακριβως εννοουσες εκει που ελεγες για "ξενοφερτα και αλλη ασφαλτο, περι των σενιναριων". 3. Νομιζω εχεις λαθος ερμηνευσει, τα περι low siding, highsiding, tank slaping. 4. Θα σου πω μονο οτι οδηγω απο το 1983 (με διπλωμα απο το '84) και το Νοεμβριο του 2003 παρακολουθησα το Riding School. Οταν εφυγα αναρωτιωμουν, πως καταφερα και εζησα τοσα χρονια, κανοντας τοσο σημαντικα λαθη στην οδηγηση μου. Συμπληρωματικα σου λεω οτι πλεον, εχω κανει και τα 4 C.S.S, (χωρις αυτο να σημαινει κατι). Νομιζω αν παρακολουθησεις εστω και ενα θα με καταλαβεις (δεν αμφισβητω σε καμμια περιπτωση τις γνωσεις σου).
    Byron εισαι αυτος που νομιζω?

Re: Χελο

το θρεντάκι εχει εξελιχθεί ωραία, μάγκες τσάκο

η ένσταση μου αφορά αυτό :
    Το low ειναι οταν πεσεις απο την εσωτερικη μερια της μοτο, μπορει να ειναι απο πολυ γκαζι, πολυ φρενο, ...
    , ομολογώ οτι αυτό πρώτη φορά το ακούω, και μετά στην ερώτηση του dimdoc
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimdoc
    ZX 9R περιμενω να μου εξηγησεις πως μπορει να πεσει καποιος απο μπροστινο με ανοιχτο γκαζι, αφου με...
    o φίλος ΖΧ-9R λέει :
    ... Δεν ειναι μπερδεμα μηχανογνωσεων παρ'ολα αυτα, ειναι καθαρα εννοιολογικο το ζητημα... Εν παση περιπτωση, take that: http://en.wikipedia.org/wiki/Lowsider
    οπότε διαβάζοντας το λινκ νομίζω οτι έχει παρερμηνευθεί. Συγκεκριμένα γράφει :
    All forces occurring between the motorcycle and the road (such as accelerating, decelerating and steering) are transmitted by friction occurring in the contact patch. There is a limited amount of force the contact patch can transmit before the tire begins to slide.

Δεν λεει οτι οι δυνάμεις κατα την επιτάχυνση μπορεί να οδηγήσουν σε low... απλά κάνει ενα εισαγωγικό σημειωμα, αναφερόμενο στις δυνάμεις που επιδρούν στο λάστιχο

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Επειδή το lowside το εχω ζήσει (οπως και ολοι μας δλδ.) : Οπως το λέει ο ZX-9R lowside μπορείς να πάθεις:

1.) Οταν είσαι με κλίση (+ κακό οδόστρωμα) και ανοίξεις το γκάζι παραπάνω απ' οσο μπορεί να διαχειριστεί το πισινό λάστιχο. Θα ντριφτάρεις και στην καλύτερη θα ελατώσεις λίγο το γκάζι ωσπου να ξαναβρείς πρόσφυση και να ισιώσεις ή στην χειρότερη....εε...εδω δε χρειάζεται να εξηγήσω.

2.) Πάλι είσαι σε κλίση (+ κακό οδόστρωμα) και για κάποιο λόγο (εμπόδιο) πανικοβληθείς και κοκκαλώσεις το μπροστινό ή πισινό φρένο. Αν και μερικές φορές αν πατήσεις το μπροστινό το lowside θα εξελιχθεί σε highside--->πως θα γίνει αυτό:

Είσαι σε κλίση δεξιά-->πατάς (ή και τσαρουχώνεις οτι γουστάρετε) το μπροστινό-->το τιμόνι χτυπάει στην αρχή το αριστερό στόπ, μετά το δεξιό και ξανά απ' την αρχή ώσπου να αφήσεις το φρένο, αφήσεις αρκετά το γκάζι ή πέσεις. (ναι, τα κατάφερα και δεν έπεσα τότε).
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Σελίδα 7 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Επιλογή κράνους για SΤ
    από +Arxiereas+ στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2009, 12:40
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2008, 23:32
  3. Επιλογή μηχανής για κοπέλα. Έμπειροι αναβάτες βοήθεια!!
    από adriana στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 73
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2008, 09:44
  4. ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΧΤ660x
    από PLAN στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2006, 10:56
  5. ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΧΤ660x
    από PLAN στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2006, 23:58

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα