Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 145

Θέμα: Bmw R26

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sundance
    οποτε συμπερασματικα:
    της castrol το xxl40 ειναι οκ για το μοτερ.

για το κιβωτιο ταχυτητων να παρω ενα κανονικο λαδι 10-30?
    π.χ αυτο?

10w-30

πριν εγραψες

αυτα νομιζω που εγραψα πριν ειναι λαδια κιβωτιου (gear oils).

αν δεν ειναι,τοτε ποια ειναι?
    Αυτα που έγραψες είναι λάδια κιβωτίου με ιξώδες 70-80, αυτό που λέμε βαλβολίνη δηλαδή.

Αν πας στο Λαμπριανίδη η σε άλλο μαγαζί που να πουλάει αποκλειστικα λάδια και να ξέρει τθ του γίνεται θα βρείς και λάδι monograde 40ρι που μπορείς να το βάλεις και στον κινητήρα και στο κιβώτιο και στον άξονα.
    Το manual λέει να βαζεις λάδι 20ρι τον χειμώνα και 40ρι το καλοκαίρι.
    Εγω βάζω 40ρι και θεωρώ οτι είναι ΟΚ για την Ελλάδα χειμώνα καλοκαίρι, εφ όσον η μοτοσυκλέτα μου μένει μόνιμα σε garage και δεν πρόκειται να παει βόλτα στα χιόνια.

Αν την είχα για καθημερινή χρήση και δεν ηθαλε να αλλάζω λάδια 2 φορές το χρόνο θα έβαζα ενα 20-40 ορυκτέλαιο.

παραπάνω εχεις γράψει

'ΜΗΧΑΝΗ SAE40
    ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ SAE10W 30
    ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ SAE40' αλλά το manual τα λέει όπως στα λεω.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος
    sapilas το ξερω φιλε οτι δεν κραταει 20 χρονια ανοιγμενο .μην στεναχωριεσαι το επαγγελμα μου ηταν μηχανικος ξερω κατι λιγα .ουτε καβαντζα για 20 χρονια εχω απλα χαριτολογουσα!!!!παντως και ανοιγμενο αμα το ξανακλεισεις καλα ωστε να μην παιρνει υγρασια κραταει το λαδι.

λοιπον sundance πανε σε καποιον που να πουλαει λαδια και ρωτα τι λαδι βαζουν τα διχρονα στο κιβωτιο ταχυτητων και αυτο θα βαλεις.τελειωσε. και η βαλβολινη καλη ειναι και καλυτερη προστασια θα εχεις .απλα λογω αυξημενων τριβων επειδη το λαδι εχει μεγαλο ιξωδες (παχυρευστο) θα εχεις απωλεια στις επιδοσεις.οχι πολυ αλλα θα εχεις .
    μηχανολαδο στο σασμαν δεν εβαλα ποτε γιατι για αλλο σκοπο ειναι το μηχανολαδο (να αντεχει σε υψηλες θερμοκρασιες και τριβες του κινητηρα ) και αλλο το λαδι για σασμαν (να μην σπαει απο τις μεγαλες πιεσεις που αναπτυσσονται μεταξυ των γραναζιων)

Παλαιό μέλος
    sapilas το ξερω φιλε οτι δεν κραταει 20 χρονια ανοιγμενο .μην στεναχωριεσαι το επαγγελμα μου ηταν μηχανικος ξερω κατι λιγα .ουτε καβαντζα για 20 χρονια εχω απλα χαριτολογουσα!!!!παντως και ανοιγμενο αμα το ξανακλεισεις καλα ωστε να μην παιρνει υγρασια κραταει το λαδι.

λοιπον sundance πανε σε καποιον που να πουλαει λαδια και ρωτα τι λαδι βαζουν τα διχρονα στο κιβωτιο ταχυτητων και αυτο θα βαλεις.τελειωσε. και η βαλβολινη καλη ειναι και καλυτερη προστασια θα εχεις .απλα λογω αυξημενων τριβων επειδη το λαδι εχει μεγαλο ιξωδες (παχυρευστο) θα εχεις απωλεια στις επιδοσεις.οχι πολυ αλλα θα εχεις .
    μηχανολαδο στο σασμαν δεν εβαλα ποτε γιατι για αλλο σκοπο ειναι το μηχανολαδο (να αντεχει σε υψηλες θερμοκρασιες και τριβες του κινητηρα ) και αλλο το λαδι για σασμαν (να μην σπαει απο τις μεγαλες πιεσεις που αναπτυσσονται μεταξυ των γραναζιων)

Παλαιό μέλος
    ρε παιδια απαντηστε μου ευθεως.:rotflmao:

το castrol κανει για το μοτερ ετσι?

οσον αφορα για το κιβωτιο ταχυτητων sapila μαλλον εισαι λαθος.

http://img17.imageshack.us/img17/339/87637748.jpg

makis71 τι λαδι παιρνουν τα διχρονα στο κιβωτιο?
    πες το το ρημαδι

:rotflmao:

Παλαιό μέλος
    ευρεθη.

castrol mtx 10w 40

Παλαιό μέλος
    ειδες που τζαμπα ανυσηχουσες??? αν το θυμομουνα δεν θα στο ελεγα?? αλλα δεν ειχα πλεον ουτε ενα κουτακι για να δω ποιο ειναι

Παλαιό μέλος
    χεχε! τελεια! :wacko:

Παλαιό μέλος
    κατι τελευταιο.

makis στο διαφορικο τι βαζεις? monograde SAE40?

Παλαιό μέλος
    χοντρη βαλβολινη βαζω εκει .μπορει να λεει η bmw οτι θελει εμενα εδω και 13 χρονια με χοντρη βαλβολινη παει .80w/90νομιζω .ή εναλλακτικα αυτο που εβαλες στο σασμαν ανακατεμενο με γρασο.γιατι πουθενα δεν λεει μεσα στο μανιουαλ για το γρασσο διαφορικου και το γρασσο σαςμαν που κυκλοφορουσε εκεινη την εποχη και το βαζαν ανεξαιρετως ολος ο κοσμος για να μην χαλανε τα γραναζια .επισης να ξερεις αμα βαλεις βαλβολλινη οπως εγω να βαλεις λιγο λιγοτερο απο το κανονικο .εχουν ενα κακο συνηθειο ολες αυτες να χανει λαδια το διαφορικο τους για αυτο στο λεω αυτο

Παλαιό μέλος
    σε αυτο οι προδιαγραφες ειναι

API SE/SF/SG

mtx

αυτες οι προδιαγραφες ειναι προγενεστερες των gl?

ρωτω διοτι μου ειπαν να μην βαλω gl5,γιατι περιεχουν υψηλης πιεσης προσθετα sulfur.

Παλαιό μέλος
    κατ'αρχας φωτο.

http://img18.imageshack.us/img18/3453/p1020964.jpg

http://img516.imageshack.us/img516/7390/p1020965.jpg

τελευταιες 2 ερωτησεις μου.

επειδη δεν μπορω να βρω αξιολογο μονοτυπο λεω να βαλω αυτο

motul

ποια η γνωμη σας?

τελος ειμαι γκαντεμης και χαλασε το κοντερ (ηταν χαλασμενο και πριν την ανακατασκευη και το επισκευασαν).οπως βλεπετε κρεμεται ενα λαμακι.
    πιστευω η καλυτερη επιλογη ειναι να βαλω καινοθργιο εστω και αν φτιαχνεται,διοτι μαλλον το βλεπω να ξαναχαλαει....σωστα?

http://img5.imageshack.us/img5/628/p1020967d.jpg

ευχαριστω ολους σας για την πολυτιμη βοηθεια!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Πολύ ωραίο το R26 σου!
    Αντε στρώστο να κάνουμε καμμια κόντρα!

και το Motul καλό είναι.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος
    καλο ειναι...

με το κοντερ,καλυτερα καινουργιο ε?

στη θεση μου,θα εβαζες το motul ή αυτο(ημισυνθετικο)?

valvoline

Παλαιό μέλος
    το μοτουλ λεει πανω Mineral-based. Anti-oxidation,
    anti-corrosion and anti-foam properties. αυτα ολα δεν τα θες γιατι κακο κανουν στο μοτερ σου και οχι καλο.χωρια που θα ζεσταινεται του κερατα .το εχω παρατηρησει σε αρκετες κλασικες οτι ζεσταινονται με αυτα τα λαδια .δεν ειναι ακρετα χοντρα.σου μιλαω την δικια μου την ειχα καμποσα χρονια ως μοναδικο μεσο μετακινησης οποτε μεσα στην πολη ή σε ταξιδια που ετρωγε ζορι εβγαζε καπνους
    υπαρχει τετοιο λαδι που θες εσυ και ειναι αυτο που εβαζα και εγω πριν παρω το αραλ .εχει η bp και ειναι για πετρελαιοκινητηρες monograde 40αρι .αυτο βαζει και ενας φιλος εδω και 7 χρονια στην r50 του και ειναι απολυτα ευχαριστημενος. σε προσφατο ανοιγμα του μοτερ για να μπουνε κατι καλουδια απο τον uli για να γινει πιο γρηγορο μετρηθηκαν τα παντα με ικανοποιητικα αποτελεσματα.
    αυτο το μοτερ ειχε κανει 3-4 αλλαγες λαδιου μετα την ολικη ανακατασκευη του και ειχε βαλει 20w/50 και απο τοτε και εδω και 7 χρονια βαζει αυτο για πετρελαιοκινητηρες και εχει βρει την υγεια του .απλα οταν ξεκινας το πρωι πολυ καλο ζεσταμα .οσο για το λαδι σασμαν δεν παιζει κανενα ρολο τα προσθετα και οι ιστοριες που σοιυ ειπαν γιατι εκει δεν εχεις μικρες τρυπες διοδους λαδιου που ισως φραξουν .και πανω απο ολα κατω τα χερια απο συνθετικα ημισυνθετικα .δεν εχουν καμμια δουλεια στην μηχανη σου.
    το κοντερ τωρα.σε μερικες μερες θα σου στειλω διευθυνση στην γερμανια για ολικη ανακατασκευη του κοντερ με εγγυηση και ολα καινουργια μεσα.δεν ξερω ποσα θα σου βγει σε λεφτα αλλα η δουλεια τους ειναι 100% εγγυηση

Παλαιό μέλος
    ωραια.στειλε διευθυνση.
    αυτο που λες για το μονοτυπο 40αρι το ειχα εντοπισει κι εγω.ειναι αυτο:

bp

το θεμα ειναι οτι μολις πηγα στο καταστημα με τα λιπαντικα,με αποθαρρυνε ο μαγαζατορας λεγοντας μου οτι αυτο ειναι σκετο νερο...

γαμω τα λαδια μου,γαμω...

Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. bmw r26
    από hondaRR στο forum Ιστορία & κλασικές μοτοσικλέτες
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2008, 17:02

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας