Σελίδα 7 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 169

Θέμα: Το νέο project του Στέλιου Κούλογλου και της ομάδας του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Παλαιό μέλος

Αρχικά δημιουργήθηκε από Μozαρτ
    8 χρονια υπαλληλος ημουν
    -Ευχαριστώ! :o
    -Τι; Μόνο ένα ευχαριστώ;
    -Ευχαριστώ ... μπαμπα! :o

Δεν μπορείς να συγκρίνεις το υπαλληλίκι στην δουλειά του μπαμπά με το έξω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    Νομίζετε ότι οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν έναν οι δύο υπαλλήλους και συνήθως είναι οικογενειακές μπορούν εύκολα να ελιχθούν διαφορετικά;
    Πόσο διαφορετικά θα εξελιχθούν από τους υπαλλήλους των 700?; Να μεταφράσουμε το 700?; Είναι 3?/ώρα, και μετά τις απλήρωτες υπερωρίες πέφτει στο άπατο.

Δεν μας φταίνε αυτές οι επιχειρήσεις
    Μας φταίνε γιατί αυτές έφτιαξαν το σημερινό κόλπο. Δεν μας πληρώνουν; Δεν αγοράζουμε, λουκέτο και ο καθένας στο χωριό του. Σε σχέση με το 1983, οι μισθοί έχουν υποστεί μείωση 25%. Ένας μισθός εργάτη σε εργοστάσιο, αναλογεί σε μισθούς τριών χαζοχαρούμενων μικρων που σχολιάζουν τα Κ7 τους στην καφετέρια και από πίσω τρέχουν οι 2523532 δόσεις ακόμη και για ένα φρατζόλι ψωμί.

Όταν έκλειναν τα εργοστάσια, τα μαγαζάκια (αυτά ντε τα οικογενειακά με τα πιτσιρίκια υπαλλήλους που κυκλοφορούν με το Χ5 του ντάντη) έτριβαν τα χεράκια τους. Νόμιζαν ότι θα κάνουν κουμάντο και πάλι στην αγορά (βλέπε ένδοξες μαυραγορίτικες εποχές και Παπαδοπουλαίϊκα άπληρωτα δάνεια). Τόσο ήξεραν, τόσο ήλπιζαν. Έστω και μία στο δισεκατομμύριο τα ξεχάσουμε αυτά, το μεγαλύτερο λάθος που έκαναν είναι ότι δεν μόρφωσαν τα παιδιά τους και φτάσαμε σήμερα να μας κόβουν φάτσες από την πόρτα. :smilea:

Δικαιοσύνη και επανάσταση μας πιπιλίζουν ε; Όσο δεν πληρώνουν μισθούς, να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Εξάλλου, μόνο και μόνο με τους τόκους όσων έχουν κλέψει, μπορούν να ζήσουν μέχρι και τα δισέγγονα τους.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
    του τα χρωστάνε απο παλιά

:smilea:

Αρχικά δημιουργήθηκε από mozart
    θα εκανε και γκουχου γκουχου θα ειχε και μηξουλες
    :smilea:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    η κοινωνια δημιουργει στους γονεις αυτα τα προτυπα, να κανουν τα παιδια τους επιστημονες, με μεγαλο μισθο και βαρβατη κομματικη συνηθως ψωλη
    Η ψευτό-υπερηφάνια τους ναι, το να μπουν στο μάτι του γείτονα ναι, αλλά αυτό και πάλι είναι στο χέρι τους να το ελέγξουν. Πτυχίο δεν σημαίνει δουλειά, δεν σημαίνει αναγνώριση->πουλάω μούρη στις καφετέριες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    χωρις αμεσες νεες προσληψεις καθηγητων, και επισης φαντασου ποσους ανεργους μαθηματικους επιπλεον θα χουμε σε 5-6-7 χρονια
    Όλοι στο ίδιο αμφιθέατρο δεν θα είστε; Γιατί θέλετε και άλλο άτομο να σας τα λέει; Η ανεργία τι σχέση έχει με την επιθυμία του λαού να σπουδάσει μαθηματικά; Ας τους να γίνουν μαθηματικοί, ότι θέλει ο λαός (ο οποίος να μην ξεχνάμε ότι πληρώνει το κόστος για τις λάθος αυτές επιλογές, όπως πληρώνει για να έχει ΟΣΕ, Ολυμπιακή και χίλιους δύο λευκούς ελέφαντες). Υπογεννητικότητα σας λέει κάτι;

Οσο διαβαζω τα παραπανω δεν ξερω αν πρεπει να αρχισω να ριχνω χριστοπαναγιες η να βαλω τα κλαμματα απο την απελπισια!!!

Το ΜΕΓΕΘΟΣ της Μ@Λ@ΚΙ@Σ που δερνει τον κωλοελληναρα ΤΩΡΑ φαινεται!
    Οι γονεις μας μας μεγαλωσαν με μεγαλες ιδεες για πανεπιστημια και σπουδες... Να γινεις ανθρωπος τρανος!
    Θυμαμαι οτι το να μην περναγες πανεπιστημιο θεωρουταν 2 φορες χειροτερο απο το να εχεις βγαλεις τη Λεπρα και την Χολερα μαζι!

ΠΟΣΟΙ θα απασχολουνταν πια στο ΚΑΘΕ αντικειμενο οταν εβλεπες να βγαινουν απο τις σχολες χιλιαδες ωσαν τις καλες φωτοτυπιες;;;

Οχι ομως! Ο Ελληνας χαρα και τραγουδι! Τραλαλι τραλαλο, καλοκαιρακι-ηρθε-αστο-για-αργοτερα και να παμε κανα νησακι να τον μπηξουμε σε καμια τουριστρια ε;;
    Προοπτικη; Καμια!
    Συνεση; Καμια!
    Προγραμμα; Κανενα!
    Σοβαροτητα; Καμια!

Ε να λοιπον που ο βοθρος οχι μονο ξεχειλισε αλλα και τα κανουμε γαργαρα πλεον!

Και εχουμε μετα τον Μοτσαρντ και τον καθε Μοτσαρντ που αντιπροσωπευει την αλλη πλευρα και λεει τα δικα του.
    Ωραια, θελει να βγαλει λεφτα -ολοι αυτο θα θελαμε στην τελικη. Αν το κανει στα ΙΣΙΑ και ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΕΡΓΑΤΩΝ/ΣΚΛΑΒΩΝ τοτε μαζι του!

Αν ομως κοιταει να βαλει το χιλιαρικακι στην τσεπη με την εκμεταλλευση νεων που δεν εχουν οχι 700 αλλα ουτε 100 το μηνα, τοτε ΟΧΙ!

Σημερινη ειδηση: Οι εκπροσωποι 10 πολυεθνικων αρνηθηκαν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ να συγκρατησουν τις τιμες τους, επικαλουμενοι την συγκυρια καταστασεων στην παγκοσια αγορα.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ;;;; Με αλλα λογια "τωρα που βρηκαμε ευκαιρια θα σας μαμησουμε!" ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΜΙΛΑΜΕ!

Η κατασταση ειναι εκτος ελεγχου και δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ να την επαναφερει! ΤΙΠΟΤΑ!
    Βλεπω το ντοκυμαντερ για τη γενια των 700 ευρω και με πιανει η ψυχη μου....

Θελω να σας ρωτησω ολους ανοιχτα: μενει σε κανεναν απο εσας τιποτα στην ακρη καθε τελος του μηνα;
    Μπορειτε να αποταμιευετε;

Εγω οχι μονο αποταμιευση δεν μπορω να κανω αλλα πληρωνω και απο αυτα που ΔΕΝ εχω!
    ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΡΕ ΣΕΙΣ;;;; ΤΙ;
    Νίκος
    Open Horizons

non serviam Το avatar του/της kachius
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    [...

Τα 700 ειναι η κορυφη του παγοβουνου κι εχουν ταση μειωσης.Μικροι επιχειρηματιες και υπαλληλοι βραζουμε εντελως στο ιδιο καζανι και η κοντρα σας με τον Μοζαρτ ειναι εντελως βλακωδης. Γιατι δηλ φωναζουν ολοι οτι οδευουμε (δηλ. οδευσαμε) σε κοινωνια δυο ταχητητων;
    Τι εννωουν; Οτι ο Μοζαρτ ειναι το μεγαλο κεφαλαιο; [/B]

Πολύ σωστός σε όλα!
    Ξέρω από βέσπα!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Θελω να σας ρωτησω ολους ανοιχτα: μενει σε κανεναν απο εσας τιποτα στην ακρη καθε τελος του μηνα; Μπορειτε να αποταμιευετε; Εγω οχι μονο αποταμιευση δεν μπορω να κανω αλλα πληρωνω και απο αυτα που ΔΕΝ εχω! ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΡΕ ΣΕΙΣ;;;; ΤΙ;
    Να σε ρωτήξω; Πιστεύεις ότι με τα μυαλά που κουβαλάει η πλειοψηφία μας, εάν αύριο έρθουν οι Άραβες και μοιράζουν πετροδόλλαρα και μισθούς των 5.000?/μήνα, πόσα θα μπουν σε καταθέσεις και πόσα θα εξαφανιστούν σε Κ7/Χ5/μπουζούκια/Ρωσίδες/κόκες/πιτόγυρα/καφέδες/πισίνες/κλπ;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Εχετε πεσει ολοι πανω στον Μοzart ....Οτι ο Μοζαρτ ειναι το μεγαλο κεφαλαιο;
    Το ότι οι πολυεθνικοί κολωσοι είναι οι κερδισμένοι είναι προφανές. Δεν συζητάμε αυτό. Αυτο που συζητάμε είναι το ότι ενώ όλοι μιλάμε για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, όταν είμαστε στην πλευρά της εργοδοσίας ξαφνικά τα 700e είναι καλά...για τους άλλους.
    Ενώ για μάς είναι λίγα.
    Και εγώ ξαναλέω ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε το ιδεολογικό πλαισιο της εκάστοτε κυβέρνησης ούτε οι πολυεθνικές. Αυτά υπάρχουν και σε άλλες χώρες της E.E.
    Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι δεν έχουμε αποτινάξει ακόμα απο πάνω μας την φιλοσοφία και την νοοτροπεία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δηλαδή ραγιαδισμός και οσφυοκαμψία. Εχω λεφτά είμαι τύραννος, δεν εχω είμαι επαναστάστης. Από τη μία μέρα στην άλλη.

Δεν νομίζω να υποχρεώσε κανένας κάποιον μικρομεσαίο επιχειρηματία να επιχειρεί. Επιλογή του καθενός είναι. Αν δεν σας αρέσει ζητούνται πωλητές με 600 e δωδεκάωρο εγγυημένο all in one.

Μην τρελαθούμε. Δηλαδή αν δεν είναι ολοφάνερο ότι για την εξωφρενική ακρίβεια φταίει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας κατα μεγάλο ποσοστό τότε είμαστε ΤΥΦΛΟΙ.
    Δηλαδή για την αισχροκέρδια στην βενζίνη φταίει μόνο η άνοδος της τιμής του πετρελαίου? Γιατι άν είναι έτσι τότε μου κάνει εντύπωση που την κάθε άνοδο πετρελαιου την μεταφέρουμε στην τσέπη μας σε ένα 24ωρο, ενώ είναι προφανές ότι αυτό επρεπε να γίνει σε κάποιους μήνες. Για να μην πουμε για τον συσχετσμό $ και ?.

Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα. Αλλά συμβαίνει παντού. Και πάει στο δίαολο τέτοιοι που είμαστε μας αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Αλλα μην μας πειτε τώρα ότι μας κάνετε και χάρη που δουλευουμε για σας και ότι πολλά ειναι τα 700 για 10ωρα και 12ωρα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Να σε ρωτήξω; Πιστεύεις ότι με τα μυαλά που κουβαλάει η πλειοψηφία μας, εάν αύριο έρθουν οι Άραβες και μοιράζουν πετροδόλλαρα και μισθούς των 5.000?/μήνα, πόσα θα μπουν σε καταθέσεις και πόσα θα εξαφανιστούν σε Κ7/Χ5/μπουζούκια/Ρωσίδες/κόκες/πιτόγυρα/καφέδες/πισίνες/κλπ;
    1. Ειμαστε η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ χωρα στην Ευρωπη (και δεν ξερω και παγκοσμιως) σε συσκευες κινητων τηλεφωνων.

2. Εχουμε τα περισσοτερα αυτοκινητα ανα κατοικο απο ολες (αν κανω λαθος διορθωστε με) τις χωρες της Ευρωπης.

Αυτα τα λενε ολα νομιζω!

Και ξαναρωταω -γιατι το μελλον με ΦΟΒΙΖΕΙ πλεον: τι θα αφησουμε ρε παιδια; Πως θα τα βγαλουμε περα; Δουλευω δυο δουλειες -και για τη μια απο τις δυο θα πρεπει να θεωρω εαυτον ΠΟΛΥ τυχερο κρινοντας απο το τι γινεται σε αλλες εταιριες- και ομως ΠΑΛΙ δεν υπαρχει φως...

Τα παντα ακριβαινουν συνεχως συνεχως συνεχωωωως! 1,19 η ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ πριν 10 λεπτα.

ΑΛΛΑ! Να μην ξεχνιομαστε: το νησακι μας περιμενει φετος ε;
    Νίκος
    Open Horizons

Εχετε πεσει ολοι πανω στον Μοzart .Συμφωνω με παααρα πολλα απο αυτα που ειπε.Ειναι προφανες οτι μαλλον κανεις δεν ειναι στην θεση του.Δηλ να εχει μαγαζι και τι συνεπαγεται αυτο.
    Καποια στιγμη μετα απο πολλα βλακωδη καντηλια ο Sniper σε μια κριση εφυηας ειπε κατι σωστο.Οτι αφεντικα και υπαλληλοι σκεφτονται απαντες την παρτη τους.Αφεντικοι δε νοιαζονται για τους υπαλληλους τους και υπαλληλοι γουσταρουνε να "τα ξυνουν" και να περνουν 3000.
    Ολοι ριχνουν την ευθηνη των χαμηλων μισθων στα αφεντικα κι οχι στον υπαλληλο .

Για μενα ατιμια του αφεντικου δεν ειναι να περνει ο υπαλληλος 700ε. Ατιμια ειναι να μην τα περνει,μαζι με τις σωστες υπερωριες του ,τα επιδοματα και τις αδειες.
    Ειναι γεγονος οτι υπαρχουν αρκετοι αλητες εκει εξω.

Ειναι επισης γεγονος οτι ο ικανος επιχειρηματιας κι ο ικανος εμπορος ειναι φυσεις επιθετικες τροπον τινα αφου στοχος ειναι το κερδος δηλαδη η κατα το δυνατον μειωση του κοστους καθηποτασωντας υπαλληλους και αλλους παροχους προιοντων και υπηρεσιων ,με αντοιστηχη αυξηση του κερδους καθιποτασοντας τους πελατες τους.

Αλλα και οι υπαλληλοι πολλες φορες δεν πονανε την επιχειρηση που δουλευουν καθολου.Κι αυτο ειναι ατιμια και βλακεια γιατι η δουλεια του του δινει το ψωμι του.Οπως επισης δεν απαιτουν τα δικαιωματα τους αλλα και παραιτερω αυξησεις.Ουτε επισης εχουν καμια ανοχη αν δε παει καλα η επιχειρηση καποια στιγμη. Για ρωτηστε και τον Catmaster

Επισης οι υπαλληλοι ειναι 14μισθα χ 700 = 9800 ενω ο αφεντικος ειναι 11μισθα-τεβε(4200/ετος) δηλαδη 700 =~1280 καθαρα αφεντικου. Εχει την αισθηση να κρατα καβατζα γιατι κανεις δεν θα τον λυπηθει αν χρειαστει πχ 2000 εχτρα γιατι μια σωληνα αποφασισε να σπασει και να πλημυρισει το μαγαζι + κλεψιες 5% +ελενχοι εφοριας (5000),συναφιες 500-1000/ετος (πολλα λεφτα που ΔΕΝ τα γλειτωνεις αν εισαι ενταξει) +εμπορευμα που πλεον δε δινεται κλπ. Χωρια ολα τα παγια εξοδα

Κι ολοι με μια φωνη λενε ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει.

Αφηστε τα μαγαζακια μας και κοιταχτε την παρτη σας.
    Τα 700 ε ειναι απορια της ισσοπεδωσης του λαου.
    Που ειναι τα ισχυρα εργατικα κινηματα,τα συνδικατα, οι απεργιες;Τοσες γινονται,ποσες αποδιδουν;
    Τι φταει για την ακριβεια; Η ελειψη καταναλωτικης συνειδησης ,ο υπερβολικος καταναλωτισμος,ο υπερδανεισμος.
    Τι φταιει για την ελειψη χρηματος.Η Ελλαδα δεν παραγει σχεδον τιποτα. Το δημοσιο ειναι υπερμεγεθες ,διεφθαρμενο και σπαταλο. Τα ταμεια ακριβα και υπερχρεωμενα. Κακη υποδομη, Υπονομευση της επιχειρηματικοτητας κλπ.

Τα 700 ειναι η κορυφη του παγοβουνου κι εχουν ταση μειωσης.Μικροι επιχειρηματιες και υπαλληλοι βραζουμε εντελως στο ιδιο καζανι και η κοντρα σας με τον Μοζαρτ ειναι εντελως βλακωδης. Γιατι δηλ φωναζουν ολοι οτι οδευουμε (δηλ. οδευσαμε) σε κοινωνια δυο ταχητητων;
    Τι εννωουν; Οτι ο Μοζαρτ ειναι το μεγαλο κεφαλαιο;

Δεν τα βάζει κανείς με τις μικρές επιχειρήσεις ….αντίθετα μάλιστα….εγώ προσωπικά θα προτιμούσα πολλές μικρές παρά μια τεράστια πολυεθνική (αυτό θα έκανε και πολύ καλό στην οικονομία του κράτους …)
    Οι περισσότεροι εδώ τα βάλανε με την νοοτροπία του Mozart ….μια νοοτροπία που έρχεται από τα βάθη του χρόνου και μας πηγαίνει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα…
    Όταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταλάβουν ποιος είναι ο εχθρός τους και αντιτεθούν στις πολυεθνικές που τις έχουν ρημάξει και το κράτος που τις βοηθάει να το κάνουν , θα είμαι μαζί τους ….
    Όταν οι μικρομεσαίοι βλέπουν τον «εχθρό» μόνο στις απεργίες και στους υπαλλήλους τότε θα είμαι εναντίον τους…

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Το ότι οι πολυεθνικοί κολωσοι είναι οι κερδισμένοι είναι προφανές. Δεν συζητάμε αυτό. Αυτο που συζητάμε είναι το ότι ενώ όλοι μιλάμε για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, όταν είμαστε στην πλευρά της εργοδοσίας ξαφνικά τα 700e είναι καλά...για τους άλλους.
    Ενώ για μάς είναι λίγα.
    Και εγώ ξαναλέω ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε το ιδεολογικό πλαισιο της εκάστοτε κυβέρνησης ούτε οι πολυεθνικές. Αυτά υπάρχουν και σε άλλες χώρες της E.E.
    Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι δεν έχουμε αποτινάξει ακόμα απο πάνω μας την φιλοσοφία και την νοοτροπεία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δηλαδή ραγιαδισμός και οσφυοκαμψία. Εχω λεφτά είμαι τύραννος, δεν εχω είμαι επαναστάστης. Από τη μία μέρα στην άλλη.

Δεν νομίζω να υποχρεώσε κανένας κάποιον μικρομεσαίο επιχειρηματία να επιχειρεί. Επιλογή του καθενός είναι. Αν δεν σας αρέσει ζητούνται πωλητές με 600 e δωδεκάωρο εγγυημένο all in one.

Μην τρελαθούμε. Δηλαδή αν δεν είναι ολοφάνερο ότι για την εξωφρενική ακρίβεια φταίει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας κατα μεγάλο ποσοστό τότε είμαστε ΤΥΦΛΟΙ.
    Δηλαδή για την αισχροκέρδια στην βενζίνη φταίει μόνο η άνοδος της τιμής του πετρελαίου? Γιατι άν είναι έτσι τότε μου κάνει εντύπωση που την κάθε άνοδο πετρελαιου την μεταφέρουμε στην τσέπη μας σε ένα 24ωρο, ενώ είναι προφανές ότι αυτό επρεπε να γίνει σε κάποιους μήνες. Για να μην πουμε για τον συσχετσμό $ και ?.

Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα. Αλλά συμβαίνει παντού. Και πάει στο δίαολο τέτοιοι που είμαστε μας αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Αλλα μην μας πειτε τώρα ότι μας κάνετε και χάρη που δουλευουμε για σας και ότι πολλά ειναι τα 700 για 10ωρα και 12ωρα.
    +135363463643634643

Και να παμε και σε ενα παραδειγμα που ΟΛΟΙ ξερετε;
    Γ Ι Α Τ Ι μου πουλαει ο Τζιτζιμπιδης Μοtogamao το Arai 799 ευρω οταν "εξω" κανει 450 ευρω;;; Δεν βγαινει το ενοικιο του μαγαζιου; Δεν βγαινει το δανειο για την Καγιεν η το Αγκουστα;
    Η μηπως ο Τζιτζιμπιδης ειναι πολυεθνικη τελικα και μας εκμεταλλευεται;

ΠΟΙΟΣ ευθυνεται που πουλαει 800 ευρω αυτο που εξω οι αλλοι το πουλανε στα ΜΙΣΑ λεφτα;;; Το πετρελαιο; Τα κεφαλαια; Η ΜΗΠΩΣ βρηκε παπα να θαψει 5-6;;;
    Νίκος
    Open Horizons

Παλαιό μέλος
    τι θα αφησουμε ρε παιδια; Πως θα τα βγαλουμε περα; Δουλευω δυο δουλειες -και για τη μια απο τις δυο θα πρεπει να θεωρω εαυτον ΠΟΛΥ τυχερο κρινοντας απο το τι γινεται σε αλλες εταιριες- και ομως ΠΑΛΙ δεν υπαρχει φως
    Σε ποιους να τα αφήσουμε; Υπογεννητικότητα, δεν γεννάμε μάναμ' μου!

Πλάκα στην πλάκα, με δύο δουλειές, έχεις σκεφτεί να γράψεις μια λίστα με όλα τα έξοδα σου; Να δεις που τα δίνεις και να κάνεις μία μικρή αξιολόγηση; Καμιά περικοπούλα δεν θα ήταν κακή.

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Όταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταλάβουν ποιος είναι ο εχθρός τους και αντιτεθούν στις πολυεθνικές που τις έχουν ρημάξει και το κράτος που τις βοηθάει να το κάνουν , θα είμαι μαζί τους ….
    Όταν οι μικρομεσαίοι βλέπουν τον «εχθρό» μόνο στις απεργίες και στους υπαλλήλους τότε θα είμαι εναντίον τους…
    δεν μας λες και εμάς πως θα γίνει αυτό ακριβώς ???? Το μόνο αβαντάζ που έχουν οι μικρομεσ σε σχέση με τους μεγάλους είναι η καινοτομία.

ποσοι καινοτόμοι θα υπάρξουν ?

Μαλλον ισχύει ο νόμος της καπιταλ. ζούγκλας: Πηδάς οποιον μπορείς αφου θα σε πηδήξουν αυτοι που μπορούν.

Σε ποιους να τα αφήσουμε; Υπογεννητικότητα, δεν γεννάμε μάναμ' μου!

Πλάκα στην πλάκα, με δύο δουλειές, έχεις σκεφτεί να γράψεις μια λίστα με όλα τα έξοδα σου; Να δεις που τα δίνεις και να κάνεις μία μικρή αξιολόγηση; Καμιά περικοπούλα δεν θα ήταν κακή.
    Περικοπες;

ΔΕΝ καπνιζω, ΔΕΝ πινω και ΔΕΝ αγοραζω ρουχα/παπουτσια/κλπ ΠΟΤΕ (εχω ακομα ρουχα που φορουσα πριν 5+ χρονια).
    ΔΕΝ βγαινω, ΔΕΝ παω σε μπαρ παρα μονο εννιοτε που ερχομαι Δελεαρ η στα αλλα μαγαζια που μαζευεται η παρεα, και το μονο που κανω ειναι μια βολτα Σαββατιατικη ΑΝ και ΟΠΟΤΕ γινει απο εδω μεσα. Και δυστυχως ειμαι αναγκασμενος ΑΚΟΜΑ να μενω με τους γονεις μου, οπως κανουν και τα αδερφια μου.

Παιρνω καθαρα 900 ευρω εδω και δυο χρονια που ειμαι στην εταιρια.
    Ωραριο ΔΕΝ υπαρχει και μπορει να δουλευω στις 8 το πρωι, μπορει και στις 11 το βραδυ.
    Εργαζομαι απο το σπιτι οποτε ΔΕΝ τιθεται ΚΑΝ το θεμα υπερωριες, οπως επισης δεν γινεται λογος για ΜΗ εργασια τα ΣΚ (κατι πολυ συχνο και βεβαια ΧΩΡΙΣ αποζημιωση απο την εταιρια).
    Επισης παροτι εχω πολυ συχνα ταξιδια για την δουλεια ΔΕΝ υπαρχουν εκτος εδρας, παρα μονο οτι μου δικαιολογουν τις βενζινες.

Στην αλλη δουλεια που κανω βοηθοντας ενα φιλο φτιαχνοντας πινακιδες καταστηματων παιρνω 300 ευρω. Συνολο; 1200 ευρω.

Απο αυτα δινω 300 το μηνα βοηθωντας τους γονεις μου οικονομικα και αλλα 500 ευρω σε ενα δανειο που εβαλα για να εξοφλησω παλια χρεη και κοστη ακομα και απο το πτυχειο, καθως και ενα μικρο ποσο για τη μηχανη*.

Μενουν 400 ευρω. Απο αυτα πρεπει να πληρωσω κινητο/σταθερο (100+ ευρω) οποτε μου μενουν 300 ευρω να περασω το μηνα.

Αν αυτο το διαιρεσεις δια 30 ημερων εχω στη διαθεση μου 10 ευρω την μερα!
    Το ευτυχημα ειναι οτι δεν χρειαζεται να πληρωνω βενζινες αλλιως θα ειχα μια ωραιοτατη μηχανη για διακοσμητικο χωρου.

Αυτα ΧΩΡΙΑ απο τα διαφορα εκτακτα "λουκουμακια", οπως σερβις (200 με 400 ευρω), ασφαλειες (200+100 το εξαμηνο) και λαστιχα (200 με 400) ετσι;

ΥΓ. Οσο για την υπογεννητικοτητα, βρες μου εσυ ΜΙΑ κοπελα ΧΩΡΙΣ το τουπε που εχουν το 99% των Ελληνιδων που νομιζουν οτι ειναι απογονοι της ...Γκρεις Κελυ και θελουν απο BMW Z4 και ΠΑΝΩ, και εγω απο την μερια μου πουλαω τα ΠΑΝΤΑ (και κανα χερι/ποδι) και σου κανω οσα παιδια θελεις!

*Προς αποφυγη παρεξηγησεων (που ξερω οτι θα υπαρξουν αν δεν εξηγησω):
    1. ΟΤΑΝ αγορασα την 999 τα οικονομικα μου ηταν ΑΠΕΙΡΩΣ καλυτερα απο οτι ειναι ΤΩΡΑ!
    Το οτι ΔΕΝ την εχω πουλησει ΑΚΟΜΑ ειναι γιατι την αγαπαω και ειναι αποτελεσμα ΔΟΥΛΕΙΑΣ και παλι ΔΟΥΛΕΙΑΣ μπας και τα φερω βολτα!

2. Το οτι μενω με τους δικους μου -οσο και αν ΔΕΝ μου αρεσει αυτο- δεν εχει να κανει (τοσο) με το οικονομικο οσο με το οτι θελω να το κανω με τον ανθρωπο που αγαπαω (αν και οταν συμβει αυτο).

Νίκος
    Open Horizons

Ξέρετε τι μου κάνει τρομερή εντύπωση ;;;

όλοι μας γκρινιάζουμε για μισθούς και αυξήσεις και επιδόματα και κόστος ζωής ... μέσα από ένα φόρουμ που πολλοί καθόμαστε και πέντε ώρες κατά μ.ο την μέρα ....

Παλαιό μέλος
    ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ
    Τι να πω βρε συ, λίγη υπομονή μέχρι να ξεχρεώσεις με τα παλιά χρέη και ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να κάνεις νέα. Ααα, κόψε και τα κινητά μην βγάλεις κανά καρκίνο. :o

ΥΓ. Οσο για την υπογεννητικοτητα, βρες μου εσυ ΜΙΑ κοπελα ΧΩΡΙΣ το τουπε που εχουν το 99% των Ελληνιδων που νομιζουν οτι ειναι απογονοι της ...Γκρεις Κελυ και θελουν απο BMW Z4 και ΠΑΝΩ, και εγω απο την μερια μου πουλαω τα ΠΑΝΤΑ (και κανα χερι/ποδι) και σου κανω οσα παιδια θελεις!
    Στην σειρά κύριος!

Βασικά για να γίνει το έγκλημα (τουπέ, γάμος, βάζεις ότι θες εδώ), θέλει δύο. Βρίσκουν και τα κάνουν, όπως βρίσκουν και τα αφεντικά πιο πάνω και δεν θέλουν να σε πληρώνουν ούτε τα 700?, και πάει λέγοντας.

ΥΓ Μένω Σκωτία οπότε και δεν με πιάνουν (ισχύουν) αυτά με τα περί ένα_καλό_κορίτσι_από_σπίτι_καλή_οικογένεια_και_καλή_κα δία.

Παλαιό μέλος
    καθόμαστε και πέντε ώρες κατά μ.ο την μέρα
    1. Είναι εργασία γραφείου.
    2. Αφού βλέπεις πιο πάνω ότι τα αφεντικά δεν μας παίρνουν στην φάμπρικα να δουλέψουμε και προτιμούν να φάνε το χιλιαρικάκι στα μπουζούκια.

Τι να πω βρε συ, λίγη υπομονή μέχρι να ξεχρεώσεις με τα παλιά χρέη και ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να κάνεις νέα. Ααα, κόψε και τα κινητά μην βγάλεις κανά καρκίνο. :o

Προσεξε κατι. ΑΝ μεινω χωρις δουλεια (κατι που θα ειναι αποτελεσμα της τραγικης καταστασης στην αγορα) τοτε απο οσα σου ειπα παραπανω ως ΣΥΝ αφαιρεσε 900 ευρω. Με αλλα λογια θα αναγκαστω να τα πουλησω ολα (ο Παπ εδω ενδεχομενως τριβει τα χερια του -βλακ χουμορ) για να επιβιωσω.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ! ΜΗΝ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΟΥΜΕ!
    Κ Υ Ρ Ι Ο Ι , ΜΑΣ Κ Λ Ε Β Ο Υ Ν Ε ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

ΠΡΩΤΗ η Ελλαδα σε ανατιμησεις σε πετρελαιο, ρευμα κλπ.
    ΠΡΩΤΗ σε ακριβεια (60% ΠΑΝΩ ρε απο την ΟΛΛΑΝΔΙΑ τα βασικα αγαθα!!!!!!!!!!!!)
    ΠΡΩΤΗ σε ωρες εργασιας.

ΑΛΛΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ σε μισθους.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ

ΠΡΩΤΟΣ στη μουρη και τη λεζαντα ο Ελληναρας!

Τι συμβαινει; ΠΟΙΟΣ φταιει; ΠΩΣ διορθωνεται;
    Νίκος
    Open Horizons

Σελίδα 7 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ