εγω παντως το ενιωσα το big bang που κανουν εκει πανω!!!!
ο διπλανος αφησε μια καλη και μας ταραξε. παρα λιγο να εξαφανιστουμε!
:rotflmao: :rotflmao::rotflmao: :rotflmao:
Εγώ απ'την άλλη αναρρωτιέμαι με σας τους ανθρώπους, χρειάζεται τόση αναμπουμπούλα και τόσα έξοδα για να ανακαλύψετε τα του Θεού, τα του Σύμπαντος και ότι άλλη απορία σας βασανίζει...;Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
Θα μπορούσατε μ'ένα πιμί να με ρωτήσετε...:a24:
:rotflmao:
![]()
Οτι να ναι!![]()
Παλι καλα που εχουμε τους Ευρωπαιους να νοιαζονται για το πειραμα και να το αναμεταδιδουν, γιατι αν περιμεναμε απο τους μ@λ@κες τους δικους μας στα καναλια....![]()
Εδω γραφεται ιστορια και οι κ@ρ@γκιοζηδες δειχνουν τον κωλο της Μενεγακη και καρτουνς!![]()
![]()
Ηλιθιοι!
Νίκος
Open Horizons
Έχω τη αίσθηση ότι γινόμαστε πολύ τεχνικοί και θα δυσκολέψουμε την κουβέντα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Και όμως Anty12.. .......σαν άνθρωπινα όντα.
Gandalf
Πρώτα από όλα στο στάνταρ μοντέλο δεν υπάρχουν μαθηματικά αξιώματα, δεν υπάρχουν απροσδιοριστίες και άπειρα.
Οι Φυσικοί και η Φυσική σιχαίνονται τις εξ αποκαλύψεως αλήθειες και τις διαιρέσεις με το άπειρο.
Υπάρχει ένα κομψό και συμπαγές μαθηματικό μοντέλο, που περιγράφει πως τα 12 υποατομικά σωματίδια αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, πως παίρνει το ένα την μορφή του άλλου, και τέλος πως συνδυάζονται για να δώσουν μεγαλύτερα σύνολα όπως άτομα, μετά μόρια, μετά ανθρώπινα συκώτια, μετά λίτρα βενζίνης, μετά κινητήρες εσωτερικής καύσης, μετά εγκυκλοπαίδειες, και μετά έξυπνες βόμβες......
Αυτά τα γνωρίζουμε, δεν υπάρχει κάτι το άγνωστο.
Κατά την διάρκεια τις σύγκρουσης η ενέργεια θα είναι στο συντριπτικό της ποσοστό θερμική, κάποιο κομμάτι της ακτινοβολία, και κάποιο από αυτήν σε μορφή κινητικής ενέργειας.
Δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο αυτοτροφοδοτούμενη. Δεν υπάρχει τρόπος να παράγεις ενέργεια από το πουθενά. Να κινηθείς από την ενέργεια προς την μάζα, και το αντίστροφο ναι, αλλά από το πουθενά να παράγεις ενέργεια όχι.
Όλα θα συμβούν σε ένα χιλιοστό του δισεκατομμυριοστού του δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου, και μάλιστα σε διασταλμένο χρόνο, λόγο του ότι είμαστε σε ταχύτητες κοντά σε αυτή του φωτός , μην το ξεχνάς.Φαντάσου δηλαδή πόσο θα διαρκέσουν όλα αυτά σε πραγματικό-κβαντικό χρόνο.
Αυτό που ψάχνουμε είναι ένα επίπεδο κάτω από αυτό το στάνταρ μοντέλο, και δεν προσομοιώνουμε , αλλά αναπαράγουμε τις συνθήκες εκείνης της πρωταρχικής στιγμής.
Αν τα επίπεδα ενέργειας είναι τόσα ώστε να δημιουργηθούν μίνι τρύπες, αυτές θα έχουν τόσο σύντομη ζωή, και θα είναι τόσο μικρές οι διαστάσεις τους –αν μπορούμε να μιλήσουμε για διαστάσεις στον υποατομικό κόσμο, όπου τα πάντα είναι σημειακά- που δεν θα τις αντιληφθεί ούτε η ίδια η μηχανή.
Μην ξεχνάμε ότι οι κανονικές μαύρες τρύπες δημιουργούνται – και όχι πάντα- από την κατάρρευση αστεριών ενός συγκεκριμένου μεγέθους , και μετά από την κατάρρευση του πυρήνα τους όταν μείνει από καύσιμα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, τουλάχιστον όχι στον μακρόκοσμο.
Για να δημιουργηθούν ,σε υποατομικό επίπεδο , αυτές οι μαύρες τρύπες, όπως υποστηρίζει ο Χώκινς ,- για το οποίο τρέφεις μεγάλη εκτίμηση- , αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της επιστημονικής κοινότητας όχι (τον θεωρεί κάτι σαν την Μαντόνα στην μουσική ,κάνω ντόρο για να πουλάω) χρειάζονται άλλα, πολύ μεγαλύτερα ποσά ενέργειας.
Εν ολίγοις ο ίδιος ο εμπνευστής τους λεει ότι σε αυτό το πείραμα δεν θα δημιουργηθούν, και έβαλε και στοίχημα..
Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί, θα γίνει ένα μπαμ, θα ανοίξει μία ρουφήχτρα, και θα πέσουμε όλοι μέσα.
Είναι πιο απλά τα πράγματα.
Δεν υπάρχουν τέτοια στον κόσμο που ψάχνουμε – τον υποατομικό. Δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μας , αυτόν που εμπειρικά γνωρίζουμε, τον μακροσκοπικό.
Keep that in mind…
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
Εγώ πάντως άμα τον βλέπω πλάθω δικές μου ιστορίες...Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Εδω γραφεται ιστορια και οι κ@ρ@γκιοζηδες δειχνουν τον κωλο της Μενεγακη![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Εγώ πάντως άμα τον βλέπω πλάθω δικές μου ιστορίες...![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
+1000Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί, θα γίνει ένα μπαμ, θα ανοίξει μία ρουφήχτρα, και θα πέσουμε όλοι μέσα.
Είναι πιο απλά τα πράγματα.
Δεν υπάρχουν τέτοια στον κόσμο που ψάχνουμε – τον υποατομικό. Δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μας , αυτόν που εμπειρικά γνωρίζουμε, τον μακροσκοπικό.
Keep that in mind…
Ρε Andy τι ψαχνεις να βρεις; Εδω ειπα σε φιλο για το πειραμα και μου ειπε "αααα, αυτο το Illuminati λες;;;"![]()
![]()
![]()
![]()
Νίκος
Open Horizons
Ενα ωραίο βιντεάκι με την αναπαράσταση του πειράματος, είναι το 2ο στην σελίδα της Ναυτεμπορικής
Δεν νομίζουν ότι θα πέσουμε μέσα, αλλά το ότι θα βγεί το χέρι του θεού και θα μας κάνει κωλοδάχτυλο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Keep that in mind…
και στο κουτί της πανδώρας για όποιον θέλει
http://www.veoh.com/videos/v6524356c7nYfsEZ
http://www.greek-movies.com/shows.php?c=25
Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος φίλε ταξιδευτή....Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
+1000
Ρε Andy τι ψαχνεις να βρεις; Εδω ειπα σε φιλο για το πειραμα και μου ειπε "αααα, αυτο το Illuminati λες;;;"![]()
![]()
![]()
![]()
Ίσως να του κάνει κακό, η τόση δημοσιότητα που πείρε το πείραμα
Σαν να Βλέπω την αντίστοιχη Ελβετίδα Λουκά με τσεμπέρι έξω από το CERN να ουρλιάζει :Higgs is bad.....very bad…..me no want him come here…go away….go away……
για το στοίχημα που αναφέρεσαι.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=50876
Με δεδομένο οτι ο συγκεκριμένος επιστήμονας έχει υποστηρίξει την θεωρία της επέκτασης του διαστήματος και οχι της κατάρρευσης του σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ... κάτι που έχει αποδείξει με κβαντική μηχανική/μαθηματικά ..
Με δεδομένο οτι ήταν απο τους πρώτους που υποστήριξε την τότε θεωρία (σήμερα γενικώς αποδεκτή) οτι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν σκοτεινή ενέργεια...
Είναι λογικό να έχει και "εχθρούς" αλλά και "φίλους" προς τις σκέψεις του. Πόσο μάλλον όταν σε σημεία είναι ανατρεπτικές προς το σκεπτικισμό που διακατέχει μέχρι απόλυτου σημείου αρκετούς επιστήμονες. Ειδικά η προσέγγιση του προς το "Θεϊκό στοιχείο".
όσον αφορά το
μπορείς τότε να μου πείς πως έγινε η Δημιουργία του Σύμπαντος πριν απο την στιγμη της ύπαρξης της συμπυκνωμένης ύλης,αντι-ύλης,ενέργειας στο χάος; Με την μέχρι τώρα Φυσική σαφώς και ο νόμος δράσης-αντίδρασης και εντροπείας ισχύει... αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι με αυτό το πείραμα δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει το παραπάνω. Όπως είπες και πιο πάνω , σε κάποιο σημείο, υπάρχουν θεωρητικά σώματα πολύ παλαιότερα ηλικιακά απο την θεωρία της Δημιουργίας.Δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο αυτοτροφοδοτούμενη. Δεν υπάρχει τρόπος να παράγεις ενέργεια από το πουθενά. Να κινηθείς από την ενέργεια προς την μάζα, και το αντίστροφο ναι, αλλά από το πουθενά να παράγεις ενέργεια όχι.
Στην λέξη αναπαραγωγή γεγονότων , μπορείς να τοποθετήσεις το προσομείωση αφού ουσιαστικά θα υπάρξει ταυτοποίηση συνθηκών με το τότε χρονικό σημείο όπως το αντιλαμβανόμαστε (πάντα θεωρητικά) σήμερα.
Δεν μου αρέσει ο απόλυτος τροπος σκέψης και νομιζω είναι εμφανές. Η απαλοιφή πιθανοτήτων είναι κάτι που δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο πείραμα. Όσον αφορά τις μαύρες τρύπες και την δημιουργία τους.. κάτι σημαντικό που το λές αλλά συνάμα το αγνοείς. Οι μαύρες τρύπες μένουν και υπάρχουν σαν σημείο κατάρρευσης της βαρύτητας απορροφώντας τα όποια υλικά υπάρχουν γύρω τους... ανεξαρτήτως μεγέθους. Σαφώς και δεν επεκτείνονται και δεν μεγαλώνουν αλλά δεν σταματούν να υπάρχουν κιόλας επειδή διακόπτεται η παροχή "τροφής" (ενέργεια/υλικά).
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Ακτίνες γάμμα για την ακρίβεια.Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
Αυτο αν θυμαμαι καλα,το προεβλεπε ο Ηawking στην θεωρια του περι εξατμιζομενων (δεν ξερω αν χρησιμοποιω την σωστη λεξη) μαυρων τρυπων.Εχει να κανει με το οτι εχουν ανιχνευσει ακτινοβολια να εκπεμπεται απο μαυρες τρυπες.
Αλλα αυτό δε μας σώζει ούτως ή αλλως απο ανα επεκτεινόμενο βαρυτικό πεδίο 100.000 φορές μεγαλύτερο αυτού της Γης.
Ορκισμένος σιδερόκωλος!
Σωστό, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος άλλωστε.....Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Είναι λογικό να έχει και "εχθρούς" αλλά και "φίλους" προς τις σκέψεις του. Πόσο μάλλον όταν σε σημεία είναι ανατρεπτικές προς το σκεπτικισμό που διακατέχει μέχρι απόλυτου σημείου αρκετούς επιστήμονες. Ειδικά η προσέγγιση του προς το "Θεϊκό στοιχείο".
Ασφαλώς και όχι , γιατί κανείς δεν γνωρίζει.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
μπορείς τότε να μου πείς πως έγινε η Δημιουργία του Σύμπαντος πριν απο την στιγμη της ύπαρξης της συμπυκνωμένης ύλης,αντι-ύλης,ενέργειας στο χάος
Ίσως το Big Bang να είναι αποτέλεσμα του φαινομένου της τυχαίας μετάπτωσης πρωτονίου.
Ίσως να έχει δίκαιο ο Νανόπουλος με της θεωρία της σύγκρουσης πεδίων.
Ίσως να συμβαίνουν εκατομμύρια Big Bang το δευτερόλεπτο , σύμφωνα με την θεωρία των παράλληλων συμπάντων.
Να γεννιούνται και να πεθαίνουν Κόσμοι και Σύμπαντα τριγύρω μας , και να μην τα αντιλαμβανόμαστε , γιατί απλά είναι σε διαφορετικές διαστάσεις από αυτές του δικού μας , και δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
Μπορεί ένα άλλο Big Bang, να πείρε άλλο δρόμο στις πρώτες στιγμές του (για κάποιο λόγο) και να δημιούργησε ένα άλλο Κόσμο, δίπλα μας , αλλά αόρατο για μας.
Για την ώρα ψάχνουμε τις πρώτες στιγμές μετά το δικό μας Big Bang (αν ποτέ συνέβη) , οι οποίες στιγμές καθόρισαν την τύχη του δικού μας Σύμπαντος.
ΟΧΙ για την Κβαντική Φυσική (π.χ. αυτόνομη διάσπαση Πρωτονίου).Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Με την μέχρι τώρα Φυσική σαφώς και ο νόμος δράσης-αντίδρασης
ΜΗΝ ξεχνάς ...είμαστε σε υποατομικό επίπεδο, ξέχνα τον Νεύτωνα και τον Αλβέρτο , δεν τους παίρνει εδώ κάτω.
Εδώ κάνουν παιχνίδι , ο Χαίζενμπεργκ, ο Μπορ, ο Εντιγκτον, ο Φέινμαν, ο Χώκινς, ο Λέντερμαν....κτλ κτλ
Εδώ συμφωνούμε , και αυτός είναι και ο λόγος που μπορούμε και κουβεντιάζουμε άλλωστεΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Δεν μου αρέσει ο απόλυτος τροπος σκέψης και νομιζω είναι εμφανές
Αναφέρεσαι πάλι σε μακροσκοπικές μαύρες τρύπες.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Όσον αφορά τις μαύρες τρύπες και την δημιουργία τους.. κάτι σημαντικό που το λές αλλά συνάμα το αγνοείς. Οι μαύρες τρύπες μένουν και υπάρχουν σαν σημείο κατάρρευσης της βαρύτητας απορροφώντας τα όποια υλικά υπάρχουν γύρω τους... ανεξαρτήτως μεγέθους. Σαφώς και δεν επεκτείνονται και δεν μεγαλώνουν αλλά δεν σταματούν να υπάρχουν κιόλας επειδή διακόπτεται η παροχή "τροφής" (ενέργεια/υλικά).
Χωρίς να έχω πρόθεση να σε θίξω , έχεις κάποιες γνώσεις κβαντομηχανικής?
Αρχή τις απροσδιοριστίας για παράδειγμα, αρνητικό spin, σημειακό σωματίδιο κτλ....
Ειλικρινά , ρωτάω απλά και μόνο για να βοηθήσω την κουβέντα μας...
Όλα συνδέονται!Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Αναφέρεσαι πάλι σε μακροσκοπικές μαύρες τρύπες.
...
π.χ. δεδομένου ότι ο μεγάλος νταλκάς της κβαντομηχανικής είναι η υποψία ότι ίσως μπορεί μία πληροφορία να μεταφερθεί με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός, αν αυτό όντως ισχύει, κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να "δούμε" τι γίνεται μέσα σε μία μαύρη τρύπα!!