Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 125

Θέμα: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Παν μέτρον άριστον! Το avatar του/της STROMRIDER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Αν το διλημμα ειναι αναρχια η κυβερνηση πασοκ-νδ θα προτιμησω την αναρχια.

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ........... ΑΝΩΡΙΜΟΣ

λεφτχαντιτ Το avatar του/της doctor x
    germaniki prosfati tenia pou anaferete se pragmatiko "pirama"pou egine sto parelthon seamerikaniko mou fenete likio apo kathigiti tous...ekmetalevomenos merika apo ta parapano dimiourgise mia...neofasistiki kinonia sto sxolio apo mathites ...des to...axizi(idietera m afta pou zoume teleftea)
    πρωταθλητης Ευρωπης

Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
    germaniki prosfati tenia pou anaferete se pragmatiko "pirama"pou egine sto parelthon seamerikaniko mou fenete likio apo kathigiti tous...ekmetalevomenos merika apo ta parapano dimiourgise mia...neofasistiki kinonia sto sxolio apo mathites ...des to...axizi(idietera m afta pou zoume teleftea)
    ευχαριστω

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Tai...

Όπως είπα... η πραγματικότητα μιλάει απο μόνη της.

Gandalf
    μαγε το κυνήγι του ιδανικου σε οθεί σε καλούς δρομους.
    η μοιρολατρία του "ετσι ειναι η πραγματικότητα" σε αποτρέπει απο την προσπάθεια.
    δεν λεω οτι ειναι εφικτό για σήμερα, αλλα σαν στόχος, σαν επιδίωξη, σαν επιθιμία για τους απογόνους μας.
    ΠΡΕΠΕΙ να το περάσουμε στα παιδιά και οχι να θεωρούμε σαν αυτονόητο το μη χειρων βελτιστο.
    Να εχουν συνειδητοποιήσει οτι τωρα εχουμε το μη χείρων βέλτιστο
    Αυριο όμως, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να εξελιχθούν σε κατι καλύτερο.
    Το όνειρό μου ειναι να με βλέπουν τα δισέγγονα μου σαν βάρβαρο και απολίτιστο σε σχέσει με αυτά.

Για να βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα.

Οποιος επιθυμει να αλλαξει στο ελαχιστο την κοινωνια που ζει αρχιζει πρωτα απο την αλλαγη του εαυτου του.Ποσοι απο εμας εδω μεσα ειναι "διατεθημενοι" να ξεβολευτουν εν ονοματι αυτης της αλλαγης?Καταρχην σαν μοτοσυκλετιστες ποσοι απο εμας ειναι ετοιμοι να συμορφοθουν πληρως με τον κ.ο.κ?Ποσοι απο εμας μπορουν να κοψουν τις "ταρζανιες"στους δρομους? Ποσοι απο εμας εβαλαν το κρανος επειδη αυτο ειναι το σωστο και οχι λογο προστημου?Ολοι εμεις που απαιτουμε την κοινωνικη αλλαγη,εχουμε εστω προσπαθησει να ερθουμε σε αντιπαραθεση με τον εαυτο μας για να αλλάξουμε μια κακη συνηθεια η οποια πολλες φορες μπορει να ενοχλει τους αλλους?Η αστυνομια ειναι μια κοινωνικη ομαδα οπως και πολλες αλλες(δημοσιογραφοι,δικηγοροι,εμποροι,υπαλληλοι,ελ επαγγελματιες)η οποια νοσει,δεν νομιζω οτι οι υπολοιπες ειναι υγιεις!!!.Δειτε λιγο πως λειτουργουν οι υπολοιπες δημοκρατιες της Ευρωπης!και ποσο αυστηρους και εφαρμοσημους νομους εχουν(δυστοιχος η δημοκρατια στηριζεται στο συνταγμα και στους νομους)Οσο για τους κυβερνωντες,εχουμε αυτους που μας αξιζουν!

πολλα και καλα χιλ σε ολους

Αρχικά δημιουργήθηκε από sunderlanos
    σελ 5 το quote σου που απαντας/ρωτας αποσπασματικα σε δικο μου κειμενο.

Να αναλυσω ολα τα πολιτευματα που εχουν εφαρμοστει;Υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στην αναρχια και την ενισχυμενη,κληρονομικη,κοινοβουλευτικη δημοκρατια της πλακας που εχουμε στην Ελλαδα.Δεν ειναι ή το ενα ή το αλλο.Κωστακης ή Γιωργακης.

Την δημοκρατια μου(μας) την εχουν στερησει αυτοι οι δυο και οι πριν απο αυτους.Μου(μας) την εχουν στερησει δια νομου και με τους πολιτικους μηχανισμους που εχουν στησει χρονια τωρα τα κορακια του δικομματισμου.Αυτοι και οι ψηφοφοροι τους εφτιαξαν αυτο το κωλοκρατος.+-

Αρχικά δημιουργήθηκε από STROMRIDER
    Βλεπουμε και τους ωριμους <<δικομματιστες>> ποσο καλα τα καταφεραν.

?Η αστυνομια ειναι μια κοινωνικη ομαδα οπως και πολλες αλες(δημοσιογραφοι,δικηγοροι,εμποροι,υπαλληλοι,ελ επαγγελματιες)η οποια νωσει,δεν νομιζω οτι οι υπολοιπες ειναι υγιεις!!!.
    Κοινωνικες ομαδες ειναι αυτες;Τι σχεση εχει ο αρχηγος της αστυνομιας με τον αστυφυλακα;Ο δικηγορος που κανει την πρακτικη του με τον Κουγια(φτου κακα);Ο εμπορος στην Ερμου με τον παντοπωλη στο Ανω Καλοχωρι;Αυτα ειναι επαγγελματα και οχι κοινωνικες ταξεις,οποτε σε λαθος βαση το βαζεις το θεμα.Δεν ειναι θεμα του εαυτου μας.Ειναι συλλογικο και ετσι πρεπει να το βλεπουμε.

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Tai...

Αυτα που παρέθεσες αποτελούν το ιδανικό .. οχι την πραγματικότητα. Στο μόνο που δεν διαφωνώ είναι στις διαπιστώσεις των Αριστοτέλη και του Δαρβίνου , αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την κτητικότητα του ανθρώπου. Έχει να κάνει με την κοινωνικότητα του.

Οι δέ λέξεις και φράσεις του Χριστού και του Μαρξ.. στον ναι μεν Πρώτο αποτελεί μια ιδανική κατάσταση και στον δε δεύτερο αποτελεί μόνο μια θεωρία που ποτέ δεν εφαρμόστηκε σωστά.. (εφόσον ο κομμουνισμός απέτυχε στην εφαρμογή του όπου και αν επικράτησε).

Όπως είπα... η πραγματικότητα μιλάει απο μόνη της.

Gandalf
    Ο κομμουνισμος δεν απετυχε γιατι δεν εφαρμοσθηκε ποτα και πουθενα.Μην μπερδευουμε το σταλινοκρατουμενο σοσιαλισμο με τον κομμουνισμο των Ενγκελς Μαρξ και Λενιν.
    Ακομα κι ετσι ομως σε πολλα πραγματα ο σοσιαλισμος ηταν πολυ μπροστα απο τον καπιταλισμο(παιδεια,αθλητισμος,εργασια)
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Μην εισαι επιεικης μαζι μου σε παρακαλω.Πεισε με οτι αυτος ο στειρος δικομματισμος ειναι για το καλο των παιδιων μου κι εγω θα τους ψηφισω(ετσι κι αλλιως δεξιοι ειναι και οι δυο Πασοκ ΝΔ)
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282

Να αναλυσω ολα τα πολιτευματα που εχουν εφαρμοστει;Υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στην αναρχια και την ενισχυμενη,κληρονομικη,κοινοβουλευτικη δημοκρατια της πλακας που εχουμε στην Ελλαδα.Δεν ειναι ή το ενα ή το αλλο.Κωστακης ή Γιωργακης.

Την δημοκρατια μου(μας) την εχουν στερησει αυτοι οι δυο και οι πριν απο αυτους.Μου(μας) την εχουν στερησει δια νομου και με τους πολιτικους μηχανισμους που εχουν στησει χρονια τωρα τα κορακια του δικομματισμου.Αυτοι και οι ψηφοφοροι τους εφτιαξαν αυτο το κωλοκρατος.+-

Δηλαδή μου λές αν κατάλαβα καλά ότι το 70% των ψηφοφόρων που επιλέγουν τα δύο κομματα είναι θύματα τών πολιτικών μηχανισμών τών δύο κομμάτων? Σωστά?

To be successfull in this world, promise everything deliver nothing...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    srx400 , τόσο μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων όσο και στην Κίνα, το πολίτευμα τους θεωρούταν και αποκαλούταν κομμουνιστικό. Αρχικά στηρίχθηκε στις ίδιες θεωρίες του Μάρξ , αλλά στην πορεία αποδείχθη οτι η πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης και της κτητικότητας επικράτησε και κάποιοι απέκτησαν περισσότερα απο τους υπόλοιπους.

Αλλά ακόμα και αν στην θεωρία αποδεχτώ οτι δεν εφαρμόστηκε πουθενά, τόσο το χειρότερο μιας και τότε θα μιλάμε για κάτι εντελώς ανέφικτο καθώς δεν δοκιμάστηκε καν στην πράξη.

Tai... το κυνήγι του ιδανικού και της αυτο-εξέλιξης είναι για πολύ λίγους... κυρίως για τους συνηδειτοποιημένους και για εκείνους που θέλουν να το κάνουν. Για το υπολοιπο... ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ μέγεθος του πληθυσμού , που θα εκλάβουν αυτή την κίνηση ώς αδυναμία τι θα κάνεις; Θα κάτσεις να σε ποδοπατήσουν;

Και για παράδειγμα.. έχεις ενα αναβάτη μηχανής που κινείται με τον ΚΟΚ και πάει 99,9% σωστά στον δρόμο, με άλλους 1000 οδηγούς που όμως τον θεωρούν κτήμα τους... και ούτε μπαίνουν στην διαδικασία να εξελιχθούν...συνεχώς αυτός ο αναβάτης θα κάνει πίσω στο όνομα της εξέλιξης και των καλύτερων οδηγικών συνθηκών ή θα γίνει και αυτός "κάφρος" για να επιβιώσει και να μην τον πατήσουν;

ΧΩΝΕΥΤΕ ΤΟ... οι άνθρωποι για να αλλάξουν φύση πρέπει να είναι όλα ακριβοδίκαια σε αυτό τον κόσμο. Δεν έγινε ούτε ακόμα και με την παρουσία του ΘεαΑνθρώπου που δίδαξε την απόλυτη αγάπη... θα γίνει με ενα ουτοπικό σενάριο περί αν-αρχίας και ουμανισμού; Πόσο αφελής πρέπει να είναι κάποιος για να το πιστέψει αυτό; Και οχι για να το κάνει λόγω συνείδησης που θα τον κάνει να αισθανθεί και καλύτερα.... αλλά για να το κάνει και να μπορέσει συνάμα και να επιβιώσει;

Ποιός περιμένει αλήθεια απο τους κατέχοντες την δύναμη , την εξουσία και τον πλούτο του κόσμου, έχοντας κιόλας τα μέσα να τον διατηρήσουν , να κάνουν πίσω για να ικανοποιήσουν ενα όνειρο;

Καλά τα παραμύθια .. μου αρέσουν και εμένα... αλλά στην ζωή το "αυτοί ζήσαν καλά και εμείς καλύτερα" δεν υπάρχει. Ελάχιστες φορές θα το δούμε.

Μην διαβάζετε μόνο φιλόσοφους στωικούς.. διαβάστε και σκεπτικιστές.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282

Βλεπουμε και τους ωριμους <<δικομματιστες>> ποσο καλα τα καταφεραν.

Κοινωνικες ομαδες ειναι αυτες;Τι σχεση εχει ο αρχηγος της αστυνομιας με τον αστυφυλακα;Ο δικηγορος που κανει την πρακτικη του με τον Κουγια(φτου κακα);Ο εμπορος στην Ερμου με τον παντοπωλη στο Ανω Καλοχωρι;Αυτα ειναι επαγγελματα και οχι κοινωνικες ταξεις,οποτε σε λαθος βαση το βαζεις το θεμα.Δεν ειναι θεμα του εαυτου μας.Ειναι συλλογικο και ετσι πρεπει να το βλεπουμε.

Δεν αναφερθηκα σε κοινωνικες ΤΑΞΕΙΣ αλλα σε κοινωνικες ΟΜΑΔΕΣ !!!(βαση επαγγελματος)
    για να ξερουμε και τι λεμε!

Η συλλογικη προσπαθεια ξεκιναει απο τις πολλες ατομικες
    ο καθενας απο μονος του και ολοι μαζι

srx400 , τόσο μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων όσο και στην Κίνα, το πολίτευμα τους θεωρούταν και αποκαλούταν κομμουνιστικό. Αρχικά στηρίχθηκε στις ίδιες θεωρίες του Μάρξ , αλλά στην πορεία αποδείχθη οτι η πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης και της κτητικότητας επικράτησε και κάποιοι απέκτησαν περισσότερα απο τους υπόλοιπους.

(Kαι πριν γινει αυτο,οι πεινασμενοι επαναστατησαν εναντια στον Τσαρο.Αν τολεγες αυτο στα 1900 θα σε παιρνανε για τρελο.)

Αλλά ακόμα και αν στην θεωρία αποδεχτώ οτι δεν εφαρμόστηκε πουθενά, τόσο το χειρότερο μιας και τότε θα μιλάμε για κάτι εντελώς ανέφικτο καθώς δεν δοκιμάστηκε καν στην πράξη.

(Οπως λεμε δεν τρωω γαλοπουλα γιατι δεν μου αρεσει,κι ας μην εχω δοκιμασει ποτε)

ΧΩΝΕΥΤΕ ΤΟ... οι άνθρωποι για να αλλάξουν φύση πρέπει να είναι όλα ακριβοδίκαια σε αυτό τον κόσμο. Δεν έγινε ούτε ακόμα και με την παρουσία του ΘεαΑνθρώπου που δίδαξε την απόλυτη αγάπη... θα γίνει με ενα ουτοπικό σενάριο περί αν-αρχίας και ουμανισμού; Πόσο αφελής πρέπει να είναι κάποιος για να το πιστέψει αυτό; Και οχι για να το κάνει λόγω συνείδησης που θα τον κάνει να αισθανθεί και καλύτερα.... αλλά για να το κάνει και να μπορέσει συνάμα και να επιβιώσει;

(Οσο αφελεις ηταν και οι πρωτοι χριστιανοι?Αυτοι πιστεψαν εναν αμφιλεγομενου προελευσης και χαρακτηρα επαναστατη που τους ελεγε οτι θα διωξει τους Ρωμαιους)

Ποιός περιμένει αλήθεια απο τους κατέχοντες την δύναμη , την εξουσία και τον πλούτο του κόσμου, έχοντας κιόλας τα μέσα να τον διατηρήσουν , να κάνουν πίσω για να ικανοποιήσουν ενα όνειρο;

(Ποιος ειπε οτι θα τους παρακαλεσεις να το κανουν?Σε μια κοινωνια που τα χρηματα και οι"αξιες" των κατεχοντων δεν θα υπαρχουν αυτοι πως θα επιβιωσουν?)

Καλά τα παραμύθια .. μου αρέσουν και εμένα... αλλά στην ζωή το "αυτοί ζήσαν καλά και εμείς καλύτερα" δεν υπάρχει. Ελάχιστες φορές θα το δούμε.

(Ελπιζω να προλαβω να ζησω μια απ αυτες τις ελαχιστες φορες.Ειναι κακο?)

Μην διαβάζετε μόνο φιλόσοφους στωικούς.. διαβάστε και σκεπτικιστές.

Gandalf

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ... συζητηση επιπεδου !!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sunderlanos
    Δηλαδή μου λές αν κατάλαβα καλά ότι το 70% των ψηφοφόρων που επιλέγουν τα δύο κομματα είναι θύματα τών πολιτικών μηχανισμών τών δύο κομμάτων? Σωστά?

Καποιοι ειναι θυματα,καποιοι ειναι θυτες.

Εσυ πιστευεις οτι αυτο το 70% το κανει επειδη πιστευει οτι θα αλλαξει κατι;Οταν λεμε οτι εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουν μιλαμε για ακριβως αυτο το 70% και οχι για κατι γενικο και αοριστο.....Για οποιο λογο και να ψηφιζουν τα 2 μεγαλα κομματα...Ειτε επειδη θελουν ρουσφετια,ειτε επειδη ο παππους ηξερε προσωπικα τον Ανδρεα/Κωνσταντινο,ειτε επειδη δεν εχουν εμπιστοσυνη σε κανενα αλλο κομμα και την ριχνουν στο λιγοτερο κακο κατα την γνωμη τους...Ιδεολογοι στα 2 αυτα κομματα το βρισκω εξαιρετικα απιθανο να υπαρχουν ή αν ειναι ετσι θα μιλαμε για εξαιρετικα μικρο ποσοστο.

ΥΓ Αλλο πραγμα μια κοινωνικη ομαδα και αλλο ενα επαγγελμα.Κοινωνικη ομαδα ειναι τα ατομα με ειδικες αναγκες,πχ,και οχι οι αστυνομικοι,πχ παλι.Ειναι ενας επαγγελματικος κλαδος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Ειπαμε οτι εχουμε την ψευδαισθηση της ελευθεριας αλλα εσυ αλλα καταλαβες.Μηπως τελικα εισαι αναρχικος και δεν το ξερεις?Ο αναρχισμος μιλαει για ελευθερια,ισοτητα κλπ και ολο αυτο το στηριζει οχι στην εξουσια των λιγων αλλα στην ατομικη συνειδηση και στην κοινωνικη αλληλεγγυη.
    Θα μου πεις τωρα ουτοπια ειναι.Απο τη στιγμη που αρχιζουμε ολο το πανηγυρακι του "δε βαριεσαι","εγω θ αλλαξω το κοσμο?",απο τη στιγμη που ο καθενας δεν εχει κοινωνικη συνειδηση μην περιμενεις να αλλαξει κατι.
    Μπραβο ρε φιλε!
    money cant buy me love !!!

Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απο πού να το αγοράσω...
    από lhasa2015 στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2007, 10:43
  2. που ειναι το κακο της υποθεσης
    από ela ela στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2005, 15:36