Σελίδα 7 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 169

Θέμα: Ωχ ωχ ωχ

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν υπάρχει κανένας να μου στέλνει χρήματα και δεν περισσεύουν άλλωστε σ' αυτή τη φάση. Αν πάω και περάσω τα αθλήματα και τα άλλα τεστ πληρώνομαι απ' την πρώτη στιγμή; Και μετά τους 17 μήνες παίζει να με κρατήσουν με το ζόρι παραπάνω;
    Κι αν δεν πάω για ΔΕΑ και πάω μόνο για το υποχρεωτικό υπάρχει δυνατότητα αν δεν πάρω καμία άδεια να βγω 1 με 2 μήνες γρηγορότερα;
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
    υπάρχει δυνατότητα αν δεν πάρω καμία άδεια να βγω 1 με 2 μήνες γρηγορότερα;
    :rotflmao:

Επίτηδες το κάνεις ρε συ ..??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    :rotflmao:

Επίτηδες το κάνεις ρε συ ..??
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν υπάρχει κανένας να μου στέλνει χρήματα και δεν περισσεύουν άλλωστε σ' αυτή τη φάση. Αν πάω και περάσω τα αθλήματα και τα άλλα τεστ πληρώνομαι απ' την πρώτη στιγμή; Και μετά τους 17 μήνες παίζει να με κρατήσουν με το ζόρι παραπάνω;
    Κι αν δεν πάω για ΔΕΑ και πάω μόνο για το υποχρεωτικό υπάρχει δυνατότητα αν δεν πάρω καμία άδεια να βγω 1 με 2 μήνες γρηγορότερα;
    ρε συ δεν εχει διαφορα....και ΥΕΑ να πας παλι θα εχεις εξοδα, μην νομιζεις οτι παιρνεις τρελα λεφτα.
    οποτε κανε την υπομονη σου, μην κανεις ασκοπα εξοδα και μαι χαρα θα εισαι

Καλά ρε φίλε. Δεν έχεις πάει φαντάρος. Κανένας φίλος σου δεν έχει?
    Sorry που στο λέω έτσι, αλλά οι απορίες σου μου φαίνονται σα να έπεσες από τον Αρη
    Ποιος να σε κρατήσει παραπάνω? Μόνο αν μας κάτσει καμιά επιστράτευση θα γίνει αυτό, αλλά τότε θα πρέπει να ανησυχούμε όλοι και όχι μόνος σου.
    Οι ημέρες φυλακές που θα αρπάξεις προστίθενται στη θητεία, αλλά οι ΔΕΑ πρέπει να κάνουν χοντρή μ@λακία για να φάνε.
    Τους πρώτους μήνες δεν ξέρω αν πληρώνεσαι, αλλά πάντως δεν θα σου χρειαστούν πολλά μιας και θα είσαι πηγμένος στην εκπαίδευση και στα κενά απογεύματα μόνο για έξω δεν θα έχεις όρεξη
    Αν πας φάνταρος, η άδεια απολύσεως μπορεί να είναι μεγάλη, 15-20 ημέρες, αλλά δε νομίζω ότι θα κρατήσεις τόση πολύ για το τέλος. Εκτός αν μουρλαθείς στις τιμητικές άδειες, αλλά δεν σε βλέπω

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Μάλλον δεν το κάνεις επίτηδες ...

Οι άδειες είναι άσχετες με την ημερομηνία απόλυσης ...!!!

Μπορεί να αφήσεις "μέσα" αρκετές μέρες άδειας, αν υπάρχουν "υπηρεσιακοί" λόγοι ...

Μην βασίζεσαι στο ότι θα έχεις μαζέψει π.χ. 1 μήνα άδεια και θα την πάρεις τον τελευταίο μήνα πριν απολυθείς γιατί μάλλον θα το μετανοιώσεις ...

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

βολτάδικο μέλος
    Έχουμε και λέμε....

- Μισθό με τα έξτρα κλπ, υπολογίζεις στους 12 μηνες γύρω στα 9.500 ευρώ συνολικά (με τα τώρα δεδομένα)

- Τους 4 μήνες της εκπαίδευσης και τον πρώτο μήνα στο κέντρο πληρώνεσαι σαν φαντάρος (8 και κάτι ευρώ). Δεν σε νοιάζει και πολύ με την πίκρα που θα τρως αυτό το διάστημα, έτσι και αλλιώς δεν θα βγαίνεις και πολύ (9 μέσα - 1 έξω με πήγαινε στο Χαϊδάρι στη Σχολή Διαβιβαστών).

- Τα λεφτά σε φτάνουν μια χαρά στην παραμεθόριο, μόνο αν νοικιάσεις με άλλους δόκιμους παρέα. Εγώ ήμουν με άλλα 2 παιδιά, μια χαρά μας βγήκε το οικονομικό.

- Υπηρεσίες, 2 με 4 το μήνα (το φυσιολογικό), η μία από αυτές θα είναι σίγουρα Κυριακή-Αργία, αλλά έτσι και αλλιώς την παίρνεις ρεπό μετά όποτε θες. Συνήθως Αξιωματικός Υπηρεσίας, όπου δεν κάνεις απολύτως τίποτα. Μην χάσεις κανά φαντάρο μόνο, που λέει ο λόγος. Αν τους ξηγηθείς από την αρχή, σε φάση κάντε ότι θέλετε, αλλά μην φαίνεται παρα έξω, θα περάσεις μια τέλεια υπηρεσία.

- Το σημαντικότερο (για μένα)... ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΧΕΙΣ ΑΔΕΙΑ! Πόσα σουκού έχει ο χρόνος; 50 πες... χ 2 μέρες = 100 μέρες τον χρόνο θα σαι σίγουρα σπίτι σου. Τις υπόλοιπες μέρες θα είσαι απο τις 3 το μεσημέρι και μετά

Όσο για την ξενέρα όταν απολύεται η σειρά σου, προσωπικά δεν το χα δει καθόλου έτσι. Όταν απολύθηκε η σειρά μου, εγώ μόλις είχα πάρει μετάθεση Αθήνα. Το μόνο που μου απέμενε ήταν για τους υπόλοιπους 5 μήνες να περνάω τα πρωινά μου στο ίντερνετ και να πληρώνομαι 650 ευρώ τον μήνα γι αυτό... Δεν ήταν και τόσο άσχημα. Απλά βαρετά!

Κάτι λίγο άσχετο με το πρόβλημα του φίλου μας, άλλα θα το πώ. Άλλωστε είμαι σπίτι και τον π@ίζω
    Μίλαγα με έναν φίλο μου προχθές ο οποίος είναι καραβανάς. Είναι τώρα 37 ετών και είναι ήδη 20 χρόνια στον στρατό . Είναι ανθυπασπιστής τώρα και μπορεί να φτάσει στο βαθμό του αντί, εύκολα. Μου είπε λοιπόν ότι σε 5 χρόνια από τώρα, δηλαδή στα 42 του, θα μπορεί εάν θέλει να βγει στη σύνταξη, με απολαβές 1400?. Τα τελευταία χρόνια είναι στην Αθήνα σε πρατήριο και κωλοβαράει, έχει κάνει βέβαια και Εβρο, Ρόδο, Καλαμάτα κλπ. Εάν θέλει κάθεται και άλλα χρόνια και αυξάνει το εφάπαξ από 50.000 σε 100.000? και ανάλογα τη σύνταξη και το μισθό.
    Ρωτάω εγώ τώρα εμάς που είμαστε κατά των καραβανάδων και του στρατού. Ποιος από εμάς στα 42 του θα έχει εξασφαλίσει το υπόλοιπο της ζωής του σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο χωρίς κανένα άγχος? Ποιος είναι σίγουρος ότι δεν θα ψάχνει δουλειά επειδή η εταιρεία του θα κλείσει - φαληρήσει?
    Ποιος θα έχει το χρόνο να ασχοληθεί με τα παιδιά του ή την οικογένειά του σε μια ηλικία που εμείς θα ζούμε με το άγχος της εξασφάλισης των διδάκτρων και λοιπών παροχών στα παιδιά μας κυρίως?
    Ποιος θα έχει το χρόνο να κάνει τις βόλτες του με τη μηχανή, ενώ θα παλεύει να μαζέψει ακόμα τα ένσημα για να πάρει στα 65 του καμιά 800αριά ευρώ?

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας και μην αρχίσετε τα περί στρατόκαυλων κλπ διότι το ζωντανό παράδειγμα που έχω εγώ απέχει έτη φωτός από αυτό.
    Είναι και συνάδελφος μοτοσυκλετιστής και παλικάρι πρώτο, άρα δεν έχει σημασία ο στρατός, αλλά ο άνθρωπος

βολτάδικο μέλος
    Το μόνο που προσφέρει φαντάζομαι είναι αυτό που αναφέρεις...

Κατα τ' άλλα αν έχεις φάει τις μετακινήσεις - μετακομίσεις με το τσουβάλι, αν σε τρέχουν πέρα - δώθε χωρίς λόγο, αν χρειάζεται να ακούς και να ακολουθείς τις οδηγίες του κάθε παπάρα στρατόκαυλου για όλη σου την ζωή......... ε λογικό να θες να πάρεις σύνταξη απ τα 42
    καλή η σιγουριά, αλλά εγώ που έζησα σαν αξιωματικός για 1 μόλις χρόνο δεν θα μπορούσα να το κάνω για όλη μου την ζωή για κανένα λόγο. δεν αξίζει... (εκτός αν είσαι στραυτόκαλος )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
    Κάτι λίγο άσχετο με το πρόβλημα του φίλου μας, άλλα θα το πώ. Άλλωστε είμαι σπίτι και τον π@ίζω
    Μίλαγα με έναν φίλο μου προχθές ο οποίος είναι καραβανάς. Είναι τώρα 37 ετών και είναι ήδη 20 χρόνια στον στρατό . Είναι ανθυπασπιστής τώρα και μπορεί να φτάσει στο βαθμό του αντί, εύκολα. Μου είπε λοιπόν ότι σε 5 χρόνια από τώρα, δηλαδή στα 42 του, θα μπορεί εάν θέλει να βγει στη σύνταξη, με απολαβές 1400?. Τα τελευταία χρόνια είναι στην Αθήνα σε πρατήριο και κωλοβαράει, έχει κάνει βέβαια και Εβρο, Ρόδο, Καλαμάτα κλπ. Εάν θέλει κάθεται και άλλα χρόνια και αυξάνει το εφάπαξ από 50.000 σε 100.000? και ανάλογα τη σύνταξη και το μισθό.
    Ρωτάω εγώ τώρα εμάς που είμαστε κατά των καραβανάδων και του στρατού. Ποιος από εμάς στα 42 του θα έχει εξασφαλίσει το υπόλοιπο της ζωής του σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο χωρίς κανένα άγχος? Ποιος είναι σίγουρος ότι δεν θα ψάχνει δουλειά επειδή η εταιρεία του θα κλείσει - φαληρήσει?
    Ποιος θα έχει το χρόνο να ασχοληθεί με τα παιδιά του ή την οικογένειά του σε μια ηλικία που εμείς θα ζούμε με το άγχος της εξασφάλισης των διδάκτρων και λοιπών παροχών στα παιδιά μας κυρίως?
    Ποιος θα έχει το χρόνο να κάνει τις βόλτες του με τη μηχανή, ενώ θα παλεύει να μαζέψει ακόμα τα ένσημα για να πάρει στα 65 του καμιά 800αριά ευρώ?

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας και μην αρχίσετε τα περί στρατόκαυλων κλπ διότι το ζωντανό παράδειγμα που έχω εγώ απέχει έτη φωτός από αυτό.
    Είναι και συνάδελφος μοτοσυκλετιστής και παλικάρι πρώτο, άρα δεν έχει σημασία ο στρατός, αλλά ο άνθρωπος

ανοιγεις μεγαλο θεμα τωρα...
    ολα ειναι σχετικα και πως τα βλεπεις τα πραγματα.
    απ'οσο ειχα συζητησει με σοβαρους μονιμους στο στρατο και λεγαμε για τα προνομια και τις υποχρεωσεις τους,μην νομιζεις οτι τους κανουν και τρελη χαρη.
    προτιμω μια δημοσια θεση χωρις χρεωση ανθρωπινων ζωων (και δη εφηβων), οπλισμου ασφαλειας αξιας εκατομμυριων ευρω και συνεχεις μεταθεσεις ανα την Ελλαδα.

το πιο απλο που μου ειπε καποτε ενας ειναι:
    "εμεις δεν μπορουμε να παρουμε ποτε ενα σπιτι. παντα θα ειμαστε στο νοικι."

να μην αναφερω οτι δεν εχουν φιλους. ή οποιοι φιλοι εχουν δημιουργηθει μεσα απο την δουλεια τους και δεν ειναι και οτι καλυτερο γι'αυτο.

μπορω να ανφερω απειρα μειονεκτηματα οπως και εσυ πλεονεκτηματα. το θεμα ειναι πως θελει να βλεπει κανεις την ζωη του.

εγω προσωπικα προτιμω να μην βαραω προσοχες σε κανεναν (και μην μου πειτε για αφεντικο γιατι δεν ειναι το ιδιο πραγμα) και να μην θεωρειτε κανενας ανωτερος απο τον αλλον.

θυμαμαι στην Κυπρο οτι ενας ταγματαρχης απο Ειδικες Δυναμεις ειχε φαει 2 φορες στερηση βαθμου γιατι ειχε χτυπησει 2 δοκιμους και "εριχνε" μεχρι και τους λοχαγους. θα ηταν συνταγματαρχης. στρατοκαυλος τερμα. ειχε ακουστει οτι ηταν ενας απο αυτους που ειχαν πεσει τοτε στα Ιμια.

ευχαριστω αλλα δεν γουσταρω να πεφτω για καμψεις οταν ειμαι 31 και εχω βγαλει μια Ευελπιδων και εχω και καποια χρονια στο σωμα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από SnakeMJK
    Το μόνο που προσφέρει φαντάζομαι είναι αυτό που αναφέρεις...

Κατα τ' άλλα αν έχεις φάει τις μετακινήσεις - μετακομίσεις με το τσουβάλι, αν σε τρέχουν πέρα - δώθε χωρίς λόγο, αν χρειάζεται να ακούς και να ακολουθείς τις οδηγίες του κάθε παπάρα στρατόκαυλου για όλη σου την ζωή......... ε λογικό να θες να πάρεις σύνταξη απ τα 42
    καλή η σιγουριά, αλλά εγώ που έζησα σαν αξιωματικός για 1 μόλις χρόνο δεν θα μπορούσα να το κάνω για όλη μου την ζωή για κανένα λόγο. δεν αξίζει... (εκτός αν είσαι στραυτόκαλος )
    +1
    ανοιγετε μεγαλη κουβεντα η οποια ειναι ΑΝΟΥΣΙΑ...μονο και μονο γιατι εξαρταται απο τον χαρακτηρα του καθενος.
    και εγω εχω κολλητο που μπηκε στο επαγγελμα για την αποκατασταση και τωρα μετα 7 χρονια βριζει τους παντες που του ειχαν προτεινει να παει

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

θυμαμαι στην Κυπρο οτι ενας ταγματαρχης απο Ειδικες Δυναμεις ειχε φαει 2 φορες στερηση βαθμου γιατι ειχε χτυπησει 2 δοκιμους και "εριχνε" μεχρι και τους λοχαγους. θα ηταν συνταγματαρχης. στρατοκαυλος τερμα. ειχε ακουστει οτι ηταν ενας απο αυτους που ειχαν πεσει τοτε στα Ιμια.

ευχαριστω αλλα δεν γουσταρω να πεφτω για καμψεις οταν ειμαι 31 και εχω βγαλει μια Ευελπιδων και εχω και καποια χρονια στο σωμα.
    και ηταν και λοχαγος στα ΛΥΤ;; Ειχα εναν τετοιο στον λοχο μου, ειχε δειρει δυο αξιωματικους και ειχε φαει στερησεις...δεν θυμαμαι το ονομα του τωρα.
    γαμω τα παιδια ομως, απλα δεν αντεχε πλεον τις μαλακιες του στρατου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
    και ηταν και λοχαγος στα ΛΥΤ;; Ειχα εναν τετοιο στον λοχο μου, ειχε δειρει δυο αξιωματικους και ειχε φαει στερησεις...δεν θυμαμαι το ονομα του τωρα.
    γαμω τα παιδια ομως, απλα δεν αντεχε πλεον τις μαλακιες του στρατου
    George δεν ξερω καθολου γιατι εγω ημουν 296 σειρα ή 06 Γ ΕΣΣΟ.

εσυ ησουν πολυ πιο παλιος και τοτε μπορει να ηταν λοχαγος, αν και ειναι σπανιο να καθονται σε ενα στρατοπεδο πανω απο 4 χρονια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    George δεν ξερω καθολου γιατι εγω ημουν 296 σειρα ή 06 Γ ΕΣΣΟ.

ρε συ μην τα λες ετσι αυτα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Κοίτα, δεν υποστηρίζω την επιλογή του στρατού (για να μην παρεξηγηθώ ) αλλά δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα όπως τα παρουσιάζεις.
    Ειδικά για παιδιά που ζουν στην παραμεθόριο ούτως ή άλλως, είναι μια επιλογή που δεν είναι και η χειρότερη δυνατή. Μην κρίνεις από εμάς τους πρωτευουσιάνους ή τους κατοίκους των μεγάλων αστικών πόλεων. Υπάρχουν και οι νέοι που ζουν στον Εβρο, τα Γιάννενα, τη Σάμο και όλα αυτά τα μέρη που η μετάθεση για εμάς ήταν ταλαιπωρία. Αυτοί μπορούν να υπηρετούν σχεδόν το σύνολο της θητείας τους στον τόπο καταγωγής τους, οπότε το επιχείρημα των συνεχών μετακινήσεων δεν έχει για όλους την ίδια βαρύτητα.

Εγώ στους 18 μήνες φαντάρος (εκ των οποίων οι 9 στο Κουφόβουνο ) δεν είδα κανέναν μονιμά να κάνει κάμψεις, ούτε να του συμπεριφέρονται χειρότερα από ότι ο βιοτέχνης πλαστικών ειδών της γειτονιάς μου στους υπαλλήλους του.

Ο όρος "ανάληψη ευθυνών" στον στρατό ακούγεται σαν ανέκδοτο, εκτός αν δεν έχεις πάει φαντάρος ακόμα, οπότε θα το ανακαλύψεις αργότερα

Η εκτέλεση της προσοχής είναι ένα θέμα, αλλά αν το δεις σαν μέρος της δουλίτσας σου και όχι σαν απόδοση σεβασμού και αναγνώρισης ιεραρχίας, είναι όλα καλά. Φαντάσου σα να πρέπει να λες καλημέρα στο αφεντικό σου και από μέσα σου να ρίχνεις καντήλια

Και όσον αφορά την άποψη του φίλου snake.. Το μόνο που προσφέρει φαντάζομαι είναι αυτό που αναφέρεις... νομίζω ότι το να μπορείς να εξασφαλίσεις τη ζωή σου και μάλιστα ένα αρκετά δημιουργικό τμήμα της, είναι τόσο δύσκολο στις μέρες μας που πραγματικά δεν ξέρω τί είναι πιο σωστό.

Δεν επέλεξα να γίνω δόκιμος, λούφαρα όσο μπορούσα, δεν μου πάει κανενός είδους στολή, δεν γουστάρω τις ιεραρχίες , αλλά παρόλα αυτά δεν ξέρω τι θα συμβούλευα έναν πιτσιρικά που δεν έχει τον μπαμπά να τον ταϊζει αν με ρώταγε ποια η γνώμη μου για να καταταγεί στο στρατό.
    Και πρόσεξε, μιλάμε για τον ελληνικό στρατό με την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Αν μιλάγαμε για το στρατό του Ιράν ή των ΗΠΑ τότε θα διάβαζες τα ακριβώς αντίθετα από εμένα !

Σελίδα 7 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΩΧ Ξεχάστηκα!!! Καλησπέρες 08/12/2005
    από marine521 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2005, 16:58
  2. ωχ ωχ γριπη των πουλερικων λεει...
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2005, 13:17
  3. ΩΧ ΑρΧισε Η Eurovision...
    από BAD BOY στο forum Off topic