ggs...μαζί σου...
Gandalf
ggs...μαζί σου...
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Το 2007,στις εθνικες εκλογες,ψηφισε το 74.14% του εκλογικου σωματος..Δεν πηγε να ψηφισει το 25.86% του εκλογικου σωματος...Ποσοι δεν πηγαν λογω συνειδητης στασης φιλε vrider;
ΥΓ Απαντηση μπορει να δωθει και απο τους υπολοιπους υπερμαχους της αποχης ως πολιτικη πραξη.
ΥΓ2 Φιλε ggs καλυτερα μην το παμε στα κομματικα γιατι θα γινει μπαχαλο και θα φυγει αυτανδρο το θεματακι...Ας μεινουμε στην ουσια...
Φίλε , δεν το πάω ΚΑΘΟΛΟΥ σε κομματικά…άλλωστε , εγώ λέω ότι δεν γουστάρω κανέναν …Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
ΥΓ2 Φιλε ggs καλυτερα μην το παμε στα κομματικα γιατι θα γινει μπαχαλο και θα φυγει αυτανδρο το θεματακι...Ας μεινουμε στην ουσια...
![]()
Ποσοστά αποχής.
1974 - 1993 15,5% - 20,76%
1996 23,66%
2000 25,03%
2004 23,38%
2007 25,86%
Ποια η πολιτική θέση που εκφράζεται μέσω της αποχής;
Κατα πόσο (είδατε να) δίνει λύσεις;
O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!
Λάμπρος
Το 10% αποχής που το βρήκες? Η αποχή είναι από 25 και πάνω χωρίς λευκά και άκυρα.Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
Αυτο το οποιος δε ψηφισει δε μπορει να γκρινιαζει τα ακουω βερεσε. Γιατι φορους δε πληρωνω?Αρα γκρινιαζω και πολυ μαλιστα!
Επισης ποιος ειπε οτι η αποχη δεν εχει πολιτικο μηνυμα? Σε ολες τι εκλογες ως σημερα το ποσοστο αποχης ηταν λιγοτερο απο 10%. Αν τωρα γινει 30% αυτο δεν ειναι πολιτικο μηνυμα?
Αν αυτο δεν ειναι πολιτικο μηνυμα τοτε ποιο ειναι?
Παντως αυτο το παραμυθι οτι δε πρεπει να αφηνεις τη ψηφο σου να παει χαμενη το θεωρω τουλαχιστον αστειο, διοτι η συνειδητη αποχη ειναι πολιτικη σταση και ολα τα αλλα , οπως προειπα τα ακουω βερεσε.
Αν γουσταρεις αυτο που ψηφιζεις, με το καλο να πας να το ψηφισεις, αν οχι παλι, πολυ καλα θα κανεις να κατσεις στο σπιτακι σου η να πας στη παραλιουλα σου.
Τελος το δικαιωμα της ψηφου, ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και οχι υποχρεωση. Τουλαχιστον στον πολιτισμενο κοσμο και οχι στην Ελλαδα (οπου πλεον δεν υπαρχουν ποινικες κυρωσεις).
για δες εδω
κι εδω
Το έχεις λοιπον το 30% που θέλεις . Βλέπεις να πήρε κανεις κάνενα μήνυμα? Με μια απλή αλλαγή του εκλογικού νόμου και την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος με 50 έδρες λύθηκε το θέμα.
Αν η αποχή πάει 40 η πριμοδοτηση θα πάει 60-70 έδρες και πάει λέγοντας. Εφόσον τους συμφέρει όλους ( τα δυο μεγάλα) κάνουν ότι γουστάρουν με τον εκλογικό νόμο
Στην τελική οι πελατειακές σχέσεις των 2 μεγάλων κομμάτων εξουσίας δεν θα αφήσουν ποτέ το ποσοστό της αποχής να πάει πανω από 50% καθώς ως γνωστόν η μισή ελλάδα είναι κοματόσκυλα και ρουσφετοεισπράκτορες που ζουν εις βάρος της άλλης μισης Ελλάδας.
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
Σίγουρα κάποιοι απείχαν από βαρεμάρα και κάποιοι από άποψη …ποσοστό δεν μπορείς να βγάλεις…Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Το 2007,στις εθνικες εκλογες,ψηφισε το 74.14% του εκλογικου σωματος..Δεν πηγε να ψηφισει το 25.86% του εκλογικου σωματος...Ποσοι δεν πηγαν λογω συνειδητης στασης φιλε vrider;
ΥΓ Απαντηση μπορει να δωθει και απο τους υπολοιπους υπερμαχους της αποχης ως πολιτικη πραξη.
Τώρα πες μου εσύ πόσοι πήγαν να ψηφίσουν από ιδεολογία και ένα καλύτερο αύριο και πόσοι για το ρουσφέτι , το αυθαίρετο ,την θέση κ.λ.π
![]()
Δεν γουσταρεις κανενα ομως καποιος που γουσταρει καποιο απο τα κομματα που κρινεις ονομαστικα μπορει να ανοιξει αντιπαραθεση...Για αυτο λεω καλυτερα να μην γινει κομματικη αναφορα και να παραμεινουμε στο θεμα...Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Φίλε , δεν το πάω ΚΑΘΟΛΟΥ σε κομματικά…άλλωστε , εγώ λέω ότι δεν γουστάρω κανέναν …
![]()
Η ερωτηση παραμενει..Και εδω ειναι η ουσια..Απο το ποσοστο της αποχης των προηγουμενων εκλογων τι ποσοστο της αποχης ηταν <<αποχη διαμαρτυριας>>;;
Και των προπροηγουμενων κτλ τα νουμερα των οποιων τα παρεθεσαν οι φιλοι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Σίγουρα κάποιοι απείχαν από βαρεμάρα και κάποιοι από άποψη …ποσοστό δεν μπορείς να βγάλεις…
Τώρα πες μου εσύ πόσοι πήγαν να ψηφίσουν από ιδεολογία και ένα καλύτερο αύριο και πόσοι για το ρουσφέτι , το αυθαίρετο ,την θέση κ.λ.π
![]()
Προσωπικη γνωμη ειναι οτι μιλαμε για την πλειοψηφια...Ειδικα οσων ψηφισαν μικρα κομματα η συντριπτικη πλειοψηφια...Το γιατι ψηφιζουν τα κομματα εξουσιας μπορει να αναλυθει μονο σε βιβλιο ομως..
Απο εκει και περα οταν παραδεχομαστε οτι δεν γινεται να βγαλεις ποσοστο,ουτε καν περιπου,στο <<διαμαρτυρια=αποχη>> τοτε δεν ισχυει η εξισωση...Διοτι ειδικα αν εχεις προβλημα,το οποιο οδηγει στην διαμαρτυρια,με τα ρουσφετια,τα αυθαιρετα κτλ τοτε αποψη ΜΟΥ ειναι οτι πρεπει να φανει καθαρα...
Για παραδειγμα...Το 17-18% που εφτασε περσυ ενα μικρο κομμα ηταν καθαρη ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ψηφος διαμαρτυριας...Ανεξαρτητα απο το πως,το γιατι ανεβηκε και ξαναεπεσε....Αν αυτο γινει καποια στιγμη στην καλπη,για οποιοδηποτε κομμα,τοτε ειναι μια ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ αποδοκιμασια του δικομματικου συστηματος η οποια δεν μπορει ειναι αντικειμενο αμφισβητησης απο κανεναν...
Φιλε μου με την ιδια ευκολια που "αφαιρεις" κομματα επειδη <<ο εκλογικός νόμος έχει χεσμένα>> θα μπορουσα και εγω να πω οτι καθε μορφη διαμαρτυριας και αντιδρασης που δηλωνεις οτι συμμετασχεις (και πολυ καλα κανεις) ειναι μια ατελεσφορη προσπαθεια μερικων βαρεμενων ρομαντικων...Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Πολλή σωστή η απορία σου …
Θα σου απαντήσω ως ένας που απέχει από ΠΟΛΙΤΙΚΗ άποψη και όχι από βαρεμάρα
Αφαιρώντας από τις εκλογικές επιλογές τα δυο μεγάλα κόμματα (μιας και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι του γ@μ***ου τα τελευταία 30 χρόνια)
Αφαιρώντας από τις εκλογικές επιλογές τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα (μπορεί να έχουν καλές προθέσεις , αλλά ο εκλογικός νόμος έχει χεσμένα τα κόμματα εκτός βουλής ,άρα, και τους ψηφοφόρους τους)
Μας μένουν δυο κόμματα της «αριστεράς» και ένα της «δεξιάς»
Αφαιρώντας το κόμμα της δεξιάς (είπαμε θέλουμε να πάμε μπροστά)
Μας μένουν τα δυο κόμματα της αριστεράς
Και εδώ αρχίζει το γέλιο …
Το ένα κόμμα ζει σε έναν κόσμο που μόνο εκείνο ξέρει που βρίσκεται στο σύμπαν ….
Το άλλο κόμμα μου θυμίζει μια παλιά φράση του Χαρρυ Κλυνν «…να μαζευτούμε γύρω από την πισίνα ….να παίξουμε κανένα αντάρτικο να θυμηθούμε τα παλιά….»
Οπότε ….
(το κακό δεν είναι ότι απέχω….το κακό είναι ότι απέχω γιατί με έχουν απογοητεύσει και αυτοί που κάποτε πίστευα και αγωνιζόμουνα μαζί τους για ένα καλύτερο αύριο …όπως το είχαν κάνει και σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους πριν ,που είχαν προσφέρει πολύ περισσότερα και σημαντικότερα από εμένα….μπορεί λοιπόν , να απέχω από τις εκλογές αλλά ΔΕΝ απέχω από πολλές μορφές δράσης και διαμαρτυρίας που γίνονται καθημερινά και όχι κάθε τρία – τέσσερα χρόνια )
![]()
αυτο θα σε κανει να σταματησεις να συμμετασχεις;
Δες το αλλιως...οι Οικολογοι - Πρασινοι, αποτελουσαν τα προηγουμενα χρονια ενα απο τα "χεσμενα" κομματα του εκλογκου νομου και τωρα συγκεντρωνουν ενα πολυ μεγαλο ποσοστο (και αυτο οδηγησε αλλωστε και τους μεγαλοκαρχαριες στον να αρχισουν την προπαγανδα...)
Αν θελησουμε μπορει να υπαρξει μια νεα δυναμικη στο πολιτικο χωρο (και δεν μιλαω για τους οικολογους, ποραδειγμα ηταν) αρκει να μην εχουμε αποστασιοποιημενη - απαθη σταση.
Στη τελικη αυτο θελουν και αυτο μεθοδευουν εδω και χρονια...να απαξιωθει τελειως η πολιτικη και κατα συνεπεια η εκλογικη διαδικασια και να ψηφιζουν μονο τα κομματοσκυλα τους!
Δες τους πως μιλανε, δες τους τι λενε, δες τι γλωσσα χρησιμοποιουν...πεθαινεις απο τη πληξη οταν ακους τις "ξυλινες" παπαρολογιες τους! Επικοινωνιακα το ξερουν οτι χανουν, δεν μπορουν και δεν θελουν να πεισουν κανενα. Ακομα και ο πιο απλα σκεπτομενος ανθρωπος δεν μπορει να παρα να γελασει η να σιχτριρισει οταν ακουει περι διαφανειας, αποδοση διακαιοσυνης, κρατος προνοιας κτλ-κτλ...τους ξερουμε τοσο χρονια και γνωριζουμε πως δεν προκειται να αλλαξουν, για αυτο και εχουν προσαρμοσει τον εκλογικο νομο στα μετρα τους, οπως τους συμφερει!
Το "δε πα να γαμηθειτε" και "σας βαρεθηκα" ειναι αυτο που θελουν να επιδιωξουν!
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Μας μένουν τα δυο κόμματα της αριστεράς
Και εδώ αρχίζει το γέλιο …
Το ένα κόμμα ζει σε έναν κόσμο που μόνο εκείνο ξέρει που βρίσκεται στο σύμπαν ….
Το άλλο κόμμα μου θυμίζει μια παλιά φράση του Χαρρυ Κλυνν «…να μαζευτούμε γύρω από την πισίνα ….να παίξουμε κανένα αντάρτικο να θυμηθούμε τα παλιά….»
Οπότε ….
(το κακό δεν είναι ότι απέχω….το κακό είναι ότι απέχω γιατί με έχουν απογοητεύσει και αυτοί που κάποτε πίστευα και αγωνιζόμουνα μαζί τους για ένα καλύτερο αύριο …όπως το είχαν κάνει και σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους πριν ,που είχαν προσφέρει πολύ περισσότερα και σημαντικότερα από εμένα….μπορεί λοιπόν , να απέχω από τις εκλογές αλλά ΔΕΝ απέχω από πολλές μορφές δράσης και διαμαρτυρίας που γίνονται καθημερινά και όχι κάθε τρία – τέσσερα χρόνια )
![]()
Mε βαση την τελευταια σου παραγραφο σαφως και θα σε καταταξω σ αυτους που αγωνιστηκαν
και αγωνιζονται παλαιοτερα μεσω ενος αριστερου κομματος και σημερα αηδιασμενος που
ακομα και η αριστερα-που εχει χιλια δικια-καθεται και φαγωνεται μεταξυ της (Για το μοιρασμα της πιττας περι ου ο λογος)
απεχεις δια της αποχης?
Επειδη ειναι προσωπικη ερωτηση αν θες μην απαντησεις,απλα αν ειναι αυτος ο λογος της αποχης σου σου δινω ενα λογο που πραγματικα ευσταθει -αν και παλι σηκωνει πολυ συζητηση -
![]()
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
Δεν προσπαθώ να πίσω κανέναν να μην πάει να ψηφίσει.
Δεν προσπαθώ να πω ότι κάποιο κόμμα είναι καλύτερο από το άλλο και να το πάω «κομματικά».
Το μόνο που προσπάθησα τόση ώρα είναι να πω ότι ΚΑΙ η αποχή μπορεί να έχει πολιτική άποψη…έστω την ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ πολιτική άποψη .
Παρερμηνεύοντας πολλές φορές το γραπτό λόγο μέσα από ένα φόρουμ (κάτι που είναι εύκολο να γίνει ) , μπορεί να βγάζουμε λάθος συμπεράσματα.
ΔΕΝ λέω ότι αυτό που πιστεύω εγώ είναι το σωστό και το άλλο είναι λάθος .
Απλώς , λέω αυτό που πιστεύω ΕΓΩ..
Επειδή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παρερμηνεύσουμε πολλές φορές το γραπτό λόγο μέσα από ένα φόρουμ (κάτι που είναι εύκολο να γίνει ) , και μπορεί να βγάζουμε λάθος συμπεράσματα , θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ να ψηφίσουν - δράσουν (ή όχι) ΟΛΟΙ με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδία μας και αυτό να πραγματοποιηθεί σύντομα…
![]()
Φίλε , η κουβέντα αυτή είναι πολύ ωραία και πραγματικά θα μπορούσε να βγάλει πολύ «ζουμί»…Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Mε βαση την τελευταια σου παραγραφο σαφως και θα σε καταταξω σ αυτους που αγωνιστηκαν
και αγωνιζονται παλαιοτερα μεσω ενος αριστερου κομματος και σημερα αηδιασμενος που
ακομα και η αριστερα-που εχει χιλια δικια-καθεται και φαγωνεται μεταξυ της (Για το μοιρασμα της πιττας περι ου ο λογος)
απεχεις δια της αποχης?
Επειδη ειναι προσωπικη ερωτηση αν θες μην απαντησεις,απλα αν ειναι αυτος ο λογος της αποχης σου σου δινω ενα λογο που πραγματικα ευσταθει -αν και παλι σηκωνει πολυ συζητηση -
![]()
Μέσα από ένα φόρουμ όμως υπάρχει ο κίνδυνος της παρεξήγησης των γραφομενων (όχι κακοπιστα ,αλλά λόγω του μέσου)
Όποτε , μπορούμε να κανονίσουμε καμία κουβέντα μεταξύ ούζου – μεζέ κάποια στιγμή και να τα π(ι)ουμε εκεί….
(δεν εχει με ουζο...)
ΧΥΜΑΔΟΡ το ιδιοΑρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Φιλε μου με την ιδια ευκολια που "αφαιρεις" κομματα επειδη <<ο εκλογικός νόμος έχει χεσμένα>> θα μπορουσα και εγω να πω οτι καθε μορφη διαμαρτυριας και αντιδρασης που δηλωνεις οτι συμμετασχεις (και πολυ καλα κανεις) ειναι μια ατελεσφορη προσπαθεια μερικων βαρεμενων ρομαντικων...
αυτο θα σε κανει να σταματησεις να συμμετασχεις;
Δες το αλλιως...οι Οικολογοι - Πρασινοι, αποτελουσαν τα προηγουμενα χρονια ενα απο τα "χεσμενα" κομματα του εκλογκου νομου και τωρα συγκεντρωνουν ενα πολυ μεγαλο ποσοστο (και αυτο οδηγησε αλλωστε και τους μεγαλοκαρχαριες στον να αρχισουν την προπαγανδα...)
Αν θελησουμε μπορει να υπαρξει μια νεα δυναμικη στο πολιτικο χωρο (και δεν μιλαω για τους οικολογους, ποραδειγμα ηταν) αρκει να μην εχουμε αποστασιοποιημενη - απαθη σταση.
Στη τελικη αυτο θελουν και αυτο μεθοδευουν εδω και χρονια...να απαξιωθει τελειως η πολιτικη και κατα συνεπεια η εκλογικη διαδικασια και να ψηφιζουν μονο τα κομματοσκυλα τους!
Δες τους πως μιλανε, δες τους τι λενε, δες τι γλωσσα χρησιμοποιουν...πεθαινεις απο τη πληξη οταν ακους τις "ξυλινες" παπαρολογιες τους! Επικοινωνιακα το ξερουν οτι χανουν, δεν μπορουν και δεν θελουν να πεισουν κανενα. Ακομα και ο πιο απλα σκεπτομενος ανθρωπος δεν μπορει να παρα να γελασει η να σιχτριρισει οταν ακουει περι διαφανειας, αποδοση διακαιοσυνης, κρατος προνοιας κτλ-κτλ...τους ξερουμε τοσο χρονια και γνωριζουμε πως δεν προκειται να αλλαξουν, για αυτο και εχουν προσαρμοσει τον εκλογικο νομο στα μετρα τους, οπως τους συμφερει!
Το "δε πα να γαμηθειτε" και "σας βαρεθηκα" ειναι αυτο που θελουν να επιδιωξουν!
Φίλε , η κουβέντα αυτή είναι πολύ ωραία και πραγματικά θα μπορούσε να βγάλει πολύ «ζουμί»…
Μέσα από ένα φόρουμ όμως υπάρχει ο κίνδυνος της παρεξήγησης των γραφομενων (όχι κακοπιστα ,αλλά λόγω του μέσου)
Όποτε , μπορούμε να κανονίσουμε καμία κουβέντα μεταξύ ούζου – μεζέ κάποια στιγμή και να τα π(ι)ουμε εκεί….
(δεν εχει με ουζο...)![]()
ΜΑΤΣ8282Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Φίλε , η κουβέντα αυτή είναι πολύ ωραία και πραγματικά θα μπορούσε να βγάλει πολύ «ζουμί»…
(δεν εχει με ουζο...)![]()
και οσοι αλλοι γουσταρουμε την πολιτικη κουβέντα ή το ούζο ή και τα δύο
![]()
![]()
Εγω παντως αυτους που με εχουν κλεψει τοσα χρονια πριν και αυτους που αν στα επομενα χρονια συνκυβερνησουν η κυβερνησουν δεν τους ψηφιζω.
Μας εχουνε φαει πολλα εκατομυρια.
Σκεφτητε εναν που σας κλεβει το μηχανακι, θα του δινατε λεφτα για να αγορασει και αλλο???
ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΟΥΣΤΗ ΠΙΑ ΣΙΧΤΗΡΙΑΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ.
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
Εσύ να κοιτάξεις να βουτήξεις τίποτα από το ταμείο γιατί θέλω να βάλω κεντρικό σταντΑρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Εγω παντως αυτους που με εχουν κλεψει τοσα χρονια πριν και αυτους που αν στα επομενα χρονια συνκυβερνησουν η κυβερνησουν δεν τους ψηφιζω.
Μας εχουνε φαει πολλα εκατομυρια.
Σκεφτητε εναν που σας κλεβει το μηχανακι, θα του δινατε λεφτα για να αγορασει και αλλο???
ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΟΥΣΤΗ ΠΙΑ ΣΙΧΤΗΡΙΑΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ.
Αρχιερέα της διαπλοκής….
![]()
![]()
![]()