Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 136

Θέμα: Ανεπίσημα ... Καλώς τα δεχτήκαμε...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Το πάμε μακριά όμως μιας και το θέμα δεν είναι οι ΗΠΑ, αλλά οτι στην Ελλάδα βασιλεύει πολύ δημοκρατία και αυτό ακριβώς είναι που έχει ωθήσει τον Ελληνικό πληθυσμό να πράττει ώς πράττει. Απο τον πρώτο ώς τον τελεύταίο.

Το πρόβλημα δεν είναι η υπερβολική δημοκρατία μάγε, αλλά η ατιμωρησία. Και απορώ πως σου διαφεύγει αυτή η λεπτομέρεια.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    η ανακατανομη πλουτου μπορει να δημιουργηθει και χωρις οικονομικη βοηθεια.
    Όπως?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Όπως?
    Επανάσταση...????
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    δεν μου διαφεύγει η ατιμωρησία... εκείνο που μάλλον δεν είδες, είναι πως υποστηρίζω πως ακρι΄βώς αυτή η ατιμωρησία πηγάζει απο την "υπερ-δημοκρατία" που αναγάγει το ατομικό όφελος/δίκαιο υπεράνω συνόλου.

To ίδιο πράγμα λέμε ουσιαστικά μόνο που φτάνω στο σημείο , όπου κατά την γνώμη μου , πρέπει να σταματήσει η "ροή" της σχετικής ατιμωρησίας. Εκεί και πάντα όπως είπα κατά την γνώμη μου, είναι πως η πολύ δημοκρατία επιτρέπει στο ατομικό συμφέρον μέσω διαφόρων τρόπων και οδών να υπερκεράσει τον Νόμο και το γενικό καλό.

παράδειγμα;... SIEMENS.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Επανάσταση...????
    Είναι μια απάντηση, αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του ο devils όταν λέει ότι ο πιό μάγκας ας τα καταφέρει....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

δεν μου διαφεύγει η ατιμωρησία... εκείνο που μάλλον δεν είδες, είναι πως υποστηρίζω πως ακρι΄βώς αυτή η ατιμωρησία πηγάζει απο την "υπερ-δημοκρατία" που αναγάγει το ατομικό όφελος/δίκαιο υπεράνω συνόλου.

To ίδιο πράγμα λέμε ουσιαστικά μόνο που φτάνω στο σημείο , όπου κατά την γνώμη μου , πρέπει να σταματήσει η "ροή" της σχετικής ατιμωρησίας. Εκεί και πάντα όπως είπα κατά την γνώμη μου, είναι πως η πολύ δημοκρατία επιτρέπει στο ατομικό συμφέρον μέσω διαφόρων τρόπων και οδών να υπερκεράσει τον Νόμο και το γενικό καλό.

παράδειγμα;... SIEMENS.

Gandalf
    Δεν λέμε καθόλου το ίδιο πράγμα.

Εσύ λες ότι η ατιμωρησία πηγάζει απ΄την υπερβολική δημοκρατία άρα κάποιος που πιθανότατα θα έκανε κατάχρηση εξουσίας και θα έγραφε στα @@ του τα δικαιώματα του ανθρώπου θα μπορούσε να εφαρμόσει τον νόμο όπως πρέπει.

Εγώ λέω ότι η ισονομία προϋποθέτει δημοκρατία. Το παράδειγμα του μπερλουσκόνι είναι των ημερών μας κιόλας.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Byr0n...

Και τα δύο είναι άκρα... και η πολύ δημοκρατία και η πολύ απολυταρχία. Η διαφορά είναι οτι στο πρώτο έχεις χιλιάδες να κάνουν οτι θέλουν ενώ στο δεύτερο έχεις μόνο έναν.

Ποιό είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο και με δεδομένο πάντα οτι μιλάμε για πολίτευμα που πηγάζει απο εκλογικό αποτέλεσμα;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Ωραια αλλα την δημοκρατια που την ειδατε??

Εχουμε απλα μια ολιγαρχια που στηριζεται στην 'πλειοψηφια' και αυτη λεει πιο ειναι το δικαιο ή το αδικο.

Που και αυτη ειναι παλι σχετικη μιας και σε απολητα νουμερα ειναι μειοψηφια το 35-40% αποφασιζει για το υπολοιπο 60%

Δημοκρατια την βαφτισε ο Καραμανλης που ξερουμε ποσο δημοκρατικος ηταν και πριν την δικτατορια και παραμειναμε σε αυτην την δημοκρατια προσθετοντας και την ατιμωρησια
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos

παράδειγμα;... SIEMENS.

Gandalf
    Η Siemens τιμωρήθηκε νομίζω αρκετά και θα τιμωρηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.
    Δεν είναι θέμα Δημοκρατίας αυτό.
    Η νομίζεται οτι αν δεν ήταν siemens και ήταν ΑΒΒ ας πούμε θα περνάγαμε καλύτερα στην καθημερινότητά μας?
    Και τα ψίχουλα που ρίξαν στα κόμματα θα σώνανε τον προυπολογιμό της Ελλάδας?

Το σκάνδαλο στην πραγματικότητα είναι οτι θέλουμε ολυμπιακούς Αττικές Οδους Εθνικές Οδούς και λοιπές μαλακίες ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΙΝΑΜΕ.

Byr0n...

Και τα δύο είναι άκρα... και η πολύ δημοκρατία και η πολύ απολυταρχία. Η διαφορά είναι οτι στο πρώτο έχεις χιλιάδες να κάνουν οτι θέλουν ενώ στο δεύτερο έχεις μόνο έναν.

Ποιό είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο και με δεδομένο πάντα οτι μιλάμε για πολίτευμα που πηγάζει απο εκλογικό αποτέλεσμα;

Gandalf
    Εξαρτάται για τι μιλάμε. Αυτό που περιγράφεις παραπάνω λέγεται αναρχία και δικτατορία αντίστοιχα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Όπως?
    η επανασταση (που εχω προβλεψει οτι θα γινει σε βραχυ χρονικο διαστημα) ειναι μια απαντηση αλλα οχι η μονη.

ΑΝ καταφερουμε και μεινουμε πιστοι στο νομικο και θεσμικο πλαισιο χωρις να υπαρχουν "εξαιρεσεις", μιζες και ρεμουλες τοτε ο ικανος μπορει να αποκτησει χρημα και να ανατρεψει την εως τωρα εις βαρος του κατασταση.

παλιοτερα υπηρχαν ανθρωποι που δουλευαν σκληρα και εκαναν περιουσιες.απο δουλεια και μονο.

αυτο τωρα φαινεται ουτοπικο. και ειναι.

γιατι? μα γιατι σε τρωει το ιδιο το συστημα. αν φτιαχτει λοιπον το συστημα δεν χρειαζεται καμια οικονομικη βοηθεια κανενας. ο αξιοτερος λαβαινει τα μεγιστα. καθαρα και δημοκρατικα.

Stefanos >.. παράδειγμα ήταν... υπάρχουν δεκάδες άλλα πράγματα..

Αν θες κάτι χτυπητό και με διαφορά είναι η ατιμωρησία τραπεζών , το παιχνίδι στο Χ.Α.Α και άλλα ωραία.

Byr0n>... η επιλογή ονομάτων δεν λέει κάτι. Η πραγματικότητα είναι οτι η δημοκρατία που ονομάζουμε σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με το κοινό καλό αλλά με το ατομικό καλό. Ειδικότερα, εδώ που είμαστε το ατομικό καλό πολλών εκατομυρίων Ελλήνων εις βάρος του διπλανού τους. Αν ήταν μόνο ενας (π.χ. κάτι σαν Μπερλουσκόνι) τότε θα είχες μόνο ενα να αντιμετωπίσεις και σίγουρα σύμπνοια σε αυτό.

Devil's...> .. ωραία όλα αυτά , αλλά σε ποιά χώρα, ποιός θα τα εφαρμόσει και ποιός θα τιμωρηθεί αν δεν τα κάνει;. Για την Ελλάδα μιλάμε έτσι;

Gandalf

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Η ελευθερία φαντάζει στα μάτια μας σαν ένα υψηλό ιδανικό.Πολλοί αγώνες και αιματηροί πόλεμοι έχουν γίνει για την απόκτησή της.

Άλλοι πολέμησαν τον εισβολέα,άλλοι τα καθεστώτα που τούς έπιναν το αίμα και πάει λέγοντας και τελειωμό δεν έχει.
    Αισθανόμαστε τέλος πάντων ότι τη θέλουμε την ελευθερία...τού λόγου τής σκέψης,τής έκφρασης.Όμως κατά βάθος την απευχόμαστε όπως ο διάολος το λιβάνι.

Κι αυτό διότι το να είσαι ελεύθερος εξυπακούεται πως έχεις υπευθυνότητα,συνέπεια και αγάπη.Όσες γνώσεις κι αν αποκτήσεις,αν δεν τίς χρησιμοποιήσεις με σύνεση και αγάπη,είναι άχρηστες και μόνον κακό μπορείς να κάνεις.

Γι' αυτό λοιπόν,από αρχαιοτάτων χρόνων,είπαμε να βρίσκουμε κατά καιρούς κάποιους ΑΛΛΟΥΣ που θα μάς απαλλάσσουν από το δυσβάσταχτο φορτίο τής υπευθυνότητας.
    Που θα αποφασίζουν για μάς και που,φυσικά,θα αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη τών κακώς κειμένων.Δημιουργήσαμε λοιπόν καθεστώτα,εξουσίες,κυβερνήσεις.

Πειστήκαμε ότι δεν είμαστε ικανοί να συνυπάρξουμε αρμονικά και θεωρήσαμε,σαν ιδανική λύση,τον νόμο,το βούρδουλα,την τιμωρία.

Από τότε πολεμάμε με "σθένος και ζέσιν" για τα υψηλά ιδανικά αυτών που αποφάσισαν τούς πολέμους.Χαρίζαμε τίς ζωές,τίς οικογένειες και την υγεία μας για να μοιραστεί ο πλούτος και η εξουσία ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ σωστά.

Ναι κύριε,είναι καλό να έχω στρατό και αστυνομία και δικαστικό σώμα διότι ο γείτονάς μου είναι παλιάνθρωπος και με κλέβει στο ζύγι.
    Ντύσαμε λοιπόν κάποιους συνανθρώπους με στολές,γαλόνια και παράσημα,τούς δώσαμε το δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω μας και,με αντάλλαγμα την "ευμάρεια",την "πρόοδο" και το "όραμα",ανακουφιστήκαμε και πορευόμαστε.Καθαρίσαμε!

Δεν υπάρχουν απολυταρχικά,δημοκρατικά,σοσιαλιστικά,κομμουνιστικά κλπ καθεστώτα.Υπάρχουν μόνο καθεστώτα.
    Τι διαφορά έχει δηλαδή η χούντα τού Παπαδόπουλου και τού Πινοσέτ μ' αυτή τού Παπανδρέου καιο τού Καραμανλή;
    Ότι οι πρώτοι μάς το είπανε στα μούτρα βγάζοντας τανκς και "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" ενώ οι εκσυγχρονιστές απλά ψηφίζουν νόμους στη βουλή(η οποία με εκπροσωπεί )και μάς λένε ότι είμαστε έξυπνοι και πολύ μάγκες.
    Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...αυτοί από πάνω κι εμείς από κάτω.(ιεραποστολικό)

Γυρεύεις λύση Εχετλαίε;Να μην πάει κανένας αύριο το πρωί στη δουλειά του!Ούτε όπλα,ούτε βία,ούτε τίποτα.

Και,όπως στίς εκάστοτε επαναστάσεις υπήρξαν θύματα,έτσι θα είναι και τώρα.Θα πεθάνουν όλοι οι ασθενείς στίς εντατικές και όποιοι άλλοι που δεν μπορώ να φανταστώ τώρα.

Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό;Όχι,δεν είμαστε και ούτε θα καταστούμε ποτέ.Δεν μάς αρέσει η υπευθυνότητα και η ελευθερία.
    Μάς αρέσει η ασυδοσία και η ανεμελιά.Το εύκολο και γρήγορο.Και σεξ...πολύ σεξ.Αυτό μάς αρέσει.

Πώς το λέγαν τότε μωρέ;...."Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" μουαχαχαχαχαχ
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    αμ καλά το είχα ψυλλιαστει ,οτι θα την γυρνάγαμε την κουβέντα σε στυλ ''φιλαράκο για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος ,ο μόνος τρόπος είναι να διώξουμε τους μετανάστες και να φέρουμε τον βασιλιά ''...

και συνήθως τέτοιες προτάσεις συνοδεύονται απο το
    - '' λυπάμαι που το λέω , δεν μου αρέσει ουτε εμένα ,αλλά για το καλό της χώρας πρέπει να τους διώξουμε τους βρομιάρηδες .... Αρε Παπαδόπουλε ...''

η επανασταση (που εχω προβλεψει οτι θα γινει σε βραχυ χρονικο διαστημα) ειναι μια απαντηση αλλα οχι η μονη.
    μπααα, απέχει πολύ ...

ΑΝ καταφερουμε και μεινουμε πιστοι στο νομικο και θεσμικο πλαισιο χωρις να υπαρχουν "εξαιρεσεις", μιζες και ρεμουλες τοτε ο ικανος μπορει να αποκτησει χρημα και να ανατρεψει την εως τωρα εις βαρος του κατασταση.

παλιοτερα υπηρχαν ανθρωποι που δουλευαν σκληρα και εκαναν περιουσιες.απο δουλεια και μονο.

αυτο τωρα φαινεται ουτοπικο. και ειναι.

γιατι? μα γιατι σε τρωει το ιδιο το συστημα. αν φτιαχτει λοιπον το συστημα δεν χρειαζεται καμια οικονομικη βοηθεια κανενας. ο αξιοτερος λαβαινει τα μεγιστα. καθαρα και δημοκρατικα.
    φαντάζομαι είσαι απο αυτούς που θα υποστηρίξουν ότι για να αλλάξει το σύστημα θα πρέπει να το κάνουν οι άλλοι πρώτα.... ε?

Ποιός μίλησε για Βασιλιάδες και Παπαδόπουλους... άστους εκεί που είναι και σκατά στον τάφο τους. Εγώ εκείνο που είπα είναι οτι πρέπει κάποιος να κάνει αυτό που λέει ο vangelis, αν τελικά θέλουμε να αλλάξει κάτι.

Γιατί όπως σωστά το έθεσε... παρα πολύ σωστά... κανείς δεν είναι αρκετά ώριμος και υπεύθυνος για να διαχειριστεί σωστά και κατά το πρέπον την ελευθερία του, χωρίς όμως να διαταράξει τον κύκλο ελευθερίας του άλλου.

Gandalf

Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 112
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2012, 14:24
  2. Βρε καλώς τα δεχτήκαμεεεεεεεε!!!
    από project.breeze στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 14/01/2008, 12:49
  3. Καλώς τα μας...
    από gojakla στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2006, 10:26