Τι σχεση εχει το κοντερ?Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
... απλώς να βοηθήσει τους συνεργειάδες που θα γυρίζουν κοντέρ. [/B]
![]()
Τι σχεση εχει το κοντερ?Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
... απλώς να βοηθήσει τους συνεργειάδες που θα γυρίζουν κοντέρ. [/B]
![]()
"Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Αν έχεις την εντύπωση ότι θα πάρει κάποιος άλλος τα αρχίδια μας σε κοροϊδέψανε.
Χρωστάμε όσα βγάλαμε πέρυσι ο καθένας.
Η θα σοβαρευτούμε ή θα τα μοιραστούμε.![]()
+ άπειρο Στέφανε
... Και πολλά παραπάνω χρωστάμε ..... το μέγεθος της ανέχειας και των δυσκολιών που θα βρούμε μπροστά μας τους επόμενους μήνες δεν το έχουμε ζήσει και δεν το έχουμε καν φανταστεί ...
![]()
Φίλε, με την Ελληνική σου λογική και κυρίως με τις ελάχιστες γνώσεις οικονομίας που - αποδεδειγμένα μετά απ'όσα έγραψες - διαθέτεις, απορώ με το θράσος σου να κάνεις ειρωνική παρατήρηση σε άλλον,όταν δε γνωρίζεις τα βασικά!Αρχικά δημιουργήθηκε από postman
Φιλε μου αναρωτιεμαι που εχεις κανει master στην οικονομια. Εγω με την ελληνικη μου λογικη, και τις ελαχιστες γνωσεις οικονομιας που εχω, αναρωτιεμαι αφου η μεση τιμη λιτρου βενζινης απο 0,83 την 19/01/09 πηγε 1,076 στις 13/01/10(τα στοιχεια απ' την ναυτεμπορικη), δηλαδη αυξηση 29,6%, αν ισχυει ο συλλογισμος σου, τα λαστιχα των 300ευρω θα κοστιζαν πλεον 390ευρω. Ο πληθωρισμος ομως το 2009 εκλεισε στο 2,6%, αρα αν υποθεσουμε οτι ωφειλεται στο συνολο του στην αυξηση της βενζινης, εχουμε την αντιστοιχια: 10% αυξηση της βενζινης-0.9% πληθωρισμος. Οποτε 10% αυξηση βενζινης->0,9% αυξηση στις τιμες! Νομιζω συμφερει!
Όμως σε ένα δημόσιο χώρο, κατά τη γνώμη μου, δεν έχεις δικαίωμα να λες ανακρίβειες και να παραπληροφορείς τον αναγνώστη.
Ο πληθωρισμός είναι ενδεικτικό μέγεθος, υπολογιζόμενο (όπως επεσήμανε άλλο μέλος) από ένα «καλάθι» προϊόντων
http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=06/09/2009
που όμως δεν είναι αντιπροσωπευτικό της καθημερινής ζωής
http://tolimeri.blogspot.com/2009/12...post_4147.html
Γι’αυτό και άλλα είδη παίρνουν την ανηφόρα (κυρίως εγχώρια) ενώ άλλα φτηναίνουν (κυρίως εισαγόμενα).
Και όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα, κάποιοι ανυπομονούν για αύξηση στα καύσιμα γιατί θα βρούν τη δικαιολογία που θέλουν για περαιτέρω αισχροκέρδεια!
www.pumpers-city.co.uk στο εξής!Αρχικά δημιουργήθηκε από postman
Σε αυτη την διευθυνση μπορεις να δεις τις παραλογες διαφορες των τιμων Παμπερς αναμεσα σε Ελλαδα και Βρετανια. Οποτε η αυξηση στις τιμες μαλλον ωφειλεται στην απληστια του εισαγωγεα! Παντως με το να μου παραθετεις ενα προιον και μαλιστα εισαγωμενο δεν τεκμηριωνεις την αποψη σου. Μιλα μου με στατιστικα στοιχεια.
και αυτή την περίοδο, με ειδικές τιμές στα μεγάλα νούμερα!
από εκεί δεν θα φαίνονται τα χλμ. του οχήματος, με βάση τα οποία θα πληρώνεται το τέλος;Αρχικά δημιουργήθηκε από alexis_tgr
Τι σχεση εχει το κοντερ?
![]()
http://www.oikologos.gr/News2009/0567.htmlΑρχικά δημιουργήθηκε από postman
.... Μιλα μου με στατιστικα στοιχεια.
(εντάξει, δεν είναι γεμάτο αριθμούς αλλά παίρνεις μια ιδέα...)
Και γιατι να πληρωνεις φορο βαση διανυθεντων χλμ. και οχι βαση καταναλωσης λιτρων?Αρχικά δημιουργήθηκε από CB...K
από εκεί δεν θα φαίνονται τα χλμ. του οχήματος, με βάση τα οποία θα πληρώνεται το τέλος;
Στη πρωτη περιπτωση δεν υπαρχει μηχανισμος που θα μετρησει τα χλμ. και αν μπορει να γινει ο φορος θα αποδιδετε εφαπαξ μια φορα το χρονο.
Στη δευτερη περιπτωση ο φορος αποδιδεται με την αγορα του καυσιμου και εχει αμεση και ευθεια σχεση με την καταναλωση ενω τα διανυθεντα χλμ δεν εχουν σταθερη σχεση με αυτη. Αλλο καταναλωνει το 2λιτρο αλλο το 1400 και παει λεγοντας.
Αν..., λεω αν ισχυσει το πρωτο, γιατι ακομη σχεδιο δεν εχουμε δει, με βρισκει καθετα αντιθετο και συμμεριζομαι τις ανησυχιες των συμφορουμιτων μου.
Δε νομίζω να ενεργοποιηθεί αυτό το μέτρο με την εξτρά φορολόγηση του καυσίμου πόσο μάλλον με την μέτρηση του χιλιομετρητή όπως προαναφέρατε.
Έαν και αφόσον τεθεί σε ισχύ πιστεύω ότι θα είναι ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο αλλά εκ του παραλλήλου με τα διόδια και τα τέλη κυκλοφορίας (τα πράσινα λέμε, τα οικολογικά):rotflmao:
Μη μου τη μέρα τάρατε!
Καλα λες οτι σου κατεβει και το παιζεις και εξυπνος. Το οτι αλλαζει το "καλαθι της νοικοκυρας" σκοπο εχει να γινει ακομα ποιο ακριβης ο τροπος υπολογισμου του πληθωρισμου. Οσο για το "δεικτη ακριβειας" ουσιαστικα ειναι δεικτης πληθωρισμου των ειδων πρωτης αναγκης. Για πες μου λοιπον, μιας και το ανεφερες, ποιος ειναι ο δεικτης ακριβειας για το 2009; Μεχρι να τον βρεις ομως επετρεψε μου να χρησιμοποιω τον δεικτη πληθωρισμου για αποδειξω την μικρη επιδραση της αυξησης των καυσιμων στις τιμες. Και αυτο γιατι το κοστος του καυσιμου ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο στην τελικη τιμη ενος προιοντος. Αν υποθεσουμε οτι το κοστος καυσιμου ειναι 10% της τελικης τιμης του προιοντος, μια αυξηση 10% στην τιμη καυσιμων, σημαινει αυξηση 1% στην τελικη τιμη.Αρχικά δημιουργήθηκε από CB...K
Φίλε, με την Ελληνική σου λογική και κυρίως με τις ελάχιστες γνώσεις οικονομίας που - αποδεδειγμένα μετά απ'όσα έγραψες - διαθέτεις, απορώ με το θράσος σου να κάνεις ειρωνική παρατήρηση σε άλλον,όταν δε γνωρίζεις τα βασικά!
Όμως σε ένα δημόσιο χώρο, κατά τη γνώμη μου, δεν έχεις δικαίωμα να λες ανακρίβειες και να παραπληροφορείς τον αναγνώστη.
Ο πληθωρισμός είναι ενδεικτικό μέγεθος, υπολογιζόμενο (όπως επεσήμανε άλλο μέλος) από ένα «καλάθι» προϊόντων
http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=06/09/2009
που όμως δεν είναι αντιπροσωπευτικό της καθημερινής ζωής
http://tolimeri.blogspot.com/2009/12...post_4147.html
Γι’αυτό και άλλα είδη παίρνουν την ανηφόρα (κυρίως εγχώρια) ενώ άλλα φτηναίνουν (κυρίως εισαγόμενα).
Και όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα, κάποιοι ανυπομονούν για αύξηση στα καύσιμα γιατί θα βρούν τη δικαιολογία που θέλουν για περαιτέρω αισχροκέρδεια!
Υ.Γ. Το κοστος διανομης ενος προιοντος ή υπηρεσιας, μπορει να ειναι πολυ μεγαλυτερο, αλλα εκει συμπεριλαμβανεται και κοστος κτησης και συντηρησης αυτοκινητου, ασφαλεια αυτοκινητου, μικτος μισθος οδηγου, μικτος μισθος φωρτοεκφωρτοτη και καυσιμα.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΝΤΡΕΤΑ !
Δεν έχω κανένα λόγο να ασχοληθώ άλλο με τις απόψεις σου! (η ισχυρογνωμοσύνη και η ημιμάθεια... μαζί με την εριστικότητα...)
Είπα ότι είχα να πώ, όποιος θέλει ας το ψάξει περισσότερο...
Τωρα με προσβαλεις χωρις να απαντας. Αν εισαι τοσο μορφωμενος, παρακαλω φωτισε μας. Αλλα προσεξε, το θεμα μας ειναι τα τελη κυκλοφοριας και η ενσωματωση τους στην τιμη της βενζινης και οχι ο πληθωρισμος. Και μεχρι τωρα δεν εγραψες τιποτα πανω σ'αυτο. Μαλλον δεν τα ξερεις κι ολα...Αρχικά δημιουργήθηκε από CB...K
Δεν έχω κανένα λόγο να ασχοληθώ άλλο με τις απόψεις σου! (η ισχυρογνωμοσύνη και η ημιμάθεια... μαζί με την εριστικότητα...)
Είπα ότι είχα να πώ, όποιος θέλει ας το ψάξει περισσότερο...Παω για υπνο.
![]()
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΝΤΡΕΤΑ !
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexis_tgr
Το δικαιοτερο, οποιος δηλ. χρησιμοποιει τις παροχες να πληρωνει φορο μονο ενας βρηκε να το υπερασπιστει![]()
+950 φιλτατε Στεφανε...:a19:
Για ποιές παροχές ακριβώς μιλάμε;![]()
Give me fuel, Give me fire
Παροχες ή υπηρεσιες επι της αυτοκινησης νοειτε καθε εργο οδοποιιας και τεχνικο εργο που προσβλεπει στην απροσκοπτη διακινηση ανθρωπων και αγαθων και ειναι υποχρεωση του κρατους να στη παρεχει οπως ειναι υποχρεωση μας να πληρωνουμε τους φορους μας για τη λειτουργια του!Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
Για ποιές παροχές ακριβώς μιλάμε;![]()
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τωρα, τι συμβαινει στην Ελλαδα, προφανως γνωριζεις την απαντηση. Οι πολιτικοι οπως και καθε λομπυ εξουσιας προσπαθει να κλεψει, οπως κανουν φυσικα και οι πολιτες. Το ηθος και η υποχρεωση αγνωστες λεξεις ακομη και εδω μεσα.
Το να διαβαζω ποσο ΗΛΙΘΙΟ, ΑΣΧΕΤΟ (και αλλους χαρακτηρισμους) θεωρει ο ενας τον αλλο μεσα σε αυτο το θεμα αντι να βλεπω ιδεες και επιχειρηματα ωστε να μαθω ή να καταλαβω κατι, ε! συγχωρεστε με αλλα ειμαστε αξιοι της καταντιας μας.
Προσωπικά θα δεχόμουν να πληρώσω όχι 0.10 αλλά και 0.20 παραπάνω τη βενζίνη αλλά τουλάχιστον να ήταν σαν τη βενζίνη που έβαλα στην Ιταλία και στην Αυστρία και οι δρόμοι να είχαν έστω τη μισή πρόσφυση και διάρκεια ζωής των δρόμων που είδα στην Αυστρία και στη Γερμανία...
πολλά ζητάω ε;
0.10 θα πληρώσουμε και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε δρόμους που στρώνονται να γίνονται γυαλί σε δυο βδομάδες!![]()
![]()
Give me fuel, Give me fire
Άσχετο, 1.25 η βενζίνη στα Χανιά σήμερα, Βαμβακόπουλο
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)