Σελίδα 71 από 183 ΠρώτοΠρώτο ... 2161666768697071727374757681121171 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.051 έως 1.065 από 2733

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Έχετε δοκιμάσει για εκτεταμένες περιόδους υπολογιστές γραφείου μικρού μεγέθους; Τους θεωρείτε αξιόπιστους;

Έχω κάνει δοκιμή σε HP και δεν έχει βγει καλός. Επιπλέον βλέπω να πωλούνται κάμποσα HP refurbrished, που με κάνει να υποψιάζομαι μπόλικες επιστροφές από μη ευχαριστημένους πελάτες.

Γνωρίζω ότι πληρώνεις περισσότερα για μηχάνημα χαμηλότερων προδιαγραφών, καθώς και για περιορισμένες δυνατότητες επιδιόρθωσης και αναβάθμισης, σε σχέση με κανονικό desktop. Όμως είναι φορές που ο χώρος έχει σημασία, όπως και η εμφάνιση ().
    Πέρσι τα Χριστούγεννα αγόρασα 2 Dell SFF μεταχειρισμένους από την εταιρία που ήμουν για να τα δώσω στα παιδιά μου για πρώτο gaming PC. Ήταν Dell 9020SFF με i5, SATA δίσκο και 8GB RAM. Αφού τους έκανα κομμάτια για καθαρισμό (ξέρεις πόση σκόνη μαζέυει ένας υπολογιστής γραφείου) τους αγόρασα τα παρακάτω εξαρτήματα (οθόνη έλαβα με τους PC και είχα 2 256GB SSD στο συρτάρι):

GPU Geforce GTX 1650 D6 OC Low Profile 4G
    RAM Crucial 16GB Kit (8GBx2) DDR3L
    WiFi TP-Link TL-WN822N WiFi USB adapter
    Keyboard Rapoo X1960 Wireless Keyboard and Mouse Combo

Τα παιδιά μου τους σκίζουν και δεν έχουν βγάλει κιχ εδώ και 9 μήνες. Παίζουν όλα τους τα παιχνίδια συνήθως σε High Quality και τους λατρεύουν. Γενικά θεωρώ τους Dell ανώτερης ποιότητας από ΗΡ ή Lenovo και δεν φοβάμαι να αγοράσω μεταχειρισμένο. Δες φωτό από το εσωτερικό των PC:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20201226_122830.jpg 
Προβολές:	287 
Μέγεθος:	88,2 KB 
ID:	430540

Όνομα:	IMG_20201226_122909.jpg 
Μέγεθος:	90,8 KB 
ID:	430541

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από turogalos Προβολή μηνύματος
    Πέρσι τα Χριστούγεννα αγόρασα 2 Dell SFF μεταχειρισμένους από την εταιρία που ήμουν για να τα δώσω στα παιδιά μου για πρώτο gaming PC. Ήταν Dell 9020SFF με i5, SATA δίσκο και 8GB RAM. Αφού τους έκανα κομμάτια για καθαρισμό (ξέρεις πόση σκόνη μαζέυει ένας υπολογιστής γραφείου) τους αγόρασα τα παρακάτω εξαρτήματα (οθόνη έλαβα με τους PC και είχα 2 256GB SSD στο συρτάρι):

GPU Geforce GTX 1650 D6 OC Low Profile 4G
    RAM Crucial 16GB Kit (8GBx2) DDR3L
    WiFi TP-Link TL-WN822N WiFi USB adapter
    Keyboard Rapoo X1960 Wireless Keyboard and Mouse Combo

Τα παιδιά μου τους σκίζουν και δεν έχουν βγάλει κιχ εδώ και 9 μήνες. Παίζουν όλα τους τα παιχνίδια συνήθως σε High Quality και τους λατρεύουν. Γενικά θεωρώ τους Dell ανώτερης ποιότητας από ΗΡ ή Lenovo και δεν φοβάμαι να αγοράσω μεταχειρισμένο. Δες φωτό από το εσωτερικό των PC:

Όνομα:	IMG_20201226_122830.jpg 
Μέγεθος:	88,2 KB 
ID:	430540

Όνομα:	IMG_20201226_122909.jpg 
Μέγεθος:	90,8 KB 
ID:	430541
    Παίζουν αρκετά καλες τιμές νομιζω απο cosmodata σε refurbished Dell workstation, και εγώ τέτοιο θα έπαιρνα για σπίτι

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

πρώην crywolf74 Το avatar του/της Garfield
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    ο i3-3220 για δουλειές καθημερινής χρήσης και γραφείου ακόμα είναι μια χαρά... Δεν του λείπει η υπολογιστική ισχύ. Εχει καλό single core με αποτέλεσμα ακόμα να ανταποκρίνεται θαυμάσια στις εφαρμογές που χρησιμοποιεί το 90% των χρηστών. Θα γονατίσει μόνο άμα τρέξεις απαιτητικές πολυπύρηνες εφαρμογές (συνήθως επεξεργασία video , 3d cad κλπ) και φυσικά σε απαιτητικά παιχνίδια (αν και εκεί η κάρτα γραφικών είναι αυτή που θα πρέπει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά).
    Βάλτου πάνω έναν ssd, και κράτα τα λεφτά να αναβαθμιστείς σε 2-3 χρόνια...Με έναν ssd σε sata3 που θα έχει πάνω το λειτουργικό, τις εφαρμογές και τα συχνά χρησιμοποιούμενα αρχεία θα δεις μεγάλη διαφορά στην χρήση...

Αυτή την στιγμή σου γράφω από ένα sff 6300hp του 2013 με I3-3220, με ssd (σε sata2...) και παρ' όλο τα μόλις 4gb ram ddr3 στα 10άρια δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν μου κακοφαίνεται παρ' όλο που είμαι συνηθισμένος στον i5-10gen του σπιτιού μου. Απλά λόγω της χαμηλής ram φροντίζω να μην έχω ανοικτές πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα και πολλές καρτέλες στον browser. - με 8gb δεν θα είχα ούτε αυτό... Οι επεξεργαστές πλέον έχουν γίνει τόσο ισχυροί που οι περιοριστικοί παράγοντες είναι αλλού...Καθάρισε καλά το λειτουργικό ή ακόμα καλύτερα κάνε clean insall σε έναν ssd και θα δεις τι εννοώ...
    Η αλήθεια είναι ότι από πέρσι σκεφτόμουν μια τέτοια αναβάθμιση αλλά όλο το ανέβαλα. Απλά προέκυψε η δυνατότητα μέσω ενός προγράμματος του πανεπιστημίου για αγορά νέου γι αυτό σκεφτόμουν να τον αλλάξω.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν πάρω ενα 500άρι SSD και επειδή δεν θέλω να ξαναστήνω από την αρχή Windows και τα υπόλοιπα προγράμματα υπάρχει δυνατότητα να κάνω αντίγραφο σε αυτόν το partition που έχω το λειτουργικό και τα προγράμματα και μετά να κάνει boot από αυτόν; Νομίζω κάπου το είχα διαβάσει ότι γίνεται με κάποια εφαρμογή.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Είναι εφικτή η κλωνοποίηση του δίσκου με λογισμικό. Μάλιστα κάποιες εταιρείες SSD το παρέχουν με το δίσκο. Θα πρότεινα όμως νέα εγκατάσταση.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Garfield Προβολή μηνύματος
    Η αλήθεια είναι ότι από πέρσι σκεφτόμουν μια τέτοια αναβάθμιση αλλά όλο το ανέβαλα. Απλά προέκυψε η δυνατότητα μέσω ενός προγράμματος του πανεπιστημίου για αγορά νέου γι αυτό σκεφτόμουν να τον αλλάξω.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν πάρω ενα 500άρι SSD και επειδή δεν θέλω να ξαναστήνω από την αρχή Windows και τα υπόλοιπα προγράμματα υπάρχει δυνατότητα να κάνω αντίγραφο σε αυτόν το partition που έχω το λειτουργικό και τα προγράμματα και μετά να κάνει boot από αυτόν; Νομίζω κάπου το είχα διαβάσει ότι γίνεται με κάποια εφαρμογή.
    Επίσης να ρωτήσω πως θα εγκαταστήσω τον SSD 2.5" αφού ο υπολογιστής μου έχει θέσεις για 3.5";

Επίσης να ρωτήσω πως θα εγκαταστήσω τον SSD 2.5" αφού ο υπολογιστής μου έχει θέσεις για 3.5";
    Και κάτι τελευταίο γιατί σας ζάλισα. Σκέφτομαι να διαλέξω ανάμεσα στα 3 παρακάτω:

Samsung 870 Evo SSD 500GB 2.5''
    Crucial MX500 SSD 500GB 2.5''
    Western Digital Blue 3D SSD 500GB 2.5''

Τι προτείνετε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lospsi
    υπάρχουν "συρταράκια" που μετατρέπουν την θέση 3,5 σε 2,5
    π.χ.
    https://www.cosmodata.gr/product/186...-93990-2-5-3-5
    Βασανισμένη μηχανόβια ψυχή...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Προκειμένου να μην μπλέξεις με βιδάκια, συρταράκια, αντάπτορες κλπ και με δεδομένο ότι το βάρος ενός sata ssd είναι αστείο, με θερμοσιλικόνη σε μια επίπεδη επιφάνεια στο κουτί μια χαρά θα κάνεις δουλειά. Απλά πρώτα σύνδεσε τα καλώδια, καθάρισε την επιφάνεια από σκόνη και μετά όπως είναι έτοιμος/τελειωμένος τον κολλάς...Προτιμότερο στο πάτωμα (ή σε άλλη "φυσική" από άποψη βαρύτητας θέση) αν έχεις χώρο...
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 10/09/2021 στις 08:58.

Πολλές τέτοιες εφαρμογές υπάρχουν. Εγώ χρησιμοποιώ την δωρεάν έκδοση του Macrium Reflect. Με έχει βγάλει πάντα ασπροπρόσωπο ειδικά όταν πρέπει να κλωνοποιήσω δίσκους με διαφορετικά μεγέθη και μπόλικα partitions. Μην κλωνοποιήσεις partition αλλά όλον τον παλιό σκληρό εκτός αν ξέρεις ακριβώς τι και πως. Πάντως αν έχεις χρόνο και όρεξη και δεν κολλάς σε τίποτε δύσκολες να βρεις εφαρμογές, το clean install είναι προτιμότερο για να έχεις "φρέσκο" λειτουργικό. Αν κλωνοποιήσεις πριν ξεκινήσεις να έχεις κάνει back-up είτε τα files, είτε ολόκληρο image για παν ενδεχόμενο...Αν κάνεις νέα καθαρή εγκατάσταση δεν χρειάζεται - ο παλιός σκληρός είναι από μόνος του ένα back-up
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 10/09/2021 στις 08:51.

Και κάτι τελευταίο γιατί σας ζάλισα. Σκέφτομαι να διαλέξω ανάμεσα στα 3 παρακάτω:

Samsung 870 Evo SSD 500GB 2.5''
    Crucial MX500 SSD 500GB 2.5''
    Western Digital Blue 3D SSD 500GB 2.5''

Τι προτείνετε;

SAMSUNG από εμένα. Θα πιάσει ταχύτητες στο όριο του sata3, έχει καλή φήμη αξιοπιστίας, και πλέον οι διαφορές τιμής είναι μικρές... Αν όμως δεν έχεις sata3 στη μητρική αλλά το παλιότερο sata2, όποιον και να βάλεις δεν έχει σημασία από άποψη ταχύτητας μιας και το sata2 θα "φρενάρει" το παραπάνω... Σε τέτοια περίπτωση πας στον φθηνότερο που θα βρεις (για value for money κοίτα κανέναν PNY - έχω χρησιμοποιήσει αρκετούς χωρίς κανένα πρόβλημα ταχύτητας ή αξιοπιστίας μετά από 1-2 χρόνια εμπειρίας τους). Αυτά...
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 10/09/2021 στις 10:38.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Υπαρχει για αμεση αγορα καμια καρτα γραφικων;
    Δεν μιλαω για τιποτα σουπερ-ντουπερ,αλλα στο φασμα 100-150 ευρω περιπου.
    ειναι επειγον.

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Υπαρχει για αμεση αγορα καμια καρτα γραφικων;
    Δεν μιλαω για τιποτα σουπερ-ντουπερ,αλλα στο φασμα 100-150 ευρω περιπου.
    ειναι επειγον.
    Τις έχουν εξαντλήσει οι bitcoin minners.
    Kι εσύ σκάβεις?
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vstrommer71 Προβολή μηνύματος
    Τις έχουν εξαντλήσει οι bitcoin minners.
    Kι εσύ σκάβεις?
    Οχι ρε συ......που τετοια χαρη!!!!!
    Για τον γιο μου την θελω.

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Εν το μεταξύ έχω και εγώ ολοκαίνουργιο desktop που κάθεται και περιμένει κάρτα γραφικών.
    Πέσαν λίγο οι τιμές αλλά και πάλι είναι ψηλά ,μία 1650 κοστίζει όσο η μισή μηχανή μου
    Η πλάκα είναι στις αγγελίες μτχ καρτών,τις δίνουν στην καλύτερη όσο κόστιζε καινούργια και με σχόλια ''δεν έγινε ποτέ overclock,ήπια χρήση'' κτλ.
    Κάτι σαν την μηχανή ναυτικού
    when life gets complicated... i ride.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    εγώ απορώ ποιος ασχολείται πλέον με PC gaming με τέτοιες τιμές, αν θες να παίξεις τσιμπάς ένα PS5 με 500€ και είσαι άρχοντας....

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
    από blackbusa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2314
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2018, 15:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2017, 09:58
  3. Μια βοήθεια από androidάδες....
    από Ζεύκας στο forum Off topic