Σελίδα 71 από 72 ΠρώτοΠρώτο ... 216166676869707172 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.051 έως 1.065 από 1069

Θέμα: το abs σώζει ζωές και στην επόμενη αγορά σας προτιμήστε να εχει abs απαραιτήτως

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TheRegulator Προβολή μηνύματος
    Πρωτη φορα θα διαφωνησω με τον Ρειτζ.
    Long story short, Ειχα τις εξετασεις για το διπλωμα στις 26 του μηνα, και εννοειται οτι εριχνε καταβοθρες, ενα απ τα τεστ στο καντονι τις Βερνης ειναι το φρεναρισμα πανικου απο 50χλμ οταν σου δωσει το σημα ο εξεταστης.
    Το φρεναρισμα μου ΓΑΜΗΣΕ τοσο πολυ που ο μαν γουρλωσε τα ματια και μου ειπε that was perfect (Νταξει ηταν ο ορισμος του textbook φρεναρισματος, εκανα κατεβασια απο τριτη σε πρωτη, το βλεμα ψηλα και το χοντακι να αναβοσβηνει τα αλαρμ...).

Αμφιβαλω αν θα μπορουσα να το ειχα κανει χωρις συγχρονο abs σε μηχανακι που ειχα οδηγησει για 45 λεπτα υπο βροχη και 9 βαθμους θερμοκρασια.
    Δεν διαφωνούμε καθόλου μαν, ισα-ισα!

Γράφω "το abs απο μόνο του" που σημαίνει ότι ακόμα και με αβς πρέπει ο αναβάτης να κάνει σωστά τη διαδικασία φρεναρισματος.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος
    Διαφωνώ γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερο οδηγό ή έστω έμπειρο!
    Έχω 6 μήνες εμπειρία ουσιαστικά όποτε θεωρητικά πάντα και για την δίκη μου περίπτωση το abs έκανε τα πάντα μόνο του!
    Η αντίδραση του πατέρα πάντως ήταν heart breaking!

Διαφωνώ γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερο οδηγό ή έστω έμπειρο!
    Έχω 6 μήνες εμπειρία ουσιαστικά όποτε θεωρητικά πάντα και για την δίκη μου περίπτωση το abs έκανε τα πάντα μόνο του!
    Η αντίδραση του πατέρα πάντως ήταν heart breaking!
    Οκ, στην περίπτωση του τύπου στο βίντεο όμως δεν εκανε τα πάντα από μόνο του (το αβς) ακόμα κι αν ήταν τελευταίας γενιάς με imu κ δεν συμμαζεύεται.
    Αυτό είναι το point το δικό μου σε όλη τη διάρκεια αυτού του νήματος.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

Παλαιό μέλος
    Πιστεύω ότι η πτώση δεν έχει σχέση με το φρένο γιατί αμα δεις σηκώνεται το μηχανάκι και μετά ξαναπεφτει και χάνει το πίσω που είναι ήδη στην διαγράμμιση! Οπως ξέρουμε και συμφωνούμε στο φρένο το μηχανάκι σηκώνεται!

Παλαιό μέλος
    Ξανα ειδα το βιντεο, στο 0,25χ.
    Παταει φρενο (μπροστινο) στο 2.36, το μηχανακι σηκωνεται και ετσι οπως ειναι κρεμασμενος το ριχνει αποτομα, αποκλειεται να παταει πισω φρενο γιατι το μηχανακι τον τιναζει αγαρμπα και ουσιαστικα ο αναβατης μενει κρεμασμενος δεξια με κρατημενο το φρενο και απλα τραβαει το μηχανακι κατω. Στο 2.37 εχει πεσει ηδη..

Πιστεύω ότι η πτώση δεν έχει σχέση με το φρένο γιατί αμα δεις σηκώνεται το μηχανάκι και μετά ξαναπεφτει και χάνει το πίσω που είναι ήδη στην διαγράμμιση! Οπως ξέρουμε και συμφωνούμε στο φρένο το μηχανάκι σηκώνεται!
    Δες τι γράφει κι ο ίδιος.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_20241003_033735_YouTube.jpg 
Προβολές:	146 
Μέγεθος:	106,5 KB 
ID:	456370

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Το φρεναρισμα μου ΓΑΜΗΣΕ τοσο πολυ που ο μαν γουρλωσε τα ματια και μου ειπε that was perfect (Νταξει ηταν ο ορισμος του textbook φρεναρισματος, εκανα κατεβασια απο τριτη σε πρωτη, το βλεμα ψηλα και το χοντακι να αναβοσβηνει τα αλαρμ...).

Αμφιβαλω αν θα μπορουσα να το ειχα κανει χωρις συγχρονο abs σε μηχανακι που ειχα οδηγησει για 45 λεπτα υπο βροχη και 9 βαθμους θερμοκρασια.
    Δηλαδή κατάφερες να πατήσεις τέρμα τα φρένα, χωρίς καμία απολύτως ικανότητα ή έννοια. Ουάου!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    Δες τι γράφει κι ο ίδιος.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_20241003_033735_YouTube.jpg 
Προβολές:	146 
Μέγεθος:	106,5 KB 
ID:	456370
    Μπραδερ, εχω δει τσιπουρα που την ψαρεψε σομαλος πειρατης να χτυπιεται λιγοτερο στο σκιφακι απ τον Ιταλο στην στροφη.
    Ηταν τεεεεερμα κρεμασμενος δεξια.. παρατηρησε το σωμα του.. (Μπορει και να κανω λαθος!)

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή κατάφερες να πατήσεις τέρμα τα φρένα, χωρίς καμία απολύτως ικανότητα ή έννοια. Ουάου!
    Γυρναω 2λεπτο στις Σερρες, το μηχανακι το εκανε μονο του!

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    ειδικός δεν είμαι,
    θεωρώ πως δεν έχει σχέση το abs εδώ.
    τεχνικά της οδήγησης, είχε λάθος γραμμή για τέτοια καμπή, φοβήθηκε την κλίση που είχε συνδυαστικά με την γραμμή του οτι θα τον έβγαζε έξω και ο χειρισμός ήταν να κλείσει το γκάζι και συνδυαστικά να τσιμπήσει τα φρένα όπου έχασε πρόσφυση εντελώς το μπροστινό και τον πέταξε έξω μια ώρα αρχύτερα.

σε τέτοιες περιπτώσεις οι ειδικοί λένε, είτε σταθερό γκάζι και περισσότερο σώμα εκτός(αγκώνα κάτω) για να διορθώσεις
    είτε (έγκυρη εκτίμηση λίγο πιο πρίν) στιγμιαία ανασήκωση μοτό, συνδυαστικά φρένα και διαδοχικά πέσιμο στην στροφή με σταθερό γκάζι

και τα 2 απαιτούν αναβάτες προχωρημένους για να το πετύχουν ή πολλές ασκήσεις για να περάσει στο λογισμικό μας

ή τελικά να κάνεις βόλτα χωρίς να ρισκάρεις (ανοίγοντας γραμμές πάνω στις στροφές).

Πάντως μακάρι να την έβγαλε καθαρή ο άνθρωπος γιατί έσκασε με την μέση του πάνω στο ψηλό κράσπεδο
    you rise you fall you're down then you rise again

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    To συμπέρασμα είναι ένα.
    Αμα είσαι άμπαλος, πας πιο αργά.

Δε του έφταιξε ούτε το καινούριο μηχανάκι ούτε τίποτα.
    Απλά χεστηκέ πάνω του γιατι μπήκε με περισσότερα από όσα άντεχε και τα έκανε όλα μαντάρα.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    To συμπέρασμα είναι ένα.
    Αμα είσαι άμπαλος, πας πιο αργά.

Δε του έφταιξε ούτε το καινούριο μηχανάκι ούτε τίποτα.
    Απλά χεστηκέ πάνω του γιατι μπήκε με περισσότερα από όσα άντεχε και τα έκανε όλα μαντάρα.
    Αυτο.

Που πας ρε μακαρονα με μοτο που δεν το ξερεις και δεν ξερουμε αν γνωριζε και την διαδρομη.
    Κλασικη περιπτωση μπαινω με παραπανω απ οσο επρεπε...δεν ξερω να το μαζεψω και δεν ειχε και χωρο να πεις το σηκωνει/φρεναρει.
    (Το εχω δει πολλες φορες στην Επιδαυρο και στον Αγιαννη αυτο το σεναριο απο πολλους)
    Σε αυτες τις διαδρομες πρεπει να πας πιο αμυντικα αν δεν το εχεις ή δεν γνωριζεις την μοτο/διαδρομη.

Αφου δεν ηρθε και κανα φορτηγο απο την αναποδη να τον κανει αλοιφη παλι καλα...
    Ride(s) the wind of change...

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της asxetost
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    υπενθύμιση : το abs από μόνο του doesn't do shit + τί γίνεται όταν γραπώνουμε άτσαλα τα φρένα μέσα στη στροφή, όλα σε ένα βίντεο
    https://youtu.be/RqroGTwRCH4?si=_qQebN2zgGB62wc6
    Τι άκυρο πέσιμο ήταν αυτό ρε γαμωτο, εντωμεταξύ αφού φόραγε και εξοπλισμό αν σερνότανε με το πλάι θα την ετρωγε και κάπως στο μπούτι που έχει λίγο λίπος να απορροφήσει και θα απλωνόταν και η πρόσκρουση πιο μοιρασμένη στο σώμα. Ο ορισμός του άμα τη φας λάθος και με σχετικά λίγα χλμ μπορεί να πάθεις τρελή ζημιά...
    Ελπίζω να μην του άφησε πολύ κουσούρι του τύπου...

Παλαιό μέλος
    Έπιασε το ΑΒS μέσα στη στροφή,σταμάτησε η μεταφορά βάρους μπροστα,αποσυμπιεστηκε η αναρτηση,μεγάλωσε η Κάστερ,βγήκε αντίθετο ρεύμα.
    Απλά πράγματα,ή,πως το ΑΒS μπορεί να σε σκοτώσει..

Παλαιό μέλος
    εγω βλέπω οτι η μηχανη φρεναρει για μισο δευτερολεπτο αντι να φυγει αμεσως κατω απο τα ποδια του. αυτα τα 5χλμ που του εκοψε μπορει να ειναι ο λογος που τωρα παιζει μπασκετ αντι για playstation.

Παρόμοια θέματα

1. "Το Abs σωζει"....σχεδον
    από menos στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 321
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2016, 14:27
  2. Τελικά ..το κράνος σώζει ζωές ???!!
    από varaderothan στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 168
    Τελευταίο μήνυμα: 28/07/2013, 21:11
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 29/11/2009, 11:56
  4. Το κράνος ΔΕΝ σώζει ζωές