Δημοσιεύθηκε αρχικά από
kroom
Καλησπέρα παιδιά! Πριν ένα μήνα απέκτησα και εγώ το δικό μου MT 07, μεταχειρισμένο μοντέλο 2014 σε άριστη κατάσταση. Την τελευταία βδομάδα άρχισα να ακούω έναν πολύ απαλό θόρυβο από την καδένα. Όχι κάτι ενοχλητικό αλλά το ακούω. Ο μηχανικός μου είπε ότι είναι ο τεντωτήρας της καδένας. Το πήγα και σε ένα δεύτερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Yamaha και μου είπαν να μην δώσω βάση και να το αφήσω έτσι. Και επίσης ότι του έχει τύχει άλλες 2 φορές να αλλάξει τεντωτήρες στο συγκεκριμένο μοντέλο και πάλι ακουγόταν το ίδιο. Σε διάφορα φόρουμ διάβασα ότι πολλοί στο εξωτερικό είχαν το ίδιο θέμα ( στο FZ 07 ) και άλλαξαν τεντωτήρα, βάζοντας τον manual της APE και το πρόβλημα λύθηκε. Αλλά αν δεν ρυθμιστεί σωστά μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.
Στην προκειμένη έχω 3 επιλογές: ή τον αλλάζω και βάζω έναν καινούριο εργοστασιακό (που δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι) ή βάζω αυτόν τον manual (που δεν ξέρω κατά πόσο είναι οκ) ή το αφήνω ως έχει. Αν είναι απλά ο θόρυβος και δεν πρόκειται να χαλάσει κάτι, δεν με ενοχλεί. Αλλά όποτε ακούω μεταλλικό ήχο μέσα από το μοτέρ ο νους μου πάντα πάει στο κακό...
Γνώμες;
Κατά τα άλλα το μηχανάκι είναι άψογο!!!!!