Καλημέρα στην εργαλειοπαρέα.
Έχουμε άποψη για τα TengTools ?
Μιχάλη είναι made in china, taiwan κ.α. Αυτό το διαπίστωσα τόσο από μόνος μου όσο και από μια σύντομη συζήτηση που είχα με έναν πωλητή.
Πολλές επαφές μαζί τους δεν είχα! Κάτι σποραδικές αναφορές από χρήστες είναι θετικές, πάντα σε συνάρτηση με τη σωστή τιμή. Δε νομίζω οτι μπορούν να συγκριθούν με premium μάρκες χωρίς αυτό αποτελεί αρνητικό ή να σημαίνει αυτομάτως ότι δεν είναι καλά! Δεν δέχομαι όμως να μου πουλάνε teng taiwan σε τιμές knipex. Δεν με ενδιαφέρει πόσο καλά είναι αν η τιμή τους είναι παραπλήσια των facom.
Αν η τιμή είναι σωστή νομίζω ότι η ποιότητα θα καλύψει τόσο τον χομπίστα όσο και τον απαιτητικό. Συνήθως όμως (ειδικα εδώ στο ελλάντα), θα τα βρεις σε τέτοια τιμή που με λίγα παραπάνω χρήματα αγοράζεις κάτι που ξέρεις ότι είναι κορυφαίο! Η δική μου εμπειρία ήταν ακόμα χειρότερη αφού τα βρήκα στην ίδια τιμή, αλλά ας μη βγάζουμε συμπεράσματα από έναν και μόνο ο οποίος έκλεισε κιόλας. (Εκτός και αν μεταφέρθηκε, δεν ξέρω).
Στο UK τα θεωρούν αξιόλογη vfm επιλογή. Αν τα βρήκες σε καλή τιμή δε νομίζω ότι θα το μετανιώσεις. Και μη ξεχνάς ότι μέσα στην τιμή είναι και η εγγύηση. Δεν ξέρω με πόση ευκολία αλλάζουν οι Έλληνες αντιπρόσωποι τα σπασμένα αλλά έξω έχουν καλό όνομα και στην εγγύηση, όπου σύμφωνα με την εταιρία είναι lifetime.
Sent from me using a computer.
Εγώ έψαχνα μια από τοις stainless κασετίνες της Teng σε 3/8 και 1/2 γιατι όλα είναι ανοξείδωτα στα σκάφοι εκτός κινητήρα- και άμα δουλεύεις συνέχεια κανονικά καρυδάκια και κατσαβίδια αφήναυν σημάδια αλλα και τα παίζουν γρηγορότερα (τα εργαλεία). Βρήκα μόνο στο e-bay/amazon αλλά είναι απλησίαστες οι stainless. Για Hazet ΗINOX έδωσα κάπου στα 200 αλλά για Τaiwan δεν δείνω 400 που ζητάνε. Στον εδώ αντιπρόσωπο SKF δεν μπήκα στον κόπο να ρωτήσω. Απ' ότι διάβασα έμεινα με την εντύπωση ότι είναι καλούτσικα, κατι σαν Toptul, Force κοντά στα καλά made in Taiwan, σαν τα Carolus.
Μιας και ξαναγράφω επί αυτόύ: Βολεύτικα με την κασετινούλα HINOX της Hazet στο 1/4 ( http://www.tbs-aachen.de/Hazet/HINOX...i2735_9218.htm ) και στο άμεσο μέλλον κατσαβίδια της Facom και stainless ΑΛΛΕΝ που έχουν πολλοί κατασκευαστές. Μου λοίπουν όμως τα μεγαλύτερα νούμερα που θα είχε η 3/8 ή και η 1/2. Ψάχνω ακόμα να βρώ ανοξείδωτα γερμανοπολύγωνα.....????? Μια σειρά της USAG 7-19 mm που χρησημοποιούμε έχει αρκετά μεγάλη φθορά σε σχέση με την χρήση της και δεν τα θεωρώ φτηνιάρικα. Έχει συναντήσει κανείς τίποτα;
Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 29/02/2016 στις 17:57.
Άμα πάω από βδομάδα στο Ιόνιο θα βγάλω φωτογραφία. Πάντως τα 10-12-13 σε γερμανοπολύγωνα που ζήτημα είναι να δουλεύονται πάνω από 1-2 φορές την εβδομάδα τα τελευταία 8 χρόνια έχουν χάσει το χρώμιο στο γερμανικό άκρο και έχουν εγκοπές από τα παξιμάδια που είναι 316L. Τα καρυδάκια (πάλι USAG) έχουν λιγότερη φθορά. Εκεί που τα πράγματα είναι δύσκολα είναι στα κατσαβίδια (Usag). Θα δούμε μετά το καλοκαίρι τα stainless της Facom.....
Είναι πιο κοντές και το καρυδάκι είναι πιο λεπτό. Γενικότερα είναι πιο μικροκαμωμένες δίνουν μικρότερο ύψος στην καστάνια και λιγότερο πάχος όταν χρησιμοποιούνται με κατσαβίδι.
Επίσης δεν μένει η μύτη επάνω στην βίδα όπως συμβαίνει αρκετά συχνά με τα άλεν και τα τορχ.
Ίσως έχουν και μεγαλύτερη αντοχή αλλά για 1/4 μιλάμε οπότε..
Γενικά ότι είναι φιξ θεωρείται καλύτερο ενώ είναι και λιγότερο μπελαλίδικο για τους επαγγελματίες που πιάνουν το κατάλληλο εργαλείο και μετά το πετάνε πάλι μέσα στο συρτάρι.
Λίγο πολύ όλα αυτα εχουν αναφερθεί σκόρπια σε προηγούμενα ποστ.
Εγώ θεωρώ οτι τα Πολλά χρηματα κρυβονται πισω από το marketing.
Κατα δεύτερον στην σχεδιαση κάθε κλειδιού αλλά κυριως στο τι κράμα καθώς και τί σειρά θερμικών κατεργασιών έχουν γίνει σε αυτό.
Εχω παρατηρήσει σε διαφορετικές σειρές toptul εργαλείων διαφορά στην χρωμίωση.
Καποια ειναι θαμπά και κάποια πολύ γυαλιστερά (satin & mirror chrome),δηλαδή καποιες φορες αλλάζει διαδικασια χρωμίωσης .
Το ιδιο καρυδακι ο καταλογος το ειχε μονο σε mirror και το εχω δει satin.
Συμφωνα με την toptul τα εργαλεια της αγγίζουν σχεδον το διπλασιο των απαιτήσεων/προδιαγραφών που θέτονται κατά DIN ή ISO οργανισμό τυποποίησης!
Μπορει να εχουμε αμφιβολίες για την ποιοτητα των εργαλειων της-θεωρώ ψυχολογικές γιατι δεν εχω δει με τα ματια μου κατι σπασμένο- όμως οι προδιαγραφές ειναι το μόνο που δεν μπορούμε να προσβάλουμε.
Για τα γερμανικά κλειδιά(μονά) υπαρχει το DIN 894 ενω για τα γερμανοπωλύγωνα το DIN 3113 b, ISO 3318, ISO 7738.
Δηλαδή να ισχύουν τα παρακάτω.Καλό θα ήταν να μπορουμε να δούμε τις προδιαγραφές αλλά υπάρχει το θεμα οτι ειναι επι πληρωμή και απαγορεύεται δημοσίευση αυτών.
ISO 3318:2009
Assembly tools for screws and nuts -- Double-headed open-ended wrenches, double-headed box wrenches and combination wrenches -- Maximum widths of heads
ISO 7738:2015
Assembly tools for screws and nuts -- Combination wrenches -- Lengths of wrenches and maximum thickness of heads
Δεν έχεις να χάσεις κάτι δοκιμάζοντας Toptul.Οι τιμές τους ειναι αρκετά έως πολύ χαμηλότερες των εταιριών που αναφέρθηκαν,εκτός και αν βρεις καοια προσφορα των τοπ εταιριων τότε εννοειτε πας εκει.
Εγώ οτι δεν χρησιμοποιώ συχνά και κανει για την δουλειά που θέλω το δοκιμάζω σε toptul.Ας μην κολλάμε στην φίρμα.
Αν μου ξέφυγε τίποτα διορθώστε με παίδες !
Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να ''δουλέψεις'' ποτέ!
Είμαι στη διαδικασία να αγοράσω μια συλλογή με καρυδάκια/ καστάνιες/ ίσως μύτες και κατσαβίδια και αφού έκανα μια σχετική ψαχτική στο παρόν νήμα τείνω να καταλήξω...
..
...
Σιγά μην αποφάσιζα μόνος μου μετά από αυτά που διάβασα εδώ μέσα!!!
Οι σκέψεις μου μετά από αυτά που αποκόμισα από όσα διάβασα πάνε κάπως έτσι..
- Κατ'αρχάς να πω ότι το μάξιμουμ ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι στα 100 ευρώ αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα όχι σε μικρότερο νούμερο. Οκ, έχω καταλάβει ότι δεν πρέπει να πάρω συλλογή με 30-40-50 ευρώ.
- Λέτε εδώ πως βολεύει το σετάκι να είναι 3/8" μιας και καλύπτει τις περισσότερες εργασίες που θέλει να κάνει κάποιος στη μηχανή.
- Μπήκα στο σύνδεσμο που έχετε βάλει με το γερμανικό μαγαζί και είδα 2 συλλογές της Facom σε τιμές που μου κάνουν.
Η μία είναι αυτή και η άλλη λίγο παραπάνω σε χρήματα αλλά με περισσότερες επιλογές αυτή.
..για βοηθάτε λοιπόν οι έμπειροι, βαδίζω στο σωστό δρόμο ή να κοιτάξω για κάτι άλλο;
Επίσης, πόσο "χάλια" είναι κάτι τέτοιο;
Εννοείται πως οι προτάσεις σας είναι δεκτές και θεμιτές.