Δεν είμαι βέβαιος ότι με τον gs μπορείς να κάνεις πνευμονικη λόγω του λόγου αέρα που βάζει. Τα 3 sec είναι λίγα για να σε καψουν. Μισό να βρω κάνα βινδεο να δεις τι εννοώ.
Edit https://youtu.be/Rkm1eUZYtQE
σου έβαλα ένα βίντεο στο προηγούμενο ποστ. Ο gs δεν κάνει για πνευμονικες. Η νικοτινη σε καίει για πλάκα. Και εγώ 12 άρα κάνω αλλά για πνευμονικες, μέχρι 5 νικοτινη αντέχω για 7-8 sec. Η γεύση είναι καλύτερη με αυτό τον τρόπο αλλά βγάζει πολύ ντουμανι.
Ρε μλκς, βρήκατε τρόπο να σας κάνει το άτμισμα περισσότερο κακό από το κάπνισμα;
Ασχετο με το θρεντ.
Εξωγηινε, ποιον καπνο προτιμας να πιπωνεις;
Εχω φαει πετρια τελευταια με τον Erinmore.
Inochi, ρε!
Για οσο.
Έστησα με Ni σήμερα το πρωί.Στους 180 βαθμούς το έβαλα και στα 17 joules.0.294 κλείδωσε,δε δυσκολευτηκα κάπου στο στήσιμο.Κατάλαβα πως δουλευει και πως επεμβαίνει ο κόφτης.Εχω την εντύπωση οτι το αρχικό ρευμα είναι παλμικό ωστε να δώσει ομαλή μετάβαση προς τη θερμοκρασία και μετά απλά ισιώνει στην θερμοκρασία που έχεις επιβάλλει.Δε κόπηκα κιόλας αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα εκεί που λες οτι είναι χρήσιμο για δρακοκαταστάσεις με λίγα λόγια.Σε γευση θα έλεγα ένα κλίκ κάτω σε σχέση με το κανθαλ και αυτό λόγω του οτι με το Ni δε μπορείς να κάνεις μικροκόλι.
Υγρό δε τράβηξε πολύ και η μπαταρία είχε νορμάλ αποφόρτιση οπως και με το κάνθαλ.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει ειναι, αν και εφόσον η αντίσταση ειναι τόσο μικρή,μεχρι πόσα joules μπορείς θεωρητικά να δώσεις;Σκέφτομαι ΠΟΛΛΑ μιας και θα επέμβει το TC να στο ισιώσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.Σωστά το σκέφτομαι έτσι ή κάτι χάνω;Δε ξέρω αν βέβαια στα πολλά joules θα αντέξεις το αρχικό σκάσιμο του ατμού στο στόμα.
Φίου φίου φι φι φίου
Toli εγώ είμαι συμβατικός δεν είμαι για εχτρίμ καταστάσεις. Το κάνω για να το κάνω. Να φανταστείς την νικοτίνη την είχα κόψει εντελώς και τώρα βάζω και ελάχιστη 1-2% για να μου τονίζει λίγο τα αρώματα. Αν ξεμείνω δε θα σκάσω κιόλας.
Οπότε καπνίζω με τον συμβατικό τρόπο και τον έλεγχο τον χρησιμοποιώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Γιατί δε με πειράζει που θα ρυθμίσω τα βατ, πόσα βολτ είναι, αν θα μου δώσει καμένο, αν θα θα κάψει το ντριπτιπ, αν έχει αρκετό υγρό.
Καμιά φορά δίνω και καμιά καλή τζούρα αλλά αυτό το ντουμάνι το παρεξηγήσιμο εμένα δε μου αρέσει. Προτιμώ βάση με περισσότερο pg που δίνει χτύπημα και γευση παρά vg που βγάζει ντουμάνι.
Μερικές φορές ρυθμισμένο στο sweet spot με απλό κάνθαλ και απλές τσιγαρίσιες τζούρες μου το χάλαγε λίγο γιατί ανέβαζε πολύ θερμοκρασία και έκαιγε μέχρι και το ντριπ. Ειδικά στις τσιγαρίσιες τζούρες με τον αέρα κλειστό (στις ναργιλέδικες δεν συμβαίνει αυτό γιατί ο αέρας που έρχεται κάτω απ' την αντίσταση είναι περισσότερος και δεν βράζει). Αυτό δεν συμβαίνει με πιο χαλαρά στησίματα αλλά τότε δεν έχεις και την ίδια αίσθηση.
Ε με τον έλεγχο απλά δε με απασχολεί.
Το στείνω και ο κανγερ μου επιτρέπει να το καπνίσω-ατμίσω με ότι τρόπο σηκώνει η διάθεσή μου χωρίς περιορισμούς.
Οι κατασκευαστές προτείνουν 450F.
Το istick tc ήταν λίγο ότι να 'ναι στην σωστή αναγνώριση της αντίστασης με αποτέλεσμα να πρέπει να ρυθμίσω και στα 470. Το dna έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και πραγματικά το sweet spot είναι στα 440-450F.
Με άλλα μοντάκια και ατμοποιητές είχα ακούσει και για 500F. Απλά το σφάλμα ήταν πολύ μεγαλύτερο, δεν παίζουν αυτές οι θερμοκρασίες. Μερικούς απ' τους λόγους που δεν αναγνωρίζει σωστά την θερμοκρασία τους ανέφερα. Οπότε είναι λάθος να μιλήσουμε με τέτοιους όρους. Μπορεί ο άλλος στους 500F να έχει πιο δροσερό ατμό από εμένα ή μικρότερη απόδοση, χειρότερη αίσθηση.
Όσο πιο απλός είναι ο ατμοποιητής και όσο καλύτερο το chip τόσο θα συγκλίνουν οι θερμοκρασίες.
Το όριο που παίζω την θερμοκρασία εναι 10F πάνω 10 κάτω. (5κελσίου)
Όσο αφορά τα βατ..
Μερικά μοντάκια όπως ο ιστικ δεν έχουν καθόλου ρύθμιση στα βατ. Με το που το έβαζες στο tc χτύπαγε μόνο τέρμα γκάζια 40βατ.
Ναι δεν έχεις πρόβλημα να το ρυθμίσεις όσο δυνατά θέλεις. Ειδικά στις δρακόντιες αυτό είναι πολύ καλύτερο.
Ρυθμίζοντας στα 40W πχ με το που πατάς το κουμπί έχεις ακαριαία πλήρη απόδοση. Στην αντίσταση φτάνει πλήρη ισχύς ώστε να παράγει άμεσα ατμό έτσι όπως τον θέλεις. Από κει και πέρα επεμβαίνει ο έλεγχος και κόβει τα βατ διατηρώντας σταθερή την θερμοκρασία στην αντίσταση ώστε να μη σου φέρει καμένο, να μην ανάψει η κεφαλή κτλ.
Εγώ ρυθμίζω αρκετά ψηλά τα βατ αλλά όχι τέρμα. Στις τσιγαρίσιες δουλεύει καλύτερα με αυτόν τον τρόπο και δίνει και λίγο καλύτερη γευσή νομιζω. Με κάποια μοντάκια δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα αλλά κατά τη γνώμη μου χρειάζεται γι' αυτούς που καπνίζουν κανονικά γιατί όταν επεμβαίνει ο κόφτης, ανάλογα και με το τσιπ, το καταλαβαίνεις. Στο istick το καταλάβαινα γιατί δούλευε μόνο τέρμα. Στο dna δεν το καταλαβαίνω γιατί ρυθμίζω χαμηλότερα και ο κόφτης είναι πιο διακριτικός.
Ο έλεγχος ομως είναι ακόμα καλύτερος γι' αυτούς που δίνουν πόνο με αντιστάσεις 0,5. Είναι σαν να δίνει η αντίσταση τα μέγιστα που μπορεί όχι απ' τη μέση της τζούρας αλλά απ' την αρχή και να μην ξεπερνάει το επιθυμητό σημείο θερμοκρασίας.
Στο κανονικό τσιγάρο με το που τραβάμε, η καύτρα μπροστά ανάβει μέσα σε κλάσματα και καίει τον καπνό. Ε το ίδιο γίνεται και με τον έλεγχο. Βάλε τα βατ στο τέρμα αν θέλεις. Το καλύτερο είναι να ρυθμίζεις την θερμοκρασία πάντα χαμηλότερα και να ανεβαίνεις λίγο λίγο μέχρι να βρεις το σημείο που σου αρέσει. Αν το ξεπεράσεις θα το καταλάβεις. Αυτό να το κάνεις με κάθε νεα αντίσταση ανεξάρτητα αν στην αναγνωρίζει ίδια ακριβώς με την προηγούμενη.
joules δεν έχει το δικό μου. Έχεις άλλο τσιπάκι που χρησιμοποιεί την θερμική απόδοση. Τις θερμοκρασίες στις αναφέρω σε φαρενάιτ γιατί απλά το έχω συνηθίσει και δεν ξέρω ούτε πόσοι κελσίου είναι.
Το πόσο καλοστημένη είναι η αντίσταση θα το καταλάβεις στις τσιγαροτζούρες. Η σωστή αντίσταση σου δίνει τέλεια αίσθηση καπνίσματος καλύτερη από μια 1,2 - 1,3 με κάνθαλ. Στην γεύση θα συμφωνήσω ότι ίσως είναι λίγο καλύτερη η δευτερη. Και λέω ίσως γιατί κάνω συνέχεια το ίδιο υγρό και μικροδιαφορές δεν τις καταλαβαίνω ενώ έχω καιρό να στήσω μια με κανθαλ.
Sent from me using a computer.
Μπορει καποιος να με κατατοπισει? Γιατι νομιζω οτι σκουραινει το χρωμα του υγρου μερα με τη μερα και νομιζω οτι πηζει κιολας.... (????)