Σελίδα 77 από 94 ΠρώτοΠρώτο ... 2767727374757677787980818287 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.141 έως 1.155 από 1402

Θέμα: Περί καπνίσματος σε κοινόχρηστους χώρους.(2 threads σε 1)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    το σπιτι του κολλητού σου ΔΕΝ είναι δημόσιος χώρος.

Άρα ο νόμος ΔΕΝ εφαρμόζεται.

Εκεί κάνει κουμάντο ο κολλητός σου. Αυτός θα σου πει αν θα καπνίσεις ή όχι.

Άλλο λέει.
    Εσύ ο άκαπνος, τι θα κάνεις όταν είσαι καλεσμένος στο σπίτι του κολλητού σου, που καπνίζουν 3-4-5 άτομα. Μεταξύ αυτών κι ο κολλητός σου.
    Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί

Άντε γεια... Blog

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Ναι φίλε μου,υπάρχει και το γνωρίζω.Δεν άκουσα όμως ούτε ντόρος να γίνεται από τούς αγανακτισμένους πολίτες,ούτε τεράστια πρόστιμα να πέφτουν ούτε τίποτα.

Μπορεί ο καθένας(μη έχων βιολογικό πρόβλημα)να κάνει παιδιά,μπορεί να τα σκοτώνει καθημερινά με τη συμπεριφορά,τα λόγια και τίς πράξεις σου...
    βάρδα να μην καπνίσει στο καφενείο ή στο αυτοκίνητό του.

Ας πάψουμε επιτέλους να στεκόμαστε στην επιφάνεια τών πραγμάτων.Η κατάσταση με το τσγάρο είναι το πρόσχημα.
    Το αποτέλεσμα είναι πιο μεγάλη η απομόνωση,η αντιπαλότητα,ο φόβος και τα λοιπά συναφή.

Τί να σου πω.

εγώ προσωπικά δεν καπνίζω.
    και γενικά δεν έχω πρόβλημα να καπνίζουν οι φίλοι μου.

το κάπνισμα ή το μη κάπνισμα δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει σε απομόνωση.
    το πολύ πολύ να οδηγήσει τους "αμετανόητους" καπνιστές να μαζεύονται σε ιδιωτικούς χώρους.
    Δηλαδή οι παρέες που συνοστίζονται στα club ή στις καφερέριες επικοινωνούν με τους διπλανούς τους;

Είναι όμως γεγονός ότι όποτε βγαίνω και πάω σε κλειστό χώρο, στο τέλος της βραδιάς βρωμάω τσιγαρίλα.

θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει διάκριση στα είδη των καταστημάτων
    θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχουν καπνιζόντων και μη καπνιζόντων

Προσωπικά πιστεύω ότι ο απώτερος λόγος δεν είναι η υγεία των πολιτών αλλά η "υγεία" της τσέπης του κράτους. Προφανώς το πρόβλημα είναι ότι το κόστος των αρρώστων από το κάπνισμα.

Όπως και να 'χει, εδώ φτάσαμε για δύο λόγους:
    α) καμία (ή σχεδόν καμία) επιχείρηση ΔΕΝ έχει σοβαρό σύστημα εξαερισμού με αποτέλεσμα να βρωμάμε όλοι καπνό και

β) κανείς (ή σχεδόν κανείς) ΔΕΝ σέβεται τον διπλανό του.

Γιατί αν οι επιχειρήσεις είχαν εξαερισμό και αν οι καπνιστές σκέφτονταν λίγο και τους διπλανούς τους δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.

εχω θα σας φερω ενα πρακτικοτατο παραδειγμα...

εχω λογιστικο γραφειο,ισογειο,με προσοψη στον δρομο...δυο ανθρωποι μεσα,ενας εκ των οποιων καπνιζων...εγω...ο δευτερος μη καπνιζων,αλλα χωρις θεμα με τον καπνο...

ο νομος λεει οτι μου απαγορευει να καπνισω...τσεκαρισμενο αυτο απο το αρμοδιο υπουργειο...

η ερωτηση ειναι η εξης...

εαν εγω βαλω μια επιγραφη που να λεει "χωρος καπνιζοντως",οπερ μεθερμηνευομενον,προειδοποιηση για το κακο που θα βρει ,οποιον μπει μεσα,με ποιο δικαιωμα μου το απαγορευει?

αν δεν σας αρεσει η λεξη "δικαιωμα" να την κανω "σκεπτικο"- "λογικη"...

τιπ...δεν μιλαμε για χωρο διασκεδασης,που υπο συνθηκες θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει η δικαιολογια της μη επιλογης απο τον διασκεδαζοντα...μιλαμε για λογιστικο γραφειο ,ιδιοκτησιας μου...
    frankly my dear, i dont give a damn...

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64

το κάπνισμα ή το μη κάπνισμα δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει σε απομόνωση.

Γιατί αν οι επιχειρήσεις είχαν εξαερισμό και αν οι καπνιστές σκέφτονταν λίγο και τους διπλανούς τους δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.
    Η πρώτη σου φράση απαντάται με τη δεύτερη.Διαχωρίζεις τούς ανθρώπους σε καπνιστές και μη-ξέρω,με την καλή έννοια.

Η δεύτερη δε φράση πρέπει να ισχύει για όλους όμως,έτσι;Για όλους αυτούς...εμάς θέλω να πω ,που δεν μάς νοιάζει αν είναι ώρα κοινής ησυχίας
    και πάμε με κόφτες στη γειτονιά,για ν' απολαύσουμε την ξετάπωτη τού παπιού ή τού τούμπανού μας....
    που μπαίνουμε στο λεωφορείο άπλυτοι,που μιλάμε άσχημα,που περνάμε με κόκκινο και χίλα δυο.

Όσο για το οικονομικό σκέλος που λες,ο Αντώνης από πάνω σαν λογιστής,μπορεί να μάς πει τι λεφτά παίρνει το κράτος από ένα πακέτο τσιγάρα,που κοστίζει 3?,καθώς και τον λόγο που κάθε τόσο ακριβαίνουν τσιγάρα και αλκοόλ.:wacko:
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Η πρώτη σου φράση απαντάται με τη δεύτερη.Διαχωρίζεις τούς ανθρώπους σε καπνιστές και μη-ξέρω,με την καλή έννοια.
    Δεν τους διαχωρίζω εγώ.
    Η πραγματικότητα τους διαχωρίζει. Ο ένας καπνίζει και ο άλλος όχι.
    Έχουν δηλαδή ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό.

Αυτό για εμένα ΔΕΝ σημαίνει τίποτα.
    Όπως εμένα μου αρέσει π.χ. η μπύρα και του άλλου το κρασί, έτσι σε κάποιον αρέσει να καπνίζει και σε κάποιον όχι.

Η δεύτερη δε φράση πρέπει να ισχύει για όλους όμως,έτσι;Για όλους αυτούς...εμάς θέλω να πω ,που δεν μάς νοιάζει αν είναι ώρα κοινής ησυχίας
    και πάμε με κόφτες στη γειτονιά,για ν' απολαύσουμε την ξετάπωτη τού παπιού ή τού τούμπανού μας....
    που μπαίνουμε στο λεωφορείο άπλυτοι,που μιλάμε άσχημα,που περνάμε με κόκκινο και χίλα δυο.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

Όσο για το οικονικό σκέλος που λες,ο Αντώνης από πάνω σαν λογιστής,μπορεί να μάς πει τι λεφτά παίρνει το κράτος από ένα πακέτο τσιγάρα,που κοστίζει 3?,καθώς και τον λόγο που κάθε τόσο ακριβαίνουν τσιγάρα και αλκοόλ.:wacko:
    το γιατί κοστίζει 3? είναι γνωστό.
    το ότι οι καρκίνοι κλπ ασθένειες που οφείλονται στο κάπνισμα (στο βαθμό που οφείλονται) κοστίζει είναι γεγονός.

τώρα το τι κοστίζει πιο πολύ δεν το ξέρω.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64

το ότι οι καρκίνοι κλπ ασθένειες που οφείλονται στο κάπνισμα (στο βαθμό που οφείλονται) κοστίζει είναι γεγονός.

τώρα το τι κοστίζει πιο πολύ δεν το ξέρω.
    Οι καρκίνοι απ' το κάπνισμα είναι κάτι που αποφέρει τεράστια κέρδη στίς φαρμακοβιομηχανίες και,κατ' επέκταση,στίς κυβερνήσεις.

Έτσι λοιπόν οι μάγκες τα παίρνουν από παντού και ΔΕΝ τούς συμφέρει να κόψει ο κόσμος το τσιγάρο.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Οι καρκίνοι απ' το κάπνισμα είναι κάτι που αποφέρει τεράστια κέρδη στίς φαρμακοβιομηχανίες και,κατ' επέκταση,στίς κυβερνήσεις.

Έτσι λοιπόν οι μάγκες τα παίρνουν από παντού και ΔΕΝ τούς συμφέρει να κόψει ο κόσμος το τσιγάρο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
    [B]αυτό το θέμα δεν παλεύεται... Αλλα θα πω την παπαριά μου
    []
    Α. [] Κατα καιρούς κάποιοι αποφασίζουν τι είναι καλό και τι κακό. Βάζουν τους επιστήμονες και τους στατιστικολόγους να λένε τις παπαριές τους και ακολουθούν οι επαγγελματίες υποχόνδριοι ως "αγανακτισμένοι πολίτες" για να δέσει το γλυκό. Αυτό συμβαίνε σε κάθε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ.
    []

Β. ...Και ο υγιεινισμός σαν ιδεολογία πρέζα είναι. Από πελάτης των καπνοπαραγωγών να γίνω πελάτης των φαρμακοβιομηχάνων? Δε μας χέζεις ρε νταλλάρα?
    []
    Δ. []Το κάπνισμα επιβαρύνει μια γαμημένη υγεία από ουκ όλιγους κοινωνικούς οικονομικούς συναισθηματικούς λόγους.
    []
    Ε. []Ασκήσεις ελέγχου μαζικών συμπεριφορών και επιβολής νόμου για τις δύσκολες ώρες κάνει.

ΣΤ. []Ο αλληλοσεβασμός κατακτιέται. [] όλοι ενοχλούνται από όλους και συντάσονται ανάλογα με τα συμφέροντά τους με τις αντίστοιχες απαγορεύσεις. Όμορφα. Είμαστε οι μαλάκες του αιώνα έτσι κι αλλιώς. Πχ. Όλοι συμφωνούν ότι το αλκοόλ και η οδήγηση είναι μαλακία. Ωραία λοιπόν. Έρχεται ο κύριος κράτος και λέει "μισή μπύρα για τους μοτοσυκλετιστές". Δηλαδή με μισή μπύρα είσαι παράνομος. Ενω μετά από οκτώ ώρες στον υπολογιστή (γι αυτο πάω ζικ ζακ τα τελευταια χρονια) []ή στο τιμόνι συνεχίζεις να μπορείς να οδηγείς κανονικά έ?
    []
    Ζ. Που είμασταν? Α, ναι. Ο ρουφιάνος. Τα κοινωνικά ζητήματα λύνωνται κοινωνικά.
    []με τους χαρούμενους υπηκόους του... Αν και τελικά το τσιγάρο είναι το λιγότερο σε σχέση με τα μελλούμενα...
    Συνοψης. αυτα μου αρέσανε. Με τα υπολοιπα συμφωνω
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    εχω λογιστικο γραφειο,ισογειο,με προσοψη στον δρομο...δυο ανθρωποι μεσα,ενας εκ των οποιων καπνιζων...εγω...ο δευτερος μη καπνιζων,αλλα χωρις θεμα με τον καπνο...

ο νομος λεει οτι μου απαγορευει να καπνισω...τσεκαρισμενο αυτο απο το αρμοδιο υπουργειο...
    στο εξωτερικό πάντως, πριν 1-2 χρόνια, ένας ολλανδός (αν θυμάμαι καλά) καταστηματάρχης είχε δικαιωθεί επειδή είπε ότι δεν έχει υπαλλήλους και είναι μόνος του στο μαγαζί του.
    άρα δεν είχε νόημα.

Εδώ βέβαια, το πράγμα είναι πιο δύσκολο γιατί ο νόμος δεν αφήνει παραθυράκια, οπότε θα πρέπει να το πας βάσει Συντάγματος και δη βάσει ατομικών δικαιωμάτων.

Εκεί έχεις δύο επιλογές:

α) είτε να κριθεί ότι το δικό σου ατομικό δικαίωμα (να καπνίζεις στο συγκεκριμένο χώρο) υπερτερεί το γενικότερου δημοσίου συμφέροντος (της δημόσιας υγείας κλπ), που χλωμό το βλέπω

β) είτε να κριθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση για τα συγκεκριμένα περιστατικά (δικό σου γραφείο με μόνο καπνιστές ή άτομα που δηλώνουν ρητά ότι δεν έχουν πρόβλημα) είναι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας που είναι σοβαρότατος λόγος, και δεν είναι απίθανο να κριθεί.

Τώρα βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι για να το φτάσεις στο σημείο να κριθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να σε πιάσουν και να φας το όποιο πρόστιμο.

Εσύ αποφασίζεις ... (όπως έλεγε κάποτε και ο ... Βούρος)

στο εξωτερικό πάντως, πριν 1-2 χρόνια, ένας ολλανδός (αν θυμάμαι καλά) καταστηματάρχης είχε δικαιωθεί επειδή είπε ότι δεν έχει υπαλλήλους και είναι μόνος του στο μαγαζί του.
    άρα δεν είχε νόημα.

Εδώ βέβαια, το πράγμα είναι πιο δύσκολο γιατί ο νόμος δεν αφήνει παραθυράκια, οπότε θα πρέπει να το πας βάσει Συντάγματος και δη βάσει ατομικών δικαιωμάτων.

Εκεί έχεις δύο επιλογές:

α) είτε να κριθεί ότι το δικό σου ατομικό δικαίωμα (να καπνίζεις στο συγκεκριμένο χώρο) υπερτερεί το γενικότερου δημοσίου συμφέροντος (της δημόσιας υγείας κλπ), που χλωμό το βλέπω

β) είτε να κριθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση για τα συγκεκριμένα περιστατικά (δικό σου γραφείο με μόνο καπνιστές ή άτομα που δηλώνουν ρητά ότι δεν έχουν πρόβλημα) είναι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας που είναι σοβαρότατος λόγος, και δεν είναι απίθανο να κριθεί.

Τώρα βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι για να το φτάσεις στο σημείο να κριθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να σε πιάσουν και να φας το όποιο πρόστιμο.

Εσύ αποφασίζεις ... (όπως έλεγε κάποτε και ο ... Βούρος)

εχω ηδη αποφασισει σεργιε και πραττω αναλογα...

η ερωτηση μου ηταν καθαρα ακαδημαικη και αφορουσε την οποια ουσια του νομου στην περι ης ο λογος περιπτωση...
    frankly my dear, i dont give a damn...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Ο Νόμος πέρασε και εφαρμόζεται και ακόμα τσακώνεστε για το αν "ορθώς έχειν";...

...

Gandalf
    μονο εγω θα ακουσα τον Κο Λομβερδο να δηλωνει οτι τα 8 στα 10 μαγαζια δεν εφαρμοζουν τον νομο και δυστυχως δεν μπορουμε να ελεγξουμε την κατασταση,την ιδια ωρα που θελουν να περασουν νομο για επιβολη προστιμου στη περιπτωση που καπνιζει καποιος μεσα στο αυτοκινητο ενω φερει παιδια.

οπως εγινε και νομος να απαγορευεται το κινητο ενω οδηγουμε.και εφαρμοζεταιιιιιιιιι....!!!

α στο διαλο αστειοι ολοι! (μαγε μη παρεξηγηθω!αυτο το τελευταιο δεν πηγε για σενα ουτε για κανεναν αλλο μεσα στο φορουμ.το λεω επειδη εκανα κουοτ σε σενα.προφανως παει για τους κυβερνωντες μας,οποιοι και αν ειναι αυτοι).ΓΕΛΟΙΟΙ!!!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από harisvfr
    Πιστεύω πως είπες μεγάλη κουβέντα
    εγω πιστευω πως ειπε μλκ

ρε παιδες να ρωτησω κατι??

πιστευετε οτι θα έπρεπε να δίνεται η επιλογή στον πολίτη, να φοραει κρανος αν θελει ή οχι?

ή πιστευετε οτι ειναι σωστη η εισπραξη προστιμου? (ασχετα αν γινεται για εισπρακτικους λογους)

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Trooper.. το είχαμε πεί εξαρχής φίλε... ο νόμος απο μόνος του είναι μόνο για να τυπωθεί στα ΦΕΚ. Θα πρέπει και στην πράξη να εφαρμοστεί γιατί ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ.. και οχι γιατί το επιβάλλει κάποιος. Δικτατορία δεν είμαστε... ελπίζω.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ως συνηθως τιποτα δεν γινεται σωστα σ'αυτη την χωρα...
    αρθρο της Ελευθεροτυπιας

ακουσα και μεσω αλλων ΜΜΕ οτι ειναι παρανομες οι κλησεις και μπορουν να ακυρωθουν αν ο παραβατης το κυνηγησει...

περαστικα μας...

Παρόμοια θέματα

1. Περί καπνίσματος μια άποψη.
    από αιγαιοπλόος στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 212
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2009, 02:36
  2. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2008, 10:16
  3. περι ρεπορταζ αλτερ. αντιγραφι απο ποστ φιλου σε γγιτονικο φορουμ
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2004, 12:29
  4. Γειά σου φίλε Δημήτρη. Σε έζησα λίγο αλλά θα σε θυμάμαι πάντα.
    από Adventure-R στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 09:27

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF