...εγω εχω να πω πως μεχρι και η Βισση τον παρατησε για...τον ΚΑΡΒΕΛΑ
Για να καταλαβετε δλδ!
![]()
σχεδον απιθανο..και δεν κατηγορω κανεναν...γενικα και τωρα και τον μαιο.δεν γινεται να εισαι αντιθετος με αυτα που λεει ο αλλος σε ενα μεγαλο ποσοστο και να συνεργαστεις μαζι του!!!δεν θα βγαλεις ποτε ακρη!!οποτε ειναι ουτοπικο...απλα δεν μπορω να καταλαβω τον κοσμο γενικα...δεχθηκε ο συριζα τοσο πολεμο εντος και εκτος για να μην βγει(να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι φαν του)και ο κοσμος συνεχιζει και τα τρωει αμασητα αυτα που του λενε...δηλαδη....αδυνατω να το καταλαβω ειλικρινα..
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Δεν ψήφισα. Ήμουν Αθήνα και ψηφίζω Κόρινθο. Συνόδευα Σουηδούς δημοσιογράφους που είχαν έρθει να καλύψουν τις εκλογές. Πρώτα απ΄όλα συζήτησα με τους ίδιους. Το τι παρουσιάζεται στο εξωτερικό για την κατάσταση μας, είναι να τραβάς τα βυζιά σου. "Θα υπάρξουν επεισόδια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων; Υπάρχει περίπτωση να επαναστατήσει ο κόσμος;" με ρώτησαν...μετά κατάλαβα ότι ακόμη και αν τους έλεγα ότι έχω καβάτζα καταφύγιο να χωθούμε μέσα γαι να γλυτώσουμε, θα το έχαφταν! Νόμιζαν ότι είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη και ότι τρώμε κάθε δεύτερη μέρα αποφάγια από τους κάδους. "Μα δεν έγιναν εκτεταμένα επεισόδια τους προηγούμεους μήνες; Δεν ήταν θυμωμένος ο κόσμος και τα έσπαγε όλα;" Μπα λέω, οι αστυνομικοί ήταν πιο θυμωμένοι από το κόσμο.
Μετά μου λένε "Θέλουμε για ρεπορτάζ, να βρούμε δύο τυπικές ελληνικές οικογένειες, η μια να είναι ευχαριστημένη από το αποτελέσμα και η άλλη δυσαρεστημένη, να καταγράψουμε το κοντράστ των συναισθημάτων." Τους εξηγώ ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, αν θέλουν, μπορώ να τους βρω δυο ελληνικές οικογένειες, όπου η μια να είναι σκατά και η άλλη απόσκατα, για να καταγράψουν το φάσμα της δυστυχίας και της απογοήτευσης. Δεν τους άρεσε η ιδέα.
Πάμε έξω από ένα εκλογικό τμήμα. Αρχίζουν να συνεντευξιάζουν κόσμο και εγώ το παίζω Σουηδός (στην κυριολεξία) και κρυφακούω. Η γλώσσα ροδάνι, είναι βλέπεις και το International της όλης ιστορίας και βγάζουν οι έλληνες τα σώψυχα τους να τα ακούσουν "οι έξω". Όντως μας ψεκάζουνε (δεν υπάρχει άλλη εξήγηση)!
Στιχομυθίες (μα την Μπαναγία δεν κάνω πλάκα!!!)
>Τι ψηφίσατε τον Μάη;
-Συριζα...
>Τι ψηφίσατε τώρα;
-Χρυσή Αυγή...
>Διαμετρικά αντίθετες επιλογές σωστα; Τι σας έκανε να αλλάξετε ριζικά την ψήφο σας;
-Εγώ θέλω να βγει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία για να υπάρξει σταθερότητα στον τόπο, αλλά δεν ήθελα να τους ψηφίσω και ψήφισα άσχετα.
>Τι ψηφήσατε;
-Δημιουργία Ξανά και το Μάη και τώρα, αλλά θέλω μια αριστερή κυβέρνηση προκειμένου να ξαναφτιαχτούν όλα από την αρχή σε νέες βάσεις.
>Τι ψηφίσατε;
-ΠΑΣΟΚ... μετά από τα πολύ χαμηλά ποσοστά που έλαβαν πήραν το μάθημα τους και πιστεύω ότι θα αλλάξουν εντελώς στάση και θα πάνε να επαναδιαπραγματευτούν με όλους στην ΕΕ. Είναι έμπειροι.
Σε κάποια φάση με πλησιάσε ένας ηλικιωμένος αλλά αλλά κοτσονάτος κύριος, κοίταγε τις κάμερες και τα μικρόφωνα και ήθελε να μιλήσει. Του εξήγησα διακριτικά ότι ψάχνουν κυρίως ζευγάρια με τα παιδιά τους (πο*τσες απλά θέλανε νέους). Φόραγε κονκάρδα ΚΚΕ, ρολοί ΚΚΕ και είχε ringtone το "Εμπρός της Γης οι κολασμένοι" (δεν κάνω πλάκα!) "Δεξιός είσαι εσύ ε;" μου λεέι σε κάποια φάση. Δεν ήθελα να τον στεναχωρήσω... "Οχι προς Θεού! ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψηφίζω!". Μου έδωσε για δώρο μπρελόκ με τον Τσε στην μια πλευρά και τον Άρη στην άλλη.
Οι σουηδοί είχεν τελειώσει με τις συνεντεύξεις. "Δεν καταλαβάινουμε... αλλά θέλουν και άλλα ψηφίζουν, πολύ μπερδεμένος ο κόσμος!", μου λένε. Μάλλον μαλάκες ήθελαν να πούνε αλλά η έμφυτη σκανδιναβική ευγένεια που έχουν, δεν το επέτρεψε. "Παλιότερα δεν ήταν έτσι, τώρα είναι οι καταστάσεις περιέργες" τους είπα εγώ, γνωρίζοντας ότι λέω τη μισή αλήθεια. Όντως, τα προηγούμενα χρόνια οι έλληνες δεν ψηφίζαν σαν μαλάκες αλλά σαν τριμάλακες... τώρα που ψηφίζουν απλώς ως μαλάκες, είναι μια βελτίωση...
Εγώ κονόμισα επαναστατικό μπρελόκ πάντως.
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Αντε και του χρονου παιδια.
![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Γιατί η διαφορά του ~3% στις κάλπες δεν είναι λευκή επιταγή της κοινωνίας στην Ν.Δ.,ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αν έβγαινε πρώτος,η αξ.αντιπολίτευση έχει και κάποια όπλα παραπάνω στους θεσμούς της Βουλής και η ΔΗΜΑΡ είναι καταδικασμένη να κάνει αριστερούλικη αντιπολίτευση έστω και μέσα στην κυβέρνηση...
Δεύτερο γιατί πλέον στις πόλεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ψηλά όπως και τα προβλήματα του κόσμου...
Τρίτο γιατί εγώ μεταφράζω το μήνυμα των εκλογών ως εξής...Αν εξαιρέσουμε βεβαίως τη σκληρή βάση της Ν.Δ. που θα ψήφιζαν Ν.Δ. βρέξει χιονίσει,λογικά είναι στο ίδιο % με του ΠΑΣΟΚ ~12%...Το υπόλοιπο ποσοστό μέχρι το 29%,μάλλον,είναι κάπως έτσι...Σας πιστέψαμε πως θα μας σώσετε ή/και θα μας καταστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ...Αν αποτύχουν θα έχουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πολλούς πόντους,δυστυχώς θα πάρει και η Χ.Α. συμπληρώνω..
Τέλος πάντων,ας δούμε τι θα γίνει τους επόμενους 2-3 μήνες και βλέπουμε....Μέσα μου ελπίζω και εγώ να κάνει κάτι η ελληνική κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι...
Αλλιώς η Αργεντινή θα είναι οδοντόκρεμα μπροστά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις...
Ναι το ξερω γι'αυτο λεω και του χρονου.Μεχρι τοτε ποιος ζει ποιος πεθαινει...
Αντε και ενα ευχαριστο διαλειμμα.
The hand of god....
http://www.youtube.com/watch?v=ICiJH...layer_embedded
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?