Σελίδα 77 από 142 ΠρώτοΠρώτο ... 2767727374757677787980818287127 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.141 έως 1.155 από 2116

Θέμα: Ποδήλατα

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Στα ποδήλατα τα φρένα είναι αντίθετα απ'τις μοτό, το μπροστινό δηλαδή βρίσκεται στο αριστερό χέρι (για το πίσω μην ψάχνεις ποδόφρενο.. ), το γιατί δεν το γνωρίζω αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος.

Εννοείται ότι τα αλλάζεις στο λεπτό αν σε βολεύει καλύτερα χωρίς να δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα..
    Λέω μήπως (γιατί πρόσφατα έφαγε σαβούρα φίλος με καινούριο ποδήλατο έτσι) έχουμε στο δεξί χέρι το κύριο φρένο.

Στις μηχανές με το μπροστινό λόγω βάρους, στα ποδήλατα με το πίσω γιατί αλλιώς ερχόμαστε καπάκι.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Στα ποδήλατα τα φρένα είναι αντίθετα απ'τις μοτό, το μπροστινό δηλαδή βρίσκεται στο αριστερό χέρι (για το πίσω μην ψάχνεις ποδόφρενο.. ), το γιατί δεν το γνωρίζω αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος.

Κουφό όντως, αλλά σε 2 ποδήλατα που έπεσαν στα χέρια μου το ένα είχε το μπροστινό στο δεξί (μάρκα TREK), ενώ το άλλο στο αριστερό. Μάλλον ο καθένας τα βάζει όπου θέλει?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
    Κουφό όντως, αλλά σε 2 ποδήλατα που έπεσαν στα χέρια μου το ένα είχε το μπροστινό στο δεξί (μάρκα TREK), ενώ το άλλο στο αριστερό. Μάλλον ο καθένας τα βάζει όπου θέλει?
    To αυτό... ότι να ναι τα βάζουν, δεν υπάρχει "συμφωνία" όπως στις μοτοσικλέτες. Από εκεί και έπειτα η αλλαξοφρενιά είναι πολύ εύκολη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    Λέω μήπως (γιατί πρόσφατα έφαγε σαβούρα φίλος με καινούριο ποδήλατο έτσι) έχουμε στο δεξί χέρι το κύριο φρένο.
    Στις μηχανές με το μπροστινό λόγω βάρους, στα ποδήλατα με το πίσω γιατί αλλιώς ερχόμαστε καπάκι.
    Θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση κι αυτό, το σίγουρο είναι πως το ποδήλατο δεν έχει την ίδια λογική στο φρενάρισμα (πατάω δηλαδή το μπροστινό για να σταματήσω). Τουλάχιστον όχι στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εγώ βασικά στο ποδήλατο τα έχω αντίθετα απ'τη μηχανή επειδή -με τη λογική που προανάφερες- με βόλευε περισσότερο η πίεση στο δεξί χέρι στα χώματα που έκανα παλιότερα, είχα πολλά χωμάτινα κατηφορικά μονοπάτια με αρκετές επιτόπιες και με βόλευε αρκετά στο να το χρησιμοποιώ για να στρίβω πιο σύντομα μπλοκάροντας τον πίσω τροχό. Ίσως στο ότι το δεξί με βόλευε πιο πολύ να ευθύνεται και η συνήθεια απ'τη μοτοσυκλέτα, πάντως είμαι σίγουρος πως αν το μπροστινό το είχα όπως τη μηχανή θα είχα πέσει αμέτρητες φορές.

@Bύρωνα όπως στά'πε ο Χυμαδώριος

Στην πράξη είναι ότι βολεύει τον καθένα τελικά παιδιά..

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    To αυτό... ότι να ναι τα βάζουν, δεν υπάρχει "συμφωνία" όπως στις μοτοσικλέτες. Από εκεί και έπειτα η αλλαξοφρενιά είναι πολύ εύκολη.
    Ευτυχώς το Trek τα εχει στη σωστή μεριά γιατί αν χρειαζόταν να τα αλλάξω....καληνύχτα θείε Παύλο, μιας και έχει υδραυλικά δισκόφρενα.

Πως διάλο κάνουν εξαέρωση σ΄αυτά?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ευτυχώς το Trek τα εχει στη σωστή μεριά γιατί αν χρειαζόταν να τα αλλάξω....καληνύχτα θείε Παύλο, μιας και έχει υδραυλικά δισκόφρενα.
    Πως διάλο κάνουν εξαέρωση σ΄αυτά?
    Όπως και στις μοτό ρε, τρομπάρισμα, ξεβίδωμα/βίδωμα. Τρομπάρισμα, ξανά το ίδιο..

ΥΓ: Trekάκι μΑρή κουφαλίτσα;

ΥΓ: Trekάκι μΑρή κουφαλίτσα;
    Δανεικό από φίλο μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, και έχω πάθει πλάκα μαζί του. SLR 6500 το μοντέλο, και μην ξανακούσω κάποιον να πει οτι κάποιες μοτοσυκλέτες έχουν σκληρή σέλλα.

Μάγκα μου, οι σέλλες τους είναι Μεσαιωνικό βασανιστήριο...
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Δανεικό από φίλο μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, και έχω πάθει πλάκα μαζί του. SLR 6500 το μοντέλο, και μην ξανακούσω κάποιον να πει οτι κάποιες μοτοσυκλέτες έχουν σκληρή σέλλα.
    Αν ποδηλατείς τακτικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα συνηθίσεις και δεν θα μασάς το παραμικρό από πόνους, υπάρχουν βέβαια και τα κολάν με τις ενσωματωμένες σερβιέτες από κάτω αλλά δεν είναι θέμα να συζητηθεί σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ γιατί θα μας πάρουν με τα μπουζόκλειδα ναούμ..:rotflmao:

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12

Εδώ φίλτατε......

εμένα πάντως την εκτίμησε πάρα πολύ ο απαυτός μου........
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Εδώ φίλτατε......

εμένα πάντως την εκτίμησε πάρα πολύ ο απαυτός μου........
    Δεν μπορώ να το δώ λόγω firewall, αλλά υποθέτω οτι είναι κάποια σέλλα μεγέθους φρατζόλας που θα εκτιμήσει επίσης ο προστάτης μου?
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Βύρωνα, επειδή είσαι και σε κρίσιμη ηλικία για να σε εκτιμήσει ο προστάτης σου, θέλει όσο πιο σκληρή σελα γίνεται, με αυλακωση η και τρύπα στη μέση. Επισης να σημαδευει προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω.

Και φορά και αυτά τα κολαν με την πανα-βρακακι
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Δεν μπορώ να το δώ λόγω firewall, αλλά υποθέτω οτι είναι κάποια σέλλα μεγέθους φρατζόλας που θα εκτιμήσει επίσης ο προστάτης μου?
    Ρε μπάρμπα που μου θέλεις και ποδήλατο, πάρε μια με ελατήρια καλύτερα που ταιριάζει στην ηλικία σου.

Σε εχουν κακομάθει τα Ohlins μου φαίνεται.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	bicycle spring saddle blue.jpg 
Προβολές:	284 
Μέγεθος:	121,9 KB 
ID:	231941
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

:a36: :a36: :a36:
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    :a36: :a36: :a36:
    telika re to podilato to eitheles gia ton mikro h' gia parti soy h' apla to peires gia ton mikro sto noumero sou??
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

στην πλειοψηφια δεξια ειναι το πισω φρενο.
    σε πολυ ριμαδια ποδηλατα που τα εφτιαξε κανας μαστορας παλιας σχολης,μπορει να τα βρειτε αναποδα.
    παλια ειχε επικρατησει οτι το κυριο φρενο ειναι το πισω,οποτε και το βαζαν δεξια επειδη απλα οι πιο πολλοι ειναι δεξιοχειρες.
    ισχυει ακριβως οπως και οτι δε βρισκεις φλυτζανια για αριστεροχειρες ( εκτος απο τα ισια χερουλια που ειναι both ways ) και επισης δεν υπαρχουν ψαλιδια για αριστεροχειρες ( !! ) .
    Καντε το εξης,δοκιμαστε στο ιδιο φυλλο χαρτιου ενα ψαλιδι,κοβωντας μια με το δεξι και μετα μια με το αριστερο και πειτε μου τι παρατηρησατε.
    Αν δείτε τον Τσάκ, πείτε του οτι τον ψάχνω.

Παρόμοια θέματα

1. Ktm & ποδηλατα
    από el_hymador στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 115
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2008, 14:06
  2. Κατάστημα με ποδήλατα κανείς..?
    από motaba στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 99
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2007, 09:06
  3. Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2007, 21:35
  4. Απαντήσεις: 37