επειδη εγω ειμαι οικονομολογος (στο χαρτι εστω) αυτη ειναι η λυση οντως...με πολλα αλλα...το να τα εξηγησουμε ειναι παρα πολλα και με πολες παραμετρους...οπως ειναι οπως ειπες χρονοβορο για να εχεις τα ΑΜΕΣΑ αποτελεσματα που χρειαζεσε...αρα στο ενδιαμεσο τι κανεις???Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Η μόνη λύση, κατ' εμέ που δεν είμαι και οικονομολόγος αλλά με την απλή (κι όση διαθέτω) λογική, είναι να αρχίσουμε να παράγουμε κάτι που να το αγοράζουν έξω.
Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο. Η βιομηχανική παραγωγή κι υποδομή έχει φύγει, αλλά "εύκολα" ξαναφτιάχνεται. Τα ημερομίσθιά μας είναι ακριβά. Οι νόμοι για την επιχειρηματικότητα δαιδαλώδεις. Οι διαδικασίες ανηπόφορες. Οι φόροι εξοντωτικοί. Τα οδικά/σιδηροδρομικά δίκτυα αστεία. Κλπ κλπ
Αν είναι κάποιος να ξεκινήσει να επενδύσει θα πρέπει αυτός που τώρα ή στο άμεσο μέλλον κυβερνήσει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα κάνει τον επιχειρηματία να έρθει εδώ και να μην πάει δίπλα..
Κι ας μην δαιμονοποιούμε τους επιχειρηματίες επειδή προσβλέπουν στο κέρδος. Κι εμείς όταν δίνουμε την εργασία μας στο κέρδος προσβλέπουμε. Εκτός αν αρχίσουμε και μιλάμε για κιμπούτζ κι άλλα παρόμοια οπότε το γυρνάμε στην φιλοσοφία.
απλα ΚΥΝΗΓΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ πισω τα λεφτα που φαγανε πολλοι...και αν σε ρευστο δεν υπαρχει (λεμε τωρα) τα περουσιακα τους στοιχεια ειναι μια καλη αρχη...και βεβαια δεν εννοω τον απλο αγροτη πχ που πηρε καποια μικρομεγαλη επιχορηγηση και τα εκανε ουισκια/μερσεντες/πουτανες....αλλα τους μεγαλους που εχοντας ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ το διανεμηναν (σωστα το εγραψα?) κατα το δοκουν οπου ηθελαν κρατοντας βεβαια για την παρτη τους το μεγαλυτερο ποσο...κυνηγας το καθε λαμογιο που ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ πληρωσε κατι που εκανε 1 ευρω 10 μην πω 100....και οχι μονο το πληρωναν 100 αλλα παραλαμβανες και ελλατωματικο προιον...κκλπ κλπ...
το βασικοτερο ειναι ενα ομως...πριν καν απο την ιδρυση του ελληνικου κρατους ο ελληνικος λαος ειναι φεσωμενος...παντα επαιρνε δανεια...μια φορα στην ιστορια τον ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ απο τα μεγαλυτερα δανεια που υπηρξαν ποτε και ακομα κανεις δεν τα εχει διεκδηκησει...και ναι εννοω το ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ...δεν βαζω μεσα τις υλικες καταστροφες που ειναι ανυπολογιστες...για τις εκτελεσεις δεν μπορω καν να το περιγραψω...τα χαρτια υπαρχουν...τα στοιχεια ειναι ακραδαντα....κλπ...κλπ...δεν θεωρω τυχαιο οτι με την υπογραφη του μνημονιου 1 ειχε μπει ΣΑΦΗΣ ΡΗΤΡΑ να μην γινει ΠΟΤΕ διεκδηκηση αυτων των χρηματων...
βασικα ειναι τοσα πολλα που μπορει να λεμε με τις ωρες και τις μερες....δεν ξερω ποιοι μετα...καποιοι θα υπαρχουν σιγουρα....αλλα αυτοι που ειναι τωρα εχουν αποδηξει οτι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ...δεν φταιει το καραβι...τα ποντικια πρεπει να φυγουν...
δεν ειμαι κομμουνιστης...αλλα με αυτα που ακουω (χωρις να ξερω και παραπανω βεβαια) θα γουσταρα με τα 1000 την Κανελλη για προθυπουργο σε οικουμενικη κυβερνηση...οσες φορες την ακουω τα λεει καλα και με εκφραζουν...σχεδον παντα οταν δεν μπλεκει την κομμουνιστικη μαλακια εννοειτε...ΕΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ...
![]()