Σελίδα 78 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 2868737475767778798081828388128 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.156 έως 1.170 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Παλαιό μέλος
    OK κυριε Εργαλειοπροφέσορα. Επειδή έχω να πάρω κάτι από τα φτηνά που έχει θα τσεκάρω και τα καρυδάκια στοις Matador. Κάπου το έχω ξανασυζητήσει γιατι τοις κοίταζα αλλά κατέληξα να πάρω μόνο μία 3/8 Teng Tools Stainless (Θα την έχω τον Ιούλιο), ίσως με Αχιλλέα. Αν δεν είναι στο σβέρκο μου θα πάρω και φωτό αλλά στα 135 ευρώ με ΦΠΑ η 3/8 και 165 η 1/2 κάτι δεν μου άρεσε.
    Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 18/05/2016 στις 21:08.

Υπάρχουν περιπτώσεις εργαλείων του σωρού που γράφουν πάνω Germany, αλλά αυτό δεν είναι ποτέ σφηρύλατο και συνήθως είναι σε κάποιο αφαιρούμενο μέρος του εργαλείου, πχ χειρολαβή.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSCN2277.jpg 
Προβολές:	207 
Μέγεθος:	69,3 KB 
ID:	359145

Όνομα:	DSCN2279.jpg 
Προβολές:	208 
Μέγεθος:	48,5 KB 
ID:	359146
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος
    Ακριβώς έτσι. Το παρακάτω ταιβανέζικο κατσαβίδι που υπάρχει και σε άλλες μαρκες όπως Tactix σαν 8-1 κατσαβίδι (για να χαλάει και τα 8 είδη βιδών) γράφει Germany στην λαβή.

Όνομα:	20160518_215511.jpg 
Προβολές:	192 
Μέγεθος:	37,9 KB 
ID:	359166

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Απ το κινητό δε μπορώ να καταλάβω αλλά τα καινούργια δε γράφουν επάνω Germany.
    Τα καρυδάκια με τη ρίκνωση στη μέση είναι Ταϊβάν. Αυτά που δεν έχουν ρίκνωση και γράφουν Germany είναι made in Germany. Αυτά με τη ρίκνωση είναι και πιο γυαλιστερά και δε γράφουν τίποτα.
    Αυτό που λες ισχύει μερικές φορές αλλά όχι πάντα και όχι με σοβαρές εταιρίες. Επίσης "σχεδον" ποτέ δε το γράφουν επάνω στο εργαλείο.
    Το Germany με το made in Germany δε διαφέρουν σε κάτι αλλά το πρώτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραπλάνηση με τρόπο όμως που μόνο άσχετους θα ξεγελλάσει.
    Ακόμα και το σκέτο Germany επάνω στο εργαλείο υποδηλώνει τη χώρα προέλευσης.
    Και υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μαρκάριστεί αλλιώς υπάρχει πρόστιμο. Δε μπορεί η gedore να γράφει Germany και να σημαίνει τη χώρα προέλευσης και στη matador να σημαίνει την έδρα της εταιρίας.
    Το σκέτο Germany το χρήσιμοποιούν όλες οι εταιρίες.
    Δες ή ίσως έχεις διαβάσει την συζήτηση στο Garage Journal. Λεει το ίδιο για καρυδάκια και ρίκνωση αλλά εγώ έμεινα στο σχόλιο του Μonde (guru στα γερμανικά εργαλεία) λίγο παρακάτω από φωτογραφία με καρυδάκια. Λέει ότι από θέμα τιμής Matador (& WGB) μάλλον δείχνουν προς Άπω Ανατολή.

http://www.garagejournal.com/forum/s...d.php?t=255645

Π@ΥΤΑΝΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ Το avatar του/της S705
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
    ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Δες ή ίσως έχεις διαβάσει την συζήτηση στο Garage Journal. Λεει το ίδιο για καρυδάκια και ρίκνωση αλλά εγώ έμεινα στο σχόλιο του Μonde (guru στα γερμανικά εργαλεία) λίγο παρακάτω από φωτογραφία με καρυδάκια. Λέει ότι από θέμα τιμής Matador (& WGB) μάλλον δείχνουν προς Άπω Ανατολή.

http://www.garagejournal.com/forum/s...d.php?t=255645
    Έχω πολύ καιρό να μπω στο GJ.
    Όπως είπε ο Αχιλλέας είναι αρκετά αυτά που το γράφουν στη λαβή η σε άλλα πλαστικά μέρη. Συνήθως οι εταιρείες που το κάνουν αυτό έχουν πολύ φθηνά εργαλεία και απευθύνονται σε ερασιτέχνες. Ελάχιστες το έκαναν στο παρελθόν επάνω στο ίδιο το εργαλείο και το έκαναν για κάτι που κυκλοφόρησε για περιορισμένο αριθμό. Έχω εντοπίσει όμως και εξαιρέσεις.
    Η τιμή για τα Wgb και τα matador παραπέμπει σε Ταϊβάν και πράγματι είναι. Δε γράφουν όμως Germany. Germany γράφουν τα παλιά. Ακόμα μπορείς να βρεις απ' τα παλιά της.
    Το έχω ξαναγράψει πιο πίσω, μόνο ένα 40% (αν θυμάμαι καλά) της επεξεργασίας χρειάζεται να γίνεται στη χώρα που θα μπει το COO. Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι περιορισμοί όπως το ότι πρέπει να επηρεάζεται η λειτουργικότητα του εργαλείου και όχι μόνο η εμφάνιση κ.α.
    Σε κάποια συμβαίνει και αυτό οπότε το εργαλείο έρχεται από Κίνα μισοφτιαγμένο. Άλλοι κρατούν την κατασκευή εξ' ολοκλήρου στη χώρα τους.
    Για παράδειγμα η snap on μπορεί να παίρνει τους μηχανισμούς της καστάνιας από αλλού και το σώμα να κατασκευάζεται στην Αμερική όπου γίνεται και η συναρμολόγηση. Παλιότερα στην Αμερική για να πάρει COO USA χρειαζόταν η κατασκευή να γίνεται εξ' ολοκλήρου εκεί και η snap on είχε αφαιρέσει το COO. Αργότερα το ποσοστό άλλαξε και το COO επανήλθε σε usa.
    Οι τιμές στις κασετίνες απ το Λίνκ που έβαλες πράγματι παραπέμπουν σε Ταϊβάν όπως και η πλαστική κασετίνα. Αμφιβάλλω όμως αν τα εργαλεία επάνω γράφουν coo.
    Η φακόμ σταμάτησε να βάζει coo και σε αυτά που κατασκευάζει στην Γαλλία.
    Τα matador είχαν πολύ σκούρο χρώμιο στα καρυδάκια και κάνουν μπαμ. Όταν γυρίσω Κρήτη θα βγάλω καμιά φωτό.

Τα matador που είναι από απω ανατολή δεν γράφουν germany.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 22/09/2016 στις 00:43.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Ερώτησις..
    Τα NeoTools τα έχει κανείς υπόψιν; Έχουν συμπαθητικές τιμές.
    Δίνουνε λέει και 25 χρόνια εγγύηση (οκ όχι σε όλα τα εργαλεία, αλλά σε αρκετά).
    Εν τω μεταξύ τη βδομάδα που πέρασε έκανα μια βόλτα από Σ.Πάτση να κοιτάξω για συλλογή (ναι, ακόμα δεν έχω πάρει) και οι περισσότεροι είχαν και μου έδειχναν της Force. Τι στο καλό, μόνο αυτή πουλάει;;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από est Προβολή μηνύματος
    Εν τω μεταξύ τη βδομάδα που πέρασε έκανα μια βόλτα από Σ.Πάτση να κοιτάξω για συλλογή (ναι, ακόμα δεν έχω πάρει) και οι περισσότεροι είχαν και μου έδειχναν της Force. Τι στο καλό, μόνο αυτή πουλάει;;
    Προφανώς έχουν καλύτερο mark up από τις υπόλοιπες "γνωστές και καλές" μάρκες.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Alexandross
    Ερώτησις..
    Τα NeoTools τα έχει κανείς υπόψιν; Έχουν συμπαθητικές τιμές.
    Δίνουνε λέει και 25 χρόνια εγγύηση (οκ όχι σε όλα τα εργαλεία, αλλά σε αρκετά).

Τι ψάχνεις σε κασετίνα?
    Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να ''δουλέψεις'' ποτέ!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Ναι, ένα σετάκι που να έχει καστάνιες 1/4" και 1/2" και καρυδάκια από 6mm-20κάτι. Θα ήθελα να έχει και μύτες σταυρούς/ ίσιες/ άλεν/ τορξ. Και αν έχει και κανα γερμανοπολύγωνο δεν θα πω όχι.
    Χομπίστας είμαι και ταλαιπωρώ το μηχανάκι μου, αλλά έχω αγανακτήσει με μια συλλογή χαμηλής ποιότητας που έχω και θέλω κάτι καλύτερο.
    Οκ, καλά τα gedore/ carolus/ hazet/ facom, αλλά δεν θέλω να δώσω τα €€€ που ζητούν.
    Η rs440 της Facom παίζει ακόμα στο μυαλό μου, αλλά πλησιάζει τα 160-170 με μεταφορικά και προς το παρόν κάνω κράτει.
    (Edit: πόσο παλιά είναι αυτή η 440 πΧια που έχει πέσει η τιμή της στο 1/5; )

Ναι, ένα σετάκι που να έχει καστάνιες 1/4" και 1/2" και καρυδάκια από 6mm-20κάτι. Θα ήθελα να έχει και μύτες σταυρούς/ ίσιες/ άλεν/ τορξ. Και αν έχει και κανα γερμανοπολύγωνο δεν θα πω όχι.
    Χομπίστας είμαι και ταλαιπωρώ το μηχανάκι μου, αλλά έχω αγανακτήσει με μια συλλογή χαμηλής ποιότητας που έχω και θέλω κάτι καλύτερο.
    Οκ, καλά τα gedore/ carolus/ hazet/ facom, αλλά δεν θέλω να δώσω τα €€€ που ζητούν.
    Η rs440 της Facom παίζει ακόμα στο μυαλό μου, αλλά πλησιάζει τα 160-170 με μεταφορικά και προς το παρόν κάνω κράτει.
    (Edit: πόσο παλιά είναι αυτή η 440 πΧια που έχει πέσει η τιμή της στο 1/5; )
    Άσε τα Force και πιάσε τα Carolus!

Όνομα:	Screenshot 2016-05-19 18.32.25.jpg 
Προβολές:	239 
Μέγεθος:	20,4 KB 
ID:	359194
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος
    Για γερμανοπολύγωνα πάλι Carolus από το φυλάδιο προσφορών. Μιας και η συλλογή που είναι σε προσφορά αρχίζει από το 10αρι ίσως να πάρεις και τα 7&8mm. Εάν είναι για μηχανάκι μόνο κοίτα και τοις 3/8'.

Εναλλακτικά Toptul και Teng Tools νομίζω είναι και αυτές από τοις καλύτερες Taiwan μάρκες. Κάπου στα 200+ ευρώ παίζουν και συλλογες που τα έχουν όλα από Teng Tools (και πενσες+κατσαβίδια-κλειδιά) ή μόνο καρυδάκια και γερμανοπολύγωνα(120 ευρώ). Τέλος η Force έχει στα 200 περίπου μια βαλίτσα με τα πάντα:

http://www.stereotiki.gr/store4/forc...1-2-clone.html

Εγώ πάντως με αυτήν την συλλογή
    http://www.usag.it/catalog/it/produc..._nautica_53_pz
    που είναι σαν αυτή της Force αλλά βέβαια αρκετά ακριβότερη(380) την έβγαλα μια χαρά και στην δουλειά και στο σπίτι για καμμια 7ετία.
    Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 19/05/2016 στις 21:11.

Παλαιό μέλος
    Για να έχουμε μια ιδέα της διαβάθμησης τιμών για συλλογές σε κασετίνες όπως αυτές παραπάνω μια φτωχή σχετικά σε ποικιλία και αριθμό εργαλείων αλλά Hazet υπάρχει στα 550 ευρώ.....

http://www.tbs-aachen.de/Hazet/tool_...2505_10481.htm

Με όλα αυτά θέλω να πώ πως με κάτι σε Teng Tools, κάπου ανάμεσα σε 180 και 250, δεν θα χρειαστείς ξανά εργαλεία για πολύ καιρό ή μόνο για κάτι απίθανο. Δες και αυτές της Τενγ στο λινκ παρακάτω...

http://www.vynckier.biz/en/socket-sets/socket-sets-38

Ίσως μπορείς να περιμάνεις και να βρείς 100-150 ευρώ παραπάνω από γερμανοπολύγωνα και καρυδάκια της Carolus που λέγαμε πριν. Αλλιώς o Γιαννης στην Labo θα σε εξυπηρετήσει...

Παλαιό μέλος
    carolous,teng κλπ δε δουλεψα ποτε, οποτε δε μπορω να εκφερω αποψη
    τα force ειναι κατι παραπανω απο καλα για τον ερασιτεχνη
    και στην προκειμενη περιπτωση για οποιον θελει να ασχοληθει με τη μοτο του προσωπικα..
    απο προσωπικη επαγγελματικη εμπειρια με εργαλεια θα πω το χιλιοειπωμενο...οτι δινεις παιρνεις, απλα και χωρις πολλα πολλα....
    τα usag σε κλειδια και καρυδακια απλα ειναι για μια ζωη....το ιδιο λεω και για τα beta επισης...
    μια παρεξηγημενη εταιρια ειναι η izeltas
    της οποιας οτι εργαλειο(γερμανοπολυγωνο η καρυδακι )εχω δε με πουλησε ποτε και εξακολουθουν μετα απο χρονια χρηση να λειτουργουν με σωστη εφαρμογη..

αυτα τα ολιγα....

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Για να έχουμε μια ιδέα της διαβάθμησης τιμών για συλλογές σε κασετίνες όπως αυτές παραπάνω μια φτωχή σχετικά σε ποικιλία και αριθμό εργαλείων αλλά Hazet υπάρχει στα 550 ευρώ.....

http://www.tbs-aachen.de/Hazet/tool_...2505_10481.htm

...
    Μιας και την έβαλες..
    Να έχετε το νου σας γιατί είχαν κυκλοφορήσει κάτι αντιγραφές. Την είχε βάλει η hazet και στο sait της.
    Αν τη βρείτε σε πολύ "καλή" τιμή δε θα είναι αληθινή.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)