Σελίδα 8 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 169

Θέμα: Τελικά ..το κράνος σώζει ζωές ???!!

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    δεν εχω διαθεση να συνεχισω την συζητηση αλλα εχει γινει μια παρεξηγηση...

αυτο που λεω για τα μπουφαν ειναι σε σχεση με την σύνθλιψη-κατάγματα σπονδύλων και μονο!!
    τα μοτοσηκλετιστικα μπουφαν ειναι εξερετικα και απαρετητα.. και ας στοιχιζουν οσο ενα παπι... ας ειναι..

και τελος για να καταλαβω τι μου προσαπτετε...

η κινηση με Χ2 του οριου ειναι ακινδυνη αν φορας κρανος και φορμα?
    εγω δεν επρεπε να μιλησω σε ενα ποστ για κρανη για την οδηγικη συμπερηφορα και γενικη ασφαλεια?
    δεν υπαρχουν κοθολου δυσκολιες ή και προβληματα με τα κρανη?
    υπαρχει καποιος ακομα που πιστευει πως ειμαι πολεμιος του κρανους?

και μονολεκτικες απαντησεις δεκτες... αλλα μονο εντος θεματος!

τι έπαθες αγορίνα μου και σου χάλασε η διάθεση???

οχι ρε γμτ...
    κάτσε ρε τώρα που γυρίζει και εχω ορεξη...
    :rotflmao: :rotflmao:
    και η ζωή συνεχίζεται...

Re paidia meta apo tosa reply exo psiloberdeftei kai eimai kai neos.

Telika kanei na forame kranos i oxi?????

Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
    Re paidia meta apo tosa reply exo psiloberdeftei kai eimai kai neos.

Telika kanei na forame kranos i oxi?????

Ωχουουουου...

Πάμε λοιπόν:

Δεν κάνει να φοράμε κράνος
    Δεν κάνει να ανάβουμε τα φώτα τη νύχτα
    Δεν κάνει να περνάμε με πράσινο
    Δεν κάνει να οδηγούμε ξεμέθυστοι

Ξέχασα τίποτε;

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    Ωχουουουου...

Πάμε λοιπόν:

Δεν κάνει να φοράμε κράνος
    Δεν κάνει να ανάβουμε τα φώτα τη νύχτα
    Δεν κάνει να περνάμε με πράσινο
    Δεν κάνει να οδηγούμε ξεμέθυστοι

Ξέχασα τίποτε;
    Ναι...

Οδηγούμε πάντα ολόγυμνοι γιατί αν φοράς σώβρακο, υπάρχει μελέτη που λέει ότι γίνεσαι στείρος....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
    Χρειάζεσαι μαθήματα λογικής. Σαν άσκηση για το σπίτι, προσπάθησε να αντικρούσεις μόνος σου αυτά που είπες.
    Εγώ ντεν καταλαβαίνει τι θέλει πει ποιητής !!!!!!

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Aκούστε κάτι που θα σας σοκάρει λίγο....

ΑΛΛΑ...κατά 90% οι μόνιμες κινητικές αναπηρίες οφείλονται σε σύνθλιψη-κατάγματα σπονδύλων στην οσφυική χώρα οι οποίες έχουν σαν επακόλουθο την τομή του νωτιαίου μυελού και κατά συνέπεια την πλήρη αχρηστία των κάτω άκρων...ή ακόμα χειρότερα, σε αυχενικά κατάγματα που αν ο ασθενής επιζήσει, οδηγούν σε πλήρη απώλεια κινητικότητας του κορμού και των 4 άκρων...

Φίλε μου, πριν μερικές μέρες συζητούσα με ένα φίλο της πυροσβεστικής με αφορμή ένα περαστικό που σώσαμε (ο φίλος μου ο αλεξανδρος με το cbr που έχει συμμετάσχει σε μερικές βόλτες και εγώ ) ένα κοριτσάκι 14 ετών από βέβαιο θάνατο, επειδή της είχε γυρίσει η γλώσσα, όταν έπεσε με 10 χιλιόμετρα από ένα παπακι που επέβαινε ως τρικαβαλη(φυσικά χωρίς κράνος ) και η οδηγός... είχε την φαεινή ιδέα να ανοίξει το γκάζι λίγο απότομα
    Η κοπέλα είχε προσγειωθεί με το κεφάλι στην άσφαλτο και μέχρι να φτάσουμε και να αναλάβουμε εμείς, ένας αλβανός εργάτης, της έριχνε χαστούκια και νερό κουνώντας το κεφάλι της γιατί η κοπέλα είχε λιποθυμήσει και δεν ανέπνεε
    Το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να ψάξω τον λαιμό της, για τυχόν εμφανές τραύμα και να σταθεροποιήσω το κεφάλι της, ώστε να ανοίξουμε το στόμα της και να τραβήξουμε την γλώσσα της

Σε μετέπειτα συζήτηση που είχα λοιπόν με τον φίλο πυροσβέστη για το θέμα, μου αποκάλυψε ότι στην υπηρεσία τους, είναι κάκιστα εκπαιδευμένοι και το ίδιο και τα πληρώματα των ΕΚΑΒ (αυτές οι δυο υπηρεσίες φτάνουν πρώτοι σε περιστατικά τροχαίων- ας μην μιλήσουμε για τους τροχαίους ) και ότι με λίγα λόγια, η συντριπτική πλειοψηφία των αναπηριών, συμβαίνει επειδή οι πρώτοι που φτάνουν(πολίτες η <<ειδικοί>>) μεγιστοποιουν την ζημιά, που απλώς πριν, μπορούσε να αντιμετωπιστεί

υγ Το αλβανός εργάτης, αφορά μόνο το συγκεκριμενο πρόσωπο που ήταν εκεί και που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από τα 10 άτομα που πλησίασαν να βοηθήσουν

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ

Σε μετέπειτα συζήτηση που είχα λοιπόν με τον φίλο πυροσβέστη για το θέμα, μου αποκάλυψε ότι στην υπηρεσία τους, είναι κάκιστα εκπαιδευμένοι και το ίδιο και τα πληρώματα των ΕΚΑΒ (αυτές οι δυο υπηρεσίες φτάνουν πρώτοι σε περιστατικά τροχαίων- ας μην μιλήσουμε για τους τροχαίους ) και ότι με λίγα λόγια, η συντριπτική πλειοψηφία των αναπηριών, συμβαίνει επειδή οι πρώτοι που φτάνουν(πολίτες η <<ειδικοί>>) μεγιστοποιουν την ζημιά, που απλώς πριν, μπορούσε να αντιμετωπιστεί

[
    Δεν αμφιβάλω καθόλου γιαυτό...Από την μακρά νοσοκομειακή μου εμπειρία ΞΕΡΩ ότι συχνά (ειδικά παλιότερα που τα πληρώματα των οχημάτων άμεσης βοήθειας ήταν εντελώς ΑΣΧΕΤΑ και "τσουβάλιαζαν" στο ασθενοφόρο τους τραυματίες - κάτι που δεν ισχύει πλέον...) στην καλοπροαίρετη προσπάθεια για βοήθεια από άσχετους, προκαλούνται χειρότερες καταστάσεις....
    Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι απλά κατάγματα των Ο5-Ο4-Ο3 σπονδύλων που ενώ πρωτογενώς δεν είχαν υποστεί μετατόπιση και δεν υπήρξε τρύπημα του νωτιαίου σωλήνα και τομή του νωτιαίου μυελού, κατά την προσπάθεια "άτσαλης" μεταφοράς κατέληξαν σε πλήρη και ολική παράλυση των κάτω άκρων.... Δεν μπορώ να δεχτώ όμως ότι πλέον αντιπροσωπεύουν σοβαρό ποσοστό σε σχέση με τις παραλύσεις που προκαλούνται πρωτογενώς από το ατύχημα.

Αλλά αυτό όμως είναι άλλο (και τεράστιο) θέμα και δεν μίλησα για τέτοιες περιπτώσεις...

Banned
    Συχνά αυτοί που έχουν περάσει πολλές κακουχίες μπορούν και έχουν ψυχραιμία όταν συμβεί κάτι 'κακό' και επίσης αυτοί ξέρουν και πως να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις που στον ελληνάρα δεν του δίνεται η ευκαιρία να μάθει όταν πίνει το φραπέ.

αυτό για τον αλβανό

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Δεν αμφιβάλω καθόλου γιαυτό...Από την μακρά νοσοκομειακή μου εμπειρία ΞΕΡΩ ότι συχνά (ειδικά παλιότερα που τα πληρώματα των οχημάτων άμεσης βοήθειας ήταν εντελώς ΑΣΧΕΤΑ και σακούλιαζαν στο ασθενοφόρο τους τραυματίες - κάτι που δεν ισχύει πλέον...) στην καλοπροαίρετη προσπάθεια για βοήθεια από άσχετους, προκαλούνται χειρότερες καταστάσεις....
    Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι απλά κατάγματα των Ο5-Ο4-Ο3 σπονδύλων που ενώ πρωτογενώς δεν είχαν υποστεί μετατόπιση και δεν υπήρξε τρύπημα του νωτιαίου σωλήνα και τομή του νωτιαίου μυελού, κατά την προσπάθεια "άτσαλης" μεταφοράς κατέληξαν σε πλήρη και ολική παράλυση των κάτω άκρων.... Δεν μπορώ να δεχτώ όμως ότι πλέον αντιπροσωπεύουν σοβαρό ποσοστό σε σχέση με τις παραλύσεις που προκαλούνται πρωτογενώς από το ατύχημα.

Αλλά αυτό όμως είναι άλλο (και τεράστιο) θέμα και δεν μίλησα για τέτοιες περιπτώσεις...
    Καμία αντίρρηση ,ούτε σε αυτό ούτε στο προηγούμενο, με μια επισήμανση

Αυτό που μου είπε ο πυροσβέστης (συντριπτική πλειοψηφία μετέπειτα αναπηριών) αφορά την προσωπική του εμπειρία και τις περιπτώσεις που έχει ακούσει (είναι από τους λίγους που φροντίζει να αυτοενημερωνεται γιατί αν περίμενε από την υπηρεσία άστα να πανε ) και δεύτερον δεν μπορεί να αποδειχτεί στατιστικά, διότι άντε να αποδείξεις ποτέ έγινε το κακό

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    στην Γερμανία καθε μα καθε οδηγος μαζι με τα θεωρ.και πρακτικα μαθηματα οδηγησης ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κανει και μαθηματα πρωτων βοηθειων που περιλαμβανουν, μεταξυ πολλων αλλων, την σωστη αφαιρεση κρανους απο το κεφαλη του αναβατη ωστε να μην μετακινηθουν οι σπονδυλοι.!
    η εναρμωνηση με την ΕΕ δεν γινεται σε ολα τα επιπεδα δυστυχος!

Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
    Συχνά αυτοί που έχουν περάσει πολλές κακουχίες μπορούν και έχουν ψυχραιμία όταν συμβεί κάτι 'κακό' και επίσης αυτοί ξέρουν και πως να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις που στον ελληνάρα δεν του δίνεται η ευκαιρία να μάθει όταν πίνει το φραπέ.

αυτό για τον αλβανό
    Α μην μου το χαλάς με τον αλβανό, γιατί παρέλειψα πολλές λεπτομέρειες και για αυτό έγραψα

Το αλβανός εργάτης, αφορά μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο που ήταν εκεί και που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, από τα 10 άτομα που πλησίασαν να βοηθήσουν

Αν και συμφωνώ πίσω από αυτό που γράφεις, διαφωνώ στο ότι
    και εγώ και ο φίλος μου- ενώ έχουμε μια μικρή σχετική εμπειρία και κάποιες ελάχιστες γνώσεις, προβληματιστήκαμε πολύ, διότι σε ανάλυση που κάναμε αργότερα, βρήκαμε μερικά λάθη που κάναμε, πόσο μάλλον... ο οποιοσδήποτε τυχαίος, άσχετος που έχει περάσει κακουχίες, αλλά μέσα στην καλοπροαίρετη προσπάθεια να βοηθήσει, θα μπορούσε να έχει αφήσει ανάπηρο η νεκρό ένα κοριτσάκι 14 χρόνων

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
    και δεύτερον δεν μπορεί να αποδειχτεί στατιστικά, διότι άντε να αποδείξεις ποτέ έγινε το κακό
    Φίλε μου, όσο και να σου φαίνεται αδύνατο η ακτινολογική εικόνα ενος πρωτογενούς συντριπτικού οσφυικού κατάγματος με παρεκτόπιση και διείσδυση στον νωτιαίο σωλήνα , διαφέρει αισθητά από αυτή ενός απλού κατάγματος που παρεκτοπίστηκε σε δεύτερο βαθμό .....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Κατά την ταπεινή άποψη ενός ανθρώπου που πρόκειται σύντομα να πάρει δίπλωμα και να οδηγήσει μοτοσικλέτα, υπάρχουν δύο κατηγορίες από κράνη:
    1. Αυτά που σώζουν την τσέπη μας
    2. Αυτά που σώζουν το κεφάλι μας

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Φιλε McGyver καλωσορισες και καλα κρασα

Sorry αλλα εχεις χασει πολλα επεισοδια.

Φιλικα,

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    Κατά την ταπεινή άποψη ενός ανθρώπου που πρόκειται σύντομα να πάρει δίπλωμα και να οδηγήσει μοτοσικλέτα, υπάρχουν δύο κατηγορίες από κράνη:
    1. Αυτά που σώζουν την τσέπη μας
    2. Αυτά που σώζουν το κεφάλι μας
    Tα κρανη της πρωτης κατηγοριας δεν φοριουνται απο τους μοτοσυκλετιστες αλλα απο ασχετους......
    Προφανως αναφερομαστε στην δευτερη κατηγορια.....

By the way welcome aboard......

Σελίδα 8 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ