Σελίδα 8 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 345678
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 115 από 115

Θέμα: αποκριση γκαζιου στην περιοχη του ρελαντι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Kαταρχας ,φιλε giannisblest ελπιζω να μην σου την "σπαω" που γραφω και εγω παραλληλα στο δικο σου θρεντ.

Λοιπον,μετα απο δοκιμες 2 ημερων νοοομιζω οτι το ελυσα το προβλημα.

Ξεκινησα με ρελαντι οσο πιο χαμηλα γινονταν με το 45αρι pilot και την βιδα στις 4 και κατι στροφες,οπως ηταν οταν το πηρα στα χερια μου.ΟΚ τα γνωστα .Αψογο δουλεμα οταν ηταν κρυο αλλα σε θερμοκρασια λειτουργιας σκατα

Αρχιζω και μειωνω σταδιακα την βιδα(βιδωνω προς τα μεσα!).Μεχρι της 3.5 στροφες δεν υπαρχει βελτιωση στην αποκριση του γκαζιου στο ρελαντι αλλα γενικα δουλευει οκ.Οταν βιδωσα περισσοτερο(3 στροφες) την βιδα τοτε το μηχανακι δεν επερνε μπροστα.Επρεπε να ανεβασω αρκετα το ρελαντι.

Βγαλσιμο λοιπον κατω καπακιου και αλλαγη σε 47.5αρι pilot.Ξεκιναω ξανα με την βιδα αρχικα στις 3.5 στροφες.Αισθητα καλυτερα αλλα ακομα μπερδευει στο ρελαντι οταν ζεσταθει. Μειωνω στις 3 στροφες την βιδα και Βουαλααα:smilea: Δουλευει σχεδον τελεια ακομα και ζεστο.Δεν μπερδευει και ανεβαζει στροφες κανονικα στο ξερογκαζο.Αραια και που μπορει να κανει μια ψιλοκουφια.

Για δοκιμη μειωσα και αλλο την βιδα αλλα απο τις 3 στροφες και κατω δεν περνει μπροστα το μηχανακι.Πρεπει να ανεβασω το ρελαντι αρκετα για να παρει.Οποτε το αφησα στις 3 και ρυθμισα και λιιιγο πιο ψηλα το ρελαντι γτ το ειχα χαμηλωσει πολυ.

Παντως σιγουρα δουλευει πολυ καλυτερα απο πριν.Κ νομιζω οτι στις πολυ χαμηλες στροφες και στα μικρα ανοιγματα γκαζιου συμπεριφερεται πιο καλα.

Να παραγγειλω ενα FCR να ασχοληθω τωρα?!

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Δεν ανοίγει ταυτόχρονα αλλά ακολουθεί διαβάζοντας την υποπίεση στην εισαγωγή.
    Αυτό είναι θεωρητικό πλεονέκτημα του cv, αυτορρυθμίζεται ,ώστε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του κινητήρα και όχι τις προσδοκίες του αναβάτη.
    Είσαι με 6η και 2000 σαλ. σε ανηφόρα δικάβαλος και ξαφνικά ανοίγεις τέρμα?
    Το cv χαμογελάει σε γράφει κανονικά και ανοίγει ανάλογα με τον ρυθμό ανόδου των στροφών.
    Εάν λόγω συνθηκών ανηφόρας κλπ δεν ανεβαίνουν οι στροφές δεν θα ανοίξει παραπάνω.
    Το μηχανικό δεν καταλαβαίνει τίποτα.Ανοίγει πέφτει η ταχύτητα του αέρα στο ventouri και η υποπίεση που αντλεί την βενζίνη από το λεκανάκι.
    Βέβαια η βελόνα αποκαλύπτει την μέγιστη διατομή του ζιγκλέρ, αλλά η παροχή βενζίνης εξαρτάται όχι μόνο από το μέγεθος της τρύπας του ζιγκλέρ αλλά και από την υποπίεση που αντλεί την βενζίνη η οποία λόγω της μείωσης της ταχύτητας του αέρα έχει μειωθεί.
    Αναλογικά λοιπόν το μηχανικό παραδίδει φτωχότερο μίγμα από αυτό που έπρεπε σε αυτές τις συνθήκες.Αν βάλεις στον υπολογισμό και παράγοντες όπως η ομοιογένεια του μίγματος ,τότε παράτα τα.
    Γιατί είναι καλύτερα τα μηχανικά?
    Γιατί έχουν άμεση απόκριση στην σωστή εντολή του έμπειρου αναβάτη.

"το cv ειναι καρμπυρατερ που εχει σταθερη ταχυτητα αερα στο venturi του"
    Σωστά και το ίδιο προσπαθεί να κάνει και ένα έμπειρο χέρι που οδηγάει ένα μηχανικό καρμπιρατέρ.

"ο μονος τροπος για να περναει με την ιδια ταχυτητα αερας 400lt/h και 800lt/h ειναι να μεταβαλεται η διαμετρος του ανοιγματος που περναει.
    σωστα"
    Σωστά συμβαίνει και στα 2 με τον ίδιο τρόπο ,ανοιγοκλείνει το slide.
    Η μοναδική διαφορά τους είναι ποιος το ανοιγοκλείνει στα μεν το χέρι, στα δε μια φούσκα που διαβάζει υποπίεση, κατά τα άλλα είναι όμοια.

.

απο τα παραπανω λοιπον προκειπτει.
    εχω διαβασει εγω το ταδε αρθρο που λεει κανε αυτοκολητακια με διαβαθμισεις στο γκριπ κτλ κτλ...
    και λεει
    "ανοιξε τερμα το γκαζι 8/8.το μειγμα που κουναει την μοτο σου αυτην την στιγμη ειναι το μειγμα που "οριζει" το ζιγκλερ.αρα οτι κανει η δεν κανει το μοτερ σου, σε εκεινο ριξε τα στολισματα!!"
    το παραπανω ειναι αληθες αλλα μονο στην περιπτωση ενος αναβατη που εχει μηχανικο καρμπυρατερ και δεν ξερει να το χειριστει.
    στην δικια μου περιπτωση το παραπανω αρθρο θα ηταν "εκτος"
    σωστα?
    γιατι εγω οταν ανοιξω το γκαζι δεν θα σηκωθει το slide αρα δεν θα "φυγει" η βελονα απ'την μεση αρα δεν θα ενεργοποιηθει το ζιγκλερ.
    και γενναται η εξης απορια.
    ποιος ειναι ο τροπος να τεσταρω το μειγμα στα μεσαια?
    λογικα δεν θα πρεπει να γκαζοσω τερμα απο 4000 μεχρι 6000 πχ και να αλλαζω ταχυτητες.

υ.γ δεν εχω κανενα προβλημα camen.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
    απο τα παραπανω λοιπον προκειπτει.
    εχω διαβασει εγω το ταδε αρθρο που λεει κανε αυτοκολητακια με διαβαθμισεις στο γκριπ κτλ κτλ...
    και λεει
    "ανοιξε τερμα το γκαζι 8/8.το μειγμα που κουναει την μοτο σου αυτην την στιγμη ειναι το μειγμα που "οριζει" το ζιγκλερ.αρα οτι κανει η δεν κανει το μοτερ σου, σε εκεινο ριξε τα στολισματα!!"
    το παραπανω ειναι αληθες αλλα μονο στην περιπτωση ενος αναβατη που εχει μηχανικο καρμπυρατερ και δεν ξερει να το χειριστει.
    στην δικια μου περιπτωση το παραπανω αρθρο θα ηταν "εκτος"
    σωστα?
    γιατι εγω οταν ανοιξω το γκαζι δεν θα σηκωθει το slide αρα δεν θα "φυγει" η βελονα απ'την μεση αρα δεν θα ενεργοποιηθει το ζιγκλερ.
    και γενναται η εξης απορια.
    ποιος ειναι ο τροπος να τεσταρω το μειγμα στα μεσαια?
    λογικα δεν θα πρεπει να γκαζοσω τερμα απο 4000 μεχρι 6000 πχ και να αλλαζω ταχυτητες.

υ.γ δεν εχω κανενα προβλημα camen.

ρε μαν αφού δεν είσαι χαζός...

το slide υπάρχει για να μην τσαρουχώσεις το γκάζι -> ρίξεις την υποπίεση -> δεν μπορεί να τραβήξει βενζίνη -> φτωχό μίγμα -> σβήσει.

Άπαξ και ανεβαίνουν οι στροφές ανεβαίνει και το slide. Βρες μια ευθεία, άνοιξε το γκάζι τέρμα και περίμενε μισό λεπτό. Ε, μετά το slide είναι τέρμα πάνω!

σημείωση:
    η χόνδα για αυτό το μοτέρ δίνει ελάχιστο όριο στροφών για πλήρες άνοιγμα του γκαζιού τις 2.000. Κοινώς από τις 2.000 στροφές και πάνω κάνε ό,τι θες με το γκάζι, το μηχανάκι θα δουλέψει σωστά (εξαιτίας του slide).

Στα μεσαία για το μίγμα ευθύνεται η βελόνα. Άρα πρέπει να φροντίσεις να βρίσκεται το slide στη μέση της διαδρομής του περίπου. Άρα έχεις το γκάζι στη μέση, και μένεις με μεσαίες στροφές για λίγο και μετά πατάς συμπλέκτη, σβήνεις το μοτέρ και κοιτάς το μπουζί.

Υ.Γ.: με τα μπουζί δεν έχω κάνει κάτι ακόμα, το κλειδί το έχει όμως ο chr1s_86 (απ' αυτόν θα το πάρω και εγώ) οπότε σε 'κείνον τα γλυψίματα...

λοιπον μετα απο λιγο καιρο ψαξματος για την χρηση ασετον σε μειξη με την βενζινα αποφασισα να το ρισκαρω και να δοκιμασω.
    η οικονομια στην καταναλωση βελτειωθηκε αισθητα με την δευτερη χρηση(με την πρωτη ηταν σχεδον ιδια )
    και απο τοτε εχω γενικα βελτειωμενη οικονομια.
    επισης το θεμα με το ρελανντι με την πρωτη χρηση βελτειωθηκε προς το καλο.
    σε αυτην την φαση εχει γινει το εξης.
    με το που βαζω μπρος και ειναι κρυα ακουει πολυ καλα στα ανοιγματα του γκαζιου και ξανα επιστρεφει παλι αμεσως μολις το αφησω.
    το μονο προβλημα ειναι οτι το ρελαντι ειναι πολυ χαμηλο.τοσο που σβηνει.
    μολις ζεσταθει λιγο το ρελαντι στεκεται μονο του και η αποκριση ειναι μια χαρα.
    με το που ζεστενεται το ρελαντι ανεβαινει η αποκριση χειροτερευει πολυ λιγο αλλα το κυριο προβλημα ειναι οτι η στροφες με τα το αφημα του γκαζιου ΑΡΓΟΥΝ να πεσουν.
    μπορει κανεις ακομα και στην οδηγηση να το παρατηρησει αναμεσα στις αλλαγες ταχυτητων.

λοιπον...
    το οτι παιρνει μπροστα χωρις τσοκ σημαινει οτι ειναι λιγο προς την πλουσια μερια.
    οταν ζεσταθει λιγο σημαινει οτι αρχιζει να πλουσιαινει το μειγμα και αλλο.
    πως γινεται να δουλευει καλα στην αρχη με μειγμα ηδη προς την πλουσια μερια και μετα που γινεται ΠΙΟ πλουσιο να δουλευει καλυτερα?
    αν ηταν φτωχο κατα την εκκινηση να το καταλαβω.αλλα δεν ειναι.
    και τελος μολις ζεσταθει λογικα το afr ειναι στην πιο χαμηλη τιμη του.
    γιατι παρουσιαζει ιχνη φτωχειας λειτουργιας?
    τα μπουζια δειχνουν επισης φτωχη λειτουργια.

αρα στην αρχη
    πλουσιο-δουλευει καλα.
    πλουσιοτερο-δουλευει καλυτερα.
    ακομα πιο πλουσιο-δουλευει χειροτερα και τελικα δεν ειναι πλουσιο αλλα φτωχο συμφωνα με τα μπουζια.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    το οτι παιρνει μπροστα χωρις τσοκ σημαινει οτι ειναι λιγο προς την πλουσια μερια.
    οταν ζεσταθει λιγο σημαινει οτι αρχιζει να πλουσιαινει το μειγμα και αλλο.
    πως γινεται να δουλευει καλα στην αρχη με μειγμα ηδη προς την πλουσια μερια και μετα που γινεται ΠΙΟ πλουσιο να δουλευει καλυτερα?
    αν ηταν φτωχο κατα την εκκινηση να το καταλαβω.αλλα δεν ειναι.
    και τελος μολις ζεσταθει λογικα το afr ειναι στην πιο χαμηλη τιμη του.
    γιατι παρουσιαζει ιχνη φτωχειας λειτουργιας?
    τα μπουζια δειχνουν επισης φτωχη λειτουργια.
    αρα στην αρχη
    πλουσιο-δουλευει καλα.
    πλουσιοτερο-δουλευει καλυτερα.
    ακομα πιο πλουσιο-δουλευει χειροτερα και τελικα δεν ειναι πλουσιο αλλα φτωχο συμφωνα με τα μπουζια.
    Τάχεις λίγο μπερδεμένα ή είναι η ιδέα μου ???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

ειναι απο πιθανο εως παρα πολυ πιθανο.
    γι΄αυτο γραφω ο αμοιρος....
    μπας και βγαλω ακρη...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    ειναι απο πιθανο εως παρα πολυ πιθανο.
    γι΄αυτο γραφω ο αμοιρος....
    μπας και βγαλω ακρη...
    Ναι ρε μάστορα, αλλά ο τρόπος που τα γράφεις (και βγάζεις και αυθαίρετα συμπεράσματα) δεν βοηθάει ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

πες μου τι να κανω-ελεγξω-μετρησω ακριβως για να σε βοηθησω να με βοηθησεις.

πες μου τι να κανω-ελεγξω-μετρησω ακριβως για να σε βοηθησω να με βοηθησεις.
    hint: ένας κινητήρας, για την εκκίνηση και προθέρμανση του (δλδ. από κρύος) απαιτεί πλούσιο (σε βενζίνη) μίγμα. Μετά -σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας- μπορεί να χρησιμοποιεί φτωχότερο...

You BETA believe...

το γνωριζω αυτο.
    και για την ακριβια το ιδιο μειγμα θα εχει και κρυος και ζεστος.
    απλα οταν ειναι κρυος το καυσημο υγροποιειται στα τοιχοματα του κυλινδρου και της εισαγωγης. με αποτελεσμα το μειγμα να φτωχαινει σε βαθμο που δεν μπορει να εκκινησει ο κινητηρας.σωστα?
    ενα παραδειγμα ακομα.
    ονομαζω σημειο Μ0 το ιδανικο μειγμα για το μοτερ μου.
    Μ0 < πλουσιο και Μ0>φτωχο
    εμενα παιρνει μπρος κρυο και λειτουργει-τραβαει καλα εχει καλο μειγμα(Μ-1).
    μετα οσο ζεστενεται μειωνονται οι "απωλειες" και το μειγμα που καταληγει να καει ειναι πιο πλουσιο.(Μ0)
    το μοτερ μου σε αυτην την φαση λειτουργει -ας πουμε τελεια-.

μετα που ζεσταινεται παραπανωχειροτερευει η λειτουργια.
    το μειγμα τοτε θεωρητικα δεν θα εχει γινει ακομα πιο πλουσιο?(Μ3)

αν ηταν ως εδω τοτε ηθελε λιγο πιο φτωχω μειγμα.
    και ολα θα ηταν οκ.
    αλλααααα....
    τα μπουζι γιατι δειχνουν οτι το μειγμα ειναι φτωχο?
    το οτι δεν κατεβαινουν οι στροφες??τι λεει?
    απόσο ξερω σημαινει οτι ειναι φτωχο το μειγμα...

Σελίδα 8 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 345678

Παρόμοια θέματα

1. Οι 6 πόλεις σταθμοί στην ζωή του άντρα .
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2024, 09:27
  2. Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2012, 04:29
  3. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2005, 13:27
  4. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2005, 15:12
  5. Στην τάξη του Τοτού....
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2