Σελίδα 8 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 186

Θέμα: κεντρο Αθηνα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Επίσης ο Τζουλιάνι, ήταν υπεύθυνος για μαζικές εκδιώξεις περιθωριακών, φτωχών και αδυνάτων όχι μόνο με επιχειρήσεις καταστολής αλλά κυρίως με την οργάνωση ενός άλλου τύπου δημόσιου χώρου: ξέρεις τώρα, clean n clear πλατείες, προληπτικές συλλήψεις, κάμερες, απαγορεύεται να κινείσαι εκτός γραμμής, να τρέχεις, να κοιτάς πέραν των βιτρινών, ξύλο taser και δημόσιοι εξευτελιστικοί έλεγχοι σε μαύρους, πιστσιρικάδες, γκραφιτάδες, ποδήλάτες κλπ κλπ.
    Oύτε αυτό το εγνώριζα. Δώσε μας μια πηγή για αυτά που λες όμως.

Δεν κατάλαβα τι του βρίσκεις
    Τη μείωση της εγκληματικότητας. Γνωστό μου τον είχαν ληστέψει 3 φορές και σακατέψει στο ξύλο μια, όλα μέρα-μεσημέρι. Μετά την δημαρχεία Τζουλιάνι μου έλεγε ότι επιτέλους μπορούσε να κυκλοφορεί με τη γυναίκα του σχετικά άνετα την ημέρα.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Oύτε αυτό το εγνώριζα. Δώσε μας μια πηγή για αυτά που λες όμως.

Τη μείωση της εγκληματικότητας. Γνωστό μου τον είχαν ληστέψει 3 φορές και σακατέψει στο ξύλο μια, όλα μέρα-μεσημέρι. Μετά την δημαρχεία Τζουλιάνι μου έλεγε ότι επιτέλους μπορούσε να κυκλοφορεί με τη γυναίκα του σχετικά άνετα την ημέρα.
    Τόν έχουν ως πρότυπο/παράδειγμα οι ντόπιοι και ευρωπαίοι εγκληματολόγοι και επίσης με κάθε αφορμή τον διαφημίζουν σε διεθνή φόρα, σε εκδόσεις, σε έρευνες, σε δημοσιεύματα σε σε σε ...
    Επίσης είχε εισάγει μπόνους για την απόδοση των αστυνομικών και γενικώς κίνητρα αλλά και την ποσοστοποιηση της "εγκληματικότητας". Αν ψάξεις αντίστοιχα βιβλία ή μελέτες θα τον βρεις το μπαγάσα.

Ο όρος εγκληματικότητα είναι μεγάλη ιστορία. Δεν ευκαιρώ να σου πω.
    Αρκούμαι να προσθέσω ότι οι ίδιοι οι εγκληματολόγοι τον αμφισβητούν και αυτόν και την ποσοστοποίησή του. Όπως έχει πει ένας από δαύτους: "τα νούμερα τα φτιάχνουμε εμείς, αναλόγως με το τι θέλουμε να εμφανίσουμε."

Αναμφισβήτητα υπάρχουν τάσεις κάθε εποχή, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό.

Ο όρος εγκληματικότητα είναι μεγάλη ιστορία. Δεν ευκαιρώ να σου πω.
    Δε χρειάζεται. Την έχω ζήσει από πρώτο χέρι. Πολλάκις...
    [Δεν εξετάζω την παθογένεια που την γεννά/υποθάλπ(τ)ει (το έχουμε ξεσκίσει σα θέμα επίσης πολλάκις...)]
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Δε χρειάζεται. Την έχω ζήσει από πρώτο χέρι. Πολλάκις...
    [Δεν εξετάζω την παθογένεια που την γεννά/υποθάλπ(τ)ει (το έχουμε ξεσκίσει σα θέμα επίσης πολλάκις...)]
    Δεν είμαι φωστήρας ρε, απλά πράγματα που φαίνονται "αυτονόητα" αν τα σκαλίσεις λίγο, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Το θέμα δεν έχει ξεσκιστεί, μια χαρά πάει, μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας, την "εγκληματικότητα", τη "λύση". Απλά για την οικονομία του πράγματος δεν αναλύουμε έννοιες, ούτε γράφουμε σεντόνια ιστορίας αλλά συμπυκνώνουμε απόψεις και διαφωνούμε. Παρόλ αυτά σου λέω ότι πολλά δεδομένα πράγματα/όροι/σκέψεις δεν είναι καθόλου δεδομένα ούτε αυτονόητα.

[Αυτή η κοινωνία που τα μετρά όλα, τα τακτοποιεί, τα υπολογίζει, τα βάζει σε κουτάκια και στη θέση τους, τελικά δεν ξέρει που πάει...Φοβερό ε; ]

...απλά πράγματα που φαίνονται "αυτονόητα" αν τα σκαλίσεις λίγο, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
    Χμ, ναι. Δε διαφωνώ...
    Μαζί μου όμως διαφώνησαν περίπου 30 νοματαίοι στο ΙΚΑ Χανίων όταν προκλητικά ένας παρέκαμψε την ουρά, πήγε στο γκισέ, έκατσε εκεί 10 λεπτά και εξυπηρετήθηκε και μονάχα εγώ τόλμησα να ερωτήσω αν κάποιος θα διαμαρτυρόταν στον θρασύτατο άνθρωπο. Ουδείς είπε το παραμικρό.
    Όλοι στο μικρόκοσμό τους στον οποίο δεν πρέπει να μπει τίποτε και να σκαλιστεί επίσης τίποτε...
    Άσχετο θα μου πεις με οτιδήποτε.
    Ξέρω γω;
    Μάλλον...

Δεν ήταν για σένα.
    Το σκεπτικό σου είναι κατά τη γνώμη μου κάπως σωστό. Θα σε ξέμπλεκε περισσότερο το να προσπαθήσεις να δεις τι είσαι εσύ σε σχέση με τους μετανάστες και για ποιου συμφέρον (με την καλή έννοια) ενδιαφέρεσαι. Δεν είναι ανάγκη να το πεις γιατί μπορεί να έχεις άλλα "συμφέροντα", το λέω βοηθητικά
    Προφανώς βλέπεις ένα κενο ή ένα εμπόδιο στο σκεπτικό μου που σου είναι ασφαλώς γνώριμο για να το αναφέρεις.
    Παμ παρακατω...
    Συμφέροντα?, ιδιοτέλεια, ανιδιοτέλεια μπλεκω αυτόματα με οντολογία γιατι δεν ειμαστε και ψιλικατζηδες .Εκει ειναι εντελως απιθανο να αντιλαμβανεσαι ακομα και συ που σου κοβει.
    Δεν είμαι υπερ των παγιωμένων εννοιων .Γνωρίζω την ευτέλια τους. Αν για κάποιο λόγο δε σου κάνει η λέξη "εγκληματικότητα" γκρεμισέ τη, προτείνε κατι. αμα αρχισουμε τις σφυριές στις λέξεις μετα θα αναιρούμε τη μετανάστευση λογο της καμπυλοτητας του χωροχρονικου συνεχους.

Θελω να πώ: Εγω σε χάνω, αν εσυ σε βρισκεις δωσε πλαισιο play ball.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kokos08
    Οποιος περναει παρανομα τα συνορα γαζωμα κατευθειαν για να τελειωνουμε, πολυ το αναμασαμε το θεμα...

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kokos08
    Οποιος περναει παρανομα τα συνορα γαζωμα κατευθειαν για να τελειωνουμε, πολυ το αναμασαμε το θεμα...

Με εξαίρεση τα εισαγόμενα "κρέατα" από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ...
    Μην πέσουν έξω και τα κωλάδικα σε καιρούς κρίσης
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

ασχετο αλλα σχετικο. Εχω ενα φιλαρακι Ελλην αλλα χρωματικως τουρκογυφτος ο οποιος μενει και κολωνακι κι εχει και φραγκακια αλλα ειναι μαζεμενος αθρωπος φτωχοντυμενος λετσος, ταπεινος κι απ ολα. Τον επιασε λοιπον στο σουπερμαρκετ ενας σεκιουριτας κι αρχισε να τον σβαρναει ,που ναι μια σταλια ολος κι ολος και να τον ψαχνει με τη βια οτι εκλεψε κλπ. Τον εκανε ξεφτυλα σόλο τον κοσμο μα δε του βρηκε τιποτα και επειτα οι συγνωμες κι οι μετανοιες,
    :rotflmao: :rotflmao: τον λυπηθηκα αλλα γελαω γιατι αυτος δεν εχει πειραξει μυρμιγκι ποτε του.

Γι αυτο οι πιστολαδες προσεχεται τις σφαιρες σας!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Προφανώς βλέπεις ένα κενο ή ένα εμπόδιο στο σκεπτικό μου που σου είναι ασφαλώς γνώριμο για να το αναφέρεις.
    Παμ παρακατω...
    Συμφέροντα?, ιδιοτέλεια, ανιδιοτέλεια μπλεκω αυτόματα με οντολογία γιατι δεν ειμαστε και ψιλικατζηδες .Εκει ειναι εντελως απιθανο να αντιλαμβανεσαι ακομα και συ που σου κοβει.
    Δεν είμαι υπερ των παγιωμένων εννοιων .Γνωρίζω την ευτέλια τους. Αν για κάποιο λόγο δε σου κάνει η λέξη "εγκληματικότητα" γκρεμισέ τη, προτείνε κατι. αμα αρχισουμε τις σφυριές στις λέξεις μετα θα ανερούμε τη μετανάστευση λογο της καμπυλοτητας του χωροχρονικου συνεχους.

Θελω να πώ: Εγω σε χάνω, αν εσυ σε βρισκεις δωσε πλαισιο play ball.
    Νοιάζεσαι για την ανάπτυξη ή για τον άνθρωπο-εργαζόμενο γενικά; Μάλλον για το δεύτερο σε κόβω, αλλά η διατύπωση δεν μου φάνηκε ξεκάθαρη προς το τέλος. Γι αυτό κράτησα επιφύλαξη.

Ο ιντερνετικός λόγος είναι κατ αρχάς μια αφαίρεση, δεν ξέρεις ποιος, τι, πως, δεν κόβεις φάτσες-χέρια-ομιλία-μορφασμούς. Συνεπώς διστάζω να συμφωνήσω έτσι εύκολα με κάποιον, γιατί παρακάτω μπορεί να φάω τα μούτρα μου και ν αποδειχθεί το εντελώς αντίθετο από αυτό που περιμένω.

Η εγκληματικότητα είναι όρος αστικής έμπνευσης, κατασκευασμένος σε συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες (όπως πάμπολλοι) που αποσκοπεί στο να δίνει μέγεθος και να καταγράφει κοινωνικές συμπεριφορές εκτός των εν συγκεκριμένω χώρω χρόνω ισχύοντων νόμων αλλά και στο να ορίζει το νόμιμο και το παράνομο. Τώρα τελευταία δε προεκτείνεται, ακολουθώντας τα "προχωρημένα" αγγλοαμερικάνικα πρότυπα, σε χρόνο πριν την πράξη, ήτοι το χρόνο πριν τη θεμελίωση καν της απόπειρας, το οποίο μας οδηγεί στη διεύρυνση των απαγορευόμενων συμπεριφορών και πράξεων και τελικά του αξιοποίνου.

Η εγκληματικότητα συνήθως μετράει τα τετελεσμένα εγκλήματα και αυτά εξαρτώνται από την ενεργητικότητα, τις εντολές και τη στόχευση των εντεταλμένων προς αυτό οργάνων. Οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι ένα μέγεθος, που στην καλύτερη περιγράφει τις επιθυμίες του αρμοδίου υπουργείου. Παρολ αυτά υπάρχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε εποχή που αξίζουν μελέτη, ως προς τις τάσεις τους, όχι για να βγάζεις συμπεράσματα με μορφή αξιώματος.

Επίσης ότι είναι έγκλημα τη μια χρονιά την άλλη μπορεί να μην είναι με μια αλλαγή νόμου, γιατί οι ποινικοί νόμοι ενεργούν προς το μέλλον και όχι προς τα πίσω λόγω της απαγόρευσης της αναδρομικότητας των ποινικών νόμων κατά του κατηγορουμένου, ενώ επιτρέπεται υπέρ αυτού. Επίσης ότι δεν είναι έγκλημα τη μια χρονιά, μπορεί να μην είναι την άλλη.

Συνεπώς, για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε;

Νοιάζεσαι για την ανάπτυξη ή για τον άνθρωπο-εργαζόμενο γενικά; Μάλλον για το δεύτερο σε κόβω, αλλά η διατύπωση δεν μου φάνηκε ξεκάθαρη προς το τέλος. Γι αυτό κράτησα επιφύλαξη.

Ο ιντερνετικός λόγος είναι κατ αρχάς μια αφαίρεση, δεν ξέρεις ποιος, τι, πως, δεν κόβεις φάτσες-χέρια-ομιλία-μορφασμούς. Συνεπώς διστάζω να συμφωνήσω έτσι εύκολα με κάποιον, γιατί παρακάτω μπορεί να φάω τα μούτρα μου και ν αποδειχθεί το εντελώς αντίθετο από αυτό που περιμένω.

Η εγκληματικότητα είναι όρος αστικής έμπνευσης, κατασκευασμένος σε συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες (όπως πάμπολλοι) που αποσκοπεί στο να δίνει μέγεθος και να καταγράφει κοινωνικές συμπεριφορές εκτός των εν συγκεκριμένω χώρω χρόνω ισχύοντων νόμων αλλά και στο να ορίζει το νόμιμο και το παράνομο. Τώρα τελευταία δε προεκτείνεται, ακολουθώντας τα "προχωρημένα" αγγλοαμερικάνικα πρότυπα, σε χρόνο πριν την πράξη, ήτοι το χρόνο πριν τη θεμελίωση καν της απόπειρας, το οποίο μας οδηγεί στη διεύρυνση των απαγορευόμενων συμπεριφορών και πράξεων και τελικά του αξιοποίνου.

Η εγκληματικότητα συνήθως μετράει τα τετελεσμένα εγκλήματα και αυτά εξαρτώνται από την ενεργητικότητα, τις εντολές και τη στόχευση των εντεταλμένων προς αυτό οργάνων. Οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι ένα μέγεθος, που στην καλύτερη περιγράφει τις επιθυμίες του αρμοδίου υπουργείου. Παρολ αυτά υπάρχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε εποχή που αξίζουν μελέτη, ως προς τις τάσεις τους, όχι για να βγάζεις συμπεράσματα με μορφή αξιώματος.

Επίσης ότι είναι έγκλημα τη μια χρονιά την άλλη μπορεί να μην είναι με μια αλλαγή νόμου, γιατί οι ποινικοί νόμοι ενεργούν προς το μέλλον και όχι προς τα πίσω λόγω της απαγόρευσης της αναδρομικότητας των ποινικών νόμων κατά του κατηγορουμένου, ενώ επιτρέπεται υπέρ αυτού. Επίσης ότι δεν είναι έγκλημα τη μια χρονιά, μπορεί να μην είναι την άλλη.

Συνεπώς, για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε;

Η εγκληματικοτητα ειναι αστικος οπως λες όρος κι εγω μικροαστος θρέμα.
    Αλλα τους δειχτες και τα ποσοστα δεν τα διαβάζω κι εχω δικη μου αποψη για το τι ειναι εγκλημα η οποια δεν αλλαζει τοσο γοργα οπως τις κοινωνιας αλλα πιο πολυ βαση της δικής μου αναγκης και συμφεροντως. Οπως σχεδον όλοι δεν ειμαι ακεραιος, κι αυτο δε με χαλαει.
    Την κλεψια σπανια την ονομάζω εγκλημα αντιθετα τα μαχαιρωματα τα θεωρω εγκλημα αλλα και πάλι δεν μπορω να επιβαλω στο μαροκινο μαφιοζο την δικη μου αποψη περι εγκληματος, γιατι ξερω οτι πρεπει να εξαληφτουν οι αιτιες των εγκληματων , και φυσικα να ξέρω μια αντικειμένικη θέση για το τι ειναι εγκλημα
    Αρα δε θα μπορουσα να βασιστω στην αποψη του νόμου ,περι δικαίου που αντιπροσωπευει ενα μέσο όρο πάντα ,άρα ποτε δεν ειναι ακριβής, ποτέ συνχρονος αρα και ποτέ δίκαιος. αλλα σε καποια φανταστικη αντικειμένική θέση που δε θα μπορουσε να είναι άλλη απο ένα υπέρτατο σημειο αναφοράς της συνειδήσεως της συλλογικης κι επειδη δεν γνωριζω αν αυτη υπάρχει , τοτε της προσωπικης του μόνου σταθερού σημείου που έχω που οπως ομως ειπα δεν ειναι ακέραια. Οπως και να χει την εννοια του δικαίου πρεπει να την αναζητησω μέσα μου κι όχι σε συλλογικα σχηματα
    Κι οσο συλλεγω το ρευστο παζλ της προσωπικοτητας μου όπως κι άλλοι (ετσι πιστευω ) μπορω να επηρεαστω απο τα προσκαιρα συμφεροντα μου (πχ αν κλεψουν εμενα αλλαζω αποψη για το εγκλημα, αν βγαλω χρήματα αλλαζω αποψη για τον καπιταλισμό) , η απο την κοινωνία ,η απο την πολιτεια και τις σκοπιμοτητές της άλλα δε μπορω να βασιστω η να ξεγελαστω, τουλαχιστο οσο ειμαι "ζωντανός".

Αυτα απο εμένα ξερω οτι ειναι κάπως μη πρακτικό αυτο που είπα πως αφερεί μέρος της ικανότητα δρασης ή συμετοχής σε συλλογικές προσπάθειες ,αλλα αυτο είναι.

Ο ιντερνετικος λογος ειναι όπως λες, αφαιρεση αλλα αυτη είναι πιο ορισμένη επειδη ακριβώς ειναι φτωχότερη επικοινωνία

Ο νόμος ως αντίμετρο στην "εγκληματικότητα" δεν είναι τιποτα άλλο απο μια μαντεψιά της εξουσίας σε βαθος αιώνα για την ηθικη της κοινωνιας που αλλαζει συνεχως. Αρα πρεπει να "παγώσει¨ (παγιώσει) την ηθική αυτη σε κάποια στιγμη στο παρελθόν της.Αν αυτο δεν είναι φαντασία κι αφθαιρεσία συλλογική τότε τι είναι .Και δεν αναφερα σκοπιμότητες και συμφεροντα στη διαμορφωση του νόμου.

Ο ελληνικός νόμος για τον ορισμό του μειωμένου καταλογισμου έχει 3 μεταβλητές. Η ψυχιατρικη έχει καμια 30 και δεν ειναι καλα καλα επιστήμη.

ελπιζω να κουρασα,

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    αλλα σε καποια φανταστικη αντικειμένική θέση που δε θα μπορουσε να είναι άλλη απο ένα υπέρτατο σημειο αναφοράς της συνειδήσεως της συλλογικης κι επειδη δεν γνωριζω αν αυτη υπάρχει , τοτε της προσωπικης του μόνου σταθερού σημείου που έχω που οπως ομως ειπα δεν ειναι ακέραια.
    Για να καταλάβω, δηλαδή, και σόρυ αν εκτροχιάζω την κουβέντα, δίνεις στο δίκαιο (και κατ' επέκταση στο έγκλημα) διάσταση μεταφυσική?

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Για να καταλάβω, δηλαδή, και σόρυ αν εκτροχιάζω την κουβέντα, δίνεις στο δίκαιο (και κατ' επέκταση στο έγκλημα) διάσταση μεταφυσική?
    Ξαναδιάβασα πιο προσεκτικά... όχι (ευτυχώς) δεν το κάνεις. Αν κατάλαβα καλά αυτό που λες είναι ότι δίκαιο είναι αυτό που εσύ, προσωπικά, αντιλαμβάνεσαι ως δίκαιο---ελπίζοντας ότι αυτό, τελικά, αντικατοπτρίζει, έστω και στη γενική του μορφή, μια (αυθαίρετη και συνεχώς μεταλλασσόμενη μεν, συλλογική δε) αντίληψη.

Βέβαια το "συλλογική" δεν είναι "καθολική" και όταν δύο τέτοιες "συλλογικότες" (εξίσου σίγουρη για τον εαυτό της η κάθε μία) αδυνατούν να βρουν κοινό (ή κοινώς αποδεκτό) παρονομαστή τότε αρχίζει το μεγάλο τουρλουμπούκι.

Τεσπα... σόρυ για τη διακοπή, συνεχίστε. Διαβάζω με εξαιρετικό ενδιαφέρον...

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kokos08

κοστίζουν οι σφαίρες και έχουμε το ΔΝΤ .... κονσερβοκούτι κάνει μια χαρά !!

(να θυμηθούμε τα παλιά )

Σελίδα 8 από 13 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910111213 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σχολή οδηγών στο κέντρο-Αθήνα
    από Ζεύκας στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2011, 10:12
  2. Επικίνδυνα σημεία*******φάκελος ΑΘΗΝΑ***μέρος Α΄΄
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2005, 13:02
  3. Αθηνα πολη της βιας