Ok σωστά όλα τα παραπάνω αλλά θέλω να προσθέσω κάτι.
Έχει σκεφτεί κανένας από αυτούς που παραπονιούνται ότι τους πετάχτηκε σκύλος γάτα στη μέση του δρόμου, ότι ο δρόμος είναι καθαρά ανθρώπινη δημιουργία? Πως μπορούμε να έχουμε απαίτηση από τα καημένα τα ζώα να λειτουργούν μέσα σε μια κοινωνία φτιαγμένη από ανθρώπους για ανθρώπους ??? πως μπορούμε να έχουμε απαίτηση να γνωρίζει ο σκύλος την διάβαση και το πράσινο, ή πως η πιο ανεξάρτητη γάτα να αγνοήσει ένα ζεστό καπό η μια μαλακή σέλα? Ποιος λοιπόν θα είχε τις ίδιες απαιτήσεις από τον ταρίφα (άνθρωπος που γνωρίζει και αποδέχεται τους κανόνες) και στον σκύλο που λειτουργεί περίπου όπως και πριν μερικές εκατοντάδες χρόνια και απλά γεννήθηκε σε μια περίοδο που ο άνθρωπος κυριαρχεί στον πλανήτη (φτιάχνοντας κανόνες και πανάκριβες μηχανές!!) ?
Αρκετό κακό τους κάνουμε υποχρεώνοντας τα να ζούνε μέσα στον “πολιτισμό” μας, ας τα αφήσουμε λοιπόν στην ησυχία τους (για να μην πω δυστυχία τους γιατί και αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα) και ας σεβαστούμε το δικαίωμα ύπαρξης τους.
Φυσικά όποιος έχει ζώο υπό την προστασία του (δεν μου αρέσει το “κατοχή”) έχει και τις ανάλογες ευθύνες, οι οποίες δεν είναι και λίγες. Απαιτείται υπευθυνότητα σεβασμός και πάνω από όλα ΑΓΑΠΗ. Σπάνια θα βρείτε φιλόζωους που να μην είναι και καλοί άνθρωποι γενικότερα και για να σας προλάβω δεν εννοώ ότι όποιος δεν είναι φιλόζωος σημαίνει ότι είναι κακός και μ@λ@κ@ς απλά κάνω μια επισήμανση. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω για τους κατάπτυστους που αγοράζουν κατοικίδιο από μόδα (όσο πιο ακριβό τόσο καλύτερο), και μετά……..
Έχουμε όμως πολιτισμό!!!! πόσο πολιτισμένος είναι αλήθεια κάποιος που δεν σκοτώνει από ανάγκη για επιβίωση αλλά από hobby, ή επειδή είναι απλά δυνατότερος και κάτι δεν έγινε όπως θα βόλευε αυτόν?
Εμπρός λοιπόν όλοι με τα δίκαννα να μάθουμε επιτέλους στις γάτες πόσο κοστίζει η σέλα από τη μηχανή μας αφού δεν φρόντισε να τους το μάθει η φύση!!!!
Αλλά όλα τα παραπάνω δεν έχουν νόημα αν σκεφτεί κανείς ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει 1000 φορές πιο φρικαλέος με το ίδιο του το είδος….. οπότε τι να λέμε...
ώρες- ώρες ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος.
ΥΓ. έχω ρίξει σε κράσπεδο το αυτοκίνητο μου για να μην πατήσω γατάκι, δεν το μετάνιωσα στιγμή, και πάλι το ίδιο θα έκανα αν (χτύπα ξύλο) ξαναχρειαζόταν.