Σελίδα 8 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 305

Θέμα: Αγορά από ιδιώτη με παρακράτηση - έκπληξη (!)

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikos988
    Σου έδειξε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή απλά το προσωρινό σήμα????
    Αν σου έδειξε το συμβόλαιο...τότε τι να πω??? Είμαι λάθος!!!
    Αν όμως σου έδειξε το σήμα, τότε ρώτα κάποιον δικό σου ασφαλιστή και θα δεις ότι μάλλον έχω δίκιο!!!

988
    Ήταν ένα χαρτί ασφάλισης για 1 μήνα περίπου απ'ότι θυμάμαι.... ασφαλιστήριο πρέπει να ήταν αλλά δεν έδωσα προσοχή σε αυτό επειδή η ασφάλιση αφορούσε αυτόν και όχι το όχημα...
    georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
    Να κανω μια ερωτηση; Η παρακρατηση ειναι απο το μαγαζι και στην ουσια με μορφη γραμματιων προς ενα τριτο. Αν το μαγαζι του βγαλει μια καθαρη αδεια χωρις παρακρατηση αλλα τα γραμματια στεκουν προς τον πρωτο αγοραστη γιατι θα πρεπει να υπαρχει προβλημα; Γιατι νομιζω οτι τα γραμματια προσφερουν μια ευελιξια σε αυτο το θεμα σε αντιθεση με τις τραπεζες που δεν θα ειχε καμια ελπιδα. Κανω λαθος;
    το μαγαζι σου κανει παρακρατηση για εναν λογο...να μην πουλησεις το μηχανακι πριν το πληρωσεις ολο....τα γραμματια εχουν καποια "αξια" (λεμε τωρα....κολοχαρτα ειναι ) αλλα δεν σου εξασφαλιζετε οτι θα πληρωθεις...εστω και καθυστερημενα....οταν ηταν οι τραπεζες στο κολπο (σαν δανειο βεβαιως βεβαιως) στους πωλητες στα παπαρια τους η παρακρατηση γιατι το ποσο το επερναν αμεσα....για να μην πουμε για τις τραπεζες που σε ειχαν δεμενο χειροποδαρα απο οποιοδηποτε περιουσιακο σου στοιχειο...
    αρα στην προκειμενη περιπτωση...ενα λαμογιο το εχουμε σιγουρο...εγω θα ελεγα και 2....

Θένξ...

τί τα κάνουμε τώρα (τα λαμόγια..) ??? .... θα πιέσω και βλέπουμε...
    georgE

Νέο μέλος
    1) Ο τυπος παρηγγειλε ενα μηχανακι τον δεκεμβρη,

2) Δεν εβγαλε αδεια τον δεκεμβρη γιατι θα επρεπε να πληρωσει και τα τελη του 2010 και επειδη το 2010 τελειεωνε ειπε να περιμενει να βγαλει 1η αδεια το 2011

3) Επειδη ηταν φιλος με τον μαγαζατορα του το εδωσε ετσι χωρις αδεια (παρανομα) να το κανει καμια βολτα και σε λιγες μερες που θα αλλαζε ο χρονος θα εβγαζε και την αδεια θα γλυτωνε και τα τελη του 2010.

4) Αλλα ο τυπος πηρε βολτα το μηχανακι και πιθανον δεν του αρεσε, ειδε οτι τελικα δεν εβγαινε οικονομικα η τον εκραξε η γυναικα του, δεν ξερω κι εγω τι. και ηθελε να το επιστρεψει

5) Ελα ομως που τωρα πλεον το μηχανακι ειναι μεταχειρισμενο και δεν επιστρεφεται (εστω και 50λμ να εχει κανει ειναι μεταχειρισμενο)

και καπου εκει εμφανιστηκες εσυ που του εδωσες τα 2000? ζεστα και μενει ενα υπολοιπο που οταν πληρωθει και αυτο υπαρχει μια περιπτωση να γινει δικο σου το μηχανακι.

Εγω αυτα καταλαβαινω με το φτωχο μου το μυαλο

αληθεια ποσο εχει το συγκεκριμενο μηχανακι καινουριο?

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από geohud
    1) Ο τυπος παρηγγειλε ενα μηχανακι τον δεκεμβρη,

2) Δεν εβγαλε αδεια τον δεκεμβρη γιατι θα επρεπε να πληρωσει και τα τελη του 2010 και επειδη το 2010 τελειεωνε ειπε να περιμενει να βγαλει 1η αδεια το 2011

3) Επειδη ηταν φιλος με τον μαγαζατορα του το εδωσε ετσι χωρις αδεια (παρανομα) να το κανει καμια βολτα και σε λιγες μερες που θα αλλαζε ο χρονος θα εβγαζε και την αδεια θα γλυτωνε και τα τελη του 2010.

4) Αλλα ο τυπος πηρε βολτα το μηχανακι και πιθανον δεν του αρεσε, ειδε οτι τελικα δεν εβγαινε οικονομικα η τον εκραξε η γυναικα του, δεν ξερω κι εγω τι. και ηθελε να το επιστρεψει

5) Ελα ομως που τωρα πλεον το μηχανακι ειναι μεταχειρισμενο και δεν επιστρεφεται (εστω και 50λμ να εχει κανει ειναι μεταχειρισμενο)

και καπου εκει εμφανιστηκες εσυ που του εδωσες τα 2000? ζεστα και μενει ενα υπολοιπο που οταν πληρωθει και αυτο υπαρχει μια περιπτωση να γινει δικο σου το μηχανακι.

Εγω αυτα καταλαβαινω με το φτωχο μου το μυαλο

αληθεια ποσο εχει το συγκεκριμενο μηχανακι καινουριο?
    Μακάρι να είναι έτσι και ο τύπος να μην είναι απατεώνας.

Το ερώτημα όμως είναι το εξής:
    Γιατί δεν του είπε ότι υπήρχε παρακράτηση κυριότητας;;;;

Το σενάριο είναι έτσι ακριβώς, +10000, καλώς εχόντων....

Βέβαια αυτό το απέκρυψε (παρακράτηση)..... μόλις βρώ λίγο χρόνο θα γράψω και λεπτομέρειες για το προφίλ του τύπου, πιστεύω οτι δεν είναι απατεώνας (αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα) ...
    georgE

Και γαμώ τα μέλη!!!
    Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
    Ήταν ένα χαρτί ασφάλισης για 1 μήνα περίπου απ'ότι θυμάμαι.... ασφαλιστήριο πρέπει να ήταν αλλά δεν έδωσα προσοχή σε αυτό επειδή η ασφάλιση αφορούσε αυτόν και όχι το όχημα...
    Έρχεσαι στα λόγια μου!!! Αυτό είναι το προσωρινό σήμα το οποίο έχει ισχύ ένα μήνα, μέσα στον οποίο σου έρχεται το οριστικό συμβόλαιο!!!
    Το προσωρινό σήμα το βγάζει ο ασφαλιστής ενώ το συμβόλαιο η ασφάλεια!!!
    Και δεν βγάζει συμβόλαιο αν δεν πάρει την άδεια!!!

988
    Νίκος988
    Tα λέμε τις προάλλες!!!

σύν ότι πήρε δώρο 370? αντί για 1500? (υπάλληλος δήμου) .... ζορίστικε και το παράτησε ....

Με το μαγαζί είναι πελάτης 10 χρόνια, έχει πάρει και δώσει πολλά μηχανάκια κλπ.. θελω να πιστεύω ότι έχω ελπίδες.. Το καλό σενάριο ταιριάζει απόλυτα, διστυχώς και το κακό βέβαια..
    georgE

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
    Το σενάριο είναι έτσι ακριβώς, +10000, καλώς εχόντων....

Βέβαια αυτό το απέκρυψε (παρακράτηση)..... μόλις βρώ λίγο χρόνο θα γράψω και λεπτομέρειες για το προφίλ του τύπου, πιστεύω οτι δεν είναι απατεώνας (αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα) ...
    Ωραία, πες του λοιπόν ότι ο δικηγόρος σου, σου είπε να του κάνεις μήνυση για απάτη αν δεν σου δώσει τα λεφτά να δεις πως θα αντιδράσει.
    Αν δεν στα δώσει κάντου την.
    Στην τελική αν τελικά τα βρήκε το μόνο εύκολο είναι να τον αθωώσεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikos988
    Έρχεσαι στα λόγια μου!!! Αυτό είναι το προσωρινό σήμα το οποίο έχει ισχύ ένα μήνα, μέσα στον οποίο σου έρχεται το οριστικό συμβόλαιο!!!
    Το προσωρινό σήμα το βγάζει ο ασφαλιστής ενώ το συμβόλαιο η ασφάλεια!!!
    Και δεν βγάζει συμβόλαιο αν δεν πάρει την άδεια!!!

988
    τότε αυτό πρέπει να ήταν , +1
    georgE

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Ωραία, πες του λοιπόν ότι ο δικηγόρος σου, σου είπε να του κάνεις μήνυση για απάτη αν δεν σου δώσει τα λεφτά να δεις πως θα αντιδράσει.
    Αν δεν στα δώσει κάντου την.
    Στην τελική αν τελικά τα βρήκε το μόνο εύκολο είναι να τον αθωώσεις.
    με κάτι τέτοιο λέω να τον πιέσω αρχικα΄ και βλέπουμε...
    georgE

Φυσικά μου ζήτησε, έπειτα, 100000 συγγνώμη, οτι υπογράφει οτιδήποτε θέλω κλπ κλπ .... το καλό σενάριο ταιριάζει με όλα.. θέλουμε να πιστεύουμε..
    georgE

Νέο μέλος
    δωσε λιγο χρονο να βρει και τα υπολοιπα να ξεχρεωσει το μηχανακι και να γινει δικο σου.

τα ?2000+κατι τα δικα σου πιθανον τα εδωσε στον εμπορο μαζι με καποια προκαταβολη που θα ειχε δωσει πιο πριν,

καινουριο ποσο εχει?

για να δουμε ποσα μενουν για να το ξεχρεωσει

Να σου προτείνω μια λύση λίγο μπακαλέξ? Παίζει και να μπλέξεις βέβαια αλλά ίσως διασφαλίσει την κατάσταση. Αλλά σίγουρα πρέπει να εμπλέξεις και δικηγόρο για να σε συμβουλεύσει αν σε καλύπτει αυτό και να γλιτώσεις τις μηνύσεις (σαν μέσο πίεσης όμως θα τους απειλήσεις σίγουρα με τον δικηγόρο)

Το μαγαζί έχει γραμμάτια απο τον τύπο αξίας όσο το μηχανάκι, εσένα ο τύπος σου χρωστάει 2.000
    1ον. Ζητάς να τα δεις για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι μούφα επιχείρημα.
    2ον. Το μαγαζί εκδίδει νέα γραμμάτια προς εσένα,τα υπογράφεις και σου βγάζει την άδεια στο όνομα σου.
    3ον. Εσύ εκδίδεις γραμμάτια προς τον τύπο ίδια αξίας
    4ον. Σκίζετε τα αρχικά Μαγαζί-->τυπά

Έτσι εσύ οφείλεις στο μαγαζί την αξία της μηχανής, ο τύπος οφείλει προς εσένα ίδιο ποσό. Παίρνεις εσύ τις δόσεις-γραμμάτια απο τον τύπο και ξεχρεώνεις το μαγαζί με κάθε δόση.

Βέβαια το πιο πιθανό είναι να το πληρώσεις διπλά, αλλά τουλάχιστον θα το έχεις στο όνομα και αν είσαι τυχερός θα προλάβεις να το πουλήσεις σε άλλο θύμα πριν γίνει η μεταβίβαση(ξέρεις, ζήτα το για βόλτα για καμιά εβδομάδα :rotflmao: )

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Αν και γενικά σε τέτοια θέματα τείνω να είμαι καλοπροαίρετος, κάτι με πειράζει: Ο τύπος έχει αγοράσει και έχει πουλήσει μοτοσυκλέτες στο παρελθόν, οπότε πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ότι μέχρι να ξεπληρώσει το μηχανάκι η κυριότητα παρακρατείται; Ή ξέχασε ότι το χρωστάει μέσα σε ένα μήνα; Εκτός αυτού το ότι τα δύο χιλιάρικα εξαφανίστηκαν μου φαίνεται ύποπτο.

Δική μου άποψη είναι να προσεγγίσεις το θέμα ευγενικά αλλά να φροντίσεις την εξασφάλισή σου χωρίς τον παραμικρό οίκτο. Στη χειρότερη πες στον πωλητή να πάρει καταναλωτικό ή να χρεώσει την πιστωτική του και να το ξεπληρώσει αμέσως. Δυο χιλιάρικα πρέπει να παλεύονται.

Με τα λεφτά που γλύτωσες πάρε καλύτερα ένα δικηγόρο.

Σελίδα 8 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. πρόβλημα με αγορά από ebay
    από gkr στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2008, 07:27
  2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
    από PAO13 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2008, 12:43
  3. ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ..ΤΙ? ΠΩΣ? ΠΟΥ...?
    από Tzeni στο forum Off topic