Σελίδα 8 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910111213 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 204

Θέμα: Ηρθε η ωρα.......????????

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    εχουμε αναλογιστει ολοι οτι η κατασταση εχει πιασει πατο ή κοντευει να πιασει?

νομιζω πως ναι...

εχουμε αναλογιστει ολοι οτι διαιωνιζεται μια κατασταση εδω και παρα πολλα χρονια με τους πολιτες και τους πολιτικους σε πελατιακες σχεσεις?

πιστευω ολοι μας εδω μεσα...

βγαζουμε το συμπερασμα οτι η κατασταη πρεπει να αλλαξει ,ΡΙΖΙΚΑ?

ειναι ηλιου φαεινοτερον...

η ιστορια εχει δειξει οτι η κατασταση αλλαζει ΡΙΖΙΚΑ και προς ωφελος του λαου μονο με ΑΙΜΑ...

ολα τα αλλα ειναι για να γραφουμε στο moto.gr...
    Σύμφωνοι ότι εδώ είναι ιντερνετ και ο καθείς λέει ότι θέλει

Αλλά αυτό που λες, ούτε σαφές είναι, ούτε νομίζω ότι αισθάνεσαι πόσο βαρύ είναι.

Στο λέω γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω αυτό με το αίμα, ειδικά όταν δεν συναισθάνεσαι ότι μπορεί να είναι το δικό σου ή του διπλανού σου. Γενικά μιλώντας, άνθρωποι που έχουν επιβιώσει από δύσκολες καταστάσεις, τέτοιες κουβέντες δεν θα τις έλεγαν έτσι εύκολα.

Πως να στο πω, το αίμα δεν είναι νερό

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Elesun
    Αναφέρομαι στη συγκεκριμένη κίνηση. Η ερώτηση είναι αν όλοι αυτοί που έσπευσαν αμέσως να την απορρίψουν ή όχι, το σκέφτηκαν τόσο καλά.
    νομιζω ,οι περισσοτεροι απο αυτους που λες ,λενε ξεκαθαρα για ποιο λογο δεν θελουν να συμμετασχουν σε κατι τετοιο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Σύμφωνοι ότι εδώ είναι ιντερνετ και ο καθείς λέει ότι θέλει

Αλλά αυτό που λες, ούτε σαφές είναι, ούτε νομίζω ότι αισθάνεσαι πόσο βαρύ είναι.

Στο λέω γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω αυτό με το αίμα, ειδικά όταν δεν συναισθάνεσαι ότι μπορεί να είναι το δικό σου ή του διπλανού σου. Γενικά μιλώντας, άνθρωποι που έχουν επιβιώσει από δύσκολες καταστάσεις, τέτοιες κουβέντες δεν θα τις έλεγαν έτσι εύκολα.

Πως να στο πω, το αίμα δεν είναι νερό

ναι δικιο εχεις ,δεν συνειδητοποιησα οτι ειναι βαρυ...

απλα τωρα που το ξανασκεφτομαι θα εβαζα το αιμα σε ""...

συμφωνοντας σε αυτο που ειπε ο τρουπ ,στο οτι αν δεν εισαι ετοιμος να χασεις τα παντα απο την ζωη σου (μας) για να την καλυτερευσεις ,δεν προκειται να γινει κατι...

Οπότε, για να τελειώνουμε....άκυρη η επανάσταση στη βουλή; Nα πάω για τέννις;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

νομιζω ,οι περισσοτεροι απο αυτους που λες ,λενε ξεκαθαρα για ποιο λογο δεν θελουν να συμμετασχουν σε κατι τετοιο...
    Και εσύ λες ξεκάθαρα ότι πρέπει να χυθεί αίμα. Απάντα και στον alres αν είσαι έτοιμος να χύσεις το δικό σου ή των δικών σου;

Αυτό σου λέω. Το σκέφτηκες καλά πριν το πεις "ξεκάθαρα";

Αρχικά δημιουργήθηκε από Elesun
    Και εσύ λες ξεκάθαρα ότι πρέπει να χυθεί αίμα. Απάντα και στον alres αν είσαι έτοιμος να χύσεις το δικό σου ή των δικών σου;

Αυτό σου λέω. Το σκέφτηκες καλά πριν το πεις "ξεκάθαρα";

απαντησα δες πιο πανω...

Παλαιό μέλος
    ναι δικιο εχεις ,δεν συνειδητοποιησα οτι ειναι βαρυ...

απλα τωρα που το ξανασκεφτομαι θα εβαζα το αιμα σε ""...

συμφωνοντας σε αυτο που ειπε ο τρουπ ,στο οτι αν δεν εισαι ετοιμος να χασεις τα παντα απο την ζωη σου (μας) για να την καλυτερευσεις ,δεν προκειται να γινει κατι...

Ας πούμε ότι το τελευταίο, είναι κοινώς αποδεκτό.

Αλλά δεν είναι ανάγκη κανένας να χάσει τη ζωή του για ν' αλλάξει κάτι, έστω έτσι γενικά.

Είναι μεγάλη ανάγκη πολλοί να βρούνε τη ζωή τους πρώτα
    και ας τη δώσουνε μετά για το λόγο που τη βρήκαν.

Ας πούμε ότι το τελευταίο, είναι κοινώς αποδεκτό.

Αλλά δεν είναι ανάγκη κανένας να χάσει τη ζωή του για ν' αλλάξει κάτι, έστω έτσι γενικά.

Είναι μεγάλη ανάγκη πολλοί να βρούνε τη ζωή τους πρώτα
    και ας τη δώσουνε μετά για το λόγο που τη βρήκαν.
    εγω θα σου πω κατι αλλο ,που συνειδητοποιησα τωρα με αφορμη εσενα( )...

μπορει ολοι μας να εχουμε καταλαβει οτι για να αλλαξει η κατασταση πρεπει να χυθει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αιμα...

και πρωτος απο ολους εγω ,μολις τωρα...

το θεμα ειναι ομως οτι ΦΟΒΑΜΑΙ να προχωρησω...

Παλαιό μέλος
    εγω θα σου πω κατι αλλο ,που συνειδητοποιησα τωρα με αφορμη εσενα( )...

μπορει ολοι μας να εχουμε καταλαβει οτι για να αλλαξει η κατασταση πρεπει να χυθει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αιμα...

και πρωτος απο ολους εγω ,μολις τωρα...

το θεμα ειναι ομως οτι ΦΟΒΑΜΑΙ να προχωρησω...
    Απογεύγοντας κάθε συναισθηματισμό και εντελώς λογικά σου λέω ότι κανείς από αυτούς που χμ...πως να το πω...έχουν εξιδανικευτεί επειδή έπεσαν ατρώμητοι στα σκατά με το λάκκο, έκαναν κάτι τέτοιο επειδή είχαν όλοι καρδιά λιονταριού ή οτιδήποτε σχετικό.

Όσοι άνθρωποι έπεσαν υπερ ιδανικών (έτσι γενικά), το έκαναν (ας πούμε οι περισσότεροι) έχοντας βιώσει, έχοντας νοιώσει, έχοντας ζήσει με αυτές τις αξίες. Η ζωή, εκτός των ταινιών, δεν είναι στραγάλια να τη δίνεις έτσι όπου να ναι, γιατί είναι μια και μοναδική.

Κάνοντας λοιπόν έλα λογικό άλμα προς τα πίσω, λέω ότι οι αγαπητοί συμπολίτες που είναι έτοιμοι να πέσουν κατά του "ΔΝΤ και των προδοτών και για να σωθεί η πατρίδα", κάθε άλλο παρά αγνά έχουν φερθεί τα προηγούμενα στους μη έχοντες συμπατριώτες τους και αλλοεθνείς συγκατοίκους τους. Συνεπώς είναι απίστευτη χυδαιότητα να λένε τώρα (όχι εσύ) ότι θα πέσουν για τα ιδανικά και την ελευθερία. Ε...συγγνώμη, ποια ιδανικά;

Δεν θέλω να κουράσω. Απλά επαναλαμβάνω ότι το να δώσεις τη ζωή σου υπέρ κάποιων άλλων που ποτέ δεν γνώρισες ή ποτέ δε θα γνωρίσεις, προϋποθέτει μια ζωή στο μοίρασμα και την αλληλεγγύη.

Και ναι, εδώ η συζήτηση γίνεται εντελώς φανταστική, με αποκλειστική ευθύνη μου.

Απογεύγοντας κάθε συναισθηματισμό και εντελώς λογικά σου λέω ότι κανείς από αυτούς που χμ...πως να το πω...έχουν εξιδανικευτεί επειδή έπεσαν ατρώμητοι στα σκατά με το λάκκο, έκαναν κάτι τέτοιο επειδή είχαν όλοι καρδιά λιονταριού ή οτιδήποτε σχετικό.

Όσοι άνθρωποι έπεσαν υπερ ιδανικών (έτσι γενικά), το έκαναν (ας πούμε οι περισσότεροι) έχοντας βιώσει, έχοντας νοιώσει, έχοντας ζήσει με αυτές τις αξίες. Η ζωή, εκτός των ταινιών, δεν είναι στραγάλια να τη δίνεις έτσι όπου να ναι, γιατί είναι μια και μοναδική.

Κάνοντας λοιπόν έλα λογικό άλμα προς τα πίσω, λέω ότι οι αγαπητοί συμπολίτες που είναι έτοιμοι να πέσουν κατά του "ΔΝΤ και των προδοτών και για να σωθεί η πατρίδα", κάθε άλλο παρά αγνά έχουν φερθεί τα προηγούμενα στους μη έχοντες συμπατριώτες τους και αλλοεθνείς συγκατοίκους τους. Συνεπώς είναι απίστευτη χυδαιότητα να λένε τώρα (όχι εσύ) ότι θα πέσουν για τα ιδανικά και την ελευθερία. Ε...συγγνώμη, ποια ιδανικά;

Δεν θέλω να κουράσω. Απλά επαναλαμβάνω ότι το να δώσεις τη ζωή σου υπέρ κάποιων άλλων που ποτέ δεν γνώρισες ή ποτέ δε θα γνωρίσεις, προϋποθέτει μια ζωή στο μοίρασμα και την αλληλεγγύη.

Και ναι, εδώ η συζήτηση γίνεται εντελώς φανταστική, με αποκλειστική ευθύνη μου.

50-50 η ευθυνη...

τελειωνω λεγοντας αυτο...

προσωπικα ,θα εδινα την ζωη μου την ιδια για τους ανθρωπους που ΘΑ ερθουν στη ζωη και σε αυτο τον τοπο τα επομενα χρονια,για τα παιδια μου...στο λεω αυτο με χειροπιαστο παραδειγμα οτι ετοιμαζομαι και γω σε λιγο καιρο να κανω την δικια μου οικογενεια και ο προβληματισμος μου ειναι καθημερινος...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Trooper, συμφωνώ οτι διαφωνούμε ... δεν είναι κάτι πρωτότυπο άλλωστε απο τότε που ξεκίνησε το moto.gr, αλλά το παρακάτω.

ειναι η λογικη ''το μη χειρον βλτιστο'' την οποια εκφραζεις και την οποια προσωπικα σιχαινομαι μια τη θεωρω ανασταλτικο παραγοντα αλλαγων και εξελιξης
    Είναι αυθαίρετη δική σου κρίση. Ποτέ δεν είπα το μη χείρον βέλτιστο και ούτε κάθομαι επειδή βολεύομαι λόγω φόβου της επόμενης μέρας. Αντίθετα λέω πως όπως στο σκάκι σκέφτεσαι πριν κάνεις την όποια κίνηση ελαχιστοποιώντας το όποιο ρίσκο, έτσι πράττεις και στην ζωή σου. Το να βάλω κέρατα και να κάνω εφόρμηση σαν τον ταύρο, το πιθανότερο είναι να καταλήξω στην αρένα και αφού ίσως ποδοπατήσω 2-3 , να μου καρφώσει τα στιλέτα ο ταυρομάχος!

Οι μάχες κερδίζονται με το μυαλό πριν την πράξη και το συναίσθημα και οχι με την πράξη και το συναίσθημα πριν το μυαλό (κατά παράφραση του SunTzu). Ξέρω.. .είναι δύσκολο να το κάνεις , ειδικά όταν κάποιος είναι παρορμητικός και αντιδρά με το συναίσθημα (το έκανα στα 22-28 μου) το οποίο δεν είναι κακό... αλλά εκείνες οι πράξεις που αλλάζουν την κατάσταση είναι αυτές που ανέφερε και ο ggs πάνω-κάτω (δεύτερη φορά συμφωνώ μαζί του..τι θα γίνει;.. )

Το θίγει και ο alres έμμεσα πριν... αλλά το ζητούμενο είναι να μην μπλέξεις το συναίσθημα με την ζωή - επιβίωση σου! Αν κάποιος θέλει πραγματικά να αλλάξει αυτό που ζεί , μπορεί να το κάνει σιγά σιγά έτσι ώστε να το βρούν τα παιδιά του και απο εκεί τα εγγόνια του. Όσον αφορά εμάς .. θα ζήσουμε αυτά που ζούμε και σήμερα. Δεν θα αλλάξει τίποτα βραχυπρόθεσμα. Ακόμα και αν τα γκρεμίσουν όλα συθέμελα, μέχρι να έρθουν όλα σε αρμονία και λειτουργική κατάσταση θα πάρει δεκαετίες. Και αυτό μόνο αν υπάρχει μια αλλαγή απο όλους μας στο πως σκεφτόμαστε και πως πράττουμε...

Και επειδή ξεφεύγω στα φιλοσοφικά κτλ... στην σημερινή Ελλάδα για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης όλων μας. Όταν καταλάβουμε οτι το συμφέρον της μονάδας είναι στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου , τότε ίσως έχουμε ελπίδα. Αλλιώς , δεν θα αλλάξει κάτι ακόμα και αν μπούν και κάνουν την Βουλή, κατασκήνωση αντάρτικου!
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Μεγάλη μπουκιά φάε...

Παλαιό μέλος

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    αλλά εκείνες οι πράξεις που αλλάζουν την κατάσταση είναι αυτές που ανέφερε και ο ggs πάνω-κάτω (δεύτερη φορά συμφωνώ μαζί του..τι θα γίνει;.. )

Εχμμμ… αυτές που ανέφερα είναι κάποιες από τις ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ πράξεις που ΜΠΟΡΕΙ να μας αλλάξουν την νοοτροπία και το πως βλέπουμε τα πράγματα ….

Οι πράξεις που θα ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , για εμένα , είναι …άλλες …

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Trooper, συμφωνώ οτι διαφωνούμε ... δεν είναι κάτι πρωτότυπο άλλωστε απο τότε που ξεκίνησε το moto.gr, αλλά το παρακάτω.

Είναι αυθαίρετη δική σου κρίση. Ποτέ δεν είπα το μη χείρον βέλτιστο και ούτε κάθομαι επειδή βολεύομαι λόγω φόβου της επόμενης μέρας. Αντίθετα λέω πως όπως στο σκάκι σκέφτεσαι πριν κάνεις την όποια κίνηση ελαχιστοποιώντας το όποιο ρίσκο, έτσι πράττεις και στην ζωή σου. Το να βάλω κέρατα και να κάνω εφόρμηση σαν τον ταύρο, το πιθανότερο είναι να καταλήξω στην αρένα και αφού ίσως ποδοπατήσω 2-3 , να μου καρφώσει τα στιλέτα ο ταυρομάχος!

Οι μάχες κερδίζονται με το μυαλό πριν την πράξη και το συναίσθημα και οχι με την πράξη και το συναίσθημα πριν το μυαλό (κατά παράφραση του SunTzu). Ξέρω.. .είναι δύσκολο να το κάνεις , ειδικά όταν κάποιος είναι παρορμητικός και αντιδρά με το συναίσθημα (το έκανα στα 22-28 μου) το οποίο δεν είναι κακό... αλλά εκείνες οι πράξεις που αλλάζουν την κατάσταση είναι αυτές που ανέφερε και ο ggs πάνω-κάτω (δεύτερη φορά συμφωνώ μαζί του..τι θα γίνει;.. )

Το θίγει και ο alres έμμεσα πριν... αλλά το ζητούμενο είναι να μην μπλέξεις το συναίσθημα με την ζωή - επιβίωση σου! Αν κάποιος θέλει πραγματικά να αλλάξει αυτό που ζεί , μπορεί να το κάνει σιγά σιγά έτσι ώστε να το βρούν τα παιδιά του και απο εκεί τα εγγόνια του. Όσον αφορά εμάς .. θα ζήσουμε αυτά που ζούμε και σήμερα. Δεν θα αλλάξει τίποτα βραχυπρόθεσμα. Ακόμα και αν τα γκρεμίσουν όλα συθέμελα, μέχρι να έρθουν όλα σε αρμονία και λειτουργική κατάσταση θα πάρει δεκαετίες. Και αυτό μόνο αν υπάρχει μια αλλαγή απο όλους μας στο πως σκεφτόμαστε και πως πράττουμε...

Και επειδή ξεφεύγω στα φιλοσοφικά κτλ... στην σημερινή Ελλάδα για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης όλων μας. Όταν καταλάβουμε οτι το συμφέρον της μονάδας είναι στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου , τότε ίσως έχουμε ελπίδα. Αλλιώς , δεν θα αλλάξει κάτι ακόμα και αν μπούν και κάνουν την Βουλή, κατασκήνωση αντάρτικου!
    προφανως εκφραζουμε υποκειμενικες αποψεις αρα το καθε συμπερασμα που βγαζω ειναι προσωπικη μου και αυθαιρετη κριση.και το ιδιο ισχυει και για σενα.συμφωνω με τη φιλοσοφια του σουντζου αλλα μη ξεχνας οτι εδω δε μιλαμε για στρατο.μιλαμε για μια μαζα ανθρωπων που εχει φρικαρει απο γαμησι και δουλεμα.οποτε η κανουμε κατι,η το συζηταμε.ε εδω και χρονια το συζηταμε.αντε να δουμε ποτε θα σταματησουμε τη κουβεντα για να περασουμε στη πραξη.γιατι οσο εμεις συζηταμε ο αντιπαλος δουλευει.γαμαει τα κορμια μας την ψυχη μας και δηλητιριαζει τα παιδια μας.σκοτωνει το μελλον μας και εσυ μου λες ''κατσε ρε αδερφε...να το συζητησουμε το πραμα...δεν καταληξαμε για το μετα''.λες και ξερουμε αν θα υπαρξει μετα.

δεν εχεις καταλαβει οτι δεν κινδυνευεις να καταληξεις στη αρενα!ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!

η το χεις παρει χαμπαρι,εχεις κανει την επιλογη σου και παιζεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον ρολο σου.

.&-

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Σελίδα 8 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910111213 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 64
    Τελευταίο μήνυμα: 29/11/2006, 11:01
  2. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
    από sakisdani750 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2006, 10:58
  3. Ηρθε η ωρα να φτιαξω το bandit...
    από Zbandit750 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2006, 11:37