Εμένα πάντως με αφήνανε να κυκλοφορώ...Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Άμα τους δεις να κυκλοφοράνε, να μας το πεις.
![]()
Εμένα πάντως με αφήνανε να κυκλοφορώ...Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Άμα τους δεις να κυκλοφοράνε, να μας το πεις.
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
απ οτι λεει ο φιλος , δεν εχει στρατο , λοκατζιδες θα εχει?Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Να σε πω το άλλο. Λοκατζίδες έχει στα νησιά; Αυτούς με τα πράσινα μπερέ λέω. Άμα τους δεις
να κυκλοφοράνε, να μας το πεις.
η Ζ' ΜΑΚ εχει εδρα στα νησιαΑρχικά δημιουργήθηκε από ggs
απ οτι λεει ο φιλος , δεν εχει στρατο , λοκατζιδες θα εχει?
Τα πάντα έχει, αρματα, πυροβολικο, ΠΑΠ, Μηχανικο, ΜΧΠ, ΜΑΚ.
Απλα ειναι όλα δηλώμενα ως εθνοφυλακη και - τυποις- παράνομα.![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Και αυτό παίζει... αλλά στα νησιά που δεν έχουν αγριογούρουνα, έχουν πυρομαχικά...προφανός είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα...Αρχικά δημιουργήθηκε από koulis25
Αν δοθεί συναγερμός καλούνται στην αποθήκη πυρομαχικών και τους δίνονται πυρομαχικά, ιματισμός και όλος ο εξοπλισμός. Εσύ μη χολοσκάς, θα είσαι ήδη στην Αλβανία ή ασφαλής πίσω απ' τον εχθρό.![]()
και αν συμβει το οτιδηποτε,θα πανε πρωτα αυτοι μεχρι να ερθει ο στρατος.Σωστα;
Στρατηγέ, εσείς; :rotflmao:
Μεριικά ΤΕ μπορεί να δίνουν. Είναι αναλόγως των διαταγών του σώματος. Γι' αυτό που ξέρω, δε δίνουν για να μην πηγαίνουν για γουρούνια με τα G3.
Κατά τα άλλα ggs αυτό που προσπαθούν να σου πουν είναι ότι στα νησιά της παραμεθωρίου βάση συνθηκών απαγορεύεται να υπάρχει τακτικός στρατός και έτσι εφευρέθηκε το κόλπο των εθνοφυλάκων...πολλά χρόνια τώρα ισχύει...
Επίσης μην μπερδεύετε τα Τ.Ε. (Τάγμα εθνοφυλακής) με τα τις Μ.Ε. (Μονάδες επιστράτευσης).
Ο Ε.Σ. είναι προφανές ότι πρέπει να ανδιοργανωθεί πάνω σε καινούρια δόγματα και τακτικές πολέμου. Αλλά ας μην ανοίξουμε τέτοια κουβέντα τώρα εδώ...
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
η Ζ' ΜΑΚ εχει εδρα στα νησια
:
καλά , αυτοι δεν ειναι πυροσβέστες![]()
Οχι ΕΜΑΚ, ΜΑΚ (Μοιρα Αμφιβίων Καταδρομών)Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
καλά , αυτοι δεν ειναι πυροσβέστες![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Α μπα.. Μόνο από αυτά:Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
προφανες απο τι;γιατι 2 πραγματα ειπες και τα ειπες λαθος οποτε ουτε συ μπορεις να κρινεις.τελοσπαντων,δεν εχω την ορεξη σου.οπλισου και περιμενε τον Τουρκο![]()
Παει η πρωτη γραμμη αμυνας της πατριδος
Το να υπαρχουν οπλα και πυρομαχικα ανεξελεγκτα ΚΑΙ κακοσυντηρημενα στην διαθεση και ορεξη του καθενος,δε σου κανει για λογος;
Ισως αν εμενα κοντα σε κανα συνορο να κλαιγα γιατι θα εβλεπα ποιοι ειναι η πρωτη γραμμη αμυνας και με τι οπλισμο.
και αν συμβει το οτιδηποτε,θα πανε πρωτα αυτοι μεχρι να ερθει ο στρατος.Σωστα;
Δηλαδή ότι είπες μέχρι τώρα!![]()
Αυτά τα δυο που είπα εγώ και ήταν λάθος ποια ήταν; Το ότι δεν έχουν πυρομαχικά; Για το σώμα στρατού που γνωρίζω και στο οποίο υπάγονται τα περισσότερα ΤΕ, οι εθνοφύλακες δεν έχουν πυρομαχικά για το λόγο που ανέφερα παραπάνω.
Μωρέ και μπλέ (ΠΝ) φόραγα εγώ στη Λήμνο (ήμουνα και υποδιοικητής τρομάρα μου) αλλάΑρχικά δημιουργήθηκε από ggs
απ οτι λεει ο φιλος , δεν εχει στρατο , λοκατζιδες θα εχει?
παρανόμως.
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Να σε πω το άλλο. Λοκατζίδες έχει στα νησιά; Αυτούς με τα πράσινα μπερέ λέω. Άμα τους δεις
να κυκλοφοράνε, να μας το πεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
η Ζ' ΜΑΚ εχει εδρα στα νησια
Τα πάντα έχει, αρματα, πυροβολικο, ΠΑΠ, Μηχανικο, ΜΧΠ, ΜΑΚ.
Απλα ειναι όλα δηλώμενα ως εθνοφυλακη και - τυποις- παράνομα.![]()
Τελικά , δεν τους κρύβουν και πολύ καλά…..Ο καπτεν τους είδε…(και ο Τσακ Νορις)![]()
![]()
Συγγνώμη.Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
ρε φιλαι , μην ειρωνευεσε .... επειδη σε βλεπω οτι εχεις γνωσεις για το θεμα,γι αυτο σε ρωταω...
δηλαδη , εσενα σου φενεται λογικο ???
Στη Χίο υπηρετησα, πως να μην τους δω;Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Τελικά , δεν τους κρύβουν και πολύ καλά…..Ο καπτεν τους είδε…(και ο Τσακ Νορις)![]()
![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Ο άλλος που είναι;Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Στη Χίο υπηρετησα, πως να μην τους δω;![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Υπάρχουν ελληνικά νησιά που οι «συνθήκες» απαγορεύουν να έχουν ελληνικό στρατό ????
Ναι η Λήμνος και η Ρόδος για παράδειγμα...και δεν είναι εθνοφυλακή...είναι "βαφτισμένοι" αστυνόμοι.
Και για την ιστορία...μετά τα Ίμια το 96 τα όπλα είναι ελάχιστα, απογράφονται και ελέγχονται τακτικότατα, και αυτοί που επιλέγονται να τα έχουν, έχουν προϋποθέσεις (όπλο που υπηρέτησαν, διαγωγή κατά τη θητεία, ασκήσεις μετά την θητεία, ποινικό μητρώο, οικογενειακή και επαγγελματική κατάσταση και διάφορα άλλα.
Δόθηκαν (όταν δόθηκαν) για να κυνηγάνε οι ΜΑΥδες τους κομμουνιστές στα χωριά , και παρέμειναν και επί ΤΕΑ (μετά το 74) και επί εθνοφυλακής, με την λογική του ότι η Ορεστιάδα είναι πολύ, μα πάρα πολύ μακριά από το Χαλάνδρι......![]()
Προσωπικά δεν άκουσα ποτέ στις ειδήσεις : Πήρε το G3 Που του ενεπιστεύθει η Πατρίς, και δια ασήμαντον αφορμή, γέμισε τον γείτονα του κουμπότρυπες.....
Τώρα .......
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
Kαι εμείς σε βλέπαμε!Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Στη Χίο υπηρετησα, πως να μην τους δω;![]()
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Που 'στε κομμάντα; Κι εγώ σας έβλεπα αλλά σας λυπόμουν..![]()
Εντάξει είμαστε τώρα; Βγάλαμε άκρη;
Κινδυνεύουμε;![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.