11η μέρα:
Στο Εδιμβούργο έχει γίνει μια πολύ πολύ έξυπνη κίνηση. Το λόφο δίπλα στο κοινοβούλιο της Σκωτίας, τον χαρακτήρισαν πάρκο χαρίζοντας στους κατίκους του την ευκαιρία να έχουν ένα πνεύμονα πρασίνου μες στη πόλη τους αλλά και τη δυνατότητα να κάνουν πολλές δραστηριότητες. Στο Holyrood Park, πέρα της πεζοπορίας, μπορεί κάποιος να κάνει ποδήλατο, ορειβασία, αναρρίχηση βράχων κ.α
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Holyrood_Park
Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για Liverpool σταματάμε αρχικά στα σύνορα Σκωτίας – Αγγλίας όπου υπάρχει βράχος χαραγμένος με τη λέξη “Scotland” υποδειλώνοντας ότι μέχρι εδώ ήταν, τώρα πίσω στους άγγλους.
Στο δρόμο προς Newcastle είδα κάτι περίεργο στη χάραξη του δρόμου. Ο δρόμος ακολουθεί ακριβώς τη μορφολογία του εδάφους και εξηγώ. Ενω είσαι στο επίπεδο βλέπεις μια ανηφόρα με κλίση κοντά στο 30% και περιμένεις οτι στη κορυφή θα είναι πάλι επίπεδος ο δρόμος ... αμ δε. Ακολουθεί αμέσως κατηφόρα με την ίδια ακριβώς κλίση ... ΤΡΟΜΟΣ. Τη πρώτη φορά που μου έτυχε ξαφνικά ήμουν στον αέρα, με τις αναρτήσεις του v-strom να έχουν ανοίξει στο τέρμα και μετά να σκάω με δύναμη. Αφού δεν έχασα κάμποσα χρόνια απο τη ζωή μου και οι βαλίτσες δεν έσπασαν ... ήμουν οκ, φυσικά στους καθρέπτες μου είδα και ένα ιπτάμενο gs, φοβερό θέαμα. Για να είμαι ειλικρινής υπήρχαν πινακίδες αλλά δε τις κατάλαβα και κόντεψα να την πάθω αλλά στα επόμενα που συναντήσαμε κάναμε οτι και τα αμάξια, φουλ το γκάζι μέχρι να ανεβούμε και φρένα στη κορυφή. Η απορία μου όμως είναι γιατί δεν κόβουν το λόφο αντί να κάνουν αυτές τις μπούρδες.
Στο York, φτάσαμε αργά το απόγευμα. Η πόλη είναι όμορφη με κλασικά αγγλικά σπίτια, πλακόστρωτους δρόμους και κλασικά ... με το κάστρο της. Άρχισε να ρίχνει αυτή τη σιγανή αγγλική ψιχάλα, αλλά ο κόσμος να μην πτοήτε και να διασκεδάζει μιας και ήταν σαββάτο απόγευμα. Τα μπαράκια στην Αγγλία ανοίγουν κατα τις 5 μ.μ. και στις 6 έχουν γίνει ήδη τύφλα. Καθήσαμε δίπλα στο ποτάμι, τρώγοντας και πίνοντας μπυράκια στη βροχή, όπως και πολύς κόσμος παρατηρώντας το κόσμο να τρέχει πάνω κάτω, ντυμένο όπως θέλει, κάποια στιγμή είδα να περνάει ένας jocker και ένας superman, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν πάνω σε ένα σκάφος τύφλα στο μεθύσι να κάνουν βαρκάδα ενώ ένας απο αυτούς ήταν ολόγυμνος.
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/York
Βραδιάζει και πρέπει να φύγουμε, η βροχή δυναμώνει, όπως και το κρύο. Η κατάσταση γίνεται όλο και ποιο δύσκολη αλλά ακόμα και έξω απο το Manchester που μας πιάνει πυκνή ομίχλη, η σήμανση, ο φωτισμός και γενικά η όλη κατασκευή του δρόμου σου δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας που δε το νιώθεις ούτε καλοκαιρινή μέρα στην ατική οδό.
μανώλης - Honda CBF 600Si C-ABS
12η μέρα:
Η μέρα αυτή είναι μέρα ξεκούρασης, ανασηκρότησης και περιήγησης μές στο Liverpool.
Όπως είπα και παραπάνω τη πολή τη διατράχει ο ποταμός Mersey. Το συγκεκριμένο ποταμό τον περνάς απο κάτω με δύο τούνελ το οποίο το ένα εξ αυτών έχει υποποτάμια διακλάδωση. Στο συγκεκριμένο τούνελ ο αδελφός μου λέει πρόσεχε γιατί στη μέση της διαδρομής θα πάμε αριστερά, του λέω οκ.
Είμαστε στο τούνελ, που λέτε, στις 2 αριστερές λουρίδες (έχει 2 ανα κατεύθυνση) με τον αδελφό μου στην τέρμα αριστερή και εγώ στη μεσαία, κάποια στιγμή μου κορνάρει και χάνεται αριστερά ... ουπς, τι κάνω τώρα; Σταματάω αριστερά, ανάβω αλάρμ και με τα πόδια σπρώχνω τη μοτοσυκλέτα πίσω, κόρνες κακό αλλά δε πτοούμε. Ο αδελφός μου με περιμένει στην άλλη έξοδο και όταν του λέω το περιστατικό μου λέει τρελέ είσαι τυχαιρός που δεν ήρθε η αστυνομία.
Παρενθεση: Μετά απο 2-3 μήνες ο αδελφός μου είπε οτι έβαλα στη συγεκριμένη υποποτάμια διακλάδωση φωτινά και ηχητικά σήματα ... τελικά βελτίωσα τη κατάσταση (χα χα χα).
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Mersey_Tunnels
![]()
13η μέρα:
Σήμερα έχει σειρά η βόρεια Ουαλία. Αν και τόσο κοντά στο Liverpool, νομίζεις οτι είσαι αλλού. Κατα βάση ορεινή περιοχή, με στριφτερές διαδρομές, μες στο δάσος. Τα κάστρα δίπλα στις λίμνες δίνουν στο τοπίο μια απερίγραπτη ομορφιά. Η φωτογραφική μηχανή παίρνει φωτιά, όχι οτι έχει σταματήσει όλες αυτές τις μέρες αλλά καμιά φορά ο φωτογραφικός φακός δε μπορεί να βάλει στο κάδρο όλη την ομορφιά.
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Snowdonia
![]()