Σελίδα 8 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 158

Θέμα: Τι γίνεται σε τροχαίο με ποδήλατο;

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    Όπως σωστά αναφέρθηκε το ποδήλατο οφείλει να ακολουθεί τον ΚΟΚ όπως κάθε όχημα, αυτά σύμφωνα με το νόμο. Γιατί αν ποδηλατείς στην Αθήνα και τηρείς τον ΚΟΚ δεν έχεις πάνω από μήνα ζωής.

Προφανώς ως όχημα που κινείται επί ενός δρόμου οφείλει να τηρεί τον ΚΟΚ, να είναι προβλέψιμο, να έχει φως πίσω το βράδυ, να μη στρίβει χωρίς προειδοποίηση, να μην βγαίνει Κηφισό, ΕΟΑΛ και τα ρέστα. Αυτό για την δική του προστασία.

Παρόλαυτά η ευλαβική τήρηση όλου του ΚΟΚ στο ποδήλατο είναι κίνδυνος θάνατος. Ειδικά να περιμένεις βράδυ μόνο σε κόκκινο φανάρι σε δρόμο ευθύ με όχι καλό φωτισμό, να αναγκάζεσαι να μπαίνεις σε δρόμους που τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες (ακόμα και αν είναι αστικοί δρόμοι), να πηγαίνεις τέρμα δεξιά 10 πόντους πριν το πεζοδρόμιο (τηρώντας μια στοιχειώδη ευγένεια για να περάσουν οι γρήγοροι)...
    Το τελευταίο είναι έγκλημα και ειδικά όποιος κλείνει ποδηλάτη "επειδή μπορεί να πάει και άλλο δεξιά" αξίζει να δοκιμάσει τα σχαράκια στη μούρη του... Όποιος δεν έχεις νοιώσει πως είναι ένας άνθρωπος πάνω σε ένα αντικείμενο λίγω κιλών ή δεν καταλαβαίνει πως είναι να τον ωθείς να βγει εκτός δρόμου με κίνδυνο σοβαρού/θανάσιμου τραυματισμού (κάγκελα, κολωνάκια!!!, κολώνες δεή, πεζοδρόμιο, σχάρες υπονόμου...) , ας το ξανασκεφτεί.

Επίσης, οι μαζικές ποδηλατάδες είναι ωραίο πράγμα. Η αναμονή για διέλευση τύπων με φιμέ τζάμια και γύρω γύρω αγριεμένα παληκαράκια, αυτό είναι άσχημο θέαμα.
    Βγαίνοντας κάποτε με πράσινο φανάρι από το ιπποκράτειο παραλίγο να πατήσω έναν ποδηλάτη ο οποίος παραβίασε το κόκκινο επί της Κηφισίας και συνέχιζε να πηγαίνει στα @@ του κάτι το οποίο συνηθίζει ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς. Είναι για σεβασμό και ευγένεια αυτός; Όσο για τις μαζικές ποδηλατάδες αστο τα χουμε ξαναπει. Μεγάλη ταλαιπωρία και 0 σεβασμός για τους υπόλοιπους συμπολίτες.

Τι θα γίνει δηλαδή άμα κάθε κοινωνική ομάδα με τη δική της υποκουλτούρα διοργανώνει κάθε μέρα και από ένα "event"; "free ride" οι ποδηλάτες "urban torque nights" οι μηχανόβιοι στο οποίο concept θα κλείνουν μία οδική αρτηρία και θα ζαλίζουν το σύμπαν με τα πρα-πρα τους. Εννοείται ότι θα υπάρχουν και κατάλληλες υποδιαιρέσεις με "events" για χαρλεάδες ντουκατέους .

Οι Trekkers πάλι παίζουν μπάλα σε άλλα επίπεδα
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    οκ, το ψιλιάστηκα.
    Να στο κάνω χειρότερο; Περνάει ποδηλάτης στοπ αέρα πατέρα και για να τον αποφύγεις καταλήγεις σε κολώνα, τσιμέντο διάλεξε τι θες...

Ναι θα πάθεις ζημιά.
    Αλλά άλλο τα 20-30 χιλιόμετρα ενός συνόλου μάζας 80-90 κιλών, τα οποία μάλιστα είναι και...εύκαμπτα και άλλο τα ίδια και συνήθως +20,30,40 χιλιόμετρα ενός παπιού (σου λέω εγώ) που μαζί με τον αναβάτη είναι 190 κιλά και βάλε και απ αυτά τα 110 είναι αρκετά συμπαγή.

Και από άποψη της συνήθους ταχύτητας πάλι το ποδήλατο δεν είναι τόσος κίνδυνος
    Έχω δει στην χιλιοτραγουδισμένη Niedersachsen που έχει υποδομές και σήμανση σύγκρουση μεταξύ δύο ποδηλατιστών στην περίφημη Radfahrstreifen. Αστο δε θα θελες να σουν από μια μεριά να βλεπες
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    οκ, το ψιλιάστηκα.
    Να στο κάνω χειρότερο; Περνάει ποδηλάτης στοπ αέρα πατέρα και για να τον αποφύγεις καταλήγεις σε κολώνα, τσιμέντο διάλεξε τι θες...

Ναι θα πάθεις ζημιά.
    Αλλά άλλο τα 20-30 χιλιόμετρα ενός συνόλου μάζας 80-90 κιλών, τα οποία μάλιστα είναι και...εύκαμπτα και άλλο τα ίδια και συνήθως +20,30,40 χιλιόμετρα ενός παπιού (σου λέω εγώ) που μαζί με τον αναβάτη είναι 190 κιλά και βάλε και απ αυτά τα 110 είναι αρκετά συμπαγή.

Και από άποψη της συνήθους ταχύτητας πάλι το ποδήλατο δεν είναι τόσος κίνδυνος
    το πόσος κίνδυνος είναι το καθετί είναι καθαρά θεωρητικό και κουβέντα να γίνεται στις παρέες και τα φόρουμς.

Μία πέτρα, ένα σκυλάκι, ένας πεζός, ο αθλητής με το ποδήλατο, ο ντελιβεράς
    η κοπελίτσα με το σμαρτ, ο φορτηγατζής.
    Διάφορα μεγέθη,μάζες,ταχύτητες κτλ που μπορεί να σου προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.

Σοβαρα ομως, μεσα σε τοσο σπαμ δεν παιζει να κατσω να ψαξω τι απαντησαν αυτοι που γνωριζουν.
    Για αλλη μια φορα απαντατε χωρις να ξερετε, βασει λογικης.
    Μη γραφετε οτι σας κατεβει εφοσον δεν ξερετε.
    Ευχαριστουμε.
    Αν δείτε τον Τσάκ, πείτε του οτι τον ψάχνω.

Τσαντισμενο Μελος Το avatar του/της Buenaventura
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
    το πόσος κίνδυνος είναι το καθετί είναι καθαρά θεωρητικό και κουβέντα να γίνεται στις παρέες και τα φόρουμς.

Μία πέτρα, ένα σκυλάκι, ένας πεζός, ο αθλητής με το ποδήλατο, ο ντελιβεράς
    η κοπελίτσα με το σμαρτ, ο φορτηγατζής.
    Διάφορα μεγέθη,μάζες,ταχύτητες κτλ που μπορεί να σου προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.

+998

alres,αυτο που λες ειναι τουλαχιστον αφελες (για να μην πω τιποτα ποιο βαρυ).

Δεν χρειαζεται να πεσει επανω μου ο ποδηλατης για να μου προκαλεσει ζημια,και να πεταχτει απο καπου με κοκκινο μπορει να με κανει να πεσω προσπαθωντας να τον αποφυγω.....
    Αμα πεσω εγω που κινουμαι με π.χ 60km/h με μια μηχανη 200kg και η μηχανη μου πλακωσει κανενα ποδι,ποιος θα παθει την μεγαλυτερη ζημια για πες?
    The Ace of Spades

Παλιά θυμάμαι υπήρχε δίπλωμα για τα παδήλατα.
    Τους αντιμετωπίζει σαν μοτοποδήλατο δηλ?

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas_1100gs
    Παλιά θυμάμαι υπήρχε δίπλωμα για τα παδήλατα.
    Τους αντιμετωπίζει σαν μοτοποδήλατο δηλ?
    Μου έλεγε μια μέρα ένας γνωστός που είχε γεννηθεί Γερμανία, ότι όταν ήταν να αγοράσει το πρώτο του ποδήλατο εκεί, τον πήγαν μαζί με άλλα παιδάκια σε ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και τους έκαναν μαθήματα και μετά το πέρας των μαθημάτων έδωσαν και εξετάσεις και τους απένειμαν και δίπλωμα, τα ποδήλατα είχαν άδεια κυκλοφορίας και μπορούσαν να σε γράψουν εάν δεν είχες και κυκλοφορούσες έτσι...οποιεσδήποτε ομοιότητες με βαλκανική χώρα μέλος προς το παρόν της ΕΕ είναι καθαρά συμπτωματικές.

Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    Μου έλεγε μια μέρα ένας γνωστός που είχε γεννηθεί Γερμανία, ότι όταν ήταν να αγοράσει το πρώτο του ποδήλατο εκεί, τον πήγαν μαζί με άλλα παιδάκια σε ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και τους έκαναν μαθήματα και μετά το πέρας των μαθημάτων έδωσαν και εξετάσεις και τους απένειμαν και δίπλωμα, τα ποδήλατα είχαν άδεια κυκλοφορίας και μπορούσαν να σε γράψουν εάν δεν είχες και κυκλοφορούσες έτσι...οποιεσδήποτε ομοιότητες με βαλκανική χώρα μέλος προς το παρόν της ΕΕ είναι καθαρά συμπτωματικές.
    Αυτό γινόταν και εδώ. Και εδώ (μιας και είμαι 40 και τα θυμάμαι) είχαν αρ. κυκλοφορίας. Νομίζω ότι και εδώ αν τύχει κάτι τώρα, την πληρ'ωνει ο ποδηλάτης, είτε φταίει είτε όχι.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Buenaventura
    +998

alres,αυτο που λες ειναι τουλαχιστον αφελες (για να μην πω τιποτα ποιο βαρυ).

Δεν χρειαζεται να πεσει επανω μου ο ποδηλατης για να μου προκαλεσει ζημια,και να πεταχτει απο καπου με κοκκινο μπορει να με κανει να πεσω προσπαθωντας να τον αποφυγω.....
    Αμα πεσω εγω που κινουμαι με π.χ 60km/h με μια μηχανη 200kg και η μηχανη μου πλακωσει κανενα ποδι,ποιος θα παθει την μεγαλυτερη ζημια για πες?
    Φίλε μου μπορεί να είμαι αφελής. Αλλά αν βάλεις κάτω το πλάνο "σύγκρουση ποδηλάτου με μοτοσυκλέτα" με το πλάνο "σύγκρουση μοτοσυκλέτας με μοτοσυκλέτα" δεν έχουμε να συζητήσουμε και πολλά.

Πάντως ειλικρινά, στο δρόμο ρε μάγκα, όταν είσαι με τη μηχανή ανησυχείς μην χτυπήσεις κανένα ποδηλάτη; Και στατιστικά να το πάρεις, οι αιτίες ατυχημάτων των μοτοσυκλετών είναι τα ποδήλατα; Ούτε τ αντερά σας δεν χωνεύετε ρε παίδες, ούτε τ΄αντερά σας...

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    Μα αυτό έπρεπε να είναι το αυτονόητο.

Αλλά τί να λέμε τώρα;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Φίλε μου μπορεί να είμαι αφελής. Αλλά αν βάλεις κάτω το πλάνο "σύγκρουση ποδηλάτου με μοτοσυκλέτα" με το πλάνο "σύγκρουση μοτοσυκλέτας με μοτοσυκλέτα" δεν έχουμε να συζητήσουμε και πολλά.

Πάντως ειλικρινά, στο δρόμο ρε μάγκα, όταν είσαι με τη μηχανή ανησυχείς μην χτυπήσεις κανένα ποδηλάτη; Και στατιστικά να το πάρεις, οι αιτίες ατυχημάτων των μοτοσυκλετών είναι τα ποδήλατα; Ούτε τ αντερά σας δεν χωνεύετε ρε παίδες, ούτε τ΄αντερά σας...
    άντε πάλι με τη θεωρία, τις στατιστικές και τις πιθανότητες...

Βρε καλέ μου alres σημασία έχει να φυλάξουμε τον κώλο μας από κάθε αναποδιά που μπορεί να βρούμε στο δρόμο μας.

Γι'αυτό άνοιξα και αυτό το θρεντ. άλλο περισσότερο άλλο λιγότερο τι νόημα έχει;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ARISPEED1
    Iσχύουν ολες οι διατάξεις του Κ.Ο.Κ σχετικά με την ευθύνη απο τροχαίο ατύχημα π.χ αποστάσεις ,προτεραιότητα κ.λ.π
    Η ευθύνη καθενός εκ των οδηγών που θα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα μεταξύ αυτοκινήτου κ ποδηλάτου η μοτο κ ποδηλάτου θα ερευνηθεί σύμφωνα με συγκεκριμένες συνθήκες ατυχήματος .Πραγματικά ευρύματα στο τόπο σύγκρουσης ,μαρτυρικές καταθέσεις στο συμβάν οπως κ ενέργειες της τροχαίας που θα επιληφθεί ,φρενάρισμα ,αποστάσεις κλπ κ καλή τύχη ...........

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
    άντε πάλι με τη θεωρία, τις στατιστικές και τις πιθανότητες...

Βρε καλέ μου alres σημασία έχει να φυλάξουμε τον κώλο μας από κάθε αναποδιά που μπορεί να βρούμε στο δρόμο μας.

Γι'αυτό άνοιξα και αυτό το θρεντ. άλλο περισσότερο άλλο λιγότερο τι νόημα έχει;
    Ναι ρε παιδί μου, γενικά ισχύει ότι κάθε τι που κυκλοφορεί στο δρόμο και επηρεάζει την κίνησή μας, ναι είναι παράγοντας ατυχήματος. Λογικότατο και πέραν πάσης αμφισβήτησης. Και καλό είναι να μη δούμε κανένα ποδήλατο να ανεβαίνει τη Συγγρού ανάποδα ή να κατεβαίνει την Κηφισίας ανάποδα, γιατί θα κλάψουν μανούλες και δεν θέλουμε τέτοια πράγματα.

Λέω όμως ότι α) ένας καθημερινός ποδηλάτης, πρέπει να οδηγεί έξυπνα και δίχως πάντα πιστή τήρηση του ΚΟΚ, στα πλαίσια της αυτοπροστασίας του και
    β) το ποδήλατο, δεν συγκαταλέγεται στα πιο επικίνδυνα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο, σε σχέση με ένα ταξί (λόγω πολλών ωρών εργασίας και συνήθειας), με μια νταλίκα (λόγω όγκου και βάρους) με ένα τζιπ με μπάρες και τα συναφή σύνεργα της επιβίωσης σε άγρια δάση και με άλλα παρόμοια οχήματα.

Κατά τ' άλλα, να τον φυλάξουμε τον κώλο μας, όλοι, ο καθένας για τον εαυτό του και για τους διπλάνους του, για να κυκλοφορούμε όλοι πάνω σε αυτούς τους πολύπαθους δρόμους. Όλοι τους δικαιούνται.

Προσοχή στα fixed γιατί μην είστε σίγουροι ότι έχουν φρένα

Τσαντισμενο Μελος Το avatar του/της Buenaventura
    Ρε μαν,μου φαινεται δεν θες να καταλαβεις...

Ανησυχω το ιδιο για τους ποδηλατες,οσο ανησυχω και για τα ταξι,τους πεζους,τις νταλικες,και τα ι.χ

Ο ποδηλατης που πεταγεται απο ενα STOP η' περναει με κοκκινο επειδη δεν τηρει τον ΚΟΚ για λογους "αυτοπροστασιας",οπως λες,ειναι το ιδιο επικινδυνος για μενα με ενα ταξι,η΄με εναν πεζο

Δεν ειναι το θεμα μας αφου γινει το ατυχημα να δουμε ποιος θα ποναει πιο πολυ,το θεμα ειναι και οι ποδηλατες να λειτουργουν με εναν στοιχειωδη σεβασμο στον κοκ και τους υπολοιπους που χρησιμοποιουν τους δρομους...
    The Ace of Spades

[...]Προσοχή στα fixed γιατί μην είστε σίγουροι ότι έχουν φρένα
    Μα, δεν εχουν
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 8 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2010, 17:40
  2. Απαντήσεις: 6