Σελίδα 8 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910111213 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 248

Θέμα: Νέος στην παρέα. SYM Wolf250i και εξοπλισμός

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Μεταμεσονύκτιες ερωτήσεις μιας και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Τα τζάκετ της Colori με τα αντίστοιχα Dainese Alpinestars, τί λένε από ποιότητα? Αν τα χετε δοκιμάσει πείτε καμιά γνώμη. προτιμώ να αγοράσω κάτι made in greece παρά να τα σκάσω στον revzilla στο αμέρικα και στο εργοστάσιό του στο βιετνάμ. (αν και οι τιμές του revzilla ειναι φανταστικές,...κολλάω λίγο στο τελωνείο μέσω usps). Κοζάρω επίσης γάντια και τζάκετ στις αγγελίες του mybike αν μου κάνουν σε μέγεθος.

Για κρανάκι με βλέπω να καταλήγω σε HJC RPHA-10 METAL PEARL
    http://www.coloriposto.gr/web/?Produ...17&id=9&sub=26

Έλεγα να μην ξεφύγω τόσο σε λεφτά για κράνος αλλά βλέπω οτι οι επιλογές κοντά στα 200ευρώ δε λένε και τίποτα ιδιαίτερο σε σχέση με τα κράνη των 150....και για να ανέβω επίπεδο πρέπει να πάω στα 300. Υπερβάλλω ή είναι όντως έτσι?

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Μεταμεσονύκτιες ερωτήσεις μιας και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Τα τζάκετ της Colori με τα αντίστοιχα Dainese Alpinestars, τί λένε από ποιότητα? Αν τα χετε δοκιμάσει πείτε καμιά γνώμη. προτιμώ να αγοράσω κάτι made in greece παρά να τα σκάσω στον revzilla στο αμέρικα και στο εργοστάσιό του στο βιετνάμ. (αν και οι τιμές του revzilla ειναι φανταστικές,...κολλάω λίγο στο τελωνείο μέσω usps). Κοζάρω επίσης γάντια και τζάκετ στις αγγελίες του mybike αν μου κάνουν σε μέγεθος.

Για κρανάκι με βλέπω να καταλήγω σε HJC RPHA-10 METAL PEARL
    http://www.coloriposto.gr/web/?Produ...17&id=9&sub=26

Έλεγα να μην ξεφύγω τόσο σε λεφτά για κράνος αλλά βλέπω οτι οι επιλογές κοντά στα 200ευρώ δε λένε και τίποτα ιδιαίτερο σε σχέση με τα κράνη των 150....και για να ανέβω επίπεδο πρέπει να πάω στα 300. Υπερβάλλω ή είναι όντως έτσι?
    Μπουφάν colori είχα, μια χαρά ήταν, όταν όμως δοκίμασα το dainese, έπαθα πλάκα από την εφαρμογή η οποία ήταν απίστευτη, βέβαια είναι και θέμα ποιο κόψιμο σου ταιριάζει. Τα προστατευτικά του colori ήταν ok, αλλά η υποτιθέμενη προστασία πλάτης δεν μου γέμισε το μάτι.

To HJC καλό, αλλα με 50 παραπάνω παίρνεις shoei qwest. Τα δύο κράνη απλά ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

Αν θέλεις να βρεις χαμηλότερη τιμή στα shoei μπορείς να πας στην αποθήκη στην Ηλιούπολη (αν δεν κάνω λάθος, έχω χρόνια να πάω)

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Μπουφάν colori είχα, μια χαρά ήταν, όταν όμως δοκίμασα το dainese, έπαθα πλάκα από την εφαρμογή η οποία ήταν απίστευτη, βέβαια είναι και θέμα ποιο κόψιμο σου ταιριάζει. Τα προστατευτικά του colori ήταν ok, αλλά η υποτιθέμενη προστασία πλάτης δεν μου γέμισε το μάτι.

To HJC καλό, αλλα με 50 παραπάνω παίρνεις shoei qwest. Τα δύο κράνη απλά ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

Αν θέλεις να βρεις χαμηλότερη τιμή στα shoei μπορείς να πας στην αποθήκη στην Ηλιούπολη (αν δεν κάνω λάθος, έχω χρόνια να πάω)
    Καλή η Dainese αλλά η Alpinestars κατα την γνώμη μου καλύτερη και πιο πολύ value for money. Και εννοείται πως δεν αγοράζουμε απο αμέρικα πια αλλά απο όμορες κρισιάζουσες χώρες όπως η Ισπανία δηλαδή απο το Motocard που έχει πολύ καλές τιμές και δωρέαν έξοδα αποστολής.
    Επίσης εννοείται οτι το Qwest δεν συγκρίνεται με το HJC μιας και το πρώτο είναι touring κράνος και το δεύτερο racing. Αν ψάχνεις για κατι καλό στο στύλ του HJC και απο Ελλάδα δες το ΝΕΧΧ XR1R στον Τζωρτζόπουλο με 250€ για να διαπιστώσεις οτι τα κορυφαία κράνη δεν είναι ανάγκη να κάνουν ένα σκασμό λεφτά.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Το λοιπόν......Επιστρέφω από κατάστημα Colori όπου είδα κράνη και τζάκετ.

Δοκίμασα το HJC FG15 και το R-PHA.Το FG15 δε μου φάνηκε τίποτα το ιδιαίτερο και το απέρριψα σχετικά γρήγορα. Οπότε και δοκίμασα το R-PHA. Σαν νούμερο καλύτερα μου έκατσε το XS (μιας και με τον καιρό ανοίγουνε ελαφρά από ότι διαβάζω). Το Small το ένιωθα πιο άνετο αλλά αν ανοίξει μάλλον θα είναι πολύ χαλαρό.
    Εντυπώσεις λοιπόν από το κράνος. Πανάλαφρο και πολύ καλά ζυγισμένο. Αρκετά ποιοτικό στα κουμπώματα, τους αεραγωγούς και γενικά σαν αίσθηση στο κεφάλι. Όπως τα έλεγε και ο Revzilla στο βίντεο παρουσίασης.
    Οι ενστάσεις μου είναι σε 2 πράγματα.
    1) στο Sharp test σε χτύπημα στα πλαινά τοιχώματα πήρε μαύρο χρωματάκι (δηλαδή τη χειρότερη βαθμολογία)
    2) ο Revzilla το κατατάσσει σε κράνος duck position και άρα είναι προτιμότερο για υψηλότερες ταχύτητες και όχι για χρήση σε λίγα χιλιόμετρα και εντός πόλης που χρησιμοποιείται περισσότερο όρθια/κατακόρυφη θέση.

Να πάω να κοιτάξω κι άλλα κράνη ε?

Επίσης δοκίμασα το τζάκετ Wolf και Aeolus της Colori.
    http://www.coloriposto.gr/web/?Produ...82&id=1&sub=89
    Μου φάνηκαν σούπερ και σε ποιότητα κατασκευής αλλά και σε πρακτικότητα. Και με τιμές πολύ φιλικότερες από τα αντίστοιχα Dainese, Alpinestars. Σίγουρα ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά νομίζω οτι τα πολλά έξτρα που δίνει η Dainese και Alpinestars για τη χρήση που θα κάνω ίσως είναι τσάμπα λεφτά. Τί λέτε?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    για κρανος αμα μπορεις παρε καποιο δοκιμασμενο κι ας ξεφευγει στα χρηματα (πχ shoei 1100). Αλλιως παρε κανα πιο φτηνο και τα σκας μετα κανονικα. Βεβαια υπαρχει ο φοβοας αμα παρεις φτηνο να μην παρεις μετα ακριβο...

μπουφανακι colori αμα βρεις καποιο που σου καθεται καλα παρτο. Εχουν αρκετα καλη ποιοτητα και απο τιμες ειναι πολυ ανταγωνιστικα. Εχω καλη εμπειρια απο την εταιρεια και τη συνιστω.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Αύριο έχει βόλτα και από Stelpet Καλλιθέας για να δώ και το Nexx XR1R (ίσως κάνω την υπέρβαση να χτυπήσω το carbon μοντέλο). Είδα αρκετά καλά χαρακτηριστικά και το σημαντικότερο οτι έχει ένα σακουλάκι με pads για να το φέρεις περισσότερο στα μέτρα σου ανάλογα το πόσο στρογγυλό ή οβάλ κεφάλι έχεις. Ξέρουμε αν υπάρχει αλλού στην Αθήνα μαγαζί με Nexx κράνη? Μπας και πετύχω και καμιά καλύτερη τιμή. Για μετρητοίς πάω στον εξοπλισμό.

Ερώτηση για τις προστατευτικές επενδύσεις της Colori dimzan μιας και λες οτι έχεις εμπειρία.....Σε περίπτωση πτώσης μέχρι τα 100-120χλμ/ω (μακριά από μας αλλά ας το χω στο μυαλό μου), πιστεύεις οτι είναι αρκετές ή θα αποδειχθούν φτωχές σε σχέση με τις πιο τούμπανες των Dainesi?

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paramedic Προβολή μηνύματος
    Καλή η Dainese αλλά η Alpinestars κατα την γνώμη μου καλύτερη και πιο πολύ value for money.
    Πολύ καλή και η Alpinestars, όμως εμένα δεν μου καθόταν τόσο καλά όσο η dainese, ούτε στην κορντούρα ούτε στη φόρμα
    Να πάω να κοιτάξω κι άλλα κράνη ε?
    Ναι, και όχι μόνο κράνη.

[...]
    Γενικότερα για να σου φυγει και το άγχος δε χρειάεται τοσο σχολαστικο ψαξιμο, ουτε να τρως τις ώρες και τις μερες στα reviews και στα specs του καθε προϊόντος.

Σε περιπτωση πτωσης με 100-120 χλμ δεν ειναι τα προστατευτικα που πρέπει να σε απασχολούν, αλλα το πώς θα πέσεις, το πώς θα κινησεις το σώμα σου και - βασικο - εαν υπάρχει σταθερο εμπόδιο (εκει ειναι πάντα το πρόβλημα). Μην κολλας σε μαρκες και γενικότερα μη δωσεις ενα σκασμο λεφτα σε πράγματα που θα αποδειχθουν λαθος λογω απειρίας στην αγορά αυτη.

Μπουφαν καλοκαιρινο εχεις;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Λόγω ποδηλατικού εξοπλισμού έχω τα εξής:
    Ισοθερμικό κοντομάνικο και μακρυμάνικο.
    Μπουφάν αντιανεμικό αδιάβροχο (κάνει και για καλοκαίρι γιατί έχει φουλ φερμουάρ με αεραγωγούς), με έξτρα ανακλαστικά high visibility.

Αν εννοείς καλοκαιρινό μπουφάν μηχανής με προστασίες, όχι δεν έχω και γι αυτό κοιτάζω το Colori Eolos.

σχετικά με την τεχνική πεσίματος που λες...συμφωνώ.....προσπαθείς να μειώσεις την ορμή του σώματος όσο πιο σταδιακά γίνεται. Λόγω τούμπας στο βουνό με το hardtail έχω κάποια εμπειρία στα πεσίματα.
    τώρα θα μου πεις άλλη η ταχύτητα και τα G πάνω στη μηχανή και άλλες στο ποδήλατο....αλλά τουλάχιστον δε πάμε στα τυφλά

Εννοώ καλοκαιρινο μπουφάν μηχανης προφανως. Τι νούμερο φοράς?

Για το πέσιμο αυτο που προσπαθα να σου πω ειναι οτι στα 100-120 χλμ πτωση σε οδηγούς απειρους σαν εμας, λιγη διαφορά θα κανουν οι προστασίες... Εαν πεσεις με 100-120 και συρθεις - ειδικα σε αστικο περιβαλλον με στατικα εμπόδια, το λιγοτερο που θα σε απασχολεί ειναι εαν εξαρθρωθηκε ο ώμος.

Γενικώς, απέβαλε λιγο το άγχος και το υπερσχολαστικό ψαξιμο. Όπως θα έχεις δει σ' αυτη τη χωρα οι περισσότεροι κυκλοφορούν γυμνοι πανω στις μηχανες, αλλα εμεις εχουμε χασει τους καλύτερους απο εδω μεσα κι ας φόραγαν εξοπλισμο...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Σε περίπτωση πτώσης μέχρι τα 100-120χλμ/ω (μακριά από μας αλλά ας το χω στο μυαλό μου), πιστεύεις οτι είναι αρκετές ή θα αποδειχθούν φτωχές σε σχέση με τις πιο τούμπανες των Dainesi?
    έχω αρχαίο colori daytona το οποίο φοράω ακόμα. το φορούσα σε κάποια ατυχήματα που είχα τόσον καιρό που το έχω, όπως και στο πιο πρόσφατο που έπεσα με 100-120 και το μόνο που έχει είναι λίγες γρατζουνιές ενώ εγώ δεν έπαθα τίποτα απολύτως. και εκτός από ένα μικρό πρόβλημα με το φερμουάρ που φτιάχνεται, είναι μια χαρά και πολύ ωραίο σε εμφάνιση.
    Τελευταία τροποποίηση από kostas777; 09/07/2012 στις 20:48.

στην Colori μου ταίριαζε το Medium. Είμαι 1.81 και 75κιλά.

μόλις γύρισα από καφεδάκι και με ένα φίλο με ίδιο σωματότυπο που είχε μηχανή και έχει εξοπλισμό που κάθεται. Θα μου δώσει αύριο να δοκιμάσω αυτό αν μου κάνει
    http://www.xmoto.gr/gr/ProductView.a...Id=1454&cat=41 (νομίζω δηλαδή οτι είναι αυτή...την περιέγραψε ως την ακριβή καλοκαιρινή dainese με τις χοντρές προστασίες)

Ρώταω γιατι έχω ένα καλοκαιρινό μπουφάν της Spyke που κάθεται. Μέγεθος 48.

Εάν νομίζεις ότι σου κάνει έρχεσαι και το δοκιμαζεις, στο δίνω 30 ευρω.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

περιμένω πουμού με στοιχεία επικοινωνίας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    ποσο ειπαμε θα το παρεις το wolf? 3800 το δινουν καινουριο του κουτιου

να υπενθυμισω αυτο απλα για την ιστορια http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2561345/
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Σελίδα 8 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910111213 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. νεος στην παρεα
    από MANOS225 στο forum Suzuki Bandit
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 11/06/2009, 15:12
  2. Νέος στην παρέα
    από hollander στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2008, 06:58
  3. Άλλος ένας νέος στην παρέα...