Ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω.
Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου
Εκτός και αν το περάσω από πάνω άλλο ένα χέρι αρμόκολλα και το στρώσω μετά με τον τρόπο που είπες Σπύρο.
Οκ, ευχαριστώ. Αμα δεις και κάνω λαθη να μου λες.
Ξαναείδα Σπυρο τον οδηγό σου, που βάφεις το ceicento. Κράτησα σημειώσεις με τα υλικά που χρησιμοποιείς. Μάλλον αυτά θα προμηθευτώ κι εγώ.
Ερώτηση 1: Στο σασί, από κάτω, και γενικά στα μέρη που είναι γυμνά, κυρίως κάτω από το αυτοκίνητο, τι να βάλω;
Σκέφτομαι να τριψω ελαφρά με συρματόβουρτσα, να φύγουν τα πολλά πολλά, μετά φύσημα και μετά να ρίξω κανα δύο χέρια αστάρι και μετα μια βαφη με αντισκωριακές ιδιότητες. Ρωτησα δύο φανοποιούς και μου είπαν να μην βάλω άπο κάτω πίσσα γιατί κρατάει μέσα της τις υγρασίες.
Ερωτηση 2: Σε κάποια σημεία έχω βάλει μαύρο αστάρι (ψυχρό γαλβάνι σε σπευ- zing μπλε κουτί). Μπορώ να βάλω από πάνω ένα λευκό σαν αυτό που χρησιμοποιείς στον οδηγό με πιστόλι αφού το αυτοκίνητο θα βαφεί τελικά λευκό για να μην έχω σκιές κατά το βάψιμο; Εννοείται ότι θα τρίψω το μάυρο αστάρι με 500-800 νερού, όπως λες στον οδηγό, πριν ρίξω το λευκό αστάρι, αν μπορώ να το ρίξω.
Ερώτηση 3: Μόλις ρίξεις το αστάρι , πρέπει να βαφεί την ίδια μέρα το αυτοκίνητο ή μπορει να καθυστερήσει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το ξεθαβω αλλά δεν βαριέσαι. Καθότι πιο πολύ άρρωστος με BMW δεν πιστεύω να υπάρχει εντός Ελλάδας θα σου πω απλά, μην ασχοληθείς παραπάνω απο το να κόψεις το σασί στην μέση και να κολλήσεις άλλο τροπέτο.
ΜΗΝ κάνεις επισκευές στο υπάρχον πυρακτωμένο τροπέτο γιατί η λαμαρίνα του έχει ήδη εξασθενήσει σημαντικά και επειδή δεν θα κάτσεις φρόνιμα και βλέπω το 6κύλινδρο να έρχεται θα στο κόψει και θα ψάχνεις αλλού τραβέρσες, αλλού τροχούς και αλλού μετώπες.
Ξόδεψε κάτι παραπάνω αλλά μην παίζεις με την ασφάλειά σου. Καλύτερα ακόμα κάνε μια γύρα στα παλιοσίδερα και μάντρες (ειδικά Βόρεια Ελλάδα με το κιλό πάνε, μην ψάχνεσαι σε Car κλπ γιατί Ε30 σωστό δεν θα βρείς εκει μέσα, έφαγα 2 χρόνια να ψάχνω και τα παράτησα γιατί ολα ήταν κομμένα), έχω βρεί πάνω απο 100 παρατημένες καρότσες που απλά θέλουν χρόνο (+ χρήμα ενίοτε) να ξυθούν, να γίνει αμμοβολή και να ξαναβαφτούν.
Πολύ φιλικά με σεβασμό στην γριά "κολασμένη" 30άρα. Δημήτρης.
Φιλε Δημητρη να σαι καλα για τα λιγια κ τις συμβουλες σου. Αλλα τωρα εχω ξεκινησει κ εχω κανει πολυ δουλεια. Τωρα τελειωνω με ολη την βρωμικη δουλεια. Ειμαι στη φαση του στοκαρισματος κ του τριψιματος. Εχω κανει κολλησεις με νεες λαμαρινες, με αργκον, εχω ενισχυσει το πλαισιο και εχω αφαιρεσει οποιαδηποτε σαπια υπαρχει. Εχω προσπαθησει να κανω οτι καλυτερο μπορω γτ προκειται για αυτοκινητο που το ποναω.
Σε οτι αφορα το μοτερ, θα βαλω ενα is Μ42 που ειναι πιο ελαφρυ απο το υπαρχων Μ10 που φοραγα. Δεν θα βαλω 6κυλινδρο γτ θελω να ειμαι νομιμος. Δν θελω να φοραω αλλο μοτερ κ αλλο να εχω δηλωσει. Γιατι αμα γινει η βλακεια, δν θελω να μου φερνετε φρεντο στα κρατητηρια!
Φιλε Δημητρη, η ζημια δεν ειναι τοσο μεγαλη. Μπορω να πω οτι ηταν επιφανειακη.
Τωρα με αλλα Ε30, εχω απιγοητευτει. Θελω να βρω ενα is φτηνο για ανταλλακτικα. Απο το car , οπως ειπες, δν βρισκω κ πολλα.
Αμα δεις κατι αξιολογο ενημερωσε.
Ευχαριστω παντως για την αγωνια σου.
Χαχα!
Ωραιο αυτοκινητο το Ε30 και μπραβο για την αποφαση να το φτιαξεις.
Θα σου προτεινα να δεις και να παρεις ιδεες αν θες και απο ξενα φορουμ BMW που εχουν κανει πολυ καλες ανακατασκευες.
Καλη συνεχεια!![]()
Ειναι μεγαλο εγχειρημα για μενα γιατι σκοπος μ ειναι να το φτιαξω μονος μ κ να βαλω μαστορα μονο οταν δν μπορω να καταφερω εγω κατι. Κατι τετοιο εγινε με το αργκον κ τις κολλησεις.
Προχωραω βημα βημα, σιγα σιγα, κ ελπιζω καποια στιγμη να το καταφερω.
Τωρα ειμαι στην φαση στοκαρισματος κ μετα βαψιμο. Εδω θα φανει ολη η δουλεια. Για αυτο θελω να δωσω βαση στην καλη προετοιμασια των επιφανειων.
Εχω εξοπλιστει λοιπον με υπομονονη κ ελπιζω να τα καταφερω..
Με τέτοια απάντηση δεν μπορώ παρά να σου δώσω συγχαρητήτια! Εφόσον δεν είναι και τόσο επιφανειακή η ζημιά (οι φωτογραφίες καμιά φορά απατούν) προχώρα..
Υ.γ. κανονικά πρέπει να το δηλώσεις το IS αλλά απο όσο θυμάμαι το έβγαζε και η μαμά του έτσι απο το εργοστάσιο οπότε μικρό το κακό. piece of cake...
Προτείνω να μην κοιτάς Ε30 για ανταλλακτικά. Κράτησε τον κορμό Ε30 και βρες Ε36 να κάνεις ανταλλακτικά ή και Ε34.
Μόνο ο κεντρικός δεν θα σου ταιριάξει λόγο μεταξόνιου αλλά όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν πάνω. Απο ημιαξόνια μέχρι σαλόνι ταιριάζουν σχεδόν τα πάντα.
Είχα πολύ πράγμα απο το Ε36 Μ3 που είχα παλιότερα αλλά τα χάρισα όλα (ναι τα χάρισα καλά διάβασες). Αν τα είχα ακόμα θα στα έδινα...
Ότι χρειαστείς εδώ είμαι κ αν δω κάτι αξιόλογο θα σε ενημερώσω.
Οχι ρε συ, τι τα χαρισες!!! Θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω!!! Πλάκα κάνω! Αλλά πλέον, λόγω του ότι ειναι παλιό το αμάξι και με τα οικονομικά μέτρα, όλο και περισσότερα Ε30 οδηγούνται στα παλιοσίδερα.
Σε ότι αφορά τον κινητήρα, επέλεξα τον is γιατί θα τον δηλώσω. Να είμαι νόμιμος. Και επίσης γνωρίζω οτι είναι από τα καλύτερα μοτέρ, πολύ ελαφρύ και με σφυρήλατα πιστόνια (αν δεν κάνω λάθος).
Αλλά ένα ένα. Τα ψάχνω όλα, αλλά κάθε φορά ρίχνω χρήμα για το στάδιο που ακολουθεί. Τώρα είμαι στο στάδιο του βαψίματος και της φανοποιίας. Αν ολοκληρωθεί με το καλό, και όλα πάνε καλά, από την μία θα πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σπύρο για την βοήθεια, από την άλλη θα είμαι έτοιμος να προχωρήσω με τα μηχανικά.
Αν δεις κάτι πες μου πάντως γιατί έως τώρα μόνο ένα is έχω βρεί για ανταλλακτικά και αυτό μακρυά από εμένα. Μένω Κρήτη και θα πρέπει να κάνω ταξίδι για να το κατεβάσω. Επίσης, με το να έχω το ένα αμάξι δίπλα στο άλλο, θα είναι πιο εύκολο να βγάζω και να βάζω από το ένα στο άλλο. Αν είμαι τυχερος δεν θα χρειαστώ ηλεκτρολόγο-μηχανικό! Η' και να χρειαστω ελπίζω να είναι μικρή η συνδρομή του. Με το Ε36 είναι εύκολο αυτο;
Προσπαθώ να κάνω το δεύτερο καλύτερο rebuild. Αν άνοιγα και κινητήρα για μια συντηρησούλα, ελατήρια, φλάτζα κ.α. θα ήταν ότι καλύτερο. Αλλά το φοβάμαι.. Μήπως κάνω καμιά βλακεία..
Σε αυτή τη φάση ασχολήθηκα με τις πόρτες. Εβγαλα ταμπλάδες και καθάρισα όσο μπορούσα τις γλίστρες. Λάδωσα και τους μηχανισμούς που ανεβοκατεβάζουν τα κρύσταλλα και ανοιγοκλείνουν τις πόρτες.
Επίσης έριξα και τα πρώτα χέρια στόκου. Είναι η πρώτη φορά που το κάνω και το αποτέλεσμα δεν ξέρω πως θα είναι. Θα φανεί και στο τρίψιμο. Θα τρίψω με 150 και 400 διαδοχικά, όπως λένε και οι οδηγίες:
![]()