Όσοι από εσάς είσαστε μαγαζάτορες , [FONT=Comic Sans MS]ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΟΒΕΤΕ????????[/FONT]
ή πάει κλασικά : 100 € , χωρίς απόδειξη 90! ?? (άσχετα αν ο ΦΠΑ στα 100 είναι 23€ , άρα θα έπρεπε να είναι 77€ χωρίς απόδειξη)
Όσοι από εσάς είσαστε μαγαζάτορες , [FONT=Comic Sans MS]ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΟΒΕΤΕ????????[/FONT]
ή πάει κλασικά : 100 € , χωρίς απόδειξη 90! ?? (άσχετα αν ο ΦΠΑ στα 100 είναι 23€ , άρα θα έπρεπε να είναι 77€ χωρίς απόδειξη)
Έλα εσύ να κάνεις τον καλό έμπορα και να πουλάς κρανος που το αγωράζεις χοντρική όσο πουλάει ο άλλος λιανική να δούμε για πιό λόγο θα έρθει ο άλλος να το πάρει από εσένα
και δε μιλάμε για καπότες των 2 ευρώ που τις θες εδώ και τώρα...
Μιλάμε για διαφωρές των 200 ευρώ και χρόνο περίπου όσο θέλω
ΑΑΑα ξέχασα είμαι καλός έμπορας όταν ο πιτσιρικάς θα έρθει στο μαγαζί να δοκημάσει το κράνος και πρέπει να έχω διαθέσημο κλπ κλπ
Φυσικά θα πρέπει να είμαι και ευγενικός και συνεργάσημος
Μα φυσικά μικρέ μου σε κόβει εδώ ?
Σε σφίγκει εκεί???
Α ωραίααααα ΑΥΤΟ σου κάνει άντε να το πάρεις από το Χέλμετ σίτι τώρα που είναι πιο φτηνό...
Α και που σαι άμα χρειαστείς καμιά λαχειφόρο για καμια λέσχη ε ?
Τίποτα μίτινγκ κλπ εγώ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ !
Να δώσω και δώρα και ότι γουστάρεις!
Έρε γιαούρτι που πάει χαμένο !
και μια που τ' ανέφερες ρε πελάτη
http://www.glikiazoi.gr/wp-content/u...hesout.gr_.png
και που έκοβα τι κατάλαβα ?
Μια ζεμπεκιά παραπάνω ήταν όλα
![]()
Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 31/08/2013 στις 07:58.
Επειδή είναι προφανές οτι δεν διάβασες το κείμενο μου και επέλεξες αυτά που σε ενόχλησαν ή ήθελες για να κάνεις αντιπαράθεση θα κάνω το ίδιο και θα σου πω:
Εφόσον είμαι πελάτης και μπαίνω στο μαγαζί σου ήρθα αρχικά για να δω το προϊόν σου και οφείλεις να ξέρεις και 5 πράγματα για αυτό που πουλάς και φυσικά να με
κατατοπίσεις γιατί σαν άσχετος πιτσιρικάς δεν κατέχω το μέγεθος του κράνους που πρέπει να πάρω, ούτε τα υλικά, ούτε πως μου ταιριάζει κλπ κλπ.
Είσαι σωστός έμπορος? Άρα έχεις δει και τον ανταγωνισμό εσωτερικό και εξωτερικό και άρα ξέρεις πόσο πρέπει να είναι το περιθώριο κέρδους σου. Αν πας με ένα κράνος
να βγάλεις το ενοίκιο του μήνα ε τότε ναι θα πάω από εξωτερικό να το πάρω. Εξάλλου 1 φορά θα πάρω κράνος και θα βρω το μέγεθός μου εφόσον μιας και είμαι τόσο
καλός με το internet και το παίζω στα χέρια μου θα κοιτάξω κριτικές και θα δω 5-6 video reviews και θα την βρω την άκρη ρε αδερφέ. Μπορεί να μη ήξερα τίποτα από αγορές στο internet αλλά η τεμπελιά σου και το θράσος σου με έκανε να ψάξω και να μάθω.
Κάτσε εσύ στο μαγαζάκι σου και φάε το γιαούρτι σου και βάλε και λίγο μελάκι για να γλυκάνει την πίκρα σου που με βλέπεις να μπαίνω στα φόρουμ και να διαλαλώ πόσο πιο φτηνά πήρα το κράνος απο Ισπανία που και εκεί κρίση έχουν αλλά ρίξανε λίγο το περιθώριο κέρδους τους για να συνεχίσουν να ψαρεύουν πελάτες μπας και και αγοράσουν και άλλα πράγματα μιας και είναι καλύτερα να πουλάς 500 κράνη με κέρδος 5€ παρά 1 με κέρδος 100€.
Α και μου κόβει και απόδειξη η οποία θα περνάει και στην εφορία κανονικότατα πια και κόβοντας την βοηθάει την χώρα του να βγει από τα σκατά και δεν στηρίζεται στον αέναο Ελληνικό ωχαδερφισμό και στο "Δεν θέλω να εχω εγώ 2 κατσίκες αλλά να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα για να μην έχει αυτός".
Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!
Δε θελω να παρω το ρολο του τρουπη που απουσιαζει αλλα....
![]()
Πριν ξεκινήσεις να κάνεις τον έξυπνο για πράγματα που δεν ξέρεις ή που νομίζεις ότι ξέρεις, θα σου πρότεινα πρώτα τουλάχιστον να μάθεις να αποφορολογείς...
Έτσι για την ιστορία ή για να μαθαίνουμε και κάτι...ο ΦΠΑ που εμπεριέχεται στην λιανική τιμή είναι 23% επί της καθαρής αξίας - δηλαδή υπολογίζεται ως ποσοστό από κάτω προς τα πάνω...Όταν θέλεις να τον αφαιρέσεις από την λιανική τιμή διαιρείς την τελική τιμή με 1,23. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα που ανέφερες, με λιανική 100€ η τιμή χωρίς ΦΠΑ είναι 81,30 και όχι 77€...
Είναι αρκετοί τέτοιοι έξυπνοι που μπαίνουν και με υφάκι καρδινάλιου ΑΠΑΙΤΟΥΝ έκπτωση 23% χωρίς να τους κόψεις απόδειξη. Και όταν ξεκινάς να τους εξηγείς ότι η αφαίρεση του φπα ΔΕΝ είναι ισοδύναμη με 23% έκπτωση θίγονται και φεύγουν λέγοντας..."άσε ρε φίλε που θα μας μάθεις και μαθηματικά..." :a31:
Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 31/08/2013 στις 09:19.
Αποφορολογεις λίγο απο το ποσο και τον φόρο που γλιτώνει ο μαγαζάτορας αφού θα δηλώσει συνολικά λιγότερο εισόδημα άρα η φορολογιση του θα ειναι σε χαμηλότερη κλίμακα .
Έτσι για την ιστορία ! Ευχαριστω !
άλλος ένας που τα ξέρει όλα
περαίωση ρινκ ε μπελ του γιου ?
Έλεγχος, λέει κάτι ?
Αγωρές πωλήσεις ισολογισμός απογραφή?
Από την στιγμή που δε μιλάς για καντίνα ή καφέ και φτιάχνεις ΕΠΕ ή Αε τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτσι
και μην σου περάσει από το μυαλό ότι στην ΕΦΟΡΙΑ είναι τίποτα χαζοί
Θα σε πιάσουν και θα πληρώσεις
τώρα το ποιόν θα πληρώσεις είναι μια άλλη ιστορία
ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
υγ
ΕΝΑΝ ξέρω που δεν πλήρωσε κομμωτή στο κωλονάκι αλλά ήταν γκέι και χτένιζε όλη την "καλή" Αθήνα
Σκέφτομαι ότι μια μέρα πρέπει να του στήσουμε άγαλ΄μα στην πλ. Κωλονακίου
Αυτός που αντιστ΄θηκε
Από μένα τέρμα η κουβέντα γιατί μου θυμίσατε όλα αυτά που μου έχουν κάνει 25 χρόνια που έχω επιχέίρηαη (τρομάρα μου)
Όρσε μλκ ΚΤιΝΕ
Χαλάστηκα πραγματικά τώρα.
υγ
Τσάμπα συμβουλή
Μην τσιμπάτε στις μλκιες που σας λένε.
Μην βγάζετε συμπεράσματα για καταστάσεις που δεν γνωρίζετε
και ΚΥΡΙΩΣ
ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ
(έστω και για την μικρή πιθανότητα που κάνετε λάθος)
Άντε καλό Σ/Κ
Εσυ που τα ξέρεις ολα δεν βλέπω να μου απαντας με αριθμούς όμως.
Μια ερώτηση έκανα, αν ξέρεις απαντας αλλιώς δεν υπάρχει λόγος
Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να γίνει έμπορος.
Οι παλιοί έμποροι έλεγαν πως ακόμη και η σκόνη από τα παπούτσια του πελάτη, είναι κέρδος για το μαγαζί. (Τότε έτσι ήταν , σήμερα ίσως όχι).
Πέραν των βασικών κανόνων όπως «αγοράζω φθηνά – πουλώ με κέρδος» υπάρχουν πολλές παράμετροι που συνεχώς μεταβάλλονται - εξελίσσονται . Το σύνολο αυτών των κανόνων , βασικών αλλά και συγκυριακών (ενίοτε και αλλοπρόσαλλων) , ονομάζεται «Αγορά».
Όποιος τολμήσει να αγνοήσει την «αγορά» είναι καταδικασμένος να αποτύχει (εκτός αν είναι τόσο ισχυρός ώστε να επιβάλλει δικούς του κανόνες δηλ να δημιουργήσει νέα «αγορά».
Ακόμη και σε επίπεδο κράτους , όταν χαράσσεται οικονομική πολιτική σε κλειστά διευθυντήρια αγνοώντας την «αγορά» , η οικ. αυτή πολιτική είναι καταδικασμένη να αποτύχει ( βλέπε την πάλαι ποτέ Σοβ. Ένωση , το κράτος με τον μεγαλύτερο πλούτο ή βλέπε τα δικά μας χάλια…).
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι μία.
Όποιος γνωρίζει κολύμπι , κολυμπάει , οι υπόλοιποι στην παραλία με τα κουβαδάκια τους ή σε κανά φόρουμ να γκρινιάζει και να μεμψιμοιρεί .
Μη βιαστείτε να μου επιτεθείτε… Κι εγώ στην παραλία είμαι ! Οφείλω όμως να βλέπω την πραγματικότητα.