Είμαι εκπαιδευτής σκοποβολής και το τι έχω ακούσει και δει από ένστολους δεν μπορείτε να φανταστείτε και το λέω με κάθε σεβασμό προς τους σωστούς , ως προς τον εξοπλισμό τους, αστυνομικούς. Έχω δει και από αυτούς κάμποσους.
Το κορυφαίο όλων:
Έρχεται να κάνει βολή σταθερού στόχου (25μ) ΔΙΑΣ που μόλις γράφτηκε στο σύλλογο. Ο έτερος εκπαιδευτής τον ρωτάει "Θα ρίξεις με το δικό σου ή με του συλλόγου?, με την έννοια ότι μπορεί να βαριέται να καθαρίζει μετά, ενώ τα δικά μας θα τα καθαρίσουμε έτσι κι αλλιώς.
"Με δικό σας", του λέει, "το δικό μου που να φτάσει στα 25 μέτρα..."
Προφανώς τους λέγαν στη σχολή να μην ρίχνουν σε αποστάσεις άνω των (πχ., δεν ξέρω πόσο ακριβώς) 10 μέτρων για τον κίνδυνο τραυματισμών πολιτών και αυτός κατάλαβε ότι τα δικά τους όπλα δεν ρίχνουν μακριά.
Κλεκλές
Ούτε αυτοί κατάλαβαν, ούτε εσύ προφανώς.
Σε ποιο σύλλογο είσαι; Με ΠΜ παρακαλώ.
Edit : ΠΡΟΦΑΝΩΣ εννούσαν ότι τα παπ@ράκια που τους χρεώνουν τα compact με 2,5" κάννη, δεν είναι φτιαγμένα για να σκοπεύουν με ακρίβεια (με χρήση των σταθερών σκοπευτικών που εχουν) πάνω από τα 10μ. Εδώ τα g17 στα 25μ και πρέπει να κάνεις διόρθωση. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και στα 7μ να σημαδεύσεις, αν ρίξεις η σφαίρα μάλλον θα περάσει τα 7μ και θα πάει πιο κάτω..
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Σκαει Διας και στο δικο μας το σκοπευτηριο και εφου πετυχε ολο το σκοπευτιριο (χορτο-ντουβαρια-αναχωματα)εκτος απο τον στοχο
τον βαλαμε σε αποσταση περιπου 3μετρων και παλι αστοχησε!
Σε ερωτηση που του εγινε για το αν ειχε κανει καποια βολη στην σχολη μας ειπε οτι πυροβολουσαν δικαβαλοι εν κινηση στοχους αλλα ποτε δεν
πηγαν να δουν τα αποτελεσματα της βολης!
Τραγικο.....
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Αυτό φίλτατε δεν θα μπορούσε να μου είναι προφανές γιατί δεν είχε είχε compact αλλά Glock 17 gen4 και δεν ξέρω τι τους χρεώνουν. Με compact USP έχει έρθει συνάδελφος τους ασφαλίτης για πρακτική με άριστα αποτελέσματα, αλλά δεν ξέρω αν ήταν χρεωμένο από την υπηρεσία ή δικό του.
Κλεκλές
Nαι φυσικά και τα αποτελέσματα είναι άριστα αν ασχοληθείς. Αυτό λέω και πιο πάνω... Αλλά αγριεύεις χωρίς λόγο.
Και ναι... USP Compact τους χρεώνουν (3.000€ έχω ακούσει αλλά δεν το πιστεύω, ειναι τραγικό το ποσό).
Δική μου εμπειρία στο θέμα λέει ότι σκοπός με σημάδευε με το mp5, και σε παρατήρησή μου (ευγενική μάλλον) να μην το έχει πάνω μου, με πληροφόρησε ότι το όπλο είναι άδειο...
Απλά, ελεύθερα, συναρπαστικά.
Ας αλλάξουμε θέμα όμως.
Usp τους χρεωνουν.Αλλα ειναι τραγικο το επιπεδο εκπαιδευσης στα σωματα ασφαλειας.
Και ναι με το Usp μπορει να πηγαινε πολυ καλυτερα ο τυπος, το Glock θελει λιγο δουλεια για να το καταφερεις
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Η χρέωση στα όπλα της ΕΛ.ΑΣ είναι αρκετά παραπάνω από την αξία του όπλου (τριπλάσια και σε περιπτώσεις τετραπλάσια) για ευνόητους λόγους.
Με αποτέλεσμα να παίρνουν σχεδόν όλοι (πλην των τρυφερών ποδιών αλλά κι συτοι μόλις μεγαλώσουν λιγο καταλαβαίνουν) ένα δικό τους με 300-500€ και να κλειδώνουν τα υπηρεσιακά τους κάπου μην τους τα φάνε και τρέχουν να βρουν τα χρήματα... Άρα, ξοδεύει το κράτος ένα σκασμό χρηματα για κάτι που μένει σ' ενα ντουλάπι...
Ευνόητοι λόγοι και μ@λακίες... λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι.