Σελίδα 8 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 368

Θέμα: Ορθογραφία

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    ξερω τι έγραψες και αυτό που έγραψες σημαίνει (στο δικό μου μυαλό) οτι αν δεχτούμε οτι σήμερα με πας, μόλις αρχίσω να γράφω ανορθόγραφα θα με απορρίψεις.....

βεβαια δεν θα φταίς εσύ αλλά η ρήση.... και ούτε βέβαια σε νοιάζει να σκεφτείς οτι μπορεί να υπάρχουν λόγοι σοβαρότατοι πίσω από την ανορθογραφία κάποιου.....

δαιν ποιράζυ φειλαι, να ισε καλλά..... γι αυτώ σου τειν παίυτουν ι γλάρρει
    δε σου είπα όμως αυτό, εξού και το διπλωματικό της απάντησης
    είπα ότι είναι η φυσική ροπή του ανθρώπου, άρα ασυναίσθητα επιλέγει τις παρέες του με αυτό τον τρόπο
    φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, δε βάζω ταμπέλες στους ανθρώπους βάσει του πως γράφουν και μόνο, άλλα σίγουρα ένα καρτελάκι μπαίνει
    πάντα μπορεί να αξιολογήσω κάποιους άλλους παράγοντες, και να τους βάλω πολύ πιο πάνω από το πως γράφουν, όμως για εμένα σίγουρα κάτι λέει
    όπως πολύ σωστά είπε ο fkiol

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Η ορθή γραφή δεν συνεπάγεται την παιδεία (ίσως την εκπαίδευση, αλλά και αυτό δεν είναι απόλυτο).

Το να προσπαθείς όμως κατά το δυνατόν να βελτιώσεις τη γραφή σου για να διευκολύνεις όποιον διαβάζει αυτό που γράφεις, είναι ανάλογο με το να αποφεύγεις να διπλοπαρκάρεις, να μην κλείνεις με τη μηχανή το πεζοδρόμιο, να μην κάνεις βόλτες το τετράγωνο τα μεσάνυχτα με το παπί χωρίς εξάτμιση, να μην πετάς τα σκουπίδια έξω από τον κάδο και άλλα τέτοια.
    Και αυτά όντως συνεπάγονται την παιδεία.

Και όταν γράφω «να προσπαθείς όμως κατά το δυνατόν να βελτιώσεις τη γραφή σου» δεν σημαίνει να μην κάνεις κανένα λάθος, σημαίνει απλά να μην αδιαφορείς για το πόσα λάθη κάνεις.
    Το «βαριέμαι να κάθομαι να κάνω δέκα δεξιά κλικ για να διαβάσεις εσύ πιο εύκολα αυτό που γράφω» σημαίνει άνετα «βαριέμαι να σταματήσω να σε γράφω εκεί που ξέρεις».
    Κι εγώ που ξέρω ορθογραφία, τον ορθογράφο τον έχω πάντα ανοιχτό.

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    ... Η ανορθογραφία ενός ανθρώπου δηλώνει στην τελική την παιδεία του.
    Λόγω κεκτημένης ταχύτητας αντικαθιστώ τη λέξη ''παιδεία'' με τη λέξη ''μόρφωση''. Όλα τα άλλα που γράφω ισχύουν όσον αφορά εμένα πάντα.
    Κατά τα λοιπά ο καθένας διατυπώνει τη γνώμη του και φυσικά δεν προσπαθεί να την επιβάλλει στον άλλον.
    Θα το ξαναπώ μια ακόμη φορά: η ανορθογραφία ενός ανθρώπου μου χαλάει την όποια καλή εντύπωση είχα σχηματίσει γι αυτόν.
    Κάτι σαν την θεογκόμενα δηλαδή που όταν σε πλησιάζει μυρίζει ιδρωτίλα...

Παλαιό μέλος
    Και δε με λετε ρε παλικαρια.Οταν οι ανθρωποι δεν εγραφαν,δεν ειχανε παιδεια?Πριν απο 2500-3000 χρονια οι ανθρωποι δεν ειχανε αρχες και παιδεια?

Σε χωρες του λεγομενου τριτου κοσμου,επειδη οι ανθρωποι λογω καταστασεων ειναι αγραμματοι,δεν εχουνε παιδεια?Παιδεια,μορφωση,ορθογραφια πανε μαζι?

Οποιος ξερει να γραφει ορθογραφημενα ελληνικα εχει παιδεια.Αν παει στη Ρωσσια και κουτσογραφει τα ρωσσικα παυει να εχει παιδεια.

Καταλαβαινω οτι για καποιους μας ειναι δυσκολο ισως και βαρετο να διαβασουνε ενα κακογραμμενο κειμενο,αλλα ως εδω.Οι ανορθογραφοι δεν ειναι παιδια ενος κατωτερου Θεου.

Pipe και fkol συμφωνώ εννοείται με την μη απολυτότητα της συνεπαγωγής, αυτό πιστεύω και εγώ.

Αλλά την ικανότητα απλά να θυμάσαι πως γράφονται οι λέξεις (για να μην πάμε στο γιατί γράφονται έτσι) θα την έβαζα μάλλον χαμηλά ως κριτήριο απόρριψης κάποιου ή ακόμα και ως κριτήριο ή παράγοντα διαμόρφωσης παιδείας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Και δε με λετε ρε παλικαρια.Οταν οι ανθρωποι δεν εγραφαν,δεν ειχανε παιδεια?Πριν απο 2500-3000 χρονια οι ανθρωποι δεν ειχανε αρχες και παιδεια?

Σε χωρες του λεγομενου τριτου κοσμου,επειδη οι ανθρωποι λογω καταστασεων ειναι αγραμματοι,δεν εχουνε παιδεια?Παιδεια,μορφωση,ορθογραφια πανε μαζι?

Οποιος ξερει να γραφει ορθογραφημενα ελληνικα εχει παιδεια.Αν παει στη Ρωσσια και κουτσογραφει τα ρωσσικα παυει να εχει παιδεια.

Καταλαβαινω οτι για καποιους μας ειναι δυσκολο ισως και βαρετο να διαβασουνε ενα κακογραμμενο κειμενο,αλλα ως εδω.Οι ανορθογραφοι δεν ειναι παιδια ενος κατωτερου Θεου.
    μη μπλέκεις τις έννοιες
    άλλο παιδεία, άλλο μόρφωση

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    μη μπλέκεις τις έννοιες
    Δεν τις μπλεκω εγω.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Pipe και fkol συμφωνώ εννοείται με την μη απολυτότητα της συνεπαγωγής, αυτό πιστεύω και εγώ.

Αλλά την ικανότητα απλά να θυμάσαι πως γράφονται οι λέξεις (για να μην πάμε στο γιατί γράφονται έτσι) θα την έβαζα μάλλον χαμηλά ως κριτήριο απόρριψης κάποιου ή ακόμα και ως κριτήριο ή παράγοντα διαμόρφωσης παιδείας.
    Ναι ρε παιδιά.
    Δεν είπαμε να κόψουμε την καλημέρα σε κάποιον που δεν ξέρει ορθογραφία. Για όνομα του θεού.
    Ο Αρίστος θα πέτυχε κανά γλάρο χθες στο δρόμο του και θα του γ@μήθηκε η μέρα και θα άνοιξε το θρεντ να ξεσπάσει και βρήκαμε δουλειά

Τέσπα.
    Μιας και το ανέφερες, είναι πολύ πιο σημαντικό να μαθαίνει κανείς γιατί γράφονται όπως γράφονται οι λέξεις παρά να παλεύει να θυμάται.
    Αυτό βοηθάει από τα πιο απλά (καταλήξεις, προθέσεις, αυξήσεις, αν θέλει ένα ή δύο σύμφωνα στη σειρά κλπ) μέχρι τα πάρα πολύ σύνθετα.
    Ναι οκ δε γίνεται να γίνουμε όλοι γλωσσολόγοι με διδακτορικό στην ετυμολογία, και να φτάσουμε να μη χρειάζεται να θυμόμαστε τίποτα γιατί στην ουσία όλα θα βγαίνουν φυσικά.
    Αλλά και αν δεν είχαμε μάθει κάποια βασικά πράγματα, ακόμα και για τα μη ανώμαλα ρήματα πχ θα έπρεπε να θυμόμαστε απ'έξω τις καταλήξεις τους (ασχέτως που είναι ίδιες), και θα θυμόμασταν ότι το "μπαίνω" γράφεται με "ω" αλλά μπορεί να ξεχνάγαμε το "βγαίνω" και να το γράφαμε "βγαίνο"

μη μπλέκεις τις έννοιες
    Ναι.
    Και καλύτερα να μην επιχειρήσουμε να τις ξεμπλέξουμε/ορίσουμε τώρα και εδώ, γιατί τα μπούτια μας θα γίνουν ναυτικός κόμπος και το μπινελίκωμα θα πρέπει να γίνει σε στυλ:

-Είσθε αδαής κύριε Smoker!
    -Ανακαλέστε αμέσως κύριε Ζ!
    -Επαναλαμβάνω είσθε αδ...
    -Είπα ανακ...
    -Δεν ανακαλώ. Είσθε αδαής και ανόητος!
    -Σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς. Παρακαλώ τους κυρίους διαχειριστάς να επαναφέρουν τον κύριο Ζ στην τάξη.
    -Εσείς χρειάζεσθε επαναφορά κύριεεε....
    -Θα έπρεπε να ντρέπεστε!

you get the picture

Οκ. Επειδή προ τριχιλιετιας υπήρχε δεν υπήρχε γραφή, αν θυμάσαι οι γνωριζοντες γραφή λαι ανάγνωση απολάμβαναν τον γενικό σεβασμό και εκτίμηση. Πλέον, επειδή όλοι τελείωσαν σχολείο, πολύ μεγάλο ποσοστό ανώτερη η ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο πτυχίο εξισωθηκε με το χαρτί τουαλέτας σε αξία; Και είναι μαγκιά το "απόφοιτος πεζοδρομιακής" και με το ζόρι το όνομα μας σωστά;

Πάνο ούτε μηχανές είχε τότε, σημαίνει κάτι αυτό; Δεν είχε και μέσα "κοινωνικής δικτύωσης" όμως, οπότε η πραγματική αξία του καθενός ηταν γνωστή, με το "απόλυτο" κριτήριο της συμπεριφοράς του στην κοινωνία του.

Παλαιό μέλος
    ΟΚ!
    Καλούνται οι ανορθόγραφοι απο τούδε(sic) και στο εξης να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος ...
    Τουτέστιν να ανεβάζουν βίδεος εις τας απαντήσεις τους.
    Δυστυχώς οι κυρίες του φορουμ είναι ορθογράφοι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bruno
    Λόγω κεκτημένης ταχύτητας αντικαθιστώ τη λέξη ''παιδεία'' με τη λέξη ''μόρφωση''. Όλα τα άλλα που γράφω ισχύουν όσον αφορά εμένα πάντα.
    Κατά τα λοιπά ο καθένας διατυπώνει τη γνώμη του και φυσικά δεν προσπαθεί να την επιβάλλει στον άλλον.
    Θα το ξαναπώ μια ακόμη φορά: η ανορθογραφία ενός ανθρώπου μου χαλάει την όποια καλή εντύπωση είχα σχηματίσει γι αυτόν.
    Kραταω το τελευταιο,το καταλαβαινω αυτο αλλα θεωρω ότι δεν είναι σωστο,ακουγεται καπως ισως ρατσιστικο,προσωπικα με ενοχλουν τα greeklish απλα δεν μπαινω στον κοπο να τα διαβασω.Αλλα ρε γαμωτο π.χ την ανακακατασκευη μπορούμε να την γραφουμε στην γλωσσα μας.

παίδες,

αυτό που θέλω εγώ να καταλάβετε είναι οτι ακόμα και σήμερα που μιλάμε σε όλη σχεδόν την ελληνική επαρχία, το σχολείο και η μόρφωση ερχονται τριτο-τέταρτα.... για την παιδεία (όπως την έχουμε ορίσει) ας μην συζητήσουμε καλύτερα....

αυτά τα παιδιά-θύματα, στερημένα και από μόρφωση αλλά και από παιδεία και μάλιστα, όχι κατ επιλογή τους, αυριο, ενδέχεται να μπουν στο φόρουμ.... κάποια, ίσως να δεχτούν (από μόνα τους) να μάθουν, κάποια άλλα (η πλειονότητα) μάλλον θα συνεχίσουν με την παιδεία που έχουν ήδη...... το να τα απορρίψεις, καθ οιονδήποτε τρόπο, χωρίς να ξέρεις το πραγματικό ποιόν τους, είναι δικό σου σφάλμα, έτσι πιστεύω εγώ, τουλάχιστον....

τέλος από μένα, φιλούμπες.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    ΟΚ!
    Καλούνται οι ανορθόγραφοι απο τούδε(sic) και στο εξης να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος ...
    Τουτέστιν να ανεβάζουν βίδεος εις τας απαντήσεις τους.
    Δυστυχώς οι κυρίες του φορουμ είναι ορθογράφοι.
    όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώσουν τους τομείς στους οποίους πάσχουν
    αν το δέχεσαι αυτό, συμπεραίνεις και το αυτονόητο

το ανεκδοτάκι για τις κυρίες δε το πιασα, τα σπας να τα ξαναρίξεις περικαλώ ;

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    παίδες,

αυτό που θέλω εγώ να καταλάβετε είναι οτι ακόμα και σήμερα που μιλάμε σε όλη σχεδόν την ελληνική επαρχία, το σχολείο και η μόρφωση ερχονται τριτο-τέταρτα.... για την παιδεία (όπως την έχουμε ορίσει) ας μην συζητήσουμε καλύτερα....

αυτά τα παιδιά-θύματα, στερημένα και από μόρφωση αλλά και από παιδεία και μάλιστα, όχι κατ επιλογή τους, αυριο, ενδέχεται να μπουν στο φόρουμ.... κάποια, ίσως να δεχτούν (από μόνα τους) να μάθουν, κάποια άλλα (η πλειονότητα) μάλλον θα συνεχίσουν με την παιδεία που έχουν ήδη...... το να τα απορρίψεις, καθ οιονδήποτε τρόπο, χωρίς να ξέρεις το πραγματικό ποιόν τους, είναι δικό σου σφάλμα, έτσι πιστεύω εγώ, τουλάχιστον....

τέλος από μένα, φιλούμπες.....
    εσύ το έκανες Μάρθα Βούρτση ρε Σπύρο
    όλοι οι αστοιχείωτοι εκεί έξω παιδιά του μεροκάματου είναι ή παιδιά του iphone και του facebook άραγε ;

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Banned
    πως κανεις ετσι για καποια ανεπιθυμητα σωματικα υγρα
    στην τελικη βαλτην στο ντουζ πριν...........

εσύ το έκανες Μάρθα Βούρτση ρε Σπύρο
    όλοι οι αστοιχείωτοι εκεί έξω παιδιά του μεροκάματου είναι ή παιδιά του iphone και του facebook άραγε ;
    εκτίθεσαι αρίστο.....

Σελίδα 8 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF