Σελίδα 8 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910111213 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 196

Θέμα: Κακομαθημένοι ποδηλάτες ?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrval Προβολή μηνύματος
    Πεζός που βαριέται να περπατήσει 30 μέτρα ...

...σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teo_g7 Προβολή μηνύματος
    Άνετα.... Και μετα σε συζήτηση "...
    ...Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτε"
    Να πούμε εδώ βέβαια ότι η τυφλή υπακοή στο νόμο έχει και αυτή τα θέματά της.

Π.χ. την προτεραιότητα που έχεις σε μια διασταύρωση, είναι παράλογο να την τηρήσεις όταν ήδη έχεις
    σταματήσει να ελέγξεις και βλέπεις τον επερχόμενο να κόβει και μπορείς να του κάνεις νόημα να περάσει
    ώστε να μη καθυστερήσετε και οι δύο -έχοντας ελέγξει επίσης ότι δεν σε προσπερνά κάποιος πυραυλοκίνητος.

Ή ένα κόκκινο στο κέντρο της Αθήνας, νύχτα και με κάτι καλόπαιδα να πλησιάζουν με γοργά βήματα κατά μέρος σου.

Ή να επιμένεις στη προτεραιότητά σου όταν βλέπεις μια γιαγιάκα να σέρνεται πηγαίνοντας προς το επόμενο φανάρι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος
    Είχαμε πει με κάτι γερόντια από δω μέσα να πιούμε κανά καφέ παραέξω αλλά τελικά στράβωσε (οργανωνόμαστε λέμε για το άλλο).
    Τελικά για να μην πάει χαμένο τελείως το ηλιόλουστο Σάββατο αλλά και γιατί υπήρχαν υποχρεώσεις εκατέρωθεν πήγα με το Γιάννη ( SB3 ) μια γρήγορη στο καφέ της λίμνης του Μαραθώνα.Ώρα άφιξης 0930 και αναχώρησης 1130.Στην άφιξη είμασταν πρώτοι στο μαγαζί και καθόμαστε στο πιο αριστερό τραπεζάκι να ψιλοβλέπουμε και τις γριές.

Η θέα πριν
    Συνημμένο 311964

Οι γριές
    Συνημμένο 311965

Μετά από κανά μισάωρο σκάνε 2 γουανμπή ποδηλάτες και όχι μόνο κάθονται στο ακριβώς μπροστινό τραπεζάκι αλλά παρατάσσουν και τα ποδηλατάκια στο κεραμιδί τοιχάκι και μας μπλοκάρουν τη θέα (εν τω μεταξύ όλα τα υπόλοιπα 25+ τραπεζάκια άδεια ).Α ρε Γιάννη μερικές φορές είσαι ευγενικότερος από ότι πρέπει.
    Στην επιστροφή από Μαραθώνος τουλάχιστον σε 4 σημεία ποδηλάτες ανά ζεύγη στην δεξιά λωρίδα ο ένας ΠΛΑΙ στον άλλο αποτελώντας ένα κινούμενο όγκο πλάτους αυτοκινήτου και αναλόγως την ταχύτητα λόγω ανωφέρειας ή όχι να εμποδίζουν από πολύ ως πάρα πολύ τους υπόλοιπους.
    Είδα πολλές επικίνδυνες προσπεράσεις και αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουν ότι κινδυνεύουμε ΟΛΟΙ.
    Μάλλον κακομαθημένοι Έλληνες πιο σωστά ο τίτλος ...
    ΥΓ κράξτε ελεύθερα.

a. KAI ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

b. Αν οι Έλληνες κοίταν και λίγο πιο μακριά από το Γκώλο τους σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ
    που είμαστε.
    (εγώ θα τα πέταγα από κάτω ...χαλαρά)
    ανανήψαντας

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ο νόμος προβλέπει και πινακίδες...
    +1
    και πινακίδες, και τέλη και ασφάλεια.

Vatos Locos For Ever Το avatar του/της chester24
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    +1
    Ολα καλα ρε παιδια με πινακιδες κ ασφαλειες..

Αλλα τελη γιατι? Χαλαει το οδοστρωμα? Η Ρυπαινει το περιβαλλον? Το μοναδικο που μπορει (ισως) να βλαψει το περιβαλλον ειναι η κλανια του ποδηλατη..

Ενταξει το ξερουμε οτι ολοι μας κλανουμε την ωρα που πεταλαρουμε, αλλα νομιζω πως αυτο δεν κανει κακο στο περιβαλλον..

Ισα ισα.. Afterburner..
    .............

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    +1
    Εδώ και πολλά χρόνια όχι. Και αυτό είναι το πνεύμα σε όλη την Ευρώπη για να σπρώξουν την χρήση του ποδηλάτου.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρθρο 88 Κ.Ο.Κ.

Αδεια κυκλοφορίας οχημάτων

1. Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο,
    [ποδήλατο] ή
    ζωήλατο όχημα να κυκλοφορεί οπουδήποτε στη χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι`
    αυτό άδεια κυκλοφορίας.

*** Η λέξη "ποδήλατο" διαγράφηκε από την παράγραφο 1 διαγράφηκε
    με το άρθρο 80 παρ.1 Ν. 3542/2007 (ΦΕΚ Α΄ 50/2.3.2007)
    ΠΡΟΣΟΧΗ: ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ 3.6.2007.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Vatos Locos For Ever Το avatar του/της chester24
    Ναι ρε παιδια αυτο ειναι το σωστο.. Απο τη στιγμη που ακολουθουν τον ΚΟΚ, ειναι λογικο να εχουν αδεια κυκλοφοριας.

Ενταξει πρεπει να υπαρχει ενας ελεγχος..

Τελη ομως.. Γιατι?
    .............

όχι τέλη... παλούκωμα.

Εδώ κλείνουν τα νοσοκομεία κι αυτοί θέλουν ποδηλατόδρομους.

Η χαρά του κάθε παλιοπ...στη δήμαρχου.

[FONT=Comic Sans MS]Τέλη ρε να πληρώσουν τον ποδηλατόδρομο ! [/FONT]

-να δούμε θα θέλουν ακόμα οι καραγκιόζηδες-
    ανανήψαντας

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Aμα αλλάξεις το moto.gr με saxorallytoumpano.gr και αντί ποδηλάτων βάλεις μηχανές ένα και το αυτό... το θέμα δεν μπορώ να καταλάβω που είναι... θα μπορουσαν δύο καγκούρια με gsxrR1ZX-10R να έχουν κανει το ίδιο, το ότι το έκαναν ποδηλάτες δεν σημαίνει ότι όσοι καβαλάνε ποδήλατο είναι μ@λ@κες. Απο εκεί και έπειτα πλατιάζετε γενικά για τους ποδηλάτες και δυστυχώς ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν, κάνουμε... χαρακτηρισμοί, τσουβάλιασμα, γενικεύσεις, αφορισμοί....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    όχι τέλη... παλούκωμα.

Εδώ κλείνουν τα νοσοκομεία κι αυτοί θέλουν ποδηλατόδρομους.

Η χαρά του κάθε παλιοπ...στη δήμαρχου.

[FONT=Comic Sans MS]Τέλη ρε να πληρώσουν τον ποδηλατόδρομο ! [/FONT]

-να δούμε θα θέλουν ακόμα οι καραγκιόζηδες-
    Φαντάσου τι λέγανε για εμάς όταν ζητάγαμε πίστα ε;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    το ¨βάζαιλως" ξέχασες

Σύμερα ίμε μαντσαισταιρ του γυουναυτεντ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Φαντάσου τι λέγανε για εμάς όταν ζητάγαμε πίστα ε;
    Είπε κανένας ότι θέλουμε να γίνει πίστα με λ7 του κράτους?
    Είπαμε να μην σπάνε @@.
    Ιτς ντίφερεντ.

Έχεις σκεφτεί σ ένα δήμο όπως η Καλλιθέα πχ που δεν μπορεί να πληρώσει
    τους βρεφονηπιακούς σταθμούς (μεταξύ άλλων) τι πάει να πει να ζητάς τέτοια έργα?

-και ο πρώτος που κάνει κλειστά γκάλοπ είναι ο δήμαρχος-
    ανανήψαντας

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Ήμουν 16 χρονών περίπου, έτος 2002. Μεσημέρι και έχω κατέβει Μαρούσι να ψωνίσω κάτι ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Ανεβαίνω την Κηφισίας προς Κηφισιά, με ποδήλατο. Μετά το "S" στα σχολεία δεξιά στο άνοιγμα (λίγο πρίν τα ανάβρυτα) έχει μπλόκο για μηχανάκια / μηχανές και ναι κύριοι με σταματάνε!

Άδεια, ασφάλεια, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας μου ζητά η αστυνομικίνα (ένα οπλοπολυβόλο άλλο πράγμα) και της λεω "μα κυρία μου ποδήλατο είναι" και μου απαντάει "βάση του ΚΟΚ υποχρεούστε να φέρετε τα απαραίτητα έγγραφα που σας ζήτησα κύριε". Μου είπε και τον νόμο αλλά δεν τον θυμάμαι μετά απο τόσα χρόνια.
    Φυσικά μετά ήρθε ο τροχαίος και με έδιωξε χαριστικά όπως μου είπε χωρίς να με γράψει.

Επίσης δεν θυμάμαι ποιά χρονιά είχε γίνει ντόρος στην τηλεόραση γιατί είχαν γράψει ενα κοριτσάκι σε μπλόκο τροχαίας με το ποδήλατο και είχε βγεί ο διοικητής τροχαίας και είπε πως ο νόμος υπάρχει, είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζεται.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Ήμουν 16 χρονών περίπου, έτος 2002. Μεσημέρι και έχω κατέβει Μαρούσι να ψωνίσω κάτι ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Ανεβαίνω την Κηφισίας προς Κηφισιά, με ποδήλατο. Μετά το "S" στα σχολεία δεξιά στο άνοιγμα (λίγο πρίν τα ανάβρυτα) έχει μπλόκο για μηχανάκια / μηχανές και ναι κύριοι με σταματάνε!

Άδεια, ασφάλεια, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας μου ζητά η αστυνομικίνα (ένα οπλοπολυβόλο άλλο πράγμα) και της λεω "μα κυρία μου ποδήλατο είναι" και μου απαντάει "βάση του ΚΟΚ υποχρεούστε να φέρετε τα απαραίτητα έγγραφα που σας ζήτησα κύριε". Μου είπε και τον νόμο αλλά δεν τον θυμάμαι μετά απο τόσα χρόνια.
    Φυσικά μετά ήρθε ο τροχαίος και με έδιωξε χαριστικά όπως μου είπε χωρίς να με γράψει.

Επίσης δεν θυμάμαι ποιά χρονιά είχε γίνει ντόρος στην τηλεόραση γιατί είχαν γράψει ενα κοριτσάκι σε μπλόκο τροχαίας με το ποδήλατο και είχε βγεί ο διοικητής τροχαίας και είπε πως ο νόμος υπάρχει, είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζεται.

Στην Μυτιλήνη πρέπει να είχε συμβεί αυτό........
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

kawasaκικο μελος Το avatar του/της KAWAMANRIDER
    [QUOTE=devil's animal;2446155]......................

τελος ο νομος επιτρεπει να κινειστε σε ποδηλατοδρομους...ουτε σε πεζοδρομους, ουτε σε πεζοδρομια, ουτε σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας...εκει ειστε εκτος νομου...
    αλλα στα παπακια σας
    ......................[QUOTE=devil's animal;2446155]

πεστα ρε φιλε , +απειρο

για το συγκεκριμενο θρεντ πιστευω οτι το ιδιο θα μπορουσε να το εχει κανει αλλος μοτοσυκλετιστης ή κουτακιας ή ο οποιοσδηποτε νεοελληνας οδηγος , ασχετως οχηματος , εκει δεν μπορω να κατηγορησω επειδη ειναι ποδηλατες

παντως γενικα , εγω δεν εχω καταλαβει κατι με την νεα φουρνια ποδηλατων , ευχαριστιουνται να κινουνται στις συνθηκες της πολης , ειδικα αθηνα , γιατι σαλονικα πχ απ' οτι ειδα φτιαχνουν ποδηλατοδρομους , δεν κατανοουν οτι κινουν ενα οχημα σε συνθηκες απαγορευτικες για την ασφαλεια τους , εγω απο παιδι επερνα το ποδηλατο μου στο χερι , γυρναγα την αθηνα & τον πειραια με τον ηλεκτρικο , το ποδηλατο το καβαλουσα σε χωρους που επιτρεποτανε & δεν ρισκαρα την ζωη μου & ειχα & χωρο να κανω τα γουστα μου με τους φιλους μου χωρις να κινδυνευω , προφανως δεν καταλαβαινουν οτι η κηφισιας & η μαραθωνος δεν ειναι δρομος για να κινηθει ενα ποδηλατης με ασφαλεια , τι να πω αδειο κρανιο εντελως

Σελίδα 8 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910111213 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προσοχή στους ποδηλάτες...
    από Ζεύκας στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 93
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2010, 01:34
  2. Οι ποδηλατες πανε ψηλα
    από EKEINOS στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/08/2006, 20:03

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα